Visum aanvragen?

Visum China aanvraag informatie (CN)

Consulaire kosten

€ 126,55, € 171,75, € 193,85 afhankelijk van de procedure.
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, extra (VIP) diensten, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Op afspraak: Ja
Aanvraagduur: 2 tot 6 werkdagen ná afspraak / vingerafdrukken.


Visum China

Reist u binnenkort naar China toe? Vraag hier uw visum aan!

 

 

Mededelingen

Update 26-04-2023 – Health Declaration Registration

Deze registratie is nog verplicht! Alvorens de reis moet de reiziger zich nog online aanmelden voor de Health Registration.
U kunt uw Health Declaration Registration o.a. via deze website registreren: https://htdecl.chinaport.gov.cn/htdeclweb/home/pages/healthDeclare/declare.html

LET OP: Dit kan officieel pas NADAT er een ANTIGEEN ZELF TEST is afgenomen (max. 48 uur vóór vertrek) Zie: http://nl.china-embassy.gov.cn/eng/ls/202304/t20230426_11066502.htm


Update 01-04-2023 – Visum regelen via België

Wilt u snel weg naar China toe? Per direct kunnen wij ALLEEN nog (SPOED) visa regelen via het Chinese Visa Service Center in Brussel, België.

Hier dient dan ook de VIP begeleiding service te worden afgenomen. Deze service dient u als extra dienst te selecteren tijdens het order proces op onze website. De VIP begeleiding service geldt alleen voor reizigers die nog geen vingerafdrukken hebben achtergelaten in Brussel. Heeft u al wel vinger afdrukken achtergelaten? Dan is de VIP begeleiding service niet meer benodigd!

Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie


Update 01-04-2023 – Visum regelen via Nederland

In verband met extreme drukte is het vaak niet mogelijk om op korte termijn een afspraak voor vingerafdrukken te krijgen bij het Chinese Visa Center in Den Haag! Mensen die snel willen vertrekken, neem graag telefonisch contact met ons op (eventueel kunnen we afspraken inplannen via het Chinese Visa Center in Brussel)


Update 14-03-2023 – Toeristenvisum

Vanaf 15 maart 2023 geeft de ambassade van China weer Toeristen visa af!


Update 22-02-2023 – Multiple entry visa

Per direct kunnen er weer multiple entry visums geregeld worden voor China in Den Haag!

LET OP: Er moeten op zijn minst 3 gebruikte Chinese visa in het paspoort zitten! Deze hoeven niet perse van afgelopen jaar te zijn.

 

 

Algemene visuminformatie China

Iedereen die een visum voor China wil aanvragen moet zich tijdens de visumaanvraag persoonlijk melden om vingerafdrukken af te geven. Dit kan zowel in Den Haag als in Brussel (De uitzondering: personen jonger dan 14 of ouder dan 70 jaar). Om vingerafdrukken af te kunnen geven moet er een afspraak worden gemaakt. Tijdens deze afspraak moet u ook gelijk uw eigen visumaanvraag voor China in dienen bij het Visa Center in Den Haag of Brussel. Tijdens de afspraak is het mogelijk om assistentie (VIP-begeleiding) te krijgen van een Visumdienst medewerker. Wanneer de vingerafdrukken zijn afgegeven blijven ze vijf jaar lang geldig op dezelfde locatie as waar u ze heeft afgegeven en op hetzelfde paspoort dat u toen destijds had aangeleverd. Neem contact op voor meer informatie.

 

Onze services

Naast de bemiddelingskosten komt er een ook pre-check bij voor het controleren van uw documenten. En denk hier niet te licht over! Als er ergens 1 foutje staat, dan is de kans groot dat de gehele aanvraag afgewezen wordt. Daarnaast kunnen wij ook een afspraak inplannen voor het afgeven van vingerafdrukken: € 52,50. Met spoed € 70,00 Excl. btw. (per visumaanvraag/persoon).

Als de visa klaar zijn kan de Visumdienst de paspoorten ophalen en doorsturen, mits wij het originele reçu in bezit hebben. Vanaf het moment van indienen is het visum na 4 dagen klaar, spoed is mogelijk (24u of 48u procedure in Den HAAG).

VIP-begeleiding Den Haag en Brussel

 • VIP-begeleiding Den Haag - bemiddelingskosten VIP-begeleiding tijdens de afspraak in Den Haag per visumaanvraag/persoon € 100,- excl. btw (Spoedaanvragen € 150,- excl. btw). Met de VIP-begeleiding zal een medewerker van de Visumdienst tijdens uw visum aanvraag afspraak aanwezig zijn en u assisteren. Deze dienst is optioneel.
 • VIP-begeleiding Brussel - bemiddelingskosten VIP-begeleiding tijdens de afspraak n Brussel per visumaanvraag/persoon € 75,- excl. btw (Spoedaanvragen € 125,- btw). Deze dienst is verplicht voor reizigers die nog geen vingerafdrukken hebben achtergelaten op het service center van China in Brussel. Met de VIP-begeleiding zal een medewerker van de Visumdienst tijdens uw visum aanvraag afspraak aanwezig zijn en u assisteren.

 

Online China visum aanvraagformulier

Het online China visum aanvraagformulier kan door uzelf of door ons worden ingevuld.

Visum aanvraagformulier zelf invullen

LET OP: als u het Chinese visum aanvraagformulier zelf invult moet u goed opletten dat alles correct is ingevuld. Voornamelijk bij het China visa service center in Den Haag is er streng toezicht op het juist invullen van het formulier, is er één vraag niet naar waarheid ingevuld bestaat de kans dat de gehele aanvraag afgewezen wordt. Bij het China visa service center in Brussel gaat het een stukje soepeler. Maar onderschat het niet.

zie: https://www.visaforchina.cn/globle/ voor het online aanvraagformulier

Klik op: "New Application Form" --> 'AGREE' --> "New Application Form" – succes!

Visum aanvraagformulier door de Visumdienst online laten zetten

Wilt u het formulier liever aan ons uitbesteden om fouten te voorkomen? Dat kan! Wij kunnen het gehele visumaanvraagformulier voor u online zetten indien gewenst.

U kunt hier ons Engelse en Nederlandse aanvraagformulier in PDF downloaden en invullen. De meerprijs hiervoor € 47,50 per formulier in een normale procedure. In geval van spoed berekenen we € 95,- excl. btw (binnen 2-3 werkdagen). Dient u het formulier met extreme spoed te willen hebben ingevuld door de Visumdienst, dan rekenen wij hier € 175 € exclusief btw. Voor. Met superspoed zal het formulier dan doordeweeks binnen 24 uur gereed zijn, zodat er ook snel een afspraak kan worden ingepland om de visumaanvraag in te mogen dienen bij het Chinese Visa Service Center. Wij kunnen formulieren voor zowel Den Haag als voor Brussel verwerken voor u.

 

Pasfoto eisen China

Er moet een pasfoto worden aangeleverd bij de visumaanvraag. Let op, de service centers van China hanteren erg strenge eisen! Mocht u niet in het bezit zijn van een pasfoto met deze strenge vereisten, kunnen wij deze uit uw paspoortchip scannen.

Pasfoto eisen China in BRUSSEL: recente kleurenfoto, (spier)witte achtergrond, geen bril, geen sieraden, geen witte / lichtgekleurde kleding, niet lachen, oren zichtbaar. In Brussel is er geen originele pasfoto benodigd. Voor visumaanvragen via het Visa Application Center in Den Haag mogen er wel brillen en sieraden gedragen worden op de pasfoto, maar let op: een originele pasfoto is daar wel vereist.

Onze pasfoto service

Tevens zou u een foto kunnen maken met een mobiele telefoon, zodat de Visumdienst de foto kan bewerken naar pasfoto’s en kunnen printen op glanzend fotopapier. (Let op meerprijs van € 17,50,- excl. BTW).

 

Strenge eisen voor zakelijke uitnodiging en garantiebrief

Zakelijke uitnodiging vanuit China

De zakelijke uitnodiging vanuit China moet aan een reeks voorwaarden voldoen, als er ook maar één detail ontbreekt, zal de gehele aanvraag afgekeurd worden. De voorwaarden waar de uitnodiging aan moet voldoen:

 • Geprint op briefpapier: voorzien van alle adres- en telefoonnummer.
 • De naam en de functie van de ondertekenaar moeten vermeld worden. Daarnaast moet er handtekening en een stempel van het bedrijf in staan.
 • Alle personalia (geslacht : mr/mrs., voornamen, naam, geboorteplaats, geboortedatum) van de genodigde persoon en zijn paspoortnummer.
 • Informatie van de geplande reis (doel van de reis, data van aankomst en vertrek, aankomst- en vertrekplaats, te bezoeken plaatsen, relatie tussen uitnodiger en genodigde). Bij een aanvraag voor 2 of meerdere inreizen moet de voor de eerste reis de precieze data worden opgegeven, en moet er ook worden verwezen naar volgende reizen (globale data). Als het Chinese bedrijf zich financieel garant stelt moet dat ook in de uitnodiging staan.

Let op: Visumaanvragen met een uitnodiging vanuit een ngo-organisatie in China kunnen (veel) langer duren. Soms kan het wel tot een maand duren voordat de consul een beslissing heeft gemaakt om het visum af te geven.

Garantiebrief voor zakelijke reis naar China

Voor het aanvragen van een zakelijk visum voor China moet u, wanneer u in dienst bent van een bedrijf, een garantiebrief aanleveren. Hierin moet worden vermeld dat het bedrijf garant staat voor kosten en verblijf, persoonsgegevens en functie van de reiziger, de aard van het bedrijf, adres- en contactgegevens van het bedrijf. Van de reiziger moeten ook de datum van indiensttreding en zijn jaarsalaris worden gemeld. De brief moet worden ondertekend door iemand anders dan de reiziger, onder vermelding van naam en functie.

In het geval dat u ZZP'er bent, dient u een uittreksel van Kamer van Koophandel toe te voegen. In dat geval mag de garantiebrief wel door de reiziger worden ondertekend. Zie een voorbeeld garantiebrief onderaan deze pagina.

 

China visum in tweede paspoort

De Chinese ambassade in Brussel zet niet zomaar een visum in een tweede paspoort, tenzij daar al meerdere Chinese visa in staan. Kopieën van elke pagina van het eerste paspoort dienen meegestuurd te worden, of zelfs het gehele eerste originele paspoort willen ze zien. In Den Haag geldt deze regel niet.

 

Inreisvergunningen voor Tibet

Inreisvergunningen voor Tibet worden weer afgegeven, de strenge restricties zijn versoepeld. Tibet Travel Permits worden uitgegeven in Xian, Chengdu, en in Kathmandu (Nepal). Deze Travel Permits kunnen ook geregeld worden door gespecialiseerde bureaus. (Google: Tibet travel permit). Er moet gereisd worden met minimaal 3 personen van dezelfde nationaliteit. Mensen ouder dan 70 jaar worden geweigerd. Het is eventueel mogelijk om al van tevoren visa voor Lhasa of Urumqi te krijgen maar dat kan alleen met een originele notification.

Het is voor Nederlanders niet meer mogelijk om visa voor China in Hongkong aan te vragen.

 

E-visummogelijkheid voor China I.V.M. COVID-19 NOG NIET MOGELIJK

Veel makkelijker (maar ook met meer voorwaarden) is een e-visum: dat kunnen we regelen voor reizigers die met minimaal twee personen samen als toerist naar China reizen en ook weer samen vertrekken. Dan hoeven ze niet naar het visumbureau voor de aanvraag, ze moeten hun vingerafdrukken pas afgeven bij aankomst in China. Ook hun paspoort hoeft niet verstuurd te worden en de hele aanvraag kan per email naar ons worden gestuurd. De aanvraagduur is zo'n drie weken, mits de aanvraag akkoord is.


Veelgestelde vragen

Per 8 januari 2023 schrapt China de quarantaineplicht voor alle internationale reizigers die het land zullen binnen reizen. Zie Nederland Wereldwijd China.

Daarnaast is de Health Registration Code ook komen te vervallen. Zie China Embassy Notice 28/12/2022.

Uiteraard is er nog wel een visum benodigd met daarnaast een negatieve PCR coronatest (max. 48 uur voor vertrek). Zie China Embassy Notice 01/03/2023.

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

De procedure via China visa service center in Brussel is gemakkelijker en voordeliger (TIP). In Brussel zijn minder documenten vereist, er wordt minder gelet op kleine details en de wachttijden om een afspraak in te plannen zijn doorgaans korter dan in Den Haag. De spoedprocedure duurt momenteel minimaal 3 werkdagen in Brussel.

Let op: dit kan ineens veranderen. Voor meer informatie, neem telefonisch contact met ons op!

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

Verplicht

 • Paspoort (6 maanden geldig met 2 lege pagina’s naast elkaar)
 • 1 Pasfoto met spierwitte achtergrond (zijn ze heel streng in!)
 • China aanvraagformulier (kan uzelf invullen of door de Visumdienst - online ingevuld, geprint, ondertekend op twee pagina's)
 • AVG-verklaring (alleen in Den Haag benodigd)
 • Uitnodigingsbrief van Chinees bedrijf (LET OP: minimaal 3 reisdata en redenen van de reis voor een multiple entry visum!)
 • Business license (alleen in Den Haag benodigd)
 • Garantiebrief werkgever
 • Vlucht boeking
 • Hotelboeking (alleen in Den Haag)

Optioneel

 • Indien nodig: Turkijeverklaring
 • Indien in bezit: Kopie vorig Chinees visum
 • Indien ZZP’er: uittreksel Kamer van Koophandel in het Engels
 • Indien ZZP’er: btw-aanslag laatste kwartaal (alleen in Den Haag)

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

Verplicht

 • Paspoort (6 maanden geldig met 2 lege pagina’s naast elkaar)
 • 1 Pasfoto met spierwitte achtergrond (zijn ze heel streng in!)
 • China aanvraagformulier (kan uzelf invullen of door de Visumdienst - online ingevuld, geprint, ondertekend op twee pagina's)
 • Vlucht boeking (retour)
 • Hotelboeking (alleen in Den Haag)
 • AVG-verklaring (alleen in Den Haag benodigd)
 • Werkgeversverklaring
 • Health Declaration Registration

Optioneel

 • Indien niet werkzaam: bankafschrift (minimaal saldo: € 6000,- )
 • Indien double entry visum: vluchtboeking 2e entry
 • Indien nodig: Turkijeverklaring
 • Indien in bezit: Kopie vorig Chinees visum
 • Indien ZZP’er: uittreksel Kamer van Koophandel in het Engels
 • Indien student: verklaring van de school met daarin vermelding van datum inschrijving, reisdoel en datum reis

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

 • Vrienden- of familiebezoek aan China

De Visumdienst kan een visum voor u regelen wanneer de reden van de reis vrienden- of familiebezoek is. Voor bezoek aan privépersonen moet een uitnodiging van die persoon - met een kopie van zijn Chinese ID-kaart - worden toegevoegd. Heeft de uitnodiger geen Chinese nationaliteit, moet een kopie paspoort en verblijfsvergunning worden toegevoegd. In die uitnodiging moeten alle personalia van de uitnodigende persoon, en van de uitgenodigde (inclusief paspoortnummer) staan, en er moet in staan dat de uitnodigende partij alle kosten van reis en verblijf garandeert, en dat de persoon in kwestie bij hem gaat verblijven op welk adres en het telefoonnummer van de uitnodiger moet erin staan.

 

 • Toeristisch visum China – single of double entry

Een toeristenvisum met twee inreizen wordt alleen afgegeven als de boekingsverklaringen van twee inreizen worden overlegd. Een verblijf van 60 dagen is het maximaal haalbare. Een visum kan in China eenmalig met 30 dagen worden verlengd. Voor een visumaanvraag voor meer dan 30 dagen verblijf moet er ook een reisplan, hotelboekingen voor elke nacht en een kopie van een recent bankafschrift worden bijgevoegd waaruit blijkt dat de aanvrager minimaal € 6000,- voor het verblijf in China beschikbaar heeft.

 

 • Zakelijk visum China – single of double entry

Een zakenvisum voor een of twee inreizen wordt afgegeven op basis van de informatie in de uitnodiging en garantiebrief. Hierin moet minimaal twee exacte in- en uitreisdata in vermeld staan. Let op, in Den Haag willen ze ook de redenen van de reizen zien staan.

