Visum aanvragen?

Visum Kenia aanvraag informatie (KE)

Consulaire kosten

E-visum: € 56,80,-
East Africa met Kenia als inreisland: € 116,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Consulaire doorlooptijd

E-visum: gemiddeld tussen 1-5 werkdagen


Visum Kenia

Reist u binnenkort naar Kenia toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

 

Algemene visuminformatie Kenia

Wanneer u naar Kenia wilt reizen heeft voor zowel zakelijke als toeristische doeleinden een visum benodigd. Sinds 01 januari 2021 worden er geen visa on arrival meer verkocht op de vliegvelden in Kenia. Het visum dient dus van te voren worden aangevraagd bij het consulaat van Kenia. Daarnaast geeft het consulaat alleen nog maar e-visums af. Dit betekend dat er geen fysiek visum in uw paspoort komt te staan. 

 

Toeristenvisum voor Kenia

Wanneer u naar Kenia wilt reizen met toeristische doeleinden, dan heeft u een e-visum nodig. Met een single entry toeristische e-visum mag u maximaal 90 dagen in Kenia verblijven. Dit betekent dat u maar één keer in en uit Kenia mag reizen. Wilt u in een korte periode vaker Kenia inreizen, dan kunt u kiezen voor een East Africa multiple entry e-visum.

East Africa visum via Kenia

Kenia, Oeganda en Rwanda kunnen met één visum bezocht worden met het East Africa e-visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.

LET OP:

  • Wanneer u een East Africa e-vsium aanvraagt met als inreisland Kenia betekent het dat u als eerst naar Kenia moet reizen voordat u uw reis voortzet naar Oeganda of Rwanda. U mag dus niet eerst Oeganda of Rwanda inreizen.
  • Een toeristenvisum is alleen bedoeld voor toeristische reizen. Als u voor business naar Kenia reist, moet u een zakelijk visum aanvragen.

 

Zakenvisum voor Kenia

Wanneer u naar Kenia wilt reizen met zakelijke doeleinden, dan heeft u een e-visum nodig. Voor een zakenvisum kunt u alleen een single entry e-visum aanvragen met een maximale verblijfsduur van 90 dagen. Een multiple entry is voor een zakenvisum niet mogelijk.

Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

 

Verlengen van visum/verblijf in Kenia

Het verblijf in Kenia is eenmaal te verlengen met 90 dagen tot een maximaal van 6 maanden verblijf (90 dagen max. verblijf met het e-visum en 90 verlenging). Dit moet gebeuren bij de immigratiedienst (Immigration Headquarters) in Nairobi en is ook mogelijk in Mombasa. Kleinere immigratie kantoren zoals in Kisumu, Lamu en Malindi kunnen ook benaderd worden voor het eenmalig verlengen van het e-visum.

Wilt u langer verblijven? Dan zal er een visum moeten worden aangevraagd via het consulaat van Kenia.

Neem contact op met ons voor meer informatie.

 

Paspoort vereisten

Om het e-visum voor Kenia aan te kunnen vragen dient het paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag en moet het paspoort minstens 3 lege visumpagina's bevatten.

Reizigers < 16 jaar

Nederlandse reizigers met een leeftijd jonger dan 16 zijn niet visumplichtig voor Kenia.

 

Samenvatting visum voor Kenia

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

€56,80 – e-visum

Geldigheid

3 maanden

Levertijd

1-5 werkdagen


Veelgestelde vragen

Als u wilt reizen naar Kenia heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum voor Kenia kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft. 

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht

Een visum aanvragen voor Kenia duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 2 en 4 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen Kenia vertraging oplopen.


Ambassade

Ambassade Kenia in Nederland

Adresgegevens

Nieuwe Parklaan 21,
2597 LM 's Gravenhage

Ambassade Kenia in België

Adresgegevens

Avenue W. Churchill 208,
B-1060 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Kenia
Adresgegevens

Block B, Keystone Park 95 Riverside Drive ,
Nairobi


Bestanden
Kenia - aanvraagformulier (EN).pdf
Kenia - aanvraagformulier (NL).pdf
Kenia - East Africa aanvraagformulier.pdf