Visum aanvragen?

Visum Oeganda aanvraag informatie (UG)

Consulaire kosten

E-visum, single entry: € 54,-
East Africa: € 100,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Klik hier voor meer informatie over visum kosten Oeganda. 

Consulaire doorlooptijd

3-6 werkdagen

Visum aanvragen met een reisdocument (travel document) duren langer! 

Klik hier voor meer informatie over doorlooptijd Oeganda.


Visum Oeganda

Reist u binnenkort naar Oeganda toe? Vraag hier eenvoudig online uw visum aan!

 

Visum Oeganda aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de ambassade van Oeganda ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Oeganda

Wanneer u naar Oeganda wilt reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden, dan heeft u een e-visum nodig. Het e-visum Oeganda is standaard single entry, drie maanden geldig en maximaal 90 dagen verblijf. Multiple entry visa zijn ook mogelijk als u afgelopen jaar in Oeganda bent geweest, en houd rekening met extra vereiste documentatie en hogere kosten. 

 

Reizigers met Somalische of Eritrese achtergrond

Voor mensen met Somalische of Eritrese achtergrond duurt de aanvraag erg lang. Neem telefonisch contact met ons op voor de extra documentatie.

 

East Africa visum

Oeganda, Rwanda en Kenia kunnen met één visum bezocht worden: het East Africa visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.

Is Oeganda het eerste land dat u van deze drie landen gaat bezoeken? Dan gaat dat via de online autoriteiten van Oeganda, u kunt daarvoor uw aanvraag digitaal aanleveren.

 

Gele koorts vaccinatie

Voor de visumaanvraag van Oeganda moet er bewijs van de gele koorts vaccinatie aangeleverd worden, ook moet het gele boekje getoond moeten kunnen worden bij aankomst in Oeganda.

 

Samenvatting Visum Oeganda

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

€ 54 minimaal, afhankelijk van het type visum en procedure

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst, (indien nodig) extra diensten, verzending en BTW.

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

3-6 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Ambassade

Ambassade Oeganda in België

Adresgegevens

Avenue de Tervuren 317,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Oeganda
Adresgegevens

6th Floor, DFCU Towers, 26 Kyadondo Road ,
Nakasero Kampala


Bestanden
Oeganda - aanvraagformulier e-visum (EN).pdf
Oeganda - aanvraagformulier e-visum (NL).pdf
Oeganda - East Africa aanvraagformulier.pdf