 

 • Zakelijk visum China - multiple entry

Een zakenvisum met meerdere inreizen kan worden afgegeven als er in de uitnodiging en garantiebrief wordt verzocht om meerdere inreizen met exacte reisdata en redenen van de reizen. Dat kan pas als de persoon minimaal drie eerder gebruikte visa voor China heeft gehad en deze als bewijs (kopieën) kan aanleveren. Als die niet in het huidige paspoort staan moet u kopieën van visa uit een oud paspoort bijvoegen, inclusief een kopie van de bio-pagina. Multiple entry visa moeten wij aanvragen in Den Haag.

Note. Het kan zijn dat bij een multiple-entry visum bij aankomst gevraagd wordt naar de zakelijke uitnodiging. Als u die op uw telefoon kunt laten zien is het goed.

 • Studentenvisa China

Studentenvisa worden afgegeven op basis van een Admission Notice. Die moet worden aangevraagd via de onderwijsinstelling in China en moet origineel aangeleverd worden.

 

 • Crew visum China

Wij kunnen multiple entry visa voor crew leden verzorgen, neem telefonisch contact op voor de opties.

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

Dit raden we streng af. Mensen die voor een korte periode (minder dan een week) naar China gaan worden geacht te reizen op een zakenvisum. Als iemand voor de derde keer als toerist naar China gaat krijgen ze ook al twijfels op het consulaat of de persoon in kwestie niet voor zaken gaat. Als uit boekingen (van hotel, vluchten) blijkt dat die door een bedrijf geboekt zijn gaan de Chinezen er van uit dat het om een zakenreis gaat. Hierdoor kan de reiziger eventueel problemen krijgen met zijn volgende visumaanvragen voor China. Bij een zakenreis moet er een uitnodiging van een Chinees bedrijf of organisatie zijn bijgevoegd.

 

Visumdienst geüpdatet 04/04/2023

Voor reizigers met een niet EU-nationaliteit, moeten we bij de aanvraag in Den Haag een kopie van de voor- en achterkant van de verblijfsvergunning laten zien.

Indien EU-nationaliteit anders dan Nederlands, dan wil de ambassade een bewijs van woonst zien: BRP-document (Basis Registratie Personen). Dit document is op te vragen bij uw gemeente.

Visumaanvragen zijn lastig voor mensen die meer dan één stempel van Turkije in hun paspoort hebben staan: ze zijn een "Bespreekgeval" en het kan zijn dat ze op interview moeten komen bij het consulaat van de Chinese ambassade. Een visumaanvraag kan dan langer duren en zelfs worden geweigerd. Voeg bij uw visumaanvraag, een Turkijeverklaring toe: een brief waarin u uitlegt waarom, wanneer en waar u in Turkije bent geweest. Wees daar zo volledig mogelijk in.


Ambassade

Ambassade China in Nederland

Adresgegevens

Willem Lodewijklaan 10,
2517 JT 's-Gravenhage

Ambassade China in Brussel

Adresgegevens

Avenue de Tervuren 439,
B-1150 Brussel


Consulaat

Visa application Center in Brussel
Adresgegevens

Rue Neerveld 109,
B-1200 Brussel

Visa Application Center Den Haag
Adresgegevens

Maanweg 174,
2516 AB Den Haag


Overige instanties

Nederlandse ambassade in China
Adresgegevens

Liangmahe South Road no. 4 ,
Chaoyang District 100600 Beijing

Nederlands consulaat in Shanghai, China
Adresgegevens

Dawning Center Tower B floor 10, Hongbaoshi Road no. 500 ,
Changning District 201103 Shanghai

Nederlands consulaat in Congqing, China
Adresgegevens

Yingli International Finance Centre floor 54, Minquan Road no. 28 ,
Yuzhong District 400012 Chongqing

Nederlands consulaat in Guangzhou, China
Adresgegevens

Teem Tower floor 34, Tianhe Road no. 208 ,
510620 Guangzhou


Bestanden
China - aanvraagformulier e-visum toerist.pdf
China - aanvraagformulier.pdf
China - AVG Den Haag.pdf
China - eisen pasfoto.jpg
China - format garantiebrief.docx
China - format invitation business multiple.docx
China - format invitation business single-double.docx
China - format invitation family.pdf
China - format letter of guarantee.docx
China - format studentenverklaring.docx
China - format turkeystatement.docx
China - format werkgeversverklaring.docx
China - journalist equipment list.doc
China - Legalisatie aanvraagformulier.pdf
China - medische keuring.pdf
Letter of Commitment on Covid-19 Vaccination.pdf