Verwerkingstijd

 

Wanneer u een dienst van ons afneemt via de website, dan kunt u zelf een keuze maken in de snelheid van de behandeling van uw aanvraag. Aan deze keuze zitten verschillende tarieven en verwerkingstijden verbonden. Als u uw aanvraag in uw dossier aanmeldt, kunt u zien welke procedures er mogelijk zijn voor uw aanvraag.

Bij het bepalen van de snelheid van uw procedure zijn er een aantal factoren van belang, deze worden in de berekening van de 'verwachte datum visum gereed' meegenomen in de soort procedure:

 • Hoeveel consulaire dagen heeft de ambassade nodig om de aanvraag te verwerken
 • Wanneer heeft u uw paspoort uiterlijk nodig
 • Is uw aanvraag in orde en compleet
 • Is er een (persoonlijke) afspraak bij de ambassade nodig
 • Openingsdagen ambassade

Bij een express procedure vragen wij u vooraf contact op te nemen met ons kantoor voor de mogelijkheden.

Twijfelt u erover of uw visum op tijd bij u binnen komt? Neemt u dan contact op met ons kantoor voor meer informatie, voor een oplossing op maat.

Wanneer kan een aanvraag worden ingediend bij de ambassade / consulaat?

 • Uw aanvraag moet fysiek bij ons ontvangen zijn / bij een e-visa moeten alle documenten zijn geüpload in ons systeem.
 • De vereiste documenten van de ambassade moeten allemaal in orde zijn, u ontvangt van ons een bericht wanneer dit niet zo is.
 • Het staat een ambassade vrij om de regels op ieder moment aan te passen, hierdoor kan het zijn dat uw aanvraag niet direct wordt goedgekeurd door de ambassade.
 • Bij enkele ambassades is het nodig om een afspraak in te plannen, de beschikbaarheid van de ambassade bepaalt wanneer uw aanvraag kan wordt ingeleverd.
 • Bij enkele ambassades dient u vingerafdrukken en/of irisscan af te geven of kan er een interview worden afgenomen. In overleg met u plannen we een moment in, dit hangt echter ook af van de beschikbaarheid van de ambassade.

Twijfelt u erover of uw aanvraag in orde is? 
Tijdens het plaatsen van een bestelling op onze website kunt u bij extra diensten kiezen voor een 'pre-check'. U upload of e-mailt ons dan al uw documenten voordat u uw fysieke visumaanvraag naar ons verstuurd.
Wij bekijken uw documenten nauwkeurig zodat we vooraf mankementen in uw aanvraag kunnen onderscheppen en daardoor tijd kunnen winnen om het juiste visum aan te vragen.

Wanneer ontvangt u uw visum?

 • In uw dossier kunt u zien wanneer wij uw visum gereed verwachten. Het staat een ambassade vrij om haar doorlooptijden, openingstijden en regels aan te passen waardoor deze verwachting kan worden bijgesteld.
 • De verwachte datum die u in uw dossier ziet is een indicatie, pas als wij uw visum binnen hebben weten wij 100% zeker dat uw visum gereed is. 
 • Hierna is de ontvangst van uw (paspoort met) visum afhankelijk van de terugzendmethode die u in uw dossier gekozen heeft. Zie verzendmethodes.

Inspanningsovereenkomst
Wanneer u besluit gebruik te maken van onze dienstverlening dan gaat de Visumdienst een inspanningsverplichting aan, geen resultaatverplichting. Mocht onverhoopt een visum niet worden afgegeven om wat voor reden dan ook, dan brengen wij onze kosten wèl in rekening. Een consulaat heeft het recht om een visumaanvraag te weigeren, zelfs zonder opgaaf van redenen. We doen uiteraard ons uiterste best om het visum toch te laten verstrekken.