Visum Ethiopië aanvraag informatie (ET)

Consulaire kosten

E-visum toerist: € 52,- (30 dagen verblijf) € 72,- (90 dagen verblijf)
E-visum zakelijk: vanaf € 42,-
Consulair visum: vanaf € 36,-

Consulaire doorlooptijd

E-visa: 2-5 werkdagen
Consulair visum: 2 werkdagen

Visum Ethiopië

Reist u binnenkort naar Ethiopië toe? Vraag hier online uw e-visum aan!
 

COVID-19 update Ethiopië

07-01-2022

Visa voor Ethiopië worden niet meer door het consulaat afgegeven.

17-09-2021

E-visa kunnen weer worden aangevraagd! Voor reizen naar Ethiopië raden wij aan om een e-visum aan te vragen via ons. Indien u een consulair visum wil, dan dient u persoonlijk het visum aan te vragen via het consulaat van Ethiopië in Brussel. Reken er op dat u daar minstens een halve dag op het consulaat zit!
 

19 June 2021The Ethiopian authorities have temporarily suspended visa on arrival and E-visa provisions starting from June 18, 2021.

“In light of the instructions issued by the concerned authorities in ETHIOPIA, customers from all nationalities and flying all airlines are kindly advised that the Ethiopian immigration authorities have temporarily suspended visa on arrival and E-visa provision for all passengers starting midnight of 18 June 2021 for passengers traveling to Addis Ababa Airport due to system.Transit passengers with layovers will not be affected.

Indien u naar Ethiopië wilt afreizen zal er dus een visum via het consulaat van Ethiopië geregeld moeten worden! Neem contact op met ons voor meer informatie
 

Laatste update: 29-12-2020

Elektronische visa (e-visa) voor Ethiopië worden weer afgegeven. Ook via het consulaat van Ethiopie regelen wij nog visa.
Neem contact op met de Visumdienst voor meer informatie.

Reizigers moeten bij aankomst een Engelstalig COVID-19 testresultaat kunnen aantonen waaruit blijkt dat ze negatief getest zijn. De testresultaat mag niet ouder zijn dan 5 dagen bij aankomst. Reizigers zonder COVID-verklaring, komen Ethiopië niet in.

 

Algemene informatie visum Ethiopië

Voor zowel zakelijke als toeristische reizen is er een e-visum als een consulair visum mogelijk. Hieronder de verschillen uitgelegd.

E-visum Ethiopië
E-visa zijn vooral toegankelijk voor toeristische reizen naar Ethiopië, maar ook voor zakelijke reizen kunnen wij e-visa verzorgen. E-visa voor Ethiopië zijn altijd single entry, het verblijf is 30 of 90 dagen. Ook voor mensen met een Nederlandse verblijfsvergunning en een reisdocument kan de Visumdienst een e-visum verzorgen. Indien u een reisdocument heeft en een visum via onze website wil aanvragen, SELECTEER dan bij nationaliteit 'REISDOCUMENT'.
Bij vragen, neem contact op met de Visumdienst!

Let op, voor zakelijke reizen naar Ethiopië raden we sterk aan om een e-visum aan te vragen.

Consulair visum Ethiopië
 

Consulaire visa worden niet meer afgegeven (visum in het paspoort). Enkel e-visa zijn nog te verkrijgen.

Aanvragen e-visum Ethiopië

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Kies in het order proces de bestemming Ethiopië. Vervolgens selecteert u de reden van de reis. Daar kunt u kiezen uit toeristische visa, maar ook voor een zakelijk visum. Wanneer u het juiste type visum heeft aangeklikt, dan komen de benodigde documenten naar voren. Deze kunt u verzamelen en uploaden via de webiste.

Let op dat er verschillende visa mogelijk zijn voor zakelijke reizen. Zo is er een e-visum mogelijk het bezoeken van een bedrijf, universiteit. NGO of overheidsinstantie. Ook zijn er visa mogelijk voor het bezoeken van een Conference. Voor elk type visum kunnen er andere documenten gevraagd worden. Neem contact op met de Visumdienst indien u daar hulp voor nodig heeft.
 

Hoe visum Ethiopië aanvragen?

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort, of reisdocument, dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier

Hoelang duurt visum aanvragen Ethiopië?

Een visum aanvragen voor Ethiopië duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 1 en 3 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Ethiopië vertraging oplopen.


Ambassade

Ambassade Ethiopië in Nederland

Adresgegevens

Oranjestraat 7,
2514 JB 's-Gravenhage

Ambassade Ethiopië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 64,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ethiopië
Adresgegevens

Old Airport Zone, Kifle Ketema, Lideta Kebele 02/03 ,
P.O. Box 1241 Addis Ababa


Bestanden
Ethiopia - extra visa form.pdf
Ethiopie - aanvraagformulier e-visum.pdf
Ethiopie - aanvraagformulier legalisatie.pdf
Ethiopie - aanvraagformulier.pdf