Visum aanvragen?

Visum Cuba aanvraag informatie (CU)

Consulaire doorlooptijd

De Cubakaart kan direct uitgeschreven worden tegen meerprijs.
Zakelijk visum duurt minimaal drie weken bij het consulaat van Cuba, afhankelijk van de autorisatie die vanuit Cuba moet komen.

Toeristenkaart voor Cuba benodigd? Vraag deze direct bij ons aan!

Bezoekers van Cuba moeten voor vertrek een visum (toeristenkaart) voor Cuba regelen. Hiermee mag de reiziger voor een periode van 30 dagen in Cuba verblijven.
Blijft de reiziger langer dan 30 dagen dan zal het visum verlengd moeten worden. Het visum kan éénmalig voor nog eens 30 dagen verlengd worden. Verlengen is alleen mogelijk in Cuba zelf.

Let op: de Cuba toeristenkaart is een fysieke kaart die wij per post, aangetekende post en per koeriersdienst kunnen versturen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid de toeristenkaart bij ons op kantoor op te halen. De Cuba toeristen kaart is niet te e-mailen aangezien het een origineel document is.

 


Update Cuba

Visumdienst kan voor u de juiste Cuba kaarten regelen voor uw reis naar Cuba!

Let op; naast deze reistoestemming zal de reiziger zich ook nog online moeten aanmelden voor een D'VIAJEROS formulier.
Naast het bezit van een fysieke Cuba kaart, dient het online formulier verplicht vóór vertrek naar Cuba te worden ingevuld. Het formulier D’Viajeros is geen reistoestemming en staat los van de verplichte kaart. Visumdienst kan dit (optioneel) ook voor u regelen.
 

Let op - Wanneer er naar Cuba gereisd wordt kan dat problemen opleveren voor toekomstige reizen naar de Verenigde Staten.
 

ESTA aanvragen kunnen hierop worden afgewezen. Wordt de ESTA afgewezen, dan dient er een visum aangevraagd te worden. Dat is momenteel haast niet mogelijk vanwege de afspraak die daarvoor moet worden ingepland. Afspraken voor het visum zijn momenteel pas in februari 2024 te krijgen op het Amerikaanse consulaat in Amsterdam!!


Algemene visuminformatie Cuba

De verplichte toeristische Cubakaart kan de Visumdienst direct voor u uitschrijven, het enige dat we hiervoor nodig hebben is een scan van uw paspoort en uw contactgegevens voor de facturatie en terugzending.

Let op: de Cuba toeristenkaart is een fysieke kaart die wij per post, aangetekende post en per koeriersdienst kunnen versturen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid de toeristenkaart bij ons op kantoor op te halen. De Cuba toeristen kaart is niet te e-mailen aangezien het een origineel document is.

 

Groene en roze Cubakaarten

Let op, er zijn twee soorten Cubakaarten, een groene en een roze. De groene Cubakaart is voor alle reizigers die niet via Amerika reizen en kost € 35,- exclusief bemiddeling en verzending. De roze Cubakaart is bedoeld voor reizigers die via (of vanuit) Amerika naar Cuba reizen en is iets prijziger, de prijs hiervan is € 110,- exclusief onze bemiddeling en verzending van de kaart.

De Cubakaart bestaat uit twee helften, zorg dat deze in tact blijft. De ene helft wordt afgescheurd door de Douanier bij aankomst in Cuba, de tweede helft moet worden getoond bij het verlaten van Cuba.

 

Zakenvisa Cuba

Visums voor zakelijke bezoeken kan de Visumdienst ook verzorgen, maar dit is een stuk lastiger. Dit komt omdat er een toestemming vereist is uit Cuba en deze is lastig aan te komen. Veel zakelijke reizigers besluiten om Cuba op toeristische basis binnen te reizen. Indien u toch een zakelijk visum nodig hebt, neem dan telefonisch contact op voor de opties.


LET OP: De volgende nationaliteiten komen NIET in aanmerking om een toeristen kaart te verkrijgen:

Afghanistan, Bangladesh, Eritrea, Ethiopië, Filipijnen, Ghana, Guinee, India, Iran, Iran, Jemen, Kameroen, Kenia, Nepal, Nigeria, Oezbekistan, Pakistan, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Syrië

 

Visa vrijstelling

Burgers met de volgende nationaliteit hebben geen visum benodigd voor Cuba, voor een verblijf:

tot 90 dagen:   Benin, Bosnië Herzegovina, Macedonië, Maleisië, Montenegro, Servië
tot 60 dagen:   Grenada, Saint Vincent en de Grenadines
tot 30 dagen:   Antigua en Barbadu, Mongolië, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Singapore, Rusland, Wit-Rusland
tot 28 dagen:   Barbados, Dominica


Geldigheid paspoort

Voor Cuba is een geldig paspoort vereist. Het paspoort dient na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn. Kinderen en baby's hebben ook een eigen paspoort benodigd om naar Cuba te kunnen reizen.

 

Uitleg video: hoe kan ik een visum aanvragen?


Ambassade

Ambassade Cuba in Nederland

Adresgegevens

Scheveningseweg 9,
2517 KS 's-Gravenhage

Ambassade Cuba in België

Adresgegevens

Brugmannlaan 80,
B-1190 Brussel


Consulaat

Consulaat Cuba in Rotterdam
Adresgegevens

Conradstraat 18,
3014 AK Rotterdam


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Cuba
Adresgegevens

Ave. 7ma. #2007, esq. 22 Miramar ,
Havana


Bestanden
Cuba - aanvraagformulier zaken.pdf