Visum aanvragen?

Visum Nigeria aanvraag informatie (NG)

Consulaire kosten

Inreizen / Type

Toerist

Zakelijk

TWP

Single entry

€ 187,- + € 90,-

€ 212 + € 90,-

€ 258,- + € 90,-

Multiple

Niet mogelijk

€ 471 + € 90,-

n.v.t.

In geval van spoed: € 150,- extra.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, extra diensten, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken
Spoed: 3 werkdagen
LET OP: TOERISTEN / VISITOR VISA KUNNEN NIET MET SPOED!


Visum Nigeria

Reist u binnenkort naar Nigeria toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Mededelingen

Zakelijke visumaanvragen kunnen op dit moment weer met Spoed worden ingediend! De consulaire doorlooptijd is met de spoed procedure 3 werkdagen.

 

Update 01-05-2023

 

Goed nieuws voor de frequente reiziger: indien u afgelopen jaar al eens vingerafdrukken heeft afgegeven tijdens het indienen van uw visumaanvraag voor Nigeria is een nieuwe afspraak niet meer benodigd en kunnen wij de gehele aanvraag uit handen nemen.

Heeft u nog geen vingerafdrukken afgegeven? Voor het inplannen van een afspraak (en afgeven van vingerafdrukken), neem contact op met ons kantoor!

 

 

Covid-19 update

Bij de visumaanvraag Nigeria is een COVID-19 test niet vereist. Daarnaast is het ook niet vereist voor uw vertrek naar Nigeria. Zie “travel guidelines for passengers arriving in Nigeria” https://www.dfa.ie/travel/travel-advice/a-z-list-of-countries/nigeria/

 

Health Declaration Form

Een Health Declaration Form moet wel worden ingevuld voordat u vertrekt naar Nigeria. U kunt dit online invullen via deze link. https://healthapp.ncdc.gov.ng/

Mocht u het formulier door een reden niet online kunnen invullen, papieren versies zullen dan bij aankomst in Nigeria worden verstrekt.

 

 

Algemene visuminformatie Nigeria

Visa voor Nigeria zijn lastig te verkrijgen. Naast dat ze behoorlijk prijzig zijn, sinds januari 2020 moeten reizigers ook persoonlijk melden bij de ambassade en vingerafdrukken afgeven. Hiervoor bieden wij verschillende services aan. De Visumdienst kan u volledig begeleiden met het aanvragen van uw visum zodat uw aanvraag niet zal worden afgewezen en in één keer geaccepteerd wordt.

 

Begeleiding voor een visum voor Nigeria

De Visumdienst biedt verschillende soorten services aan om uw visum aanvraag soepel te laten verlopen.

Volledige begeleiding - Deze optie is ten zeerste aan te raden in gevallen van spoed.

Wanneer u kiest voor de volledige begeleiding met uw visumaanvraag, zorgen wij dat uw visumaanvraag compleet wordt gemaakt. Doordat wij uw visumaanvraag hardcopy ontvangen, kan de Visumdienst uw documenten checken zodat de juiste informatie en documenten worden gegeven aan de ambassade. Daarna plannen we een afspraak in op een gewenste datum om 10:00 ’s ochtends.

Nadat er een afspraak is ingepland ontmoeten wij u op locatie en helpen u bij de visumaanvraag. Wanneer het visum gereed is, halen wij uw paspoort op.

 • Begeleiding op locatie gaat vanaf € 100,- per persoon voor normale procedure, exclusief bemiddeling. In geval van spoed: € 125,-
 • Als wij het visumaanvraagformulier moeten invullen rekenen we daarvoor € 47,50 als dat dezelfde dag nog moet gebeuren is dat de dubbele prijs. Na online aanmeldiing en betaling zal de aanvraag max. 6 maanden geldig zijn. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

Precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie

Wanneer u voor geen begeleiding op locatie kiest zal de Visumdienst alleen uw documenten checken en een afspraak voor u inplannen op een gewenste datum.

Nadat er een afspraak is ingepland gaat u zelf naar de ambassade toe en dient u uw visumaanvraag zelf in. Daarnaast, zodra het visum gereed is haalt u zelf het paspoort weer op bij de ambassade.

 • Met de precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie optie kunