Visum aanvragen?

Visum Egypte aanvraag informatie (EG)

Consulaire kosten

E-visum: € 25,-  (single entry) tot € 65,- (multiple entry)
Consulair visum: € 100 single / € 140 multiple entry
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

E-visum: na aanvraag 1 tot 7 werkdagen
Consulair visum: 1 tot 2 weken

Visum Egypte

Reist u binnenkort naar Egypte toe? Vraag hier uw visum aan!


COVID-19 update Egypte

Laatste update: 16-09-2020

De ambassade van Egypte is weer geopend voor het afgeven van visa en legalisaties.

Wilt u de regels weten rondom reizen tijdens Covid-19? Zie bijgaande website voor meer info: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

 

Algemene visuminformatie Egypte

Is er een visum benodigd voor een vakantie of zakenreis naar Egypte?

Ja, voor Egypte geldt een visumplicht. Iedere reiziger heeft een visum nodig om Egypte in te mogen reizen. Voor o.a. reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er een visum benodigd voor Egypte. Let op dat ook (minderjarige) kinderen een visum voor Egypte benodigd hebben.

Hoewel toeristische visa voor Egypte voor veel nationaliteiten bij aankomst te verkrijgen zijn, kan de Visumdienst ook e-visa verzorgen, waarmee het land kan worden binnen gereisd. Een e-visum is eenvoudig online en digitaal via ons te regelen.

Voor mensen met een niet West-Europese nationaliteit, zakelijke reizen of voor mensen die werkzaamheden gaan verrichten in Egypte, kan de Visumdienst een consulair visum verzorgen. Hiervoor is onder andere het paspoort benodigd om het visum te kunnen regelen.

Via het order proces op deze website is elk type visum voor Egypte eenvoudig te selecteren en worden alle vereiste documenten per visum eenvoudig weergegeven. Binnen enkele minuten kunt u een toeristisch e-visum bij ons aanvragen!

Voor zakelijke reizen, voor mensen die werkzaamheden gaan verrichten in Egypte, en voor mensen met een niet West-Europese nationaliteit kan de Visumdienst een consulair visum verzorgen bij de ambassade van Egypte in Den Haag.

Neem contact op met Visumdienst voor meer informatie.
 

Geldigheid visum voor Egypte

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze periode mag er maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven.

Meerdere reizen naar Egypte?

Wilt u meerdere keren Egypte binnen kunnen reizen? Zowel een single, als een multiple entry visum kunnen wij regelen. Met een multiple entry visum kun je binnen de 90 dagen meerdere keren afreizen naar Egypte. Het visum heeft een geldigheidstermijn van 90 dagen. Per verblijf mag er maximaal 30 dagen verbleven worden in Egypte.

Geldigheid paspoort

Voor reizen naar Egypte is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Houd er rekening mee dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Egypte.

Reisadvies Egypte

Het meest recente reisadvies staat op de website van de het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zie daarvoor de volgende: website

Gebruikt u medicijnen? Check op de volgende website voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Egypte en welke medicatie verboden zijn om tijdens reis mee te nemen.

Gezondheid

Zorg voor de juiste vaccinaties: voor u vertrekt raden wij aan de volgende website te bezoeken gaande welke inentingen u nodig heeft voor Egypte. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Verder vindt u alles over reisziektes, vaccinaties en vergoeding op de volgende website: Goed voorbereid op vakantie | Gezondopreis.nl


Ambassade

Ambassade Egypte in Nederland

Adresgegevens

Badhuisweg 92,
2587 CL 's-Gravenhage

Ambassade Egypte in België

Adresgegevens

Avenue de l'Uruguay 19,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Egypte
Adresgegevens

18 Hassan Sabri Street ,
11211 Zamalek, Cairo


Bestanden
Egypt - aanvraagformulier (EN).pdf
Egypte - aanvraagformulier consulair visum.pdf
Egypte - aanvraagformulier e-visum (NL).pdf