Visum aanvragen?

Visum Pakistan aanvraag informatie (PK)

Consulaire kosten

ETA - € 37 toerist / zaken € 100
E-visum - € 37 tot € 100 

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW. Eventueel kunnen de consulaire kosten ook nog variëren, afhankelijk van de nationaliteit.

Klik hier voor meer informatie visum kosten Pakistan.

Consulaire doorlooptijd

ETA - 1-3 werkdagen
E-visum - duurt erg lang, gemiddeld 20 werkdagen, maar kan veel langer duren

Klik hier voor meer informatie visum doorlooptijd Pakistan.


Visum Pakistan

Reist u binnenkort naar Pakistan toe? Vraag hier online uw e-visum aan!

 

Visum Pakistan aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Pakistaanse ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Pakistan

Wanneer u naar Pakistan wilt reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden, heeft u een visum nodig. Het visum kan volledig online worden geregeld, dus uw fysieke paspoort is hiervoor niet nodig.

LET OP: Momenteel duren visumaanvragen voor Pakistan langer dan gemiddeld. Indien u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse, zou het eventueel nog langer kunnen duren (bijvoorbeeld voor inwoners van Afghanistan). Houd hier rekening mee en begin op tijd met uw aanvraag!

 

Soorten visa voor Pakistan

Er zijn verschillende soorten online visa voor Pakistan. Zie het volgende:

 • ETA – Electronic Travel Document
  Staatsburgers van meer dan 60 landen, waaronder Nederland, mogen een ETA aanvragen voor Pakistan wanneer zij reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden. De ETA zelf is 3 maanden geldig, waarmee een single entry van maximaal 30 dagen verblijf mogelijk is in Pakistan.
   
 • E-Visum - toeristisch, zakelijk, missionary, NGO
  Voor bepaalde reisdoelen is het nodig om een visum aan te vragen. Als u voor toeristische of zakelijke reizen een multiple entry visum wenst of langer dan 30 dagen in Pakistan wilt verblijven, dan heeft u een E-visum benodigd. U komt dan niet in aanmerking voor een Pakistaanse ETA.

  De doorlooptijd van een e-visum is gemiddeld 15 werkdagen, maar kan erg langer duren, daarom raden wij aan om ruim van tevoren uw E-visum voor Pakistan aan te vragen, minimaal 1 maand (of langer) van tevoren.

  LET OP: voor missionary visum of NGO bezoek kan de aanvraag nog veel langer duren. Hiervoor moet namelijk een toestemming komen. Begin ruim op tijd!

Twijfelt u over welke soort visa u nodig heeft? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Benodigdheden voor een Pakistaanse ETA / visum

De benodigdheden voor een ETA / visum voor Pakistan kunnen variëren afhankelijk van uw nationaliteit en reisdoel. In het algemeen hebben we de volgende documenten van u nodig:

 • Kopie paspoort scan
 • Digitale pasfoto
 • Pakistaanse aanvraagformulier
 • Hotelreservering en/of uitnodiging

Wilt u weten welke documentatie u precies nodig heeft voor uw type visum, selecteer dan bovenaan de pagina het doel van uw reis, kies een visum en klik op 'direct aanvragen'. Aan de rechterkant zult u dan een lijst van benodigdheden zien met uitleg.

 

Pass Track-app Pakistan

Voordat reizigers Pakistan binnen mogen met hun ETA/visum, moeten ze zichzelf registreren in de Pass Track App van Pakistan, die te downloaden is via de Google Play Store/Apple Store.

 

SPOED visum Pakistan

Heeft u plotseling een last-minute trip naar Pakistan en heeft u snel een visum nodig? Afhankelijk van uw nationaliteit en reisdoel kunnen we een ETA regelen dat zelfs al binnen 1 dag beschikbaar is.

Heeft u met SPOED een visum voor Pakistan nodig? Neem telefonisch of via email contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Trekking visa – bergbeklimmen

Gaat u toeristisch naar Pakistan voor het beklimmen van bergen? Dan is er een speciaal visum vereist, dit kan een Mountaineering of een Trekking E-visum zijn. Hiervoor is een Sponsor letter/Agreement benodigd, verstrekt door een door het Department of Tourist Services (DTS) aangewezen tour operator.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Samenvatting visum voor Pakistan

Type visa

Toeristen & zaken ETA / e-visum

Kosten

ETA € 37 - € 100, €100,- E-visum (afhankelijk van uw nationaliteit en reisdoel).

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

30 – 90 dagen (afhankelijk van de soort visa)

Levertijd

1-30 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Ja, voor reizen naar Pakistan is een visum vereist. Dit kan een e-visum zijn, wat betekent dat het volledig digitaal kan worden aangevraagd. Afhankelijk van het doel van uw reis, kunt u ook een Electronic Travel Authorization (ETA) verkrijgen. Over het algemeen wordt een ETA sneller verwerkt dan een traditioneel e-visum voor Pakistan.


Ambassade

Ambassade Pakistan in Nederland

Adresgegevens

Amaliastraat 8,
2514 JC 's-Gravenhage

Ambassade Pakistan in België

Adresgegevens

Avenue Delleur 57,
B-1170 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Pakistan
Adresgegevens

Diplomatic Enclave, Sector G-5 167, ,
Street 15, Islamabad


Bestanden
Pakistan - aanvraagformulier (EN).pdf
Pakistan - aanvraagformulier (NL).pdf
Pakistan - aanvraagformulier via Brussel.pdf