Visum aanvragen?

Visum Thailand aanvraag informatie (TH)

Consulaire kosten

Sinds 22 november 2021 kunnen er alleen nog e-visa worden aangevraagd.
 

Toerist  1 x 60 dagen  €   35,-
Non Immigrant O - Pensioen  1 x 90 dagen  €   70,-
Non Immigrant O - Familie  1 x 90 dagen  €   70,-
Multiple entry    € 175,-
Non Immigrant B - Business    


Voor andere type visa, neem contact op met ons!

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW. De aanvraag en documenten zijn geheel online aan te leveren. Indien u liever langs ons kantoor komt om de documenten af te leveren dan wordt daar een extra € 50 exclusief BTW voor berekend.

Consulaire doorlooptijd

Visumdienst Breda is onlangs geselecteerd door de Thaise ambassade in Den Haag om e-visa aan te mogen vragen voor inwoners van Nederland.

Normale procedure      7-10 dagen
Spoed procedure      5-7 dagen
Express procedure      2-4 dagenVia het order proces te bereiken op de homepage kunt u eenvoudig de benodigde documenten vinden voor een gewenste type visum

Visum Thailand

Reist u binnenkort naar Thailand toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

Wij zijn officieel erkend door de Thaise ambassade om visumaanvragen te mogen verzorgen voor inwoners van Nederland. Vraag nu uw visum aan!

COVID-19 update Thailand

Laatste update 01-10-2022

De Koninklijke Thaise regering heeft de verblijfsperiode in het Koninkrijk van Thailand voor sommige buitenlandse bezoekers als volgt verlengd:

  • Paspoorthouders van landen/gebieden (waaronder Nederland) die Thailand zonder visum mogen binnenkomen in het kader van een bilaterale overeenkomst, zullen maximaal 45 dagen in het Koninkrijk mogen verblijven, in plaats van 30 dagen. (Geldt voor Nederlanders)
  • Paspoorthouders van landen/gebieden die Thailand mogen binnenkomen met vrijstelling van toeristenvisum worden verlengd van 30 dagen tot 45 dagen. (Geldt voor Nederlanders)

    De verlenging geldt tijdelijk van 1 oktober tot en met 31 maart 2023.

Check alvorens uw reis wel goed met de luchtvaartmaatschappij of ze u ook meenemen zonder visum, sommige luchtvaarmaatschappijen houden eigen regels er op na, en nemen reizigers niet meer zonder visum, wanneer zij langer dan 30 dagen verblijven in Thailand.

Daarnaast ook met ingang van 1 oktober 2022 is het voor reizigers vanuit Nederland niet meer nodig om een negatieve PCR uitslag te tonen bij aankomst in Thailand. Ook bij aankomst hoeft u geen PCT test meer te voldoen.


Update September 2022

Let op - Reizigers dienen in Nederland te verblijven tijdens een visum aanvraag voor Thailand, anders kan er geen E-visum worden afgegeven door de Thaise ambassade in Den Haag. Indien benodigd heeft visumdienst hier een oplossing voor, neem contact op voor meer info.

Een visum kan pas 60 dagen voor inreis worden aangevraagd, voorheen was dit 90 dagen.


Update 21 november 2021
Er kunnen geen fysieke visumaanvragen meer bij het consulaat van Thailand in Den Haag en Amsterdam afgeven. Alleen nog E-visa - dat kunnen wij regelen!

Visumdienst verzorgt onder andere e volgende e-visum aanvragen:

  • Non Immigrant O       - Toeristen visum en/of Familie bezoek voor 90 dagen en terplekke te verlengen (vrouw / kinderen) Single / 1 jaar Multiple entry
  • Tourist visa                 - Toeristen visum (max. 60 dagen verblijf en terplekke een keer te verlengen met 30 dagen) Single / 6 maanden Multiple entry
  • Non Immigrant B        - Zaken visum (Business, Work visa and Artist performance - enterntainment visa)


Update 21-06-2022

Daarnaast heeft de Thaise ambassade besloten geen 12 maanden multiple entry toeristen visa af te geven. Het maximale voor een toeristisch visum is momenteel een 6 maanden visum met multiple entry visum (€ 175). Met dit visum mag er 60 dagen aaneengesloten verbleven worden in Thailand en is het verblijf 1 keer te verlengen met 30 dagen (theoretisch dus 90 dagen verblijf mogelijk). Met dit visum is ook weer mogelijk on Thailand uit te reizen en weer binnen te reizen (border run) om vervolgens weer 60 dagen te kunnen verblijven (en ook weer te verlengen met 30 dagen).

Update 01-04-2022

De verplichte PCR test (met reiscertificaat) vóór vertrek is komen te vervallen!

22-11-2021

Enkel E-visa zijn er nu nog aan te vragen! VIsumdienst kan dat voor u regelen. De ambassade van Thailand neemt geen fysieke visumaanvragen meer in behandeling. Neem contact op met ons voor meer informatie.
 

 

Hoe visum Thailand aanvragen

Een visum aanvragen voor Thailand kunt u gemakkelijk via onze website regelen. Kies onder andere de bestemming Thailand, selecteer de reden (toerist of zakelijk) en kies vervolgens de lengte van de reis, verblijfsduur en het aantal inreizen (single of multiple entry). Verzamel de benodigde documenten en vraag het visum aan. U kunt altijd contact met ons opnemen om de aanvraagprocedure met bijhorende documentatie samen te doorlopen.

Hoe lang duurt visum aanvragen Thailand

Wilt u een visum aanvragen voor Thailand? Bij Visumdienst kunnen we dit middels de Express procedure al vaak binnen 1 tot 2 werkdagen regelen. Kiest u de normale procedure, dan duurt het aanvragen van het visum aanvragen ongeveer een tot twee weken. Let er op dat u alle visum benodigde documenten bij de hand hebt zodat er geen vertraging op loopt. Alle visum vereiste documenten zijn digitaal aan te leveren.


Algemene visuminformatie Thailand

De ambassade van Thailand is vrij strict. Klopt er een klein detail niet? Dan kan een gehele aanvraag afgewezen worden. Tevens is het mogelijk dat er telkens om extra documentatie wordt gevraagd. Houd dus rekening met vertraging in de procedure. Betaalde e-visa zijn daarnaast non-refundable.

 

Is een visum voor Thailand verplicht?

Nederlandse toeristen die per vliegtuig Thailand binnen reizen mogen daar 30 dagen zonder visum verblijven (Visa Exemption). Ga je langer dan 30 dagen, dan moet je op voorhand een visum regelen. Blijven reizigers langer dan dat zij willen verblijven, dan moeten ze hun visum lokaal verlengen, anders zijn ze in overtreding en volgt er een boete. Mensen (o.a. Nederlanders en Belgen) die over land Thailand binnen komen mogen maximaal 15 dagen blijven zonder visum. Voor mensen met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden, Hier staat de link.

Visumplicht Thailand
Als men langer in Thailand wil blijven dan 30 dagen, dan is er wèl een visum nodig. Ook voor zakenreizen is er een visum vereist. Een toeristen visum kan voor 60 dagen verblijf worden aangevraagd en kan lokaal in Thailand één keer met 30 dagen verlengd worden. Na twee maanden moet men even naar de grens om Thailand opnieuw binnen te reizen (let op dat er vanwege Covid nog landgrenzen gesloten kunnen zijn). 

 

Toeristenvisum Thailand

Toeristen e-visum Thailand
Met een toeristen visum mag u 60 dagen verblijven en kan lokaal bij een immigratiekantoor verlengd worden met 30 dagen.
 

Non Immigrant O-visa op basis van pensioen
50-Plussers (met een pensioenuitkering, óf met aantoonbaar bewijs over beschikking van financiele middelen van € 1.500 per verblijfsmaand) kunnen een Non Immi O 'Retirement'e-visum aanvragen. Met dit visum kan de reiziger 90 dagen verblijven én theoretisch is het mogelijk om het verblijf terplekke in Thailand te verlengen. Per immigratiekantoor in Thailand verschillen de regels helaas gaande het verlengen wat het proces lastig kan maken. Daarnaast is de aanvraag tot verlenging ook altijd ter beoordeling van diegene die bij het Thaise immigratiekantoor werkt.

De Thaise ambassade in Nederland doet verder geen uitspraken over een verlenging. De Thaise ambassade in België vermeld hier over:

--> Single-entry visa holders can initially stay in Thailand for no more than 90 days; however, they can request their visa extension at the Immigration Bureau in Thailand for a one-year stay.
--> Multiple-entry visa holders are allowed to stay in Thailand for 90 days for each entry. After 90 days, they are required to leave the country.

Meer informatie over het verlengen van het verblijf in Thailand vindt u via de volgende website: https://www.immigration.go.th/Andere Non Immigrant O-visa
Neem contact op met ons over de mogelijkheden hiervoor!


Ambassade

Ambassade Thailand in België

Adresgegevens

Waterloosesteenweg 876,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ 's-Gravenhage

Consulaat Thailand in Nederland
Adresgegevens

De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam

Consulaat Thailand in België
Adresgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 6,
B-2600 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Thailand
Adresgegevens

15 Soi Ton Son Lumphini, Pathumwan ,
Bangkok 10330


Bestanden
Declaration Formulier.pdf
Thailand - aanvraagformulier (EN).pdf
Thailand - aanvraagformulier (NL).pdf
travelplan multiple tourist.pdf