Visum aanvragen?

Visum Ethiopië aanvraag informatie (ET)

Consulaire kosten

E-visum toerist: € 82,- (30 dagen verblijf)
E-visum zakelijk: vanaf € 52,- tot € 602,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling en BTW. 

Klik hier voor meer informatie over visum kosten Ethiopië. 

Consulaire doorlooptijd

Visum Ethiopië

Reist u binnenkort naar Ethiopië toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

 

UPDATE  12-06-2024 

Betalingsproblemen zijn weer verholpen.
 

 

Mededelingen

Toeristen Evisa worden nog voor een max. verblijf van 30 dagen afgegeven. Indien gewenst is het verblijf aldaar te verlengen.
 

Voor zakelijke (en NGO) aanvragen, moet de uitnodigende partij nu via het e-visa systeem van Ethiopië een Company Registration aanmaken, via deze link) De uitnodigende partij krijgt per e-mail een code. Graag deze code per e-mail aan ons doorsturen.  

 

Visum Ethiopië aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de ambassade van Ethiopië ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene informatie visum Ethiopië

Wanneer u voor zakelijke of toeristische doeleinden naar Ethiopië wilt reizen heeft u een visum benodigd. Alleen e-visa voor Ethiopië kunnen worden aangevraagd. Dit betekent dat het visum proces geheel digitaal is. Sinds begin januari 2022 geeft de ambassade van Ethiopië geen visa meer af.

Visa voor Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Kies in het order proces de bestemming Ethiopië. Vervolgens selecteert u de reden van de reis. Daar kunt u kiezen uit toeristische visa, maar ook voor een zakelijk visum. Wanneer u het juiste type visum heeft aangeklikt, dan komen de benodigde documenten naar voren. Deze kunt u verzamelen en uploaden via de website.

 

Toeristen e-visum voor Ethiopië

E-visa zijn mogelijk voor toeristische reizen naar Ethiopië. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren! E-visa voor Ethiopië zijn altijd single entry, multiple entry is helaas niet mogelijk. Met een toeristen e-visum mag u maximaal 30. Het verblijf is terplekke te verlengen indien gewenst.

Ook voor reizigers met een Nederlandse verblijfsvergunning en een reisdocument kan de Visumdienst een e-visum verzorgen. Indien u een reisdocument heeft en een visum via onze website wil aanvragen, SELECTEER dan bij nationaliteit 'REISDOCUMENT'.

LET OP: met een toeristen visum mag u alleen toeristische activiteiten ondernemen. Wanneer u van plan bent om zakelijke activiteiten in Ethiopië te ondernemen heeft u een zakenvisum benodigd!

Voor vragen, neem telefonisch contact met ons op.

 

Zaken e-visum voor Ethiopië

Voor een zakelijke reis naar Ethiopië heeft u een zakenvisum benodigd.  Met dit visum mag u zakelijke activiteiten ondernemen zoals o.a. business meetings, bezoek aan conferences en workshops volgen.

Zorg ervoor dat u de correcte type visum kiest voor uw reis. Er zijn namelijk verschillende soorten visa mogelijk voor zakelijke reizen. Zo is er een e-visum mogelijk het bezoeken van een bedrijf, universiteit. NGO of overheidsinstantie. Ook zijn er visum mogelijk voor het bezoeken van een Conferentie. Voor elk type visum kunnen er andere documenten gevraagd worden.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Samenvatting visum voor Ethiopië

Type visa

E-visum, toeristen- & zakenvisum

Kosten

vanaf € 82 – toerist, €52 – minimaal zakelijk

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst, (indien nodig) extra diensten, en BTW.

Geldigheid

30 of 90 dagen

Levertijd

2-5 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Ja, voor Ethiopië geldt een visumplicht. Iedere Nederlandse reiziger heeft een geldig visum nodig om naar Ethiopië te reizen. Het aanvragen van een E-visum kan gemakkelijk online en ontvang je gemiddeld binnen 5 werkdagen in de mail.

Nee, consulaire visa worden niet meer afgegeven (visum in het paspoort). Enkel e-visa zijn nog te verkrijgen.

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort, of reisdocument, dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier

Een visum aanvragen voor Ethiopië duurt gemiddeld 5 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Ethiopië vertraging oplopen. Let op dat zakelijke visumaanvragen vaak wat langer duren dan toeristische visumaanvragen.


Ambassade

Ambassade Ethiopië in Nederland

Adresgegevens

Oranjestraat 7,
2514 JB 's-Gravenhage

Ambassade Ethiopië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 64,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ethiopië
Adresgegevens

Old Airport Zone, Kifle Ketema, Lideta Kebele 02/03 ,
P.O. Box 1241 Addis Ababa


Bestanden
Ethiopia - extra visa form.pdf
Ethiopië - aanvraagformulier (EN).pdf
Ethiopië - aanvraagformulier (NL).pdf
Ethiopie - aanvraagformulier legalisatie.pdf