Visum aanvragen?

Visum Kenia aanvraag informatie (KE)

Consulaire kosten

eTA: €33 per persoon

Klik hier voor meer informatie over de Keniaanse eTA kosten.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Visum Kenia (eTA Kenia)

Reist u binnenkort naar Kenia toe? Vraag hier online uw eTA aan!

 

Mededeling Kenia

Update 05-01-2024

Per 5 januari 2024 geldt er een Electronic Travel Authorization (eTA) verplichting voor Kenia. Deze moet van te voren worden aangevraagd. De eTA zal het E-visum vervangen.

LET OP: ook kinderen jonger dan 16 jaar moeten in bezit zijn van een eTA. Eerdere toegekende visa blijven wel geldig.

 

Visum Kenia aanvragen (eTA)

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt de eTA aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Keniaanse ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende eTA. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum (eTA)? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Kenia (eTA)

Wanneer u naar Kenia wilt reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden, dan heeft u een eTA nodig. Sinds 1 januari 2021 worden er geen visa on arrival meer verkocht op de luchthavens in Kenia. De eTA dient dus van te voren online te worden aangevraagd bij de autoriteiten van Kenia. Dit betekent dat er geen fysiek visum in uw paspoort komt te staan.

Met een eTA mag u eenmalig 90 dagen verblijven in Kenia. Multiple entry is niet mogelijk. Gemiddeld duurt de consulaire doorlooptijd van een Keniaanse eTA 2-3 werkdagen.

LET OP: bent u in transit in Kenia en blijft u achter de douane, dan heeft u GEEN eTA nodig. Bent u in transit in Kenia en gaat u door de douane heen (bijvoorbeeld voor een hotel overnachting), dan heeft u WEL een eTA nodig. 

Heeft u vragen over het aanvragen van de eTA? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Benodigde documenten voor een eTA

Voor elk reisdoel gelden specifieke documentatievereisten om een eTA voor Kenia te krijgen. Om de lijst met benodigde documenten in te zien kunt u bovenaan de pagina de reden van de reis selecteren. Kies vervolgens het gewenste visumtype en klik op “direct aanvragen”.

Op deze manier krijgt u aan de rechterkant van de pagina een overzichtelijke lijst met de benodigde documenten zien voor de door uw gekozen visum.

 

Verlengen van verblijf in Kenia

Het verblijf in Kenia is eenmaal te verlengen met 90 dagen tot een maximaal van 6 maanden verblijf (90 dagen max. verblijf met de eTA en 90 verlenging). Dit moet gebeuren bij de immigratiedienst (Immigration Headquarters) in Nairobi en is ook mogelijk in Mombasa. Kleinere immigratie kantoren zoals in Kisumu, Lamu en Malindi kunnen ook benaderd worden voor het eenmalig verlengen.

 

Paspoort vereisten

Om het e-visum voor Kenia aan te kunnen vragen dient het paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag en moet het paspoort minstens 3 lege visumpagina's bevatten.

 

ETA Single of Multiple Entry

Een ETA voor Kenia is standaard geldig voor één enkele inreis, maar er zijn enkele uitzonderingen. U kunt meerdere keren naar Kenia reizen met dezelfde ETA onder de volgende voorwaarden:

  • U bezoekt de volgende EAC-partnerstaten: Burundi, Democratische Republiek Congo, Rwanda, Zuid-Soedan, Tanzania en Oeganda.
  • Het is belangrijk op te merken dat u geen andere landen mag bezoeken buiten de bovengenoemde landen.
  • De meerdere inreizen in Kenia moeten plaatsvinden binnen de geldigheidsduur van uw eTA.

Heeft u vragen hierover? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

East Africa visum via Kenia   Tijdelijk niet aan te vragen!

Kenia, Oeganda en Rwanda kunnen met één visum bezocht worden met het East Africa e-visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.

LET OP:

  • Wanneer u een East Africa e-vsium aanvraagt met als inreisland Kenia betekent het dat u als eerst naar Kenia moet reizen voordat u uw reis voortzet naar Oeganda of Rwanda. U mag dus niet eerst Oeganda of Rwanda inreizen.
  • Een toeristenvisum is alleen bedoeld voor toeristische reizen. Als u voor business naar Kenia reist, moet u een zakelijk visum aanvragen.

 

Samenvatting visum voor Kenia

Type visa

Toeristen & zaken eTA

Kosten

eTA € 33 per persoon.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

Gemideld 2-3 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:

 


Veelgestelde vragen

Als u wilt reizen naar Kenia heeft u een eTA (Electronisch visum) nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een eTA (visum) voor Kenia kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht

Een eTA (Elektronisch visum) aanvragen voor Kenia duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 2 en 4 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Kenia vertraging oplopen.

Nee, voor een reis naar Kenia is het noodzakelijk om tijdig een eTA aan te vragen. Zonder geldige eTA wordt de toegang tot het land geweigerd. Gelukkig kunt u eenvoudig een eTA aanvragen via onze website!


Ambassade

Ambassade Kenia in Nederland

Adresgegevens

Nieuwe Parklaan 21,
2597 LM 's Gravenhage

Ambassade Kenia in België

Adresgegevens

Avenue W. Churchill 208,
B-1060 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Kenia
Adresgegevens

Block B, Keystone Park 95 Riverside Drive ,
Nairobi


Bestanden
Kenia - aanvraagformulier (EN).pdf
Kenia - aanvraagformulier (NL).pdf
Kenia - East Africa aanvraagformulier.pdf