Visum aanvragen?

Visum Indonesië aanvraag informatie (ID)

Consulaire kosten

Consulair visum, single entry: € 110,- 
E-visum 30 dagen, single entry: € 31,50
E-visum 60 dagen, single entry: (30 dagen + verlenging 30 dagen) € 63,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling, mogelijke verzending en btw.

Klik hier voor meer informatie over de visum kosten Indonesië.

Consulaire doorlooptijd

Consular visum: 1 tot 2 weken - ná afspraak op ambassade!
E-visum 30 dagen - gemiddeld binnen 1 week
E-visum 60 dagen (30+ 30 verlenging) - gemiddeld binnen 1 week. Verlenging wordt geregeld ná inreis

Klik hier voor meer informatie over de doorlooptijd visum Indonesië. 


Visum Indonesië

Reist u binnenkort naar Indonesië toe? Vraag hier uw (online) visum aan!


Let op: de ambassade van Indonesië zal van 08 april tot en met 15 april gesloten zijn. Consulaire visumaanvragen zullen op de ze dagen niet worden verwerkt op het Indonesische consulaat.


NIEUW! E-visum 60 dagen verblijf (30 + verlenging 30 dagen)
Visumdienst kan een E-visum met verlenging aanvragen voor een verblijf tot 60 dagen.
 

 

Visum Indonesië aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, kan u in het geval van een consulair visum, al uw documenten (ook uw ORIGINELE paspooort en pasfoto) naar ons opsturen via aangetekende post of onze koeriersdienst AMP. Uiteraard, mag u de documenten ook komen afgeven bij ons kantooradres.

Daarna wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Indonesische ambassade ontvangt u van ons in het geval van een e-visum een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis. Wanneer u een consulair visum heeft, nemen we contact met u op over de terugzending van uw paspoort met het toegekende visum. 

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Indonesië

Wanneer u naar Indonesië wilt reizen, heeft u een visum nodig. Visa voor Indonesië zijn geldig voor een enkele inreis. Mocht u in een korte periode opnieuw naar Indonesië willen reizen, dan moet er een nieuw visum worden aangevraagd.

Let op: Overschrijding van de verblijfsperiode kost $ 30,- per dag en er bestaat een kans dat een volgend visum geweigerd wordt.

 

Soorten visa

 • Visum bij aankomst (op de luchthaven)
  Het is mogelijk om een visa on arrival te krijgen op de Indonesische luchthaven. Met dit visum mag u maximaal 30 dagen verblijven voor zowel toeristische of zakelijke doeleinden. Echter moet u goed nagaan of uw luchtvaartmaatschappij u meeneemt zonder visum. Daarnaast kunnen de wachttijden op de luchthaven in Indonesië erg lang zijn wanneer u geen visum van te voren hebt geregeld. Om dit te voorkomen kan u ook een e-visum of consulair visum van tevoren regelen.

  LET OP: de visa on arrival moet u op de luchthaven contant afrekenen (500.000 Indonesische Roepia) en uw paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn.
  Verlengen: u kunt dit visum maximaal 1 keer verlengen voor maximaal 30 dagen. Hiervoor moet u op tijd contact opnemen met de lokale immigratiedienst (voordat uw huidige visum verloopt).

 

 • E-visum voor Indonesië (toeristische & zakelijke doeleinden)
  E-visum 30 dagen: Wilt u de lange wachttijden voorkomen op de luchthaven, dan kan u ook van te voren een e-visum aanvragen met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. 

  E-visum 60 dagen (30 dagen + 30 dagen verlenging): Wilt u langer dan 30 dagen verblijven zonder het visum lokaal te hoeven verlengen, dan kunt u een e-visum aanvragen met daarop ook een verlenging van 30 dagen. Hiermee kunt u 60 dagen aaneengesloten verblijven, zonder dat u zelf langs een immigratiekantoor hoeft te gaan. Wij regelen de verlenging wanneer u het land bent binnen gereisd.

   
 • Consulair visum voor Indonesië (toeristische & zakelijke doeleinden)
  Wilt u liever een visum in uw paspoort waardoor u de wachttijden op de luchthaven voorkomt, dan kan u een consulair visum aanvragen. Met dit visum mag u maximaal 60 dagen in Indonesië verblijven. Dit visum kunnen wij van te voren aanvragen bij het Indonesische consulaat in Den Haag. Hiervoor moet er een afspraak worden ingepland om uw visumaanvraag in te mogen dienen. Wij rekenen hier een extra € 15 exclusief BTW voor per afspraak. U hoeft daarbij niet zelf aanwezig te zijn. De Visumdienst kan hier volledig in assisteren. 

  Verlengen: dit visum kan aldaar met 2 keer 60 dagen (maximaal 180 dagen aaneengesloten verblijf) verlengd worden bij een lokale immigratiedienst.

  LET OP: Bij een consulair visum hebben wij onder andere uw originele paspoort benodigd om dit visum te kunnen regelen.

