Visum aanvragen?

Visum Vietnam aanvraag informatie (VN)

Consulaire kosten


 

Toerist

Geldigheid / entries

Single

Multiple

Eén maand

€ 65,-
(€ 27,50,- e-visum)

€ 80,-

Drie maanden

€ 75,-

€ 95,-

 

Zakelijk

Geldigheid / entries

Single

Multiple

Eén maand

€ 80,-

€ 95

Drie maanden

€ 95,-

€ 95,-


Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd


 

Procedure /Visum

Consulair visum

E-visum

Aanmelding

Normaal

Een week

vanaf 5 werkdagen

3 werkdagen

Spoed

2 werkdagen

vanaf 3 werkdagen

Binnen 6 uur

 


COVID-19 update Vietnam

Laatste update 31-03-2022


WIJ KUNNEN WEER EEN TOERISTEN E-VISA REGELEN VOOR VIETNAM!! MOMENTEEL ENKEL VOOR 1 BINNENKOMST EN MAXIMAAL 30 DAGEN VERBLIJF. NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO

Reizigers dienen op voorhand een 'Health Declaration Form' in te vullen via: https://tokhaiyte.vn/, daarnaast:

 • Let op dat de reiziger in het bezit moet zijn van een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen, of de reiziger moet in het bezit zijn van een gecertificeerd negatief antigeensneltestresultaat, dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. Kinderen jonger dan 2 jaar zijn uitgezonderd van het laten zien van een negatief PCR-testresultaat of antigeensneltestresultaat, en;
 • Aangeraden is om de “PC-COVID”-applicatie op uw smartphone hebben. Deze kan nodig zijn voor toegang tot winkels, hotels en andere horecagelegenheden. De applicatie kunt u downloaden via Ứng dụng phòng, chống dịch Covid-19 Quốc gia (pccovid.gov.vn). Het is niet verplicht maar er kan naar de QR-code gevraagd worden om te scannen.
 • Volledig gevaccineerde reizigers worden geadviseerd om een uitgeprint vaccinatiebewijs mee te nemen. Het Nederlandse coronavaccinatiebewijs (te printen via www.coronacheck.nl/print) wordt door Vietnam geaccepteerd.


Update 23-03-2022

MOMENTEEL GEEN TOERISTEN VISA TE VERKRIJGEN VIA HET VIETNAMESE CONSULAAT, ENKEL BUSINESS VISA WORDEN AFGEGEVEN EN DAT KAN ALLEEN MET EEN OP VOORHAND GEREGELDE APPROVAL (VIA MINISTERIE IN VIETNAM)

 

 

 

Algemene visuminformatie Vietnam

Voor Vietnam zijn er drie verschillende visummogelijkheden. Afhankelijk van de reden van uw reis, verblijf en vertrekdatum kunt u kiezen wat het best voor u zal zijn. Komt u er niet aan uit? Neem gerust telefonisch contact met ons op.

 

 1. Consulair visum Vietnam
  Het consulair visum betekent een visum in uw paspoort. Deze is akkoord voor zowel zakelijke als toeristische reizen, single en multiple entries, en een verblijf tot maximaal 90 dagen. Voor dit type visum hebben we uw documentatie hard copy nodig, zo ook uw paspoort. De normale procedure duurt een ruime week. Met spoed kan het in twee werkdagen gereed zijn. Afhankelijk van het type visum en de procedure liggen de kosten tussen € 60,- en € 105,-, hier komt onze bemiddeling, verzending en BTW bovenop. DEZE CONSULAIRE OPTIES ZIJN MOMENTEEL ALLEEN MOGELIJK MET EEN OP VOORHAND GEREGELDE TOESTEMMING (VIA FOREIGN AFFAIRS IN VIETNAM)
   
 2. E-visum Vietnam
  Een e-visum voor Vietnam heeft een doorlooptijd van zo'n 3 werkdagen en is alleen voor reizen met single entry en max. 30 dagen verblijf. Hiervoor hebben we uw documentatie digitaal nodig, dus uw fysieke paspoort kunt u op zak houden. Het e-visum kost € 27,50,-, hier komen de kosten voor bemiddeling en BTW bovenop.
   
 3. Online aanmelding voor visum bij aankomst in Vietnam
  In uiterste spoedgevallen is er een mogelijkheid tot een online aanmelding voor een visum bij aankomst. Dit is in de meeste gevallen binnen 6 uur gereed en gaat geheel digitaal. Dit type visum wordt niet aangeboden via onze website, dus neem telefonisch contact met ons op. MOMENTEEL NIET MOGELIJK IVM COVID PANDEMIE

Ambassade

Ambassade Vietnam in Nederland

Adresgegevens

Javastraat 1-1,
2585 AA 's-Gravenhage

Ambassade Vietnam in België

Adresgegevens

Boulevard General Jaques 1,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Vietnam
Adresgegevens

Ambassade BIDV Tower, 7de verd., 194 Tran Quang Khai Street ,
Hoan Kiem District Hanoi


Bestanden
Vietnam - aanvraagformulier e-visum.pdf
Vietnam via Brussel - aanvraagformulier.pdf
Vietnam via Den Haag - aanvraagformulier.pdf