Visum Thailand aanvraag informatie (TH)

Consulaire kosten

Sinds 22 november 2021 kunnen er alleen nog e-visa worden aangevraagd.
 

Toerist  1 x 60 dagen  €   35,-
Non Immigrant O - Pensioen  1 x 90 dagen  €   70,-
Non Immigrant O - Familie  1 x 90 dagen  €   70,-
Multiple entry    € 175,-


Voor andere type visa, neem contact op met ons!

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling en BTW.

VISUMDIENST KAN OOK DE
'THAILAND PASS' EN (COVID-19 / 20.000 $) VERZEKERING VOOR U REGELEN!

Consulaire doorlooptijd

Visumdienst Breda is onlangs geselecteerd door de Thaise ambassade in Den Haag om e-visa aan te mogen vragen voor inwoners van Nederland.

Normale procedure      7--10 dagen
Spoed procedure      5-7 dagen
Express procedure      2-4 dagen


De Thailand Pass regelen wij vaak al binnen 1 tot 3 dagen!

Via het order proces te bereiken op de homepage kunt u eenvoudig de benodigde documenten vinden voor een gewenste type visum en voor de Thailand Pass

Visum Thailand

Reist u binnenkort naar Thailand toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

Voor de Thailand Pass en eventueel een juiste verzekering kunt u uiteraard ook bij ons terecht!

COVID-19 update Thailand

Laatste update 21-06-2022

De Thailand Pass komt (tijdelijk) te vervallen! Tot eind juni 2022 is de Thailand Pass nog verplicht, maar vanaf 1 juli niet meer en kunnen reizigers Thailand binnen reizen ZONDER de Thailand Pass! Hierbij komt ook de Medische verzekering met 10.000 € Covid dekking te vervallen.


Daarnaast heeft de Thaise ambassade besloten geen 12 maanden multiple entry toeristen visa af te geven. Het maximale voor een toeristisch visum is momenteel een 6 maanden visum met multiple entry visum (€ 175). Met dit visum mag er 60 dagen aaneengesloten verbleven worden in Thailand en is het verblijf 1 keer te verlengen met 30 dagen (theoretisch dus 90 dagen verblijf mogelijk). Met dit visum is ook weer mogelijk on Thailand uit te reizen en weer binnen te reizen (border run) om vervolgens weer 60 dagen te kunnen verblijven (en ook weer te verlengen met 30 dagen). Dit is mogelijk tot de eind datum van het visum (van een toeristisch multiple entry visum).


Update 01-06-2022

SInds 1 juni zal de Thailand Pass alleen komen te vervallen voor Thaise nationaliteiten.
Voor alle andere nationaliteiten is de Thailand Pass dan nog steeds verplicht! Voor het aanvragen van de Thailand Pass is er een verzekeringsbewijs benodigd met een minimaal genoemde dekking van 10.000 €/$, een goede foto of scan van het paspoort & bewijs van volledige vaccinatie (Booster niet verplicht) OF een PCR test met negatieve uitslag (Engelstalig reiscertificaat benodigd) max. afgegeven 72 uur voor vertrek. Wij kunnen de Thailand Pass uiteraard aanvragen en ook een verzekering regelen indien gewenst.Update 19-04-2022

Regels worden minder strikt; een goedgekeurde Thailand Pass is de dag van aangegeven aankomst datum geldig en mag tot 3 dagen later gebruikt worden om Thailand mee binnen te reizen dan de originele aankomst datum dat is aangegeven bij de de aanvraag van de Thailand Pass.

Let wel op dat de hotelboeking met PCR test gewijzigd dient te zijn naar de nieuwe gewijzigde data. Ook is de verzekering met medische dekking van minimaal 20.000 $ vog vereist voor reizigers die niet de Thaise nationaliteit hebben. LET OP dat de Thailand pass maar 1 keer gebruikt kan worden!

Update 01-04-2022

De verplichte PCR test (met reiscertificaat) vóór vertrek is komen te vervallen! BIj aankomst is de PCR test nog wel verplicht.


Update 01 maart 2022:

Vanaf vandaag 01 maart 2022 kunnen wij weer de TEST&GO Thailand Pass aanvragen met maar 1 verplichte hotelovernachting! 
Om de Test&Go aan te kunnen vragen dient er een betaalde hotelboeking aangeleverd mét aiport transfer én betaalde PCR test te worden aangeleverd voor de eerste nacht. Op de reservering ('Confirmation') vanuit het hotel moet naar voren komen dat er betaald is. Een nieuwe bijkomende regel is dat men een ATK-zelftest (antigeen) moet doen op dag 5 in Thailand.

22-11-2021

Enkel E-visa zijn er nu nog aan te vragen! Neem contact op met ons voor meer informatie.
Naast het e-visum dient de reiziger nu ook een Thailand Pass aan te vragen. Zonder deze online registratie mag de reiziger Thailand niet binnen reizen.
Visumdienst kan óók de Thailand Pass voor u regelen!

Voor volledig gevacaccineerden is er de mogelijkheid om nog maar 1 nacht in een Quarantaine hotel te verblijven. Voorheen was dit nog 14 dagen. Na onvangst van een negatief resultaat op een verplichte PCR test bij aankomst, mag de reiziger vrij reizen door Thailand. Uitzondering op de regel is wanneer men naar één van de gebieden van het Sandbox programma gaat, daar dient er ook een tweede test op dag 6 of 7 te worden ondergaan. Nadat daar een negatieve uitslag is ontvangen mag er dan geheel vrij door heel Thailand gereisd worden.

Verdere regels per 1 november 2021 zijn:
- 72 uur voor vertrek een PCR test af laten nemen. Hier dient de reiziger een Engelstalig reis certificaat van te ontvangen met uiteraard een negatief resultaat
- Bezit van een Thailand Pass (vraag deze z.s.m. aan voor uw reis naar Thailand!)
- Minimaal 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd zijn
- Minimaal 1 nacht boeken bij een AQ of SHA+ hotel (TEST & GO PACKAGE met airport transfer én PCR Test on Arrival)
- RT-PCR Test bij aankomst
- Medische verzekering waarin een dekking vermeld staat van ten minste 50.000 € of $ voor de gehele verblijfsperiode (Visumdienst kan deze voor u regelen!)


Update 26-10-2021

Vanaf 1 november 2021 gaan er weer wijzigingen aankomen voor een bezoek aan Thailand!
Daarnaast mogen volledig gevaccineerde reizigers vanaf 1 november Thailand binnen reizen en waarbij zij maar 1 nacht hoeven te verblijven in een quarantaine hotel (AQ of SHA+ hotel).
Wel is er verplicht om bij aankomst een RT-PCR test te ondergaan op eigen kosten bij het geboekte AQ of SHA+ hotel. Zodra een negatieve Covid-19 uitslag bekend is, dan is de reiziger vrij om door geheel Thailand te mogen reizen! Uitzondering hierop is bij een bezoek aan regio's in Thailand die bij het Sandbox programma behoren. Daar dient er een tweede PCR test op dag 6 of 7 te worden ondergaan. Nadat daarop een negatieve uitslag is ontvangen mag er vrij door Thailand gereisd worden.

Voor niet-gevaccineerden gelden er andere regels; Ongevaccineerden mogen Thailand wel binnen reizen, maar dienen ten minste 10 nachten te verblijven in gereserveerd en betaald AQ hotel.

* De CoE (Certificate of Entry) zal komen te vervallen en daarvoor in de plaats komt de 'Thailand Pass', waarbij een Thailand Pass QR code verkregen zal moeten worden om Thailand binnen te kunnen en mogen reizen. Uiteraard daarnaast is er nog een visum benodigd voor een verblijf van meer dan 30 dagen.
Helaas zijn daar op dit moment nog geen exacte regels over bekend. Het wordt aangegeraden om de Thailand Pass minstens 7 dagen voor vertrek aan te vragen.
Het wordt streng aangeraden door hetThaise consulaat om de huidige CoE nog met spoed aan te vragen voor reizen naar Thailand tot en met 7 november 2021!
* Afgegeven CoE's zullen geldig blijven volgens de afgegeven data op de CoE

Update 30-09-2021

Vanaf 1 oktober 2021 zal iederen 7 tot 10 dagen in quarantaine moeten. 7 dagen wanneer je volledig bent gevaccineerd tegen Covid-19.
10 dagen wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd. 

