Werkwijze voor visum aanvragen


Online visumaanvragen via Visumdienst.com

Via onze website kunt u nog eenvoudiger de juiste informatie per visum en legalisatie vinden. Bovendien maken wij het mogelijk om uw aanvragen online aan te melden en de status online te volgen. Eénmaal een visum aangevraagd via onze website, is een volgend visum eenvoudiger en sneller aan te vragen! Hoe dit in z’n werk gaat, leest u hieronder in het stappenplan.

Liever op de oude manier met ons werken, zonder account? Geen probleem! Download ons opdrachtformulier, vul het in en stuur het samen met uw aanvraag naar ons op.

 

Bent u een bestaande klant? Dan hebben wij een account voor u klaarstaan, met uiteraard de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neem contact met ons op voor meer informatie!


Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!


Stap 1. Account aanmaken (gratis!)

 • Ga naar 'Mijn Dossier' om een gratis account aan te maken.
 • Vul uw e-mailadres en gewenst wachtwoord in.
 • U ontvangt een e-mail ter verificatie, bevestig hiermee uw e-mailadres.
 • Uw account is aangemaakt

Bent u een bestaande klant? Dan hebben wij een account voor u klaar staan, met uiteraard met de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neem even contact met ons op voor meer info!

 

Lukt het u niet om een account aan te maken? Uiteraard kunnen wij dat voor u doen indien gewenst. Neem dan contact met ons op via +31 076 561 2139 of e-mail ons op info@visumdienst.com.


Stap 2. Visum aanvragen

 1. Via de Homepage kunt u uw reisgegevens invullen. Dit betreft uw nationaliteit, woonland en bestemming. Klik vervolgens op ‘Vraag visum aan’. Er volgt een pagina met alle informatie over uw bestemming. Selecteer de reden van uw reis, waarop de beschikbare visa worden weergegeven. Klik op ‘Direct aanvragen’ bij het visum dat u wenst aan te vragen. U begint met het aanmelden van uw visumaanvraag.
 2. Reizigers data - Voeg de reiziger(s) toe en klik op ‘volgende
 3. Reisdata - Vul per reiziger de data in wanneer het vertrek uit Nederland zal zijn en wat de uiterste datum is dat de reiziger het paspoort nodig heeft. Vul zo nodig extra bestemmingen in. Klik op ‘volgende
 4. Diensten en kosten - Kies de procedure waarmee u wilt dat wij uw aanvraag behandelen en vink de diensten (per bestemming) aan die u extra door ons geleverd wilt hebben
 5. Verzending – Voeg de contactpersoon toe voor deze aanvraag. Meld zo nodig een ophaalkoerier aan en vul het ophaaladres in. Ook de terugzendmethode van de paspoorten of documenten kunt u hier alvast aangeven met het gewenste adres. Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden en privacyverklaring klikt u op ‘volgende’.
 6. Overzicht en betaling - Controleer het goed en vul zo nodig een referentienummer in als dat op de factuur moet worden weergegeven. Als u akkoord gaat kunt u door naar de betaling door op ‘naar betaling’ te klikken. Kies de door u gewenste betaalmethode en betaal uw bestelling. Heeft u de rekening liever achteraf? Neem telefonisch contact op voor de opties.
 7. Bedankt voor uw aanvraag! - Wanneer de betaling is voldaan krijgt u daar binnen enkele ogenblikken een melding van per e-mail. Tegelijkertijd wordt de Visumdienst digitaal op de hoogte gebracht van uw aanvraag.

U kunt te allen tijde de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen op uw account via 'Mijn Dossier'. Als u ingelogd bent, kunt u linksbovenin aanvinken welke gegevens u in uw dossier wilt inzien.


Stap 3. Verzend uw aanvraag naar de Visumdienst.

De volgende stap is het aanleveren van uw documentatie bij de Visumdienst. Voor een e-visum (online visum) kan u al uw documenten geheel digitaal bij ons aanleveren. Dit doet u via:

'Mijn Dossier' --> 'Visumaanvragen' --> 'Aanvraag inzien'

Mocht u er niet uitkomen, bekijk hier een handige YouTube video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u documenten kan uploaden op de website. 


Wanneer u een consulair visum aanvraagt, dan heeft de Visumdienst uw aanvraag hard-copy (op papier, fysiek, geprint) nodig. U kunt uw documenten naar ons kantoor adres of postbus versturen t.a.v. Visumdienst Breda.

 • Kantoor adres: Graaf Engelbertlaan 75, 4837DS, Breda, Nederland
 • Postbus 4786, 4803ET, Breda, Nederland
   

Vermeld bij het versturen van uw documenten uw ordernummer. Het fysiek aanleveren van uw aanvraag is niet nodig wanneer uw aanvraag een e-visum betreft, want dan kunt u de documentatie uploaden in uw online dossier. Hierover kunt u onderaan de pagina meer informatie vinden.


De Visumdienst gaat voor u aan de slag.

Zodra de Visumdienst uw aanvraag heeft ontvangen op kantoor, wordt de status in uw online dossier bijgewerkt. Ook ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail. U hoeft niets te doen tenzij de Visumdienst daar om vraagt. In principe wordt u altijd gebeld wanneer er gegevens ontbreken of wanneer het visum of legalisatie gereed is. Mocht u telefonisch niet bereikbaar zijn, dan volgt een e-mail.