Visum aanvragen?

Visum Egypte aanvraag informatie (EG)

Consulaire kosten

E-visum: € 25,-  (single entry) tot € 65,- (multiple entry)
Consulair visum: € 100 single / € 140 multiple entry
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

E-visum: na aanvraag 1 tot 7 werkdagen
Consulair visum: 1 tot 2 weken


Visum Egypte

Reist u binnenkort naar Egypte toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Algemene visuminformatie Egypte

Is er een visum benodigd voor een vakantie of zakenreis naar Egypte?

Ja, voor Egypte geldt een visumplicht. Iedere reiziger heeft een visum nodig om Egypte in te mogen reizen.
Voor o.a. reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er een visum benodigd voor Egypte. Let op dat ook (minderjarige) kinderen een visum voor Egypte nodig hebben.
In sommige gevallen kan er een e-visum worden aangevraagd. E-visa zijn geldig voor toeristische reizen met een verblijfsduur korter dan 30 dagen.

Voor onder andere Nederlanders is het eventueel ook mogelijk om een toeristische visa bij aankomst aan te vragen.
Maar om lange wachtrijen te voorkomen, wordt er geadviseerd om een visum voor Egypte van te voren online aan te vragen.
Visumdienst kan e-visa verzorgen, waarmee het land kan worden binnen gereisd. Een e-visum is eenvoudig online en digitaal via ons te regelen.
Visumdienst kan u volledig assisteren!

Via het order proces op deze website kunt u eenvoudige elk type visum voor Egypte selecteren en worden alle vereiste documenten per visum eenvoudig weergegeven.

LET OP: Ook minderjarige kinderen hebben een visum voor Egypte benodigd.

 

Toeristenvisum voor Egypte

Wanneer u korter dan 30 dagen naar Egypte reist voor toeristische doeleinden kunt u een e-visum aanvragen! Dit kan eenvoudig via onze website. Zowel een single, als een multiple entry e-visum kan de Visumdienst voor u regelen. Met een multiple entry visum kan u binnen de 90 dagen meerdere keren afreizen naar Egypte. Per verblijf mag er nog steeds maximaal 30 dagen verbleven worden in Egypte. De gemiddelde e-visum aanvraag kan een doorlooptijd tussen 1-7 werkdagen hebben.

Wilt u graag langer dan 30 dagen naar Egypte? Dan is er eventueel een consulair visum beschikbaar.

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

 

Zakenvisum voor Egypte

Als u voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld business meetings of werkzaamheden, naar Egypte zal reizen, heeft u een zakelijk visum benodigd. Dit is een visum in uw paspoort dat via het consulaat in Den Haag of Brussel zal moeten worden aangevraagd. Voor dit visum kunt u een single, triple of multiple entries aanvragen. De lengte van het visum hangt af van het type visum dat u selecteert. Maar de maximale verblijfsduur van 30 dagen geldt voor alle visa.

De gemiddelde consulaire visumaanvraag kan aan doorlooptijd tussen 1 tot 2 weken hebben. Voor mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische kunnen aanvragen een stuk langer duren. Dit heeft er mee te maken dat de ambassade eerst toestemming moet verkrijgen vanuit de autoriteiten in Cairo voordat de ambassade het visum mag uitschrijven.
Begin dus op tijd met uw visumaanvraag voor Egypte!
 

Geldigheid paspoort

Voor reizen naar Egypte is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Houd er rekening mee dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Egypte.

Geldigheid visum voor Egypte

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze periode mag er maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven.

Gezondheid

Zorg dat u de juiste vaccinaties heeft voordat u vertrekt naar Egypte. De Visumdienst raadt u aan om de volgende website te bezoeken om te controleren welke inentingen u nodig heeft voor Egypte.

Sommige landen late u namelijk niet toe zonder dat u de juiste vaccinaties heeft. Verder vindt u alles over reisziektes, vaccinaties en vergoedingen op de volgende website: Goed voorbereid op vakantie | Gezondopreis.nl

Reisadvies Egypte

Het meest recente reisadvies staat op de website van de het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zie daarvoor: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/egypte

Gebruikt u medicijnen? Check op de volgende website voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Egypte en welke medicatie verboden zijn om tijdens reis mee te nemen.
 

Samenvatting visum voor Egypte

Type visa

E-visum, toeristen- & zakenvisum

Kosten

€67,35 – minimaal per persoon

Geldigheid

30 dagen

Levertijd

1-7 werkdagen

 

Uitleg video: hoe kan ik een visum aanvragen?


Veelgestelde vragen

Ja, voor Egypte geldt een visumplicht. Iedere reiziger heeft een visum nodig om Egypte in te mogen reizen.

Hoewel toeristische visa voor Egypte voor veel nationaliteiten bij aankomst te verkrijgen zijn, raadt de Visumdienst aan om een e-visa voorafgaand aan te vragen. Hiermee voorkomt u lange wachtrijen en eventuele problemen aan de grens. Een e-visum is eenvoudig digitaal via ons te regelen.

Voor mensen met een niet West-Europese nationaliteit, zakelijke reizen of voor mensen die werkzaamheden gaan verrichten in Egypte, kan de Visumdienst een consulair visum verzorgen. Hiervoor is onder andere het paspoort benodigd om het visum te kunnen regelen.

Via het order proces op deze website is elk type visum voor Egypte eenvoudig te selecteren en worden alle vereiste documenten per visum eenvoudig weergegeven. Binnen enkele minuten kunt u een toeristisch e-visum bij ons aanvragen!

Neem contact op met Visumdienst voor meer informatie.

Het meest recente reisadvies staat op de website van de het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zie daarvoor de volgende: website

Gebruikt u medicijnen? Check op de volgende website voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Egypte en welke medicatie verboden zijn om tijdens reis mee te nemen.

Verplicht

  • Paspoort (6 maanden geldig bij aankomst)
  • Egypte aanvraagformulier
  • Hotelboeking of (privé) uitnodiging

Optioneel

  • Indien consulair toeristenvisum: vluchtboeking en 2 pasfoto’s
  • Indien consulair zakenvisum: uitnodiging en garantiebrief


Ambassade

Ambassade Egypte in Nederland

Adresgegevens

Badhuisweg 92,
2587 CL 's-Gravenhage

Ambassade Egypte in België

Adresgegevens

Avenue de l'Uruguay 19,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Egypte
Adresgegevens

18 Hassan Sabri Street ,
11211 Zamalek, Cairo


Bestanden
Egypte - aanvraagformulier e-visum (EN).pdf
Egypte - aanvraagformulier consulair visum.pdf
Egypte - aanvraagformulier e-visum (NL).pdf