 • Fully vaccinated in accoradance with all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 7 days
 • NOT vaccinated or vaccinated but fails to meet all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 10 days
 • REQUIREMENTS to be considered as fully vaccinated
  • 1. received COVID-19 vaccine approved by Thai health authority:
   • CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
   • AstraZeneca (AstraZeneca & university of Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
   • Covishield (Serum Institute of India - SII)
   • Cominarty or Pfizer - BioNTech COVID-19 vaccine (Pfizer Inc., & BioNTech)
   • Janssen or Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
   • Moderna (Moderna Inc.)
   • Sinopharm vaccine or COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
   • Sputnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology)
  • 2. received a full dose of COVID-19 vaccine as per guideline laid out by the manufacturer OR received mixed COVID-19 vaccines
  • 3. received a full dose of COVID-19 vaccine or mixed vaccines for at least 14 days before departure from the Netherlands (not before the arrival in Thailand)
  • 4. recovery from COVID-19 together with 1 shot of COVID-19 vaccine is NOT accepted as fully vaccinated. Unless the received vaccine was Janssen.
 • Remarks - COE that has already been received can still be used given that the details on the COE remains correct and true. All visitors are required to be able to show their vaccination documents when asked by concerned Thai authorites.

(2) The insurance must mention clearly that travelling to a risk area (travel advice colour code: orange or red as indicated by the Dutch government) does not affect the scope and level of COVID-19 coverage.


Update: 26-07-2021

Vanwege de Covid-19 situatie worden er in Thailand geen visa bij aankomst afgegeven.
De ambassade van Thailand geeft gelukkig nog wel visa uit. Nadat er een visum aangevraagd is, heeft u een Certificate of Entry (CoE) nodig en dient u nog een aantal andere zaken voor te bereiden voordat u op reis gaat.
Neem contact op met de Visumdienst voor een volledige uitleg passend bij uw reisdoel.

Bij aankomst in Thailand geldt een quarantaineplicht van 15 dagen (onlangs weer terug gewijzigd van 10 naar 15 dagen).
U boekt zelf uw quarantaine hotel, waarbij u keuze heeft uit door de overheid aangewezen hotels.

SANDBOX PHUKET NIEUWS!!
Wanneer u 2 keer bent gevaccineerd dan gelden er mogelijk andere regels voor Phuket:

- U bent dan vrij om de quarantaine periode door te brengen in geheel Phuket! (dus niet alleen in de hotelkamer)
- Verplicht om 7 nachten te verblijven in een op voorhand gereserveerd en betaald SHA+ hotel
- U dient de vaccincaties al wel 14 dagen voor vertrek gehad te hebben!
- U dient 3 maal een PCR test te ondergaan op eigen kosten
* Neem contact op met ons voor info en geldende regels

SANDBOX KO SAMUI NIEUWS!!
- Ook in Ko Samui kan er vrij gereisd worden tijdens de quarantaine periode. (Ook daar geldt de vaccinatie en PCR verplichtingen zoals bovenstaand weergegeven).
- Vereist dat de eerste 7 nachten wordt verbleven in een Samui Extra + hotel op Ko Samui
* Neem contact op met ons voor info en geldende regels

Let op dat niet alle vaccinaties geaccepteerd zullen! Momenteel zijn de volgende vaccinaties geaccepteerd door de Thaise overheid:

 • Sinovac: ARS-CoV-2 Vaccine (CoronaVac)
 • AstraZeneca: AZD1222
 • Pfizer/BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN))
 • Serum Institute of India: Covishield (ChAdOx1_nCoV19)
 • Janssen (Johnson & Johnson): Ad26.COV2.S
 • Moderna: mRNA-1273
 • Sinovac

  UITZONDERING: Mee reizende kinderen onder de 18 jaar, kinderen hoeven dan niet gevaccineerd te zijn. (Het is een vereiste om dan wel een Engelstalige Geboorte akte mee te nemen).

  Echter zal er bij aankomst in Thailand pas bepaald worden of bovenstaande vaccinaties ook daadwerkelijk invloed hebben op de lengte van de quarantaineplicht. '' the final decision is up to the Disease Control Officer handling your arrival in Thailand; thus, visitors must present proof of vaccination to the Disease Control Officer ''. Tot nadere orde wordt hier nog niet van afgeweken. Ook de berichtgeving over Phuket en minder lang in quarantaine hoeven is nog niet bevestigd door het consulaat van Thailand in Nederland.

Momenteel kunnen we de volgende e-visa aanvragen:

 • Non Immigrant O       - Toeristen visum en/of Familie bezoek voor 90 dagen en terplekke te verlengen (vrouw / kinderen) Single / Multiple entry
 • Tourist visa                 - Toeristen visum (max. 60 dagen verblijf en terplekke een keer te verlengen met 30 dagen) Single / 6 maanden Multiple entry
 • Non Immigrant B        - Zaken visum (Business or Work visa)

** In verband met de Covid pandemie kunt u bij ons een informatie opvragen betreffende het juiste visum, verzekeringseisen en de momenteel geldende visum regels voor Thailand. De kosten hiervoor bedragen € 27.50 exclusief btw.
   In overleg kijken we samen naar het geschikte type visum en de daarvoor benodigde documenten. Indien Visumdienst Breda uw visumaanvraag vervolgens mag verzorgen, dan zullen wij de informatiekosten in mindering brengen op de factuur. Wanneer u hiervan gebruik wenst te maken kunt u ons een e-mail sturen met uw reisdoel en uw contactinformatie.

 • Bemiddelingsfee Visumdienst                                 € 125,-   exclusief btw (normale procedure)
 • Thailand Pass aanvragen                                        € 30,-    exclusief btw (optioneel en normale procedure)

Heeft u moeite met het aanschaffen van een juiste verzekering voor Thailand?
de Visumdienst kan de juiste verzekering voor u regelen! Neem contact op voor meer informatie!

 

Hoe visum Thailand aanvragen

Een visum aanvragen voor Thailand kunt u gemakkelijk via onze website regelen. Kies onder andere de bestemming Thailand, selecteer de reden (toerist of zakelijk) en kies vervolgens de lengte van de reis, verblijfsduur en het aantal inreizen (single of multiple entry). Verzamel de benodigde documenten en vraag het visum aan. U kunt altijd contact met ons opnemen om de aanvraagprocedure met bijhorende documentatie samen te doorlopen.

Hoe lang duurt visum aanvragen Thailand

Wilt u een visum aanvragen voor Thailand? Bij Visumdienst kunnen we dit middels de Express procedure al vaak binnen 1 tot 2 werkdagen regelen. Kiest u de normale procedure, dan duurt het aanvragen van het visum aanvragen ongeveer een tot twee weken. Let er op dat u alle visum benodigde documenten bij de hand hebt zodat er geen vertraging op loopt. Alle visum vereiste documenten zijn digitaal aan te leveren.


Algemene visuminformatie Thailand

De ambassade van Thailand is vrij strict. Klopt er een klein detail niet? Dan kan een gehele aanvraag afgewezen worden. Tevens is het mogelijk dat er telkens om extra documentatie wordt gevraagd. Houd dus rekening met vertraging in de procedure. Betaalde e-visa zijn daarnaast non-refundable.

 

Is een visum voor Thailand verplicht?

Nederlandse toeristen die per vliegtuig Thailand binnen reizen mogen daar 30 dagen zonder visum verblijven (Visa Exemption). Ga je langer dan 30 dagen, dan moet je op voorhand een visum regelen. Blijven reizigers langer dan dat zij willen verblijven, dan moeten ze hun visum lokaal verlengen, anders zijn ze in overtreding en volgt er een boete. Mensen (o.a. Nederlanders en Belgen) die over land Thailand binnen komen mogen maximaal 15 dagen blijven zonder visum. Voor mensen met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden, Hier staat de link.

Visumplicht Thailand
Als men langer in Thailand wil blijven dan 30 dagen, dan is er wèl een visum nodig. Ook voor zakenreizen is er een visum vereist. Een toeristen visum kan voor 60 dagen verblijf worden aangevraagd en kan lokaal in Thailand één keer met 30 dagen verlengd worden. Na twee maanden moet men even naar de grens om Thailand opnieuw binnen te reizen (let op dat er vanwege Covid nog landgrenzen gesloten kunnen zijn). 

 

Toeristenvisum Thailand

Met een toeristen visum mag u 60 dagen verblijven en kan lokaal bij een immigratiekantoor verlengd worden met 30 dagen.
 

Verblijfs e-visum
50-Plussers (met een pensioenuitkering, óf met aantoonbaar bewijs over beschikking van financiele middelen van € 3.000) kunnen een Non Immi O 'Retirement e-visum aanvragen. Met dit visum kan de reiziger 90 dagen verblijven én theoretisch is het mogelijk. Neem contact op met Visumdienst voor meer informatie.

Non Immigrant O-visa
Neem contact op over de mogelijkheden hiervoor!


Ambassade

Ambassade Thailand in België

Adresgegevens

Waterloosesteenweg 876,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ 's-Gravenhage

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam

Consulaat Thailand in België
Adresgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 6,
B-2600 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Thailand
Adresgegevens

15 Soi Ton Son Lumphini, Pathumwan ,
Bangkok 10330


Bestanden
Thailand - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Thailand - aanvraagformulier.pdf