Visum aanvragen?

Visum Australië aanvraag informatie (AU)

Consulaire kosten

Afhankelijk van het type visum.

Consulaire doorlooptijd

Bezoekers- en zakenvisa: 1-3 werkdagen.
Werkvisa: minimaal 21 werkdagen.


Visum Australië

Reist u binnenkort naar Australië toe? Vraag hier online uw visum aan!

 

 

Mededelingen

Update 13-03-2023

Alle Covid-19 regulaties zijn komen te vervallen in Australië. Zie voor de meest up-to-date informatie: https://www.iatatravelcentre.com/world.php en https://www.homeaffairs.gov.au/covid19/entering-and-leaving-australia

 

 

Algemene visuminformatie Australië

Wanneer u naar Australië wilt reizen heeft u een visum benodigd. De meeste visa kan via het internet worden aangevraagd. U zal dan een Australisch e-visum krijgen. Dit geldt met name voor toeristische en zaken bezoekers met een verblijf van maximaal 3 maanden, temporary workvisa, working holiday (backpacker)-visa en studentenvisa.

 

Toeristen- of zakenvisum voor Australië

Wanneer u naar Australië wilt reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden heeft u een visum nodig. Dit is een elektronisch visum. Er is dus geen persoonlijk contact met de ambassade of fysieke documenten vereist. Met een toeristenvisum mag u maximaal 180 dagen aaneengesloten verblijven. Met een zakenvisum mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten blijven. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren.

LET OP: Voor dit visum moet de reiziger een Nederlandse of West-Europese afkomst hebben. Andere nationaliteiten kunnen namelijk andere visum regels hebben voor een Australisch visum.

 

Temporary workvisa voor Australië

Gaat u werkzaamheden verrichten in Australië en niet alleen op zakelijk bezoek, dan heeft u een temporary workvisa nodig. Met dit visum mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Australië. De Visumdienst kan u volledig assisteren met het aanvragen van een Australisch werkvisum.

LET OP: Een werkvisum kan pas worden aangevraagd wanneer alle documentatie en benodigde informatie compleet is.

 

Working holiday (backpacker)-visa voor Australië

Veel jongeren (t/m 30 jaar) gaan voor een jaar naar Australië om te reizen en te werken. Hiervoor hebben ze een “working holiday  visum” nodig. Dit kan het beste door dor de aanvrager zelf worden aangevraagd. Zorg ervoor dat u een creditcard bij u heeft om de procedure voor een het Australische visum te kunnen betalen.

Wilt u backpacken in Australië voor een jaar, vind meer informatie op deze website: http://www.australianbackpackers.nl/

 

Studievisum voor Australië

Gaat u in Australië een studie, talen/school cursus of beroepsstudie volgen? Dan heeft u een studentenvisum nodig. Deze visa worden alleen elektronisch aangeboden. Meer informatie over een studentenvisum vindt u hier.

Neem telefonisch contact op voor meer informatie.

 

Via Australische consulaat in Berlijn

Alle andere visa moeten aangevraagd worden bij het Australisch consulaat in Berlijn. In Den Haag worden geen visa meer uitgegeven. Het betreft hier dus visa voor een langer verblijf dan drie maanden, visa voor werk, stage en visa voor mensen van niet-West-Europese afkomst.

 

Samenvatting visum voor Australië

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

Afhankelijk van het type visum

Geldigheid

90 of 180 dagen

Levertijd

1-3 werkdagen


Veelgestelde vragen

Houd rekening met een lange aanvraagduur voor het visum Australië. Als alles meezit kan een visum Australië binnen drie weken klaar zijn, maar als u zeker wilt zijn vraag dan het visum minimaal zes weken (en liever nog acht weken) voor vertrek aan. Voor personen in het bezit van een vreemdelingendocument duurt de procedure nog (veel) langer.

Van Nederlanders (en niet-Nederlanders) van niet-westerse afkomst worden regelmatig visumaanvragen geweigerd. Voor hen heeft het meer zin om eerst een visum aan te vragen en pas daarna, als het visum is toegekend, een reis te boeken! Datzelfde geldt voor mensen met een vluchtelingenstatus: hun visumaanvraag wordt hoogstwaarschijnlijk geweigerd.

Voor een visum van drie tot zes maanden volstaat een kopie van der eerste bladzijde van het paspoort (geldig tot na verblijf) en een volledig ingevuld aanvraagformulier 48R.

Voor een visum van een jaar moeten het paspoort (geldig tot na verblijf), een pasfoto, een boekingsverklaring, een bewijs van financiële draagkracht (kopie bankafschrift o.i.d.) en kopie van de polis ziektekosten of reisverzekering worden bijgevoegd. Als de aanvrager een baan heeft moet er een verklaring van zijn werkgever bij dat hij verlof heeft voor de periode van zijn verblijf in Australië. Voor scholieren moet dat een brief van de onderwijsinstelling zijn.

Voor personen ouder dan 75 jaar die een visum voor meer dan drie maanden aanvragen gelden er nog meer regels. Voor hen moet er in ieder geval een doktersverklaring worden toegevoegd (de arts moet verklaren dat de persoon in kwestie in staat is om de reis zonder problemen te kunnen volbrengen). Die verklaring moet worden uitgegeven door een door de Australische regering aangewezen arts. Let wel: hier moet ook een pasfoto worden geplakt die door de arts wordt afgetekend! De verklaring moet bij de visumaanvraag worden ingeleverd. Voor 75-plussers moet er ook een kopie van de polis van de ziektekostenverzekering worden bijgevoegd. Voor elektronische visa (voor een reis van minder dan drie maanden) wordt deze verklaring vooralsnog niet gevraagd.

Voor kinderen tot 18 jaar moeten de ouders een akkoordverklaring afgeven, met kopieën van de paspoorten, gelegaliseerd door een notaris.

Studenten die in Australië stage gaan lopen in een medische instelling moeten een borstfoto / x-ray) en een gezondheidsverklaring op laten stellen door de aangewezen arts. De uitslag van dit onderzoek moet bij de visumaanvraag worden gevoegd.


Ambassade

Ambassade Australië in Nederland

Adresgegevens

Carnegielaan 4,
2517 KH 's-Gravenhage

Ambassade Australië in België

Adresgegevens

Kunstlaan 56,
B-1000 Brussel

Ambassade Australië in Frankrijk

Adresgegevens

4 Rue Jean Rey ,
75015 Paris

Ambassade Australië in Verenigd-Koninkrijk

Adresgegevens

The Strand ,
London WC2B 4LA

Ambassade Australië in Duitsland

Adresgegevens

Wallstraße 76-79,
10179 Berlin


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Australië
Adresgegevens

120 Empire Circuit ,
Yarralumla ACT 2600 Canberra


Bestanden
Australia 956a 2022.pdf
Australië - aanvraagformulier visitor 3mnd.pdf
Australie 1400 temp work short stay.pdf
Australie 48R.pdf