Visum aanvragen?

Visum Ghana aanvraag informatie (GH)

Consulaire kosten

Single entry: € 60,-  € 120 ivm Spoed procedure
1 jaar Multiple entry: € 400 ivm Spoed procedure

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken 
Spoedprocedure: 3 werkdagen - volgens openingsdagen ambassade (normaliter di-do-vrij)

17/06/2022  MEDEDELING 

Door de extreem lange wachttijden, het bemoeilijken van de aanvragen voor zowel toeristen-al zakenreizgers, zijn wij genoodzaakt alle aanvragen met spoed in behandeling te nemen. Ook wanneer u alle tijd heeft, er kan bij ons niet gekozen worden voor budget of normale procedure.

Verder zullen wij €150 excl. btw extra in rekening brengen per dossier voor de enorme wachttijden op het consulaat van Ghana. De extra kosten komen boven op de bemiddelingskosten van Visumdienst en de consulaire kosten van de ambassade.

 

 

COVID-19 update Ghana

Update 28-03-2022
Voor volledig gevaccineerde reizigers is de PCR test afgeschraft. Zowel de test die voor de reis moest worden afgenomen, als de (dure) PCR test die bij aankomst verplicht was. Dit geldt voor alle gevaccineerde reiziger die aankomen via Kotoka International AIrport.

UPDATE JANUARI 2022

VISUMDIENST OVERWEEGT MOMENTEEL OM GEEN VISUMAANVRAGEN MEER AAN TE NEMEN VOOR GHANA.
DE AMBASSADE MAAKT HET HAAST ONMOGELIJK OM VISA AAN TE VRAGEN.
NEEM TELEFONISCH CONTACT OP MET ONS INDIEN U EEN VISUM VOOR GHANA WIL AANVRAGEN ZODAT WIJ U KUNNEN INFORMEREN OVER LANGERE WACHTIJDEN EN HOGERE KOSTEN.


Update december 2021:

Vanwege extreme drukte op de Ghanese ambassade zijn wij genoodzaakt om wachttijden door te berekenen. Het eerste uur is voor rekening van de Visumdienst, de daaropvolgende uren worden doorberekend. Kosten hiervoor €50 excl. btw per uur.  Op dit moment moeten wij extra personeel inzetten alleen op Ghana.  Neem contact op voor meer info.


Sinds vandaag vereist de Ghanese ambassade een volledig vaccintiebewijs!

Update: 30-09-2020

De ambassade van Ghana geeft weer visa uit. De ambassade noemt het 'business as usual,' maar houd rekening met een eventueel langere doorlooptijd. Let op, 72 uur voor vertrek moet een PCR-test worden afgenomen, het Engelstalige certificaat met negatief testuitslag moet meegenomen worden naar Ghana. Daarmee is een QR code te vekrijgen via de volgende websites: http://www.globalhaven.org/ en https://trustedtravel.panabios.org/

Ook dient de reiziger zich online aan te melden via: https://www.ghs-hdf.org/hdf/

Daarnaast bij aankomst dient er een PCR test afgenomen te worden. Deze is op voorhand te boeken en te betalen via https://myfrontierhealthcare.com/Home/Ghana LET OP DAT DIT VERPLICHT IS!! Indien u dit niet geregeld heeft op voorhand, kunt u geweigerd worden op de vlucht! Wij raden ook aan om een Credit Card mee te nemen op reis zodat de PCR test betaling per creditcard betaald kan worden (indien alsnog benodigd!)

Voor de meest up-to-date informatie rondom reizen tijdens Covid-19 verwijzen wij u graag door naar: https://www.iatatravelcentre.com/world.php
 

 

Algemene visuminformatie Ghana

De ambassade van Ghana is zeer strict, zorg er dus voor dat er geen foutjes in uw aanvraagformulier staan. Staat er wel een foutje in? Dan wordt de aanvraag afgewezen en moet het aanvraagformulier opnieuw online gezet worden. Wij raden u aan het aanvraagformulier door ons online te laten zetten.

Multiple entry
U komt alleen in aanmerking voor een multiple entry visum als u al eens in Ghana bent geweest en dit kan aantonen door middel van een eerder afgegeven visum.

Gele koorts vaccinatie
De gele koorts vaccinatie is verplicht om Ghana in te mogen reizen, ook bij de visumaanvraag moet bewijs worden aangetoond.


Ambassade

Ambassade Ghana in Nederland

Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburgh 70,
2585 GD 's Gravenhage

Ambassade Ghana in België

Adresgegevens

Boulevard Général Wahis 7,
B-1030 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ghana
Adresgegevens

89 Liberation Road, Ako Adjei Interchange ,
P.O. Box CT 1647 Accra


Bestanden
Ghana - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Ghana - aanvraagformulier.pdf