Visum aanvragen?

Visum Australië aanvraag informatie (AU)

Consulaire kosten

Afhankelijk van het type visum, vanaf € 32,07 per persoon.

Klik hier voor meer informatie visum kosten Australië.

Consulaire doorlooptijd

Bezoekers- en zakenvisa: 1-3 werkdagen.
Werkvisa: minimaal 21 werkdagen.

Klik hier voor meer informatie visum doorlooptijd Australië.


Visum Australië

Reist u binnenkort naar Australië toe? Vraag hier online uw E-visum aan!

 

Visum Australië aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Australische ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Australië

Wanneer u naar Australië wilt reizen dan heeft u een visum benodigd. De meeste Australische visa zijn omgezet naar een e-visum waardoor u alles online kan regelen. Dit geldt met name voor toeristische en zaken bezoekers met een maximaal verblijf van 3 maanden, temporary workvisa, working holiday (backpacker)-visa en studentenvisa.

Heeft u een ander reisdoel, dan heeft u een consulair visum nodig.

 

Soorten e-visa Australië

Wanneer u in aanmerking komt voor een e-visa hoeft u dus geen persoonlijk contact met de ambassade te hebben en fysieke documenten te leveren. Alles kan geheel online geregeld worden!

LET OP: afhankelijk van de nationaliteit van de reiziger en soort visa zijn er bepaalde documenten benodigd. Het kan best goed zijn dat als de reiziger geen Nederlandse of West-Europese nationaliteit heeft, dat er dan andere documenten zijn benodigd dan onze website aangeeft.

 

Soorten Australische e-visa waarbij de Visumdienst kan assisteren:

 • Toeristen- of zakenvisum
  Met een toeristenvisum voor Australië mag u maximaal 180 dagen aaneengesloten verblijven. Met een zakenvisum is de maximale verblijfsduur 90 dagen.

  LET OP: Voor dit visum moet de reiziger een Nederlandse of West-Europese afkomst hebben. Andere nationaliteiten kunnen namelijk andere visum regels hebben voor een Australisch visum.


Landen die in aanmerking komen voor een Australische eVisitor visa

Austria

Hungary

Slovenia

Belgium

Ireland

Spain

Bulgaria

Italy

Sweden

Croatia

Latvia

Andorra

Cyprus

Lithuania

Iceland

Czech Republic

Luxembourg

Liechtenstein

Denmark

Malta

Monaco

Estonia

Netherlands

Norway

Finland

Poland

San Marino

France

Portugal

Switzerland

Germany

Romania

United Kingdom

Greece

Slovakia

Vatican City

 

 • Toeristen- of zakenvisum (Visitor600)
  Als de reiziger niet een van de bovenstaande nationaliteiten heeft, dan komt diegene niet in aanmerking voor een eVisitor visa. Deze reiziger moet dan een Visitor600 visa aanvragen. Afhankelijk van de nationaliteit van de reiziger zijn er verschillende soorten documenten benodigd.

  Wilt u een Visitor600 visa aanvragen? Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!
   
 • Temporary workvisa
  Gaat u werkzaamheden verrichten in Australië en niet alleen op zakelijk bezoek, dan heeft u een temporary workvisa nodig. Met dit visum mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Australië.

 

Soorten Australische e-visa waarbij de Visumdienst NIET kan assisteren:

 • Working Holiday (backpacker)-visa
  Jongeren (t/m 30 jaar) kunnen naar Australië reizen om daar tijdelijk te werken. Hiervoor hebben ze een “working holiday visum” nodig. Dit kan de aanvrager het beste zelf aanvragen. Zorg ervoor dat u een creditcard bij u heeft om de procedure voor het Australische visum te kunnen betalen.

  Wilt u backpacken in Australië voor een jaar, vind meer informatie op deze website: https://www.backpackcentrale.nl/visum-australie/
   
 • Studievisum
  Gaat u in Australië een studie, talen/school cursus of beroepsstudie volgen? Dan heeft u een studentenvisum nodig. Deze visa worden alleen elektronisch aangeboden. Meer informatie over een studentenvisum vindt u hier.

