Visum aanvragen?

Visum Indonesië aanvraag informatie (ID)

Consulaire kosten

Toerist visum: € 110,- 
Zakelijk, single entry: € 60,-
Zakelijk, multiple entry: € 110,-


Visumdienst kan momenteel alleen nog toeristen visums regelen via de ambassade van Indonesië.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling, verzending en btw.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 1 tot 2 weken - ná afspraak op ambassade!
Spoed via ambassade: niet mogelijk
 

Gaat u op reis naar Indonesie?

Wij kunnen een toeristenvisum voor u aanvragen!
 

COVID-19 update Indonesië

Update 05-12-2022 BREAKING NEWS!

Visumdienst kan weer toeristen visa regelen via het consulaat van Indonesië in Den Haag!
Wij moeten daar een afspraak voor inplannen om uw visumaanvraag in te mogen dienen.
Het visum is geldig voor een toeristisch verblijf van 60 dagen. Terplekke kan het visum tot 4 maal verlengd worden met steeds 30 dagen.

Neem contact op met ons voor meer informatie!

Voor andere type visa dient er een e-visum aanvraagd te worden. Dit kan alleen door een partij of sponsor gebeuren: https://visa-online.imigrasi.go.id/

 

Update 07-04-2022 - INDONESIE WEER OPEN!

Houdt de volgende webiste goed in de gaten voor mogelijk (nieuwe) wijzigingen en regels rondom reizen tijdens Covid-19 en mogelijk verplichte vaccinaties: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Voor een langer verblijf dient er nog steeds een visum aangevraagd te worden. Helaas kunnen wij dat momenteel (nog) niet regelen

Wij raden nog wel aan op voorhand te controleren met de Airliner of ze u meenemen zonder visum
 

 

Algemene visuminformatie Indonesië

Toeristen uit Nederland en België hebben een visum benodigd voor Indonesië. Tot 30 dagen verblijf kan er een visum bij aankomst verkregen worden, zie ook de website van Indonesië: https://indonesia.nl/en/visa/electronic-visa-on-arrival-e-voa-for-foreign-travellers/
 

Visum van te voren aanvragen
In alle andere gevallen (zakenreis, bezoek langer dan 30 dagen, familiebezoek, aankomst op vliegveld zonder VOA-mogelijkheid) moet er nog van tevoren een visum worden aangevraagd voor Indonesië. Dit visum kan de Visumdienst voor u verzorgen.

Voorwaarden visum Indonesië
Voor toeristen kan er een visum voor Indonesië worden afgegeven met een geldigheid van 60 dagen en het kan niet verlengd worden. De consulaire kosten zijn € 46,- voor een visum van 60 dagen. Visa voor Indonesië van 30 dagen worden niet meer uitgegeven door het consulaat. Overschrijding van de verblijfsperiode kost $ 30,- per dag en de kans dat een volgend visum geweigerd wordt is enorm. Visa voor Indonesië zijn geldig voor een enkele inreis, er worden geen multiple entry visa (visa voor meerdere inreizen) afgegeven. Voor een volgende reis naar Indonesië moet dus een nieuw visum worden aangevraagd. Dat kan (weer) bij aankomst of bij een Indonesisch consulaat in een buurland.

Voor familie- en vriendenbezoek in Indonesië kan er een visum voor 60 dagen afgegeven worden dat wèl verlengd kan worden. Daarvoor moet er een uitnodiging/ sponsorbrief van een Indonesiër en een kopie van de KTP-kaart (Kartu Tanda Pendukuk = Indonesisch identiteitsbewijs) worden bijgevoegd. In Indonesië moet deze verklaring worden gelegaliseerd door de gemeente. Die mag ook worden uitgegeven door een in Nederland wonende Indonesiër. Dit 'Social visa' geeft de mogelijkheid om max. 180 dagen in Indonesië te verblijven, het visum moet 10 dagen voordat de eerste twee maanden zijn verstreken bij de plaatselijke 'Imigrasi' verlengd worden. Het Social visa voor Indonesië kan vier maal verlengd worden met telkens 30 dagen.

Nieuw is dat mensen die een sociaal-cultureel visum aanvragen, niet alleen een gelegaliseerde uitnodiging met een kopie van de KTP-kaart van de uitnodiger moeten aanleveren, maar ook toestemming van het Immigratiekantoor ("Kantor Immigrasi") uit de plaats waar de sponsor vandaan komt.

Multiple entry visum Indonesië
Voor zakenreizigers kunnen er wèl multiple-entry visa voor een jaar worden afgegeven, maar dan alleen met toestemming van de Indonesische Immigratiedienst, die daar van tevoren door het te bezoeken bedrijf moet zijn aangevraagd.

Minderjarigen
Bij een visumaanvraag voor minderjarige kinderen moeten beide ouders mede ondertekenen als zij zelf geen visum aanvragen.

Machtiging Indonesië
Iedereen die via de Visumdienst een visum voor Indonesië aanvraagt moet een ingevulde en ondertekende machtiging bijvoegen, te downloaden onderaan deze pagina.

 


Ambassade

Ambassade Indonesië in Nederland

Adresgegevens

Tobias Asserlaan 8,
2517 KC 's-Gravenhage

Ambassade Indonesië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 294,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Indonesië
Adresgegevens

Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3 ,
Jakarta 12950


Bestanden
Indonesia_Application_Form_B211.pdf
Indonesië - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Indonesie - machtiging legalisatie.doc
Indonesie - machtiging.docx
Indonesie - voorbeeld privé uitnodiging.pdf