Heeft u vragen over het soort visum dat u nodig hebt, neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

Zakelijk visum voor Indonesie

Wanneer u voor zakelijke doeleinden naar Indonesië reist kan er zowel een e-visum als een consulair visum worden aangevraagd. Let op dat het zakelijk visum niet voor alle zakelijke activiteiten bedoelt is. Zo mag er niet gewerkt worden met een visum dat wij kunnen regelen. Ook kun je met het zakelijke visum geen fabriek bezoeken verrichten in Indonesië. Hiervoor is een ander soort visum benodigd.

 

Zakelijk visum Indonesië - Multiple entry
Voor zakenreizigers kunnen er wèl multiple-entry visa voor een jaar worden afgegeven, maar dan alleen met toestemming van de Indonesische Immigratiedienst, die daar van tevoren door het te bezoeken bedrijf moet zijn aangevraagd.

Deze toestemming kan alleen door een partij of sponsor in Indonesië geregeld worden, dat kunnen zij regelen via: https://visa-online.imigrasi.go.id/

 

Visum voor familie- en vriendenbezoek in Indonesië

Voor familie- en vriendenbezoek in Indonesië kan er een visum voor 60 dagen afgegeven worden dat wèl verlengd kan worden. Daarvoor moet er een uitnodiging/ sponsorbrief van een Indonesiër en een kopie van de KTP-kaart (Kartu Tanda Pendukuk = Indonesisch identiteitsbewijs) worden bijgevoegd. In Indonesië moet deze verklaring worden gelegaliseerd door de gemeente. Die mag ook worden uitgegeven door een in Nederland wonende Indonesiër.

Dit 'Social visa' geeft de mogelijkheid om max. 180 dagen in Indonesië te verblijven, het visum moet 10 dagen voordat de eerste twee maanden zijn verstreken bij de plaatselijke Immigratie verlengd worden.

Nieuw is dat mensen die een sociaal-cultureel visum aanvragen, niet alleen een gelegaliseerde uitnodiging met een kopie van de KTP-kaart van de uitnodiger moeten aanleveren, maar ook toestemming van het Immigratiekantoor ("Kantor Immigrasi") uit de plaats waar de sponsor vandaan komt.

Helaas kunnen wij dit type visum niet meer regelen. Dit kan alleen door een partij of sponsor in Indonesië geregeld worden via: https://visa-online.imigrasi.go.id/

 

Samenvatting visum voor Indonesië

Type visa

Toeristen -en zakenvisum, Consulair visum & E-visa

Kosten

Vanaf €31,50

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

3 maanden geldig met 30 en 60 dagen verblijf (consulair visum is nog 2x te verlengen met 60 dagen)

Levertijd

Vanaf 1-2 weken mogelijk

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Ja, voor Indonesië heeft u een visum nodig als u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bent u van plan om minimaal 30 dagen tot maximaal 60 dagen te verblijven, dan dient u vooraf het visum voor Indonesië aan te vragen. Blijft u maximaal 30 dagen, dan kan u het visum ook bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijgen.

Met een visum voor Indonesië mag u maximaal 60 dagen in Indonesië blijven. Terplekke kan het visum tot 4 maal verlengd worden met steeds 30 dagen. Bent u op familie- of vriendenbezoek en kunt u een uitnodiging of sponsorbrief van een Indonesiër en een kopie van de KTP-kaart laten zien, dan kan uw visum worden verlengd.

De volgende documenten zijn benodigd voor een visum in het paspoort

 • Een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
 • Een recente pasfoto
 • Het visumaanvraagformulier
 • Indonesie machtiging document
 • Boeking/ bevestiging van de retour vlucht of doorreis vlucht

Voor een E-visum van max. 30 dagen verblijf is er benodigd:

 • Scan paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig)
 • Digitale recente pasfoto
 • Boeking/ bevestiging van de retour vlucht of doorreis vlucht
 • Visumaanvraagformulier

Voor een E-visum van max. 60 dagen verblijf is er benodigd: Momenteel niet aan te vragen

 • Scan paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig / 12 maanden indien verlenging gewenst)
 • Digitale recente pasfoto
 • Boeking/ bevestiging van de retour vlucht of doorreis vlucht
 • Visumaanvraagformulier
 • Bankafschrift met een saldo van tenminste € 2000


Ambassade

Ambassade Indonesië in Nederland

Adresgegevens

Tobias Asserlaan 8,
2517 KC 's-Gravenhage

Ambassade Indonesië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 294,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Indonesië
Adresgegevens

Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3 ,
Jakarta 12950


Bestanden
Indonesia_Application_Form_B211.pdf
Indonesie - aanvraagformulier e-visum (EN).pdf
Indonesie - aanvraagformulier e-visum (NL).pdf
Indonesië - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Indonesie - machtiging legalisatie.doc
Indonesie - machtiging.docx
Indonesie - voorbeeld privé uitnodiging.pdf