Visum aanvragen?

Visum Ethiopië aanvraag informatie (ET)

Consulaire kosten

E-visum toerist: € 82,- (30 dagen verblijf) € 202 (90 dagen verblijf)
E-visum zakelijk: vanaf € 42,- tot € 602,-

Consulaire doorlooptijd

E-visa: gemiddeld 2-5 werkdagen 
 


Visum Ethiopië

Reist u binnenkort naar Ethiopië toe? Vraag hier online uw e-visum aan!
 

Mededelingen

Update 17-02-2023

Aan het e-visum systeem zijn flinke wijzigingen aangebracht voor zowel Zakelijke als Toeristische visumaanvragen. Deze wijzigingen zijn helaas niet feilloos gegaan, waardoor visumvragen o.a. vaak niet in het E-visum systeem komen te staan en niet worden bekeken door de autoriteiten van Ethiopië. Deze aanvragen blijven dan 'in progress' staan, terwijl de de betaling wel wordt afgeschreven. De Visumdienst heeft hier helaas geen controle over en is daardoor genoodzaakt een visum soms twee keer aan te vragen, waardoor de visumkomsten ook twee keer in rekening gebracht kunnen worden.

Wilt u desondanks een visum voor Ethiopië door de Visumdienst laten regelen? Neem telefonisch contact met ons op.

Voor zakelijke (en NOG) aanvragen, moet de uitnodigende partij nu via het e-visa systeem van Ethiopië een Company Registration aanmaken, via deze link) De uitnodigende partij krijgt per e-mail een code. Graag deze code per e-mail aan ons doorsturen.  
Update 07-01-2022
 

Visa voor Ethiopië worden niet meer door het consulaat afgegeven, enkel e-visa zijn mogelijk aan te vragen.

 

Algemene informatie visum Ethiopië

Wanneer u voor zakelijke of toeristische doeleinden naar Ethiopië wilt reizen heeft u een visum benodigd. Alleen e-visa voor Ethiopië kunnen worden aangevraagd. Dit betekent dat het visum proces geheel digitaal is.

Visa voor Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Kies in het order proces de bestemming Ethiopië. Vervolgens selecteert u de reden van de reis. Daar kunt u kiezen uit toeristische visa, maar ook voor een zakelijk visum. Wanneer u het juiste type visum heeft aangeklikt, dan komen de benodigde documenten naar voren. Deze kunt u verzamelen en uploaden via de website.

 

Toeristen e-visum voor Ethiopië

E-visa zijn mogelijk voor toeristische reizen naar Ethiopië. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren! E-visa voor Ethiopië zijn altijd single entry, multiple entry is helaas niet mogelijk. Met een toeristen e-visum mag u maximaal 30 of 90 dagen verblijven.

Ook voor reizigers met een Nederlandse verblijfsvergunning en een reisdocument kan de Visumdienst een e-visum verzorgen. Indien u een reisdocument heeft en een visum via onze website wil aanvragen, SELECTEER dan bij nationaliteit 'REISDOCUMENT'.

LET OP: met een toeristen visum mag u alleen toeristische activiteiten ondernemen. Wanneer u van plan bent om zakelijke activiteiten in Ethiopië te ondernemen heeft u een zakenvisum benodigd!

Voor vragen, neem telefonisch contact met ons op.

 

Zaken e-visum voor Ethiopië

Voor een zakelijke reis naar Ethiopië heeft u een zakenvisum benodigd.  Met dit visum mag u zakelijke activiteiten ondernemen zoals o.a. business meetings, bezoek aan conferences en workshops volgen.

Zorg ervoor dat u de correcte type visum kiest voor uw reis. Er zijn namelijk verschillende soorten visa mogelijk voor zakelijke reizen. Zo is er een e-visum mogelijk het bezoeken van een bedrijf, universiteit. NGO of overheidsinstantie. Ook zijn er visum mogelijk voor het bezoeken van een Conferentie. Voor elk type visum kunnen er andere documenten gevraagd worden.

Neem contact op met de Visumdienst indien u daar hulp voor nodig heeft.

 

Samenvatting visum voor Ethiopië

Type visa

E-visum, toeristen- & zakenvisum

Kosten

€82 – minimaal toerist, €42 – minimaal zakelijk

Geldigheid

30 of 90 dagen

Levertijd

2-5 werkdagen


Veelgestelde vragen

Ja, voor Ethiopië geldt een visumplicht. Iedere Nederlandse reiziger heeft een geldig visum nodig om naar Ethiopië te reizen. Het aanvragen van een E-visum kan gemakkelijk online en ontvang je gemiddeld binnen 5 werkdagen in de mail.

Nee, consulaire visa worden niet meer afgegeven (visum in het paspoort). Enkel e-visa zijn nog te verkrijgen.

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort, of reisdocument, dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier

Een visum aanvragen voor Ethiopië duurt gemiddeld 5 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Ethiopië vertraging oplopen. Let op dat zakelijke visumaanvragen vaak wat langer duren dan toeristische visumaanvragen.


Ambassade

Ambassade Ethiopië in Nederland

Adresgegevens

Oranjestraat 7,
2514 JB 's-Gravenhage

Ambassade Ethiopië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 64,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ethiopië
Adresgegevens

Old Airport Zone, Kifle Ketema, Lideta Kebele 02/03 ,
P.O. Box 1241 Addis Ababa


Bestanden
Ethiopia - aanvraagformulier (EN).pdf
Ethiopia - extra visa form.pdf
Ethiopië - aanvraagformulier (NL).pdf
Ethiopie - aanvraagformulier legalisatie.pdf
Ethiopie - aanvraagformulier.pdf