 

Australische consulaat in Berlijn

Alle overige visa moeten aangevraagd worden bij het Australische consulaat in Berlijn. In Den Haag worden er geen visa meer uitgegeven. Het betreft hier dus voor visa met een verblijf langer dan drie maanden, visa voor werk, stage en visa voor mensen van niet West-Europese afkomst.

 

Samenvatting visum voor Australië

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

Afhankelijk van het type visum, vanaf € 27,23 per persoon.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

90 of 180 dagen

Levertijd

1-3 werkdagen

Werkvisa: minimaal 21 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Houd rekening met een lange aanvraagduur voor het visum Australië. Als alles meezit kan een visum Australië binnen drie weken klaar zijn, maar als u zeker wilt zijn vraag dan het visum minimaal zes weken (en liever nog acht weken) voor vertrek aan. Voor personen in het bezit van een vreemdelingendocument duurt de procedure nog (veel) langer.

Van Nederlanders (en niet-Nederlanders) van niet-westerse afkomst worden regelmatig visumaanvragen geweigerd. Voor hen heeft het meer zin om eerst een visum aan te vragen en pas daarna, als het visum is toegekend, een reis te boeken! Datzelfde geldt voor mensen met een vluchtelingenstatus: hun visumaanvraag wordt hoogstwaarschijnlijk geweigerd.

Voor een visum van drie tot zes maanden volstaat een kopie van der eerste bladzijde van het paspoort (geldig tot na verblijf) en een volledig ingevuld aanvraagformulier 48R.

Voor een visum van een jaar moeten het paspoort (geldig tot na verblijf), een pasfoto, een boekingsverklaring, een bewijs van financiële draagkracht (kopie bankafschrift o.i.d.) en kopie van de polis ziektekosten of reisverzekering worden bijgevoegd. Als de aanvrager een baan heeft moet er een verklaring van zijn werkgever bij dat hij verlof heeft voor de periode van zijn verblijf in Australië. Voor scholieren moet dat een brief van de onderwijsinstelling zijn.

Voor personen ouder dan 75 jaar die een visum voor meer dan drie maanden aanvragen gelden er nog meer regels. Voor hen moet er in ieder geval een doktersverklaring worden toegevoegd (de arts moet verklaren dat de persoon in kwestie in staat is om de reis zonder problemen te kunnen volbrengen). Die verklaring moet worden uitgegeven door een door de Australische regering aangewezen arts. Let wel: hier moet ook een pasfoto worden geplakt die door de arts wordt afgetekend! De verklaring moet bij de visumaanvraag worden ingeleverd. Voor 75-plussers moet er ook een kopie van de polis van de ziektekostenverzekering worden bijgevoegd. Voor elektronische visa (voor een reis van minder dan drie maanden) wordt deze verklaring vooralsnog niet gevraagd.

Voor kinderen tot 18 jaar moeten de ouders een akkoordverklaring afgeven, met kopieën van de paspoorten, gelegaliseerd door een notaris.

Studenten die in Australië stage gaan lopen in een medische instelling moeten een borstfoto / x-ray) en een gezondheidsverklaring op laten stellen door de aangewezen arts. De uitslag van dit onderzoek moet bij de visumaanvraag worden gevoegd.


Ambassade

Ambassade Australië in Nederland

Adresgegevens

Carnegielaan 4,
2517 KH 's-Gravenhage

Ambassade Australië in België

Adresgegevens

Kunstlaan 56,
B-1000 Brussel

Ambassade Australië in Frankrijk

Adresgegevens

4 Rue Jean Rey ,
75015 Paris

Ambassade Australië in Verenigd-Koninkrijk

Adresgegevens

The Strand ,
London WC2B 4LA

Ambassade Australië in Duitsland

Adresgegevens

Wallstraße 76-79,
10179 Berlin


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Australië
Adresgegevens

120 Empire Circuit ,
Yarralumla ACT 2600 Canberra


Bestanden
Australia 956a 2022.pdf
Australie - aanvraagformulier visitor 3mnd (EN).pdf
Australie - aanvraagformulier visitor 3mnd (NL).pdf
Australie - aanvraagformulier Visitor600 (EN).pdf
Australie - aanvraagformulier Visitor600 (NL).pdf
Australie 1400 temp work short stay.pdf
Australie 48R.pdf