Visum aanvragen?

Visum Indonesië aanvraag informatie (ID)

Consulaire kosten

Toerist visum, single entry: € 110,- 
Zakelijk, single entry: € 110,-
Zakelijk, multiple entry: € 110,-

Visumdienst kan momenteel alleen nog toeristen en zakelijke visums regelen via de ambassade van Indonesië (enkel nog single entries).

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling, verzending en btw.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 1 tot 2 weken - ná afspraak op ambassade!
Spoed via ambassade: niet mogelijk
 


Visum Indonesië

Reist u binnenkort naar Indonesië toe? Vraag hier uw visum aan!

 

 

Mededelingen

- Binnen 3 dagen voor vertrek dient er een Electronic Customs Declaration te worden ingevuld, dit kan via https://ecd.beacukai.go.id/
- In de meeste gevallen is een volledige vaccinatie verplicht. U kunt bewijs van de vaccinatie ophalen via www.coronacheck.nl/print


Na een lange tijd kan de Visumdienst weer toeristen visa regelen via het consulaat van Indonesië in Den Haag! Wij moeten daar een afspraak voor inplannen om uw visumaanvraag in te mogen dienen. Het visum is geldig voor een toeristisch verblijf van 60 dagen. Terplekke kan het visum tot 4 maal verlengd worden met steeds 30 dagen. Tijdens de verlenging kan het Immigratieakantoor vragen naar een Sponsor.

Neem contact op met ons voor meer informatie!

Voor andere type visa dient er een e-visum aanvraagd te worden. Dit kan alleen door een partij of sponsor gebeuren: https://visa-online.imigrasi.go.id/


COVID-19 update Indonesië
Houdt de volgende webiste goed in de gaten voor mogelijk (nieuwe) wijzigingen en regels rondom reizen tijdens Covid-19 en mogelijk verplichte vaccinaties: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Voor een langer of ander soort verblijf dan voor toeristische doeleindes, dient er nog steeds een visum aangevraagd te worden. Helaas kunnen wij dat momenteel (nog) niet regelen

Wij raden nog wel aan op voorhand te controleren met de Airliner of ze u meenemen zonder visum.

 

Algemene visuminformatie Indonesië

Wilt u naar Indonesië reizen? Dan heeft u een visum nodig! Verblijft u als toerist maximaal 30 dagen, dan kunt u alleen een visum bij aankomst (visa on arrival) krijgen op  het vliegveld in Indonesië.

Zie ook de website van Indonesië: https://indonesia.nl/en/visa/electronic-visa-on-arrival-e-voa-for-foreign-travellers/

 

60 dagen Toeristen visum voor Indonesië - visum van te voren aanvragen

Wilt u als toerist langer dan 30 dagen in Indonesie verblijven? Dan kunt u een toeristen visum aanvragen met een geldigheid van maximaal 60 dagen. Dit visum moet u van te voren aanvragen bij het Indonesische consulaat in Den Haag. Hiervoor moet er een afspraak worden ingepland om uw visumaanvraag in te mogen dienen. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren.

Let op: Overschrijding van de verblijfsperiode kost $ 30,- per dag en de kans dat een volgend visum geweigerd wordt is enorm.

Visa voor Indonesië zijn geldig voor een enkele inreis, er worden geen multiple entry visa (visa voor meerdere inreizen) afgegeven. Mocht u in een korte periode opnieuw naar Indonesie willen reizen, dan  moet er dus een nieuw visum worden aangevraagd. Dat kan (weer) bij aankomst of bij een Indonesisch consulaat in een buurland.

Neem contact op met ons voor meer informatie!

Minderjarigen
Bij een visumaanvraag voor minderjarige kinderen moeten beide ouders mede ondertekenen als zij zelf geen visum aanvragen.

 

Visum voor familie- en vriendenbezoek in Indonesië

Voor familie- en vriendenbezoek in Indonesië kan er een visum voor 60 dagen afgegeven worden dat wèl verlengd kan worden. Daarvoor moet er een uitnodiging/ sponsorbrief van een Indonesiër en een kopie van de KTP-kaart (Kartu Tanda Pendukuk = Indonesisch identiteitsbewijs) worden bijgevoegd. In Indonesië moet deze verklaring worden gelegaliseerd door de gemeente. Die mag ook worden uitgegeven door een in Nederland wonende Indonesiër.

Dit 'Social visa' geeft de mogelijkheid om max. 180 dagen in Indonesië te verblijven, het visum moet 10 dagen voordat de eerste twee maanden zijn verstreken bij de plaatselijke Immigratie verlengd worden. Het Social visa voor Indonesië kan vier maal verlengd worden met telkens 30 dagen.

Nieuw is dat mensen die een sociaal-cultureel visum aanvragen, niet alleen een gelegaliseerde uitnodiging met een kopie van de KTP-kaart van de uitnodiger moeten aanleveren, maar ook toestemming van het Immigratiekantoor ("Kantor Immigrasi") uit de plaats waar de sponsor vandaan komt.

 

Zakelijk visum voor Indonesië

Voor een reis met zakelijke doeleindes voor Indonesië is er een visum benodigd. Dit visum moet van tevoren worden aangevraagd.

Neem contact op met ons voor meer informatie!

Multiple entry visum Indonesië
Voor zakenreizigers kunnen er wèl multiple-entry visa voor een jaar worden afgegeven, maar dan alleen met toestemming van de Indonesische Immigratiedienst, die daar van tevoren door het te bezoeken bedrijf moet zijn aangevraagd.

 

Machtiging Indonesië

Iedereen die via de Visumdienst een visum voor Indonesië aanvraagt moet een ingevulde en ondertekende machtiging bijvoegen, te downloaden onderaan deze pagina.

 

Samenvatting visum voor Indonesië

Type visa

Toeristenvisum

Kosten

€ 182,60 per persoon

Geldigheid

3 maanden geldig met 60 dagen verblijf (en 4x te verlengen met 30 dagen)

Levertijd

Vanaf 2 weken


Veelgestelde vragen

Ja, voor Indonesië heeft u een visum nodig. Bent u van plan om minimaal 30 dagen tot maximaal 60 dagen te verblijven, dan dient u vooraf het visum voor Indonesië aan te vragen. Blijft u maximaal 30 dagen, dan kan u het visum ook bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijgen.

Met een visum voor Indonesië mag u maximaal 60 dagen in Indonesië blijven. Terplekke kan het visum tot 4 maal verlengd worden met steeds 30 dagen. Bent u op familie- of vriendenbezoek en kunt u een uitnodiging of sponsorbrief van een Indonesiër en een kopie van de KTP-kaart laten zien, dan kan uw visum worden verlengd.

De volgende documenten zijn benodigd:

  • Een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto
  • Het visumaanvraagformulier
  • Indonesie machtiging document
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht
  • State of Willingness document
  • Bewijs van Covid-19 vaccinatie


Ambassade

Ambassade Indonesië in Nederland

Adresgegevens

Tobias Asserlaan 8,
2517 KC 's-Gravenhage

Ambassade Indonesië in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 294,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Indonesië
Adresgegevens

Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3 ,
Jakarta 12950


Bestanden
Indonesia_Application_Form_B211.pdf
Indonesie - aanvraagformulier e-visum (EN).pdf
Indonesie - aanvraagformulier e-visum (NL).pdf
Indonesië - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Indonesie - machtiging legalisatie.doc
Indonesie - machtiging.docx
Indonesie - voorbeeld privé uitnodiging.pdf