Visum aanvragen?

Visum Ethiopië aanvraag informatie (ET)

Consulaire kosten

E-visum toerist: € 82,- (30 dagen verblijf) € 202 (90 dagen verblijf)
E-visum zakelijk: vanaf € 42,- tot € 602,-

Consulaire doorlooptijd

E-visa: gemiddeld 2-5 werkdagen 
 

Visum Ethiopië

Reist u binnenkort naar Ethiopië toe? Vraag hier online uw e-visum aan!
 

Laatste update 17-02-2023

De autoriteiten van Ethiopië hebben flinke wijzigingen aangebracht in het e-visum systeem voor zowel voor zakelijke als toeristische visums.
Deze wijziging is helaas niet feilloos gegaan, waardoor visumaanvragen o.a. vaak niet in het syteem komen te staan, visumaanvragen niet worden bekeken en betalingen wel worden afgeschreven, maar niet worden herkend door het systeem en daardoor de visumaanvraag niet behandelt wordt door de autoriteiten van Ethiopië.

Daarbij moet de uitnodigende partij via het e visa systeem van Ethiopie een Company registration aanmaken ( evisa.gov.et -> naar beneden scrollen Company registration ) De uitnodigende partij krijgt per mail deze code . Graag deze code per mail aan ons doorsturen.  

Wilt u toch graag dat wij het visun regelen? Neem telefonisch contact op met ons.
 

Update 15-02-2023

Daarbaast hebben de autoriteiten van Ethiopië hebben de visumleges enorm verhoogd voor toeristische visums.

Update 07-01-2022

Visa voor Ethiopië worden niet meer door het consulaat afgegeven, enkel e-visa zijn mogelijk aan te vragen.

 

Algemene informatie visum Ethiopië

Voor zowel zakelijke als toeristische reizen is er een e-visum als een consulair visum mogelijk. Hieronder de verschillen uitgelegd.

E-visum Ethiopië

E-visa zijn mogelijk voor toeristische reizen naar Ethiopië, maar ook voor zakelijke reizen kunnen wij e-visa verzorgen. E-visa voor Ethiopië zijn altijd single entry, het verblijf is 30 of 90 dagen. Ook voor mensen met een Nederlandse verblijfsvergunning en een reisdocument kan de Visumdienst een e-visum verzorgen. Indien u een reisdocument heeft en een visum via onze website wil aanvragen, SELECTEER dan bij nationaliteit 'REISDOCUMENT'.
Bij vragen, neem contact op met de Visumdienst!

Heb je een visum nodig voor Ethiopië?

Ja, voor Ethiopië geldt een visumplicht. Iedere Nederlandse reiziger heeft een geldig visum nodig om naar Ethiopië te reizen. Het aanvragen van een E-visum kan gemakkelijk online en ontvang je gemiddeld binnen 2 tot 5 werkdagen in de mail.

Consulair visum Ethiopië

Consulaire visa worden niet meer afgegeven (visum in het paspoort). Enkel e-visa zijn nog te verkrijgen.


Aanvragen e-visum Ethiopië

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Kies in het order proces de bestemming Ethiopië. Vervolgens selecteert u de reden van de reis. Daar kunt u kiezen uit toeristische visa, maar ook voor een zakelijk visum. Wanneer u het juiste type visum heeft aangeklikt, dan komen de benodigde documenten naar voren. Deze kunt u verzamelen en uploaden via de webiste.

Let op dat er verschillende visa mogelijk zijn voor zakelijke reizen. Zo is er een e-visum mogelijk het bezoeken van een bedrijf, universiteit. NGO of overheidsinstantie. Ook zijn er visum mogelijk voor het bezoeken van een Conferentie. Voor elk type visum kunnen er andere documenten gevraagd worden. Neem contact op met de Visumdienst indien u daar hulp voor nodig heeft.
 

Hoe visum Ethiopië aanvragen?

Als u wilt reizen naar Ethiopië heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Ethiopië aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort, of reisdocument, dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier

Hoelang duurt visum aanvragen Ethiopië?

Een visum aanvragen voor Ethiopië duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 1 en 3 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Ethiopië vertraging oplopen. Let op dat zakelijke visumaanvragen vaak wat langer duren dan toeristische visumaanvragen.


Ambassade

Ambassade Ethiopië in Nederland

Adresgegevens

Oranjestraat 7,
2514 JB 's-Gravenhage

Ambassade Ethiopië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 64,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Ethiopië
Adresgegevens

Old Airport Zone, Kifle Ketema, Lideta Kebele 02/03 ,
P.O. Box 1241 Addis Ababa


Bestanden
Ethiopia - aanvraagformulier (EN).pdf
Ethiopia - extra visa form.pdf
Ethiopië - aanvraagformulier (NL).pdf
Ethiopie - aanvraagformulier legalisatie.pdf
Ethiopie - aanvraagformulier.pdf