Visum aanvragen?

Visum Thailand aanvraag informatie (TH)

Consulaire kosten

Sinds 22 november 2021 kunnen er alleen nog e-visa worden aangevraagd.
 

Toerist  1 x 60 dagen  €   35,-
Non Immigrant O - Pensioen  1 x 90 dagen  €   70,-
Non Immigrant O - Familie  1 x 90 dagen  €   70,-
Multiple entry    € 175,-
Non Immigrant B - Business    


Voor andere type visa, neem contact op met ons!

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW. De aanvraag en documenten zijn geheel online aan te leveren. Indien u liever langs ons kantoor komt om de documenten af te leveren dan wordt daar een extra € 50 exclusief BTW voor berekend.

Consulaire doorlooptijd

Visumdienst Breda is onlangs geselecteerd door de Thaise ambassade in Den Haag om e-visa aan te mogen vragen voor inwoners van Nederland.

Normale procedure      7-10 dagen
Spoed procedure      5-7 dagen
Express procedure      2-4 dagenVia het order proces te bereiken op de homepage kunt u eenvoudig de benodigde documenten vinden voor een gewenste type visum


Visum Thailand

Reist u binnenkort naar Thailand toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

De Visumdienst Breda is officieel erkend door de Thaise ambassade om visumaanvragen te mogen verzorgen voor inwoners van Nederland. Vraag nu online uw visum aan!

 

 

Mededelingen

LET OP: Reizigers dienen in Nederland te verblijven tijdens een visum aanvraag voor Thailand, anders kan er geen E-visum worden afgegeven door de Thaise ambassade in Den Haag. Indien benodigd heeft de Visumdienst hier een oplossing voor, neem contact op voor meer info.


Op voorhand een visum regelen voor Thailand kan een hoop problemen voorkomen!
Zie ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/409428330/stempel-vergeten-bij-de-grens-nederlandse-vrouw-28-weekend-in-thaise-cel 
à Wilt u tot 30 dagen verblijven in Thailand zonder visum, let er dan erg goed op dat u een inreisstempel krijgt!


Update 08-06-2023
Let op, vanwege extreme driukte op de Thaise ambassade in Brussel  voor mensen woonachtig in Belgie, kunnen visumaanvragen momenteel tussen de 3 en 4 weken duren!

 

Update 21-06-2022

De Thaise ambassade heeft besloten geen 12 maanden multiple entry toeristen visa meer af te geven. Het maximale voor een toeristisch visum is momenteel een 6 maanden geldig visum met multiple entry visum (€ 175). De 6 maanden gaan in vanaf het moment van afgifte van het visum. Met dit visum mag er steeds 60 dagen aaneengesloten verbleven worden in Thailand en dit verblijf mag ook 1 keer verlengd worden met 30 dagen (theoretisch dus 90 dagen verblijf mogelijk).

Dus met dit toeristenvisum is het mogelijk om Thailand uit te reizen en daarna weer binnen te reizen (border run) om vervolgens weer 60 dagen te mogen verblijven (en ook weer te verlengen met 30 dagen).

 

 

Algemene visuminformatie Thailand

Nederlandse toeristen die per vliegtuig Thailand binnen vliegen mogen daar 30 dagen zonder visum verblijven (Visa exception). Mensen (o.a. Nederlanders en Belgen) die over land Thailand binnen komen mogen maximaal 15 dagen blijven zonder visum. Voor mensen met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden, bekijk deze link voor meer informatie.

Gaat u langer dan 30 dagen, dan moet u op voorhand een visum aanvragen. De ambassade van Thailand is vrij strict. Wanneer een detail niet klopt, dan kan de gehele aanvraag afgewezen worden! Tevens is het mogelijk dat er telkens om extra documentatie wordt gevraagd. Houd er dus rekening mee dat uw visum procedure aanvraag hierdoor vertraagd kan worden. Daarnaast kan een visum pas 60 voor inreis worden aangevraagd (voorheen was dit 90 dagen).

LET OP: Betaalde e-visa zijn non-refundable (ook als ze worden afgewezen).

 

Toeristenvisum voor Thailand

Wanneer u als toerist naar Thailand wilt reizen en langer dan 30 dagen wilt verblijven, dan heeft u een visum benodigd. Met een single of multiple entry toeristen visum mag u maximaal 60 dagen verblijven. Wilt u langer dan 60 dagen verblijven, dan kan u uw Thaise visum lokaal één keer verlengen met 30 dagen bij een immigratiekantoor.

LET OP: Verlengt u uw visum niet en blijft u toch langer dan 60 dagen, dan bent u in overtreding en volgt er een boete. Daarnaast is een Thaise toeristenvisum alleen bedoeld voor toeristische reizen, niet voor andere doeleinden.

 

Non Immigrant O-visa op basis van pensioen

50-Plussers (met een pensioenuitkering, óf met aantoonbaar bewijs over beschikking van financiële middelen van minimaal € 1.500 per verblijfsmaand) kunnen een Non Immi O 'Retirement' e-visum aanvragen. Met dit visum kan de reiziger maximaal 90 dagen verblijven én theoretisch is het mogelijk om het verblijf terplekke in Thailand te verlengen. Per immigratiekantoor in Thailand verschillen de regels. Wat het verleng proces lastig kan maken. Daarnaast is de aanvraag tot verlenging ook altijd ter beoordeling van diegene die bij het Thaise immigratiekantoor werkt.

De Thaise ambassade in Nederland doet verder geen uitspraken over een verlenging. De Thaise ambassade in België vermeld hier over:

--> Single-entry visa holders can initially stay in Thailand for no more than 90 days; however, they can request their visa extension at the Immigration Bureau in Thailand for a one-year stay.
--> Multiple-entry visa holders are allowed to stay in Thailand for 90 days for each entry. After 90 days, they are required to leave the country.

Meer informatie over het verlengen van het verblijf in Thailand vindt u via de volgende website: https://www.immigration.go.th/

 

Andere Non Immigrant O-visa

Neem contact op met ons over de mogelijkheden hiervoor!

 

Zakenvisum voor Thailand

Wanneer u voor zaken naar Thailand wilt reizen, heeft u een visum nodig (ook als u minder dan 30 dagen verblijft). Met een single of multiple entry zakelijk e-visa voor Thailand mag u maximaal 90 dagen verblijven.

 

Samenvatting visum voor Thailand

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

€35,- toerist, €70,- non-Immi O Pensioen, €70,- non-Immi O Familie, €175,- multiple entry

Geldigheid

60 dagen of 90 dagen

Levertijd

7-10 dagen


Veelgestelde vragen

Een visum aanvragen voor Thailand kunt u gemakkelijk via onze website regelen. Kies onder andere de bestemming Thailand, selecteer de reden (toerist of zakelijk) en kies vervolgens de lengte van de reis, verblijfsduur en het aantal inreizen (single of multiple entry). Verzamel de benodigde documenten en vraag het visum aan. U kunt altijd contact met ons opnemen om de aanvraagprocedure met bijhorende documentatie samen te doorlopen.

Wilt u een visum aanvragen voor Thailand? Bij Visumdienst kunnen we dit middels de Express procedure al vaak binnen 1 tot 2 werkdagen regelen. Kiest u de normale procedure, dan duurt het aanvragen van het visum aanvragen ongeveer een tot twee weken. Let er op dat u alle visum benodigde documenten bij de hand hebt zodat er geen vertraging op loopt. Alle visum vereiste documenten zijn digitaal aan te leveren.

Welke soort documenten u precies nodig heeft ligt aan het type visum dat u voor Thailand wilt aanvragen. Om alle benodigdheden voor uw type visum te zien kunt het beste naar de Thailand pagina gaan. Selecteer daarna de reden van uw reis en kies het type visum dat u graag wilt aanvragen. Klik dan op de oranje knop “direct aanvragen” waardoor u aan de rechterkant van de pagina de lijst met benodigdheden kunt zien. Dit is het begin van uw aanvraagproces. Maak je geen zorgen, door op de oranje “direct aanvragen” knop te klikken betekend niet dat u gelijk uw visum aan hoeft te vragen.


Ambassade

Ambassade Thailand in België

Adresgegevens

Waterloosesteenweg 876,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ 's-Gravenhage

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam

Consulaat Thailand in België
Adresgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 6,
B-2600 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Thailand
Adresgegevens

15 Soi Ton Son Lumphini, Pathumwan ,
Bangkok 10330


Bestanden
Declaration Formulier.pdf
Thailand - aanvraagformulier (EN).pdf
Thailand - aanvraagformulier (NL).pdf
travelplan multiple tourist.pdf