Visum aanvragen?

Visum Kenia aanvraag informatie (KE)

Consulaire kosten

E-visum: € 56,80,-
East Africa met Kenia als inreisland: € 116,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Consulaire doorlooptijd

E-visum: gemiddeld tussen 1-5 werkdagen

Visum Kenia

Reist u binnenkort naar Kenia toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

 


COVID-19 update Kenia

Laatste update: 01-01-2021

De grenzen van Kenia zijn sinds maandag 03 augustus 2020 weer geopend. Consulaire visa worden helaas niet meer afgegeven door de ambassade van Kenia. Vanaf 01 januari 2021 is het alleen nog mogelijk om Kenia binnen te reizen met een op voor hand geregeld e-visum. De Visumdienst kan e-visa verzorgen voor u.

Bent u benieuwd naar de regels rondom (veplichte) Covid vaccinaties en/of PCR testen? Check hier de momenteel geldende regels:
https://www.iatatravelcentre.com/world.php

 

Hoe visum Kenia aanvragen?

Als u wilt reizen naar Kenia heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Kenia kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht

Hoelang duurt visum aanvragen Kenia?

Een visum aanvragen voor Kenia duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 2 en 4 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Kenia vertraging oplopen.

 

Algemene visuminformatie Kenia

Sinds 1 januari 2021 kunnen er in Kenia op de vliegvelden geen visa meer worden gekocht. Het visum voor Kenia moet van te voren aangevraagd worden. Enkel e-visa kunnen worden aangevraagd voor zowel zaken als toeristen visa. Met een e-visum mag er 90 dagen aaneengesloten verbleven worden in Kenia.
 

Paspoort

Om het e-visum voor Kenia aan te kunnen vragen dient het paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag en moet het paspoort minstens 3 lege visumpagina's bevatten.

Reizigers < 16 jaar
Nederlandse reizigers met een leeftijd jonger dan 16 zijn niet visumplichtig voor Kenia.

Verlengen van visum/verblijf in Kenia

Het verblijf in Kenia is eenmaal te verlengen met 90 dagen tot een maximaal van 6 maanden verblijf (90 dagen max. verblijf met het e-visum en 90 verlenging). Dit moet gebeuren bij de immigratiedienst (Immigration Headquarters) in Nairobi en is ook mogelijk in Mombasa. Kleinere immigratie kantoren zoals in Kisumu, Lamu en Malindi kunnen ook benaderd worden voor het eenmalig verlengen van het e-visum.

Wilt u langer verblijven? Dan zal er een visum moeten worden aangevraagd via het consulaat van Kenia. Neem contact op met ons voor meer informatie.


East Africa visum via Kenia

Kenia, Oeganda en Rwanda kunnen met één visum bezocht worden: het East Africa visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.


Ambassade

Ambassade Kenia in Nederland

Adresgegevens

Nieuwe Parklaan 21,
2597 LM 's Gravenhage

Ambassade Kenia in België

Adresgegevens

Avenue W. Churchill 208,
B-1060 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Kenia
Adresgegevens

Block B, Keystone Park 95 Riverside Drive ,
Nairobi


Bestanden
Kenia - aanvraagformulier (EN).pdf
Kenia - aanvraagformulier (NL).pdf
Kenia - East Africa aanvraagformulier.pdf