Visum aanvragen?

Visum Ghana aanvraag informatie (GH)

Consulaire kosten

Single entry: € 60,- normale procedure, € 120 ivm spoed procedure
1 jaar Multiple entry: € 200 en € 400 indien spoed procedure

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Klik hier voor meer informatie visum kosten Ghana. 

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken 
Spoedprocedure: 3 werkdagen - volgens openingsdagen ambassade (normaliter di-do-vrij)

Klik hier voor meer informatie doorlooptijd Ghana. 


Visum Ghana

Reist u binnenkort naar Ghana toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Mededelingen

Door wijzigingen in de aanvraagprocedures kunt u, wanneer u genoeg tijd heeft ook kiezen voor de normale aanvraagprocedure.

Bij de aanvraag zullen extra pre-check kosten in rekening gebracht worden. Daarnaast vanwege extreme drukte op de Ghanese ambassade zijn wij genoodzaakt om wachttijden door te berekenen. Het eerste uur is voor rekening van de Visumdienst, de daaropvolgende uren worden doorberekend. Kosten hiervoor €50 excl. btw per uur. Op dit moment moeten wij extra personeel inzetten alleen op Ghana.

Neem telefonisch contact op met ons voor meer informatie.

 

NOTE: De Ghanese Ambassade maakt het heel lastig om visums aan te vragen. Neem telefonisch contact met ons op wanneer u een visum voor Ghana wilt aanvragen. Zo kunnen wij u informeren over de details, lange wachttijden en hoge kosten.

 

Visum Ghana aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, vragen we u vriendelijk om uw originele paspoort, pasfoto en alle documenten fysiek naar ons op te sturen. Dit kan via onze koeriersdienst (€47,50- exlc. btw) of aangetekende post. Na ontvangst van uw documenten zullen we het visum aanvragen volgens de door u gekozen procedure (normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de ambassade van Ghana nemen we contact met u op over de terugzending van het toegekende visum. 

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Ghana

Als u voor toeristische of zakelijke doeleindes naar Ghana wilt reizen heeft u een visum benodigd. Dit visum dient vooraf uw reis naar Ghana te worden aangevraagd via de Ghanese ambassade. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren.

Let op: De ambassade van Ghana is zeer streng!! Zorg er dus voor dat er geen foutjes in uw documenten, en vooral uw aanvraagformulier staan. Staat er wel een foutje in? Dan wordt de aanvraag afgewezen en moet heel de aanvraag opnieuw.

 

Toeristenvisum voor Ghana

Bent u van plan om te gaan reizen, dan kunt u met een toeristenvisum maximaal 90 dagen in Ghana verblijven. U kunt dit visum regelen via de Visumdienst.  

Reizen naar Ghana met minderjarige kinderen
Reist u met minderjarige kinderen? Dan zijn er twee extra documenten benodigd voor de visumaanvraag naar Ghana: een geboortecertificaat, op te vragen bij de gemeente (vraag deze internationaal op), en een toestemmingsformulier. Deze is hieronder aan de pagina te downloaden.

 

Zakelijke visum voor Ghana

Reist u voor zakelijke doeleinden naar Ghana, dan heeft u een zakelijk visum nodig. Met een zakelijk visum mag u maximaal 60 dagen achter elkaar verblijven. Daarnaast is het mogelijk om een multiple entry hiervoor aan te vragen. De Visumdienst kan u bij uw aanvraag volledig assisteren.

Multiple entry visum voor Ghana
U komt alleen in aanmerking voor een multiple entry visum als u al eens in Ghana bent geweest en dit kan aantonen door middel van een eerder afgegeven visum. Een visa met een multiple entry worden alleen voor zakelijk doeleindes afgegeven. Daarnaast zijn deze visums maximaal voor een jaar geldig.

 

Vaccinaties voor Ghana

Voor uw visumaanvraag voor Ghana heeft u een Gele koorts vaccinatie bewijs nodig. De gele koorts vaccinatie is verplicht om Ghana in te mogen reizen, ook bij de visumaanvraag moet bewijs worden aangetoond.

LET OP: De Gele koorts heeft een incubatie tijd van 10 dagen.

 

Samenvatting visum voor Ghana

Type visa

Toeristen- & zakenvisum

Kosten

€ 60,- minimaal, afhankelijk van het type visum

Bovenop de consulaire en bemiddelingskosten komen de kosten voor (indien nodig) toeslag spoed/express procedure, verzending en BTW.

Geldigheid

3 maanden geldig minimaal met maximaal 60 dagen verblijf

Levertijd

2 weken minimaal

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Om naar Ghana te reizen heeft u een visum nodig. Dit kunt u regelen via onze website door middel van het online aanvraagformulier. Wij kunnen zowel een toeristen- als zakelijkvisum regelen.

De consulaire doorlooptijd voor een visum voor Ghana is minimaal 2 weken met een normale procedure. Het is dus belangrijk dat u ruim voor uw vertrek het visum aanvraagt. Heeft het toch meer spoed, dan kunt u een spoedprocedure aanvragen, het aanvragen van een spoedvisum neemt dan drie werkdagen in beslag.

Afhankelijk van de reden van uw reis, zijn er verschillende soorten documenten benodigd voor een visum voor Ghana.

Verplicht

  • Paspoort (minimaal 6 maanden geldig)
  • 1 Pasfoto
  • Vluchtboeking
  • Hotelboeking
  • Kopie vaccinatie boekje gele koorts
  • Bewijs van Covid-19 vaccinatie
  • Ghana aanvraagformulier

 

Optioneel

  • Indien uw reist met een minderjarigen: geboortecertificaat en toestemmingsformulier
  • Indien multiple entry visum: kopie oud visum met in- en uitreis stempels + kopie persoonsgegevens pagina oude paspoort
  • Indien een zakelijk visum: uitnodiging vanuit Ghana en garantiebrief


Ambassade

Ambassade Ghana in Nederland

Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburgh 70,
2585 GD 's Gravenhage

Ambassade Ghana in België

Adresgegevens

Boulevard Général Wahis 7,
B-1030 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ghana
Adresgegevens

89 Liberation Road, Ako Adjei Interchange ,
P.O. Box CT 1647 Accra


Bestanden
Ghana - aanvraagformulier (EN).pdf
Ghana - aanvraagformulier (NL).pdf