Visum aanvragen?

Visum Thailand aanvraag informatie (TH)

Consulaire kosten

Toeristen- & zakenvisa kosten zijn €35,- , €70,- , of €175,- , afhankelijk voor de soort visa.

Klik hier voor meer informatie over de Thaise visumkosten.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

De aanvraag en documenten zijn geheel online aan te leveren. Indien u liever langs ons kantoor komt om de documenten af te leveren dan wordt daar een extra € 50 exclusief BTW voor berekend. Maak daar telefonisch een afspraak voor!

Consulaire doorlooptijd

7-21 werkdagen, afhankelijk van de soort procedure. 

Klik hier voor meer informatie over de Thaise visum doorlooptijd


Visum Thailand

Reist u binnenkort naar Thailand toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

De Visumdienst Breda is officieel erkend door de Thaise ambassade om visumaanvragen te mogen verzorgen voor inwoners van Nederland. Vraag nu online uw visum aan!

 

Visum Thailand aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Thaise ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Thailand

Nederlandse toeristen die per vliegtuig Thailand binnen vliegen mogen daar 30 dagen zonder visum verblijven (Visa exception). Mensen (o.a. Nederlanders en Belgen) die over land Thailand binnen komen mogen maximaal 15 dagen blijven zonder visum. Voor mensen met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden, bekijk deze link voor meer informatie.

Gaat u langer dan 30 dagen, dan moet u op voorhand een visum aanvragen. De ambassade van Thailand is vrij strict. Wanneer een detail niet klopt, dan kan de gehele aanvraag afgewezen worden! Tevens is het mogelijk dat er telkens om extra documentatie wordt gevraagd. Houd er dus rekening mee dat uw visum procedure aanvraag hierdoor vertraagd kan worden. Daarnaast kan een visum pas 60 voor inreis worden aangevraagd (voorheen was dit 90 dagen).

LET OP: Betaalde e-visa zijn non-refundable (ook als ze worden afgewezen). Wanneer u zich al in Thailand bevindt, dan kunt u geen E-visum aanvragen, om een E-visum aan te kunnen vragen moet u in Nederlander verblijven.

 

Kosten voor een Thais visum

De kosten voor een visum Thailand variëren afhankelijk van het type visum, de nationaliteit van de reiziger en de aanvraagmethode.

 

Samenvatting visum voor Thailand

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

€35,- toerist, €70,- non-Immi O Pensioen, €70,- non-Immi O Familie, €175,- multiple entry.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

60 dagen of 90 dagen

Levertijd

4-21 dagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:

 

 


Veelgestelde vragen

De Thaise ambassade in Nederland doet verder geen uitspraken over visum verlengingen. De Thaise ambassade in België vermeld hier over:

 • Single-entry visa holders can initially stay in Thailand for no more than 90 days; however, they can request their visa extension at the Immigration Bureau in Thailand for a one-year stay.
 • Multiple-entry visa holders are allowed to stay in Thailand for 90 days for each entry. After 90 days, they are required to leave the country.

Meer informatie over het verlengen van het verblijf in Thailand vindt u via de volgende website: https://www.immigration.go.th/

LET OP: Verlengt u uw visum niet en blijft u toch langer dan de toegestane verblijfsduur volgens uw visum, dan bent u in overtreding en volgt er een boete. Daarnaast is een Thaise toeristenvisum alleen bedoeld voor toeristische reizen, niet voor andere doeleinden.

Voor een Thaise visumaanvraag kunnen de benodigde documenten variëren, afhankelijk van uw specifieke reisdoel. U kunt eenvoudig de exacte vereiste documentatie inzien door bovenaan de pagina de "reden van de reis" in te vullen, het gewenste visum te selecteren en vervolgens op de oranje knop "visum aanvragen" te klikken. Aan de rechterkant van de pagina vindt u een overzicht van de benodigde documenten voor het door u gekozen visum.

NOTE: wees gerust, zolang de betaling nog niet is afgerond bent u niet aan verplichtingen verbonden.

In het algemeen zijn de volgende documenten benodigd:

 • Paspoort (scan/foto)
 • 1 pasfoto (digitaal)
 • Thaise visumaanvraagformulier (ingevuld pdf formulier)
 • Vluchtreservering
 • Hotelboeking
 • Bewijs van financiële middelen (bankafschrift)

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

Toeristenvisum voor Thailand

Wanneer u als toerist naar Thailand gaat heeft u verschillende visa opties, afhankelijk van uw reisplan. De volgende visa voor Thailand zijn beschikbaar:

 • Toeristenvisum - 3 maanden single entry of 6 maanden multiple entry
  Als u naar Thailand reist als toerist (en u bent niet gepensioneerd of hebt geen Thaise familie), komt u in aanmerking voor dit type visum. Met dit visum mag u maximaal 60 dagen in het land verblijven (single en multiple entry).

  Als u langer dan 60 dagen wenst te blijven, kunt u uw Thaise visum lokaal één keer verlengen met 30 dagen bij een immigratiekantoor.

  LET OP: Indien u een multiple-entry toeristenvisum heeft, is het mogelijk om Thailand te verlaten en vervolgens weer binnen te komen (border run). Op deze manier kunt u opnieuw 60 dagen in het land verblijven (en dit verblijf weer verlengen met 30 dagen).
   
 • Non Immigrant O-visa voor Thailand op basis van pensioen
  50-Plussers (met een pensioenuitkering, óf met aantoonbaar bewijs over beschikking van financiële middelen van minimaal € 1.700 per verblijfsmaand) kunnen een Non Immi O 'Retirement' e-visum aanvragen. Met dit visum kan de reiziger maximaal 90 dagen verblijven én theoretisch is het mogelijk om het verblijf terplekke in Thailand te verlengen.
   
 • Non Immigrant O-visa voor Thailand op basis van familie
  Wanneer u een directe familielid in Thailand hebt (echtgenoten, kinderen, ouders en andere directe familieleden van Thaise burgers), dan komt u in aanmerking voor een Non Immigrant O-visa voor Thailand. Met dit visum mag u maximaal 90 dagen verblijven in Thailand, met een eventuele verlenging.

  Voor dit visum is het bewijs van de familierelatie, zoals een huwelijksakte of geboorteakte, vereist bij het indienen van de visumaanvraag voor Thailand.

 

Zakenvisum voor Thailand

Wanneer u voor zaken naar Thailand wilt reizen, heeft u een visum nodig (ook als u minder dan 30 dagen verblijft). Met een single of multiple entry zakelijk e-visa voor Thailand mag u maximaal 90 dagen verblijven. 

Voor een Thaise zakelijk visum moet er een uitnodiging en business license (van het bedrijf in Thailand) worden aangeleverd tijdens de visumaanvraag. Daarnaast is een garantiebrief (van het bedrijf in Nederland) en een kopie paspoort van de ondertekenaar (de reiziger mag zelf niet tekenen!) ook vereist.  


Ambassade

Ambassade Thailand in België

Adresgegevens

Waterloosesteenweg 876,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ 's-Gravenhage

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam

Consulaat Thailand in België
Adresgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 6,
B-2600 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Thailand
Adresgegevens

15 Soi Ton Son Lumphini, Pathumwan ,
Bangkok 10330


Bestanden
Declaration Formulier.pdf
Thailand - aanvraagformulier (EN).pdf
Thailand - aanvraagformulier (NL).pdf
travelplan multiple tourist.pdf