Visum aanvraag informatie Thailand (TH)

Consulaire kosten

Toerist, 60 dagen: € 35,-
Toerist, multiple: € 175,- 
Non-immigrant O, single entry: € 70,- 
Non-immigrant O O-A, multiple entry: € 175,- 
Zakelijk multiple entry: € 175,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

3 tot 4 werkdagen. Houd rekening met vertraging in de procedure.

 

 

COVID-19 update Thailand

Laatste update: 16-09-2020

Visa bij aankomst in Thailand worden momenteel niet afgegeven en de ambassade van Thailand schrijft alleen bij hoge uitzonderingen visa uit. De uitzonderingen zijn voor: niet-Thaise echtgenoot of kinderen van een Thaise staatsburger, niet-Thaise onderdaan met een Thaise verblijfs- of werkvergunning, niet-Thaise onderdaan voor een medische behandeling (behalve COVID-19) in Thailand of niet-Thaise onderdaan met een geldige Thailand Elite Card.

Mocht u tot één van bovenstaande uitzonderingen behoren, dan zijn er dus mogelijkheden. Maar let op, er is een lijst aan (Thaise) documentatie benodigd, de procedure is lastig en duurt lang, de Thaise ambassade is kritischer dan ooit en er is een 14 dagen quarantaineplicht bij aankomst in één van de aangewezen hotels op eigen kosten. Onze bemiddelingsprijs is op aanvraag, meer informatie kunt u opvragen per e-mail: info@visumdienst.com.

 

Algemene visuminformatie Thailand

De ambassade van Thailand is vrij strict. Klopt er een klein detail niet? Dan wordt de gehele aanvraag afgewezen. Tevens is het mogelijk dat er telkens om extra documentatie wordt gevraagd. Houd dus rekening met vertraging in de procedure.

Om bovenstaande reden, hanteren wij voor bepaalde visumaanvragen voor Thailand een hogere bemiddelingsprijs. 

Visa on arrival in Thailand
Nederlandse toeristen die per vliegtuig Thailand binnen reizen mogen daar 30 dagen zonder visum verblijven. Blijven ze langer dan moeten ze hun visum lokaal verlengen, anders zijn ze in overtreding en volgt er een boete. Mensen die over land Thailand binnen komen mogen maximaal 15 dagen blijven zonder visum. Voor mensen met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden, Hier staat de link.

Visumplicht Thailand
Als men langer in Thailand wil blijven is er wèl een visum nodig. Het visum is voor 60 dagen verblijf en kan lokaal in Thailand één keer met 30 dagen verlengd worden. Multiple entry visa voor Thailand kunnen een jaar geldig zijn en zijn ook voor 60 dagen verblijf. Na twee maanden moet men even naar de grens om Thailand opnieuw binnen te reizen. Maximum verblijf is een half jaar. Voor een multiple entry visum moeten er een reisschema, een hotelboeking (één hotel is voldoende) en een kopie van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal € 5000,- worden meegestuurd.

Verblijfsvisum
50-Plussers (met een pensioenuitkering) kunnen ook een verblijfsvisum aanvragen. Het visum wordt in Den Haag aangevraagd, kan daarna in Thailand worden omgezet in een verblijfsvergunning. De vereisten:

  • Aanvraagformulier
  • 2 Pasfoto's
  • Paspoort
  • VOG (verklaring omtrent het gedrag) in het Engels
  • Pensioenpapieren in het engels, miniaal vereist inkomen 65.000 Baht/maand, 800.000 Baht/jaar (gelegaliseerd door notaris - rechtbank - Justitie)
  • Gezondheidsverklaring van arts, uiteindelijk afgestempeld door Ministerie van Buitenlandse Zaken en voordien door de keurende arts en het ministerie van Volksgezondheid)
  • Uitreksel geboorteregister in het engels (gemeente)
  • Uittreksel BVA (bevolkingsregister) in het engels (gemeente)
  • Uittreksel huwelijksregister (indien gehuwd) in het engels (gemeente)

 


Ambassade

Ambassade Thailand in Nederland

Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ 's-Gravenhage

Ambassade Thailand in België

Adresgegevens

Waterloosesteenweg 876,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam

Consulaat Thailand in België
Adresgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 6,
B-2600 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Thailand
Adresgegevens

15 Soi Ton Son Lumphini, Pathumwan ,
Bangkok 10330


Bestanden
Thailand - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Thailand - aanvraagformulier.pdf
Thailand - travelplan non-immigrant.pdf
Thailand - travelplan tourist.pdf