Visum aanvragen?

Visum Tanzania aanvraag informatie (TZ)

Consulaire doorlooptijd

2-10 werkdagen


05/09/2023

De enorme overload aan aanvragen bij de autoriteiten van Tanzania heeft ons doen besluiten tot nader bericht geen nieuwe aanvragen voor e-visa in behandeling te nemen. Afspraak met de autoriteiten is wanneer de lopende aanvragen niet op tijd gereed zullen zijn er kan worden gereisd met een bewijs van aanvraag en approval van payment. Het visum wordt dan bij aankomst voor u geautoriseerd. De autoriteiten kunnen de vele aanvragen niet tijdig voor vertrek garanderen wat resulteert in onbegrip van reizigers die bij ons een e-visum hebben aangevraagd. Wij begrijpen dit volkomen maar zijn helaas afhankelijk van deze autoriteiten.   

 

Visum Tanzania

Reist u binnenkort naar Tanzania toe? Vraag hier online uw E-visum aan!

 

Algemene visuminformatie Tanzania

Wanneer u naar Tanzania wilt reizen heeft u een visum benodigd. Voor Tanzania is het alleen mogelijk om een e-visa aan te vragen. Uw visum zal dus geheel digitaal zijn. Er is dus geen persoonlijk contact of fysieke documenten vereist. U kunt het e-visum aanvragen door uw documentatie te uploaden in uw online dossier op onze website. De consulaire doorlooptijd kan 2-10 werkdagen duren voor een Visum voor Tanzania. Begin dus op tijd met uw visumaanvraag.

 

Visumbenodigdheden Tanzania

De benodigdheden voor het e-visum Tanzania verschilt nogal per type visum. Zo hebben toeristen alleen een retourvlucht en hotelboeking nodig, terwijl mensen die iemand zullen bezoeken ook een uitnodiging en een kopie paspoort van de uitnodigende partij moeten leveren. Voor zakelijke visa moet er een uitnodiging, garantiebrief en retourvlucht aangeleverd worden. Ook hebben wij voor alle visa een scan of foto benodigd van het paspoort waar de reiziger meer reist, een digitale pasfoto samen met een ingevuld aanvraagformulier.

 

Single of multiple entry visum

Elke reiziger krijgt standaard een single entry visum, maar er zijn uitzonderingen. Reizigers die getrouwd zijn met een Tanzaniaan en dit aan kunnen tonen komen in aanmerking voor een multiple entry visum. Evenals directeuren van bedrijven die gevestigd zijn in Tanzania.

LET OP: een multiple entry visum wordt alleen afgegeven als er voldoende bewijs aangeleverd wordt waarom een multiple entry visum benodigd is.

 

Visum bij aankomst in Tanzania

Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel.

De kans is echter groot dat reizigers zonder visum al op Schiphol of ander vliegveld geweigerd worden om te mogen inchecken. Wij raden aan het e-visum van te voren aan te vragen voor Tanzania. Doet u dit niet, ga dan goed na met de luchtvaartmaatschappij of zij u meenemen zonder een visum op voorhand te kunnen tonen. Wij raden aan het visum van te voren aan te schaffen om problemen te voorkomen.

 

Samenvatting visum voor Tanzania

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

€52,50 toerist en €257,- business

Geldigheid

3 maanden

Levertijd

2-10 werkdagen


Veelgestelde vragen

Een visum aanvragen voor Tanzania duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 2 en 5 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. De autoriteiten van Tanzania mogen 10 dagen over de goedkeuring van het visum doen. Vaak zijn ze een stuk sneller, meestal krijgen wij het visum al binnen 1 a 2 dagen binnen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen voor Tanzania vertraging oplopen.

Zakelijke visumaanvragen duren vaak wat langer dan een toeristische visumaanvraag. Uiteraard dienen eerst alle benodigde visumdocumenten compleet te zijn voordat het visum kan worden aangevraagd.

Als u wilt reizen naar Tanzania dan heeft u een visum nodig, zowel voor zakelijke als toeristische reizen. Een visum Tanzania aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Per type visum zijn er verschillende documenten benodigd. Via het bestelproces vindt u eenvoudig per type visum (per 'reden van de reis') de benodigde documenten uw aanvraag.

Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft:

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht


Ambassade

Ambassade Tanzania in Nederland

Adresgegevens

Groot Hertoginnelaan 28,
2517 EG 's-Gravenhage

Ambassade Tanzania in België

Adresgegevens

Franklin Rooseveltlaan 72,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Tanzania
Adresgegevens

4th Floor Umoja house, Garden Avenue ,
P.O.Box 9534 Dar es Salaam


Bestanden
Tanzania - aanvraagformulier toeristen e-visum (EN).pdf
Tanzania - aanvraagformulier toeristen e-visum (NL).pdf
Tanzania - aanvraagformulier zaken e-visum (EN).pdf
Tanzania - aanvraagformulier zaken e-visum (NL).pdf