China - VISUM VRIJ tot 15 dagen voor Nederlanders (o.a. voor toeristische / zakelijke reizen) 15 mei, 2024

LAATSTE UPDATE – MEI 2024 (VISA FREE)

China heeft besloten het visumvrijstellingsbeleid voor een kort verblijf (tot 15 dagen) te verlengen tot en met 31 december 2025.
Dit geldt voor Nederlanders, Belgen, Fransen, Duitsers, Italianen, Spanjaarden, Maleisiers, Zwitsers, Ieren, Hongaren, Oostenrijkers en Luxemburgers.


Zie ook bijgaande publicatie van de Chinese ambassade: http://nl.china-embassy.gov.cn/eng/ls/202405/t20240508_11301378.htm
 

Wanneer heeft u wel een visum voor China benodigd in die periode:

  • Wanneer uw verblijf langer dan 15 dagen is. Let op: dag van aankomst wordt geteld als de 1e dag
  • Wanneer u NIET voor business (business meetings/bezoeken), toeristische, privé/familie redenen reist.
  • Wanneer u voor studie, werk, diplomatische/officiële bezoeken en berichtgeving reist.

Zie het bericht van de Chinese ambassade: http://nl.china-embassy.gov.cn/eng/ls/202311/t20231124_11186562.htm

En de berichtgeving vanuit NOS: https://nos.nl/artikel/2499091-nederlanders-kunnen-straks-visumvrij-reizen-naar-china

 

Lees meer
Visumdienst is gesloten op 10 mei 2024 28 maart, 2024

10 mei 2024, de dag na hemelvaart zal Visumdienst gesloten zijn.

Lees meer
Aanpassingen tarief bemiddeling, Aangetekende post, Verzend & Ophaalkoerier en AVIA Handling Fee Schiphol 01 januari, 2024

De afgelopen periode hebben wij helaas te maken gehad met hoge inflaties.
Om de kwaliteit en stabiliteit van onze dienstverlening te kunnen waarborgen zijn wij genoodzaakt de tarieven te wijzigen voor o.a. het ophalen en/of verzenden van uw documenten per koeriersdienst AMP waar wij mee samen werken.

Per 1 januari 2024 gaan de volgende tarieven in (exclusief btw):

  • Ophalen documenten vanaf volgende werkdag: € 47,50 (via AMP koeriersdiensten)
  • Ophalen documenten dezelfde werkdag (bij aanmelding vóór 12 uur): € 65,- (via AMP koeriersdiensten)
  • Verzenden van documenten, AMP levering volgende werkdag: € 37,50
  • Aangetekende post € 21,50
  • Avia Handling fee € 47,50 (voor het afgeven, of ophalen van uw paspoort op Schiphol Airport)

Lees meer
Reeds klant van de Visumdienst? Wij hebben een gratis account klaar staan voor u! 24 oktober, 2020

Met dit gratis account heeft u volledig toegang tot onze website, met daarbij de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neemt u het account graag in gebruik? Neem contact op voor meer informatie!

Bent u een nieuwe klant of maakt u liever zelf een account aan? Lees hier hoe u zelf een (gratis) account aanmaakt en volledig gebruik kan maken van onze diensten!

Lees meer
Visumaanvragen via Visumdienst 01 juli, 2020

Uitleg over het aanvragen van een visum via onze website vindt u hier!

Bent u reeds klant van de Visumdienst? Dan hebben wij een account voor u klaar staan, met daarbij ook de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neem contact met ons op voor meer info!

Liever met ons werken op de oude manier, zonder account? Geen probleem! Download ons opdrachtformulier en stuur het ingevuld, tezamen met uw aanvraag naar ons op.

Lees meer
Mededelingen 03 maart, 2020

Wie heeft wanneer een visum nodig
De regels zoals ze op deze website staan zijn in principe bestemd voor Nederlanders. Over het algemeen gelden die ook voor de andere West-Europese nationaliteiten en voor mensen die in Nederland (of België) wonen. Voor niet-Nederlanders kunnen er andere eisen gelden, we proberen die zo volledig mogelijk op de website te vermelden. Let op: ook voor Nederlandse ingezetenen met een reisdocument (‘Vluchtelingenpaspoort’ of ‘Vreemdelingendocument’) gelden vaak andere regels. Voor veel landen kunnen zij geen visum krijgen of alleen met veel moeite. Ze hebben visa nodig voor alle landen buiten het Schengengebied, dus ook voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland!

Via deze website kunt u nakijken welke nationaliteit in welke gevallen een visum nodig heeft voor welke bestemming. Staat uw zoekopdracht er niet bij? Neem dan gerust telefonisch contact op.

N.B. Deze website geeft informatie over visa voor privé-, toeristen-, transit- zaken- en zo mogelijk werkvisa. Voor emigratie gelden heel andere regels. We proberen de informatie zo volledig mogelijk op onze website te vermelden en zo goed mogelijk up to date te houden. Maar let op, hier kunnen geen rechten aan worden ontleent.

 

...

Lees meer