Visum aanvragen?

Visum Cuba aanvraag informatie (CU)

Consulaire kosten

Groene Cubakaart: €  35,- (toeristenkaart Cuba)
Roze Cubakaart: € 110,- 
Zakelijk visum: € 88,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Klik hier voor meer informatie over visum kosten Cuba. 

Consulaire doorlooptijd

De Cubakaart kan direct uitgeschreven worden tegen meerprijs.
Zakelijk visum duurt minimaal drie weken bij het consulaat van Cuba, afhankelijk van de autorisatie die vanuit Cuba moet komen.


Visum Cuba

reist u naar Cuba toe? Vraag hier uw toeristen kaart aan!
 

Toeristenkaart of D'Viajeros voor Cuba benodigd? Vraag deze direct bij ons aan!

Bezoekers van Cuba moeten voor vertrek een visum (toeristenkaart) voor Cuba regelen. Hiermee mag de reiziger voor een periode van maximaal 90 dagen in Cuba verblijven. Wilt de reiziger langer dan 90 dagen in Cuba verblijven, dan zal het visum verlengd moeten worden bij de lokale immigratiedienst. Het visum kan éénmalig voor nog eens 90 dagen verlengd worden. Verlengen is alleen mogelijk in Cuba zelf.

Let op: de Cuba toeristenkaart is een fysieke kaart die wij per post, aangetekende post en per koeriersdienst kunnen versturen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid de toeristenkaart bij ons op kantoor in Breda op te halen. De Cuba toeristen kaart is niet te e-mailen aangezien het een origineel document is.

 

D'Viajeros formulier

Naast het Cuba (toeristenkaart) visum kan de Visumdienst ook de aanmelding van het D'Viajeros voor u regelen (optioneel). Dit digitale formulier dient vóór vertrek per reiziger online ingevuld en aangemeld te worden. Het digitale D’Viajeros-formulier vervangt het papieren formulier dat voorheen in het vliegtuig moest worden ingevuld.

Het invullen van het verplichte D’Viajeros-formulier is gratis. Wanneer U Visumdienst deze online registratie laat verzorgen, dan rekenen wij daar een kleine vergoeding voor. Bij het boarden van het vliegtuig naar Cuba moet het formulier kunnen worden getoond aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij.

LET OP: Het D'Viajeros formulier is geen reistoestemming en staat los van het visum (toeristenkaart) voor Cuba dat ook verplicht is voor een reis naar het land.

 

Let op - Wanneer er naar Cuba gereisd wordt kan dat problemen opleveren voor toekomstige reizen naar de Verenigde Staten.

ESTA aanvragen kunnen hierop worden afgewezen. Wordt de ESTA afgewezen, dan dient er een consulair visum aangevraagd te worden. Dat is momenteel haast niet mogelijk vanwege de afspraak die daarvoor moet worden ingepland. Afspraken voor het visum zijn momenteel pas in Juli 2024 te krijgen op het Amerikaanse consulaat in Amsterdam!!

 

Visum Cuba aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt de Cubakaart uitgeschreven volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Nadat de kaart is uitgeschreven, zenden wij deze naar u per post via aangetekende post of per koeriersdienst. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid de toeristenkaart bij ons op kantoor in Breda op te halen. LET OP: De Cuba toeristen kaart is niet te e-mailen aangezien het een origineel document is.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Cuba

De verplichte toeristische Cubakaart kan de Visumdienst direct voor u uitschrijven, het enige dat we hiervoor nodig hebben is een scan van uw paspoort en uw contactgegevens voor de facturatie en terugzending. 

Er zijn twee soorten Cubakaarten:

  • Groene Cubakaart - voor alle reizigers die NIET via Amerika reizen
    €35,- excl. bemiddeling, verzending, en BTW.
  • Roze Cubakaart - voor alle reizigers die via (of vanuit) Amerika reizen
    €110,- excl. bemiddeling, verzending, en BTW.

LET OP: De Cubakaart bestaat uit twee helften, zorg dat deze in tact blijft. De ene helft wordt afgescheurd door de Douanier bij aankomst in Cuba, de tweede helft moet worden getoond bij het verlaten van Cuba.

 

Zakenvisa Cuba

Visums voor zakelijke bezoeken aan Cuba kan de Visumdienst ook verzorgen, maar dit is een stuk lastiger. Dit komt omdat er een toestemming vereist is uit Cuba en deze is lastig aan te komen. Heeft u een zakelijk visum nodig? neem dan telefonisch contact op voor de opties.

 

Nationaliteiten die niet in aanmerking komen voor een Cuba Toeristenkaart

Afghanistan, Bangladesh, Eritrea, Ethiopië, Filipijnen, Ghana, Guinee, India, Iran, Iran, Jemen, Kameroen, Kenia, Nepal, Nigeria, Oezbekistan, Pakistan, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Syrië

 

Visa vrijstelling

Burgers met de volgende nationaliteit hebben geen visum benodigd voor Cuba, voor een verblijf:

tot 90 dagen:   Benin, Bosnië Herzegovina, Macedonië, Maleisië, Montenegro, Servië
tot 60 dagen:   Grenada, Saint Vincent en de Grenadines
tot 30 dagen:   Antigua en Barbadu, Mongolië, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Singapore, Rusland, Wit-Rusland
tot 28 dagen:   Barbados, Dominica

 

Geldigheid paspoort

Voor Cuba is een geldig paspoort vereist. Het paspoort dient na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn. Kinderen en baby's hebben ook een eigen paspoort benodigd om naar Cuba te kunnen reizen.

 

Samenvatting Visum Cuba

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

Vanaf €35

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling, verzending en BTW.

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

Kan direct worden uitgeschreven

 

Ook interessant:


Ambassade

Ambassade Cuba in Nederland

Adresgegevens

Scheveningseweg 9,
2517 KS 's-Gravenhage

Ambassade Cuba in België

Adresgegevens

Brugmannlaan 80,
B-1190 Brussel


Consulaat

Consulaat Cuba in Rotterdam
Adresgegevens

Conradstraat 18,
3014 AK Rotterdam


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Cuba
Adresgegevens

Ave. 7ma. #2007, esq. 22 Miramar ,
Havana


Bestanden
Cuba - aanvraagformulier zaken.pdf
Cuba - aanvraagformulier D'Viajeros (EN).pdf
Cuba - aanvraagformuliere D'Viajeros (NL).pdf