Visum Kenia aanvraag informatie (KE)

Consulaire kosten

E-visum: € 51,-
East Africa met Kenia als inreisland: € 101,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Consulaire doorlooptijd

E-visum: 2-5 werkdagen, in sommige gevallen
duurt het veel langer. Houd rekening met
vertraging.

 


COVID-19 update Kenia

Laatste update: 01-01-2021

De grenzen van Kenia zijn sinds maandag 03 augustus 2020 weer geopend. Consulaire visa worden helaas niet meer afgegeven door de ambassade van Kenia. Vanaf 01 januari 2021 is het alleen nog mogelijk om Kenia binnen te reizen met een op voor hand geregeld e-visum. De Visumdienst kan e-visa verzorgen, houd rekening met een langere doorlooptijd dan dat voorheen was met visa die werden uitgegeven rechtstreeds door de ambassade van Kenia.

Bij aankomst in Kenia moet een Engelstalig COVID-certificaat met negatief testuitslag worden laten zien dat niet ouder is dan 96 uur. Tevens moet er een Travellers' Surveillance Form ingevuld worden. Dat kan via:
Healthform - Via deze online portal kan er een QR code worden afgegeven die vervolgens getoond dient te worden bij aankomst bij de immigratiediensten.
 

 

Algemene visuminformatie Kenia

Sinds 1 januari 2021 kunnen er in Kenia op de vliegvelden geen visa meer worden gekocht. Het visum voor Kenia moet van te voren aangevraagd worden. Enkel e-visa kunnen worden aangevraagd voor zowel zaken als toeristen visa. Met een e-visum mag er 90 dagen aaneengesloten verbleven worden in Kenia.

Paspoort
Om het e-visum voor Kenia aan te kunnen vragen dient het paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag en moet het paspoort minstens 3 lege visumpagina's bevatten.

Reizigers < 16 jaar
Nederlandse reizigers met een leeftijd jonger dan 16 zijn niet visumplichtig voor Kenia.

Verlengen van visum/verblijf in Kenia
Het verblijf in Kenia is eenmaal te verlengen met 90 dagen tot een maximaal van 6 maanden verblijf (90 dagen max. verblijf met het e-visum en 90 verlenging). Dit moet gebeuren bij de immigratiedienst (Immigration Headquarters) in Nairobi en is ook mogelijk in Mombasa. Kleinere immigratie kantoren zoals in Kisumu, Lamu en Malindi kunnen ook benaderd worden voor het eenmalig verlengen van het e-visum.

Wilt u langer verblijven? Dan zal er een visum moeten worden aangevraagd via het consulaat van Kenia. Neem contact op met ons voor meer informatie.

East Africa visum via Kenia
Kenia, Oeganda en Rwanda kunnen met één visum bezocht worden: het East Africa visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.


Ambassade

Ambassade Kenia in Nederland

Adresgegevens

Nieuwe Parklaan 21,
2597 LM 's Gravenhage

Ambassade Kenia in België

Adresgegevens

Avenue W. Churchill 208,
B-1060 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Kenia
Adresgegevens

Block B, Keystone Park 95 Riverside Drive ,
Nairobi


Bestanden
Kenia - aanvraagformulier consulair visum.pdf
Kenia - aanvraagformulier e-visum.pdf
Kenia - East Africa aanvraagformulier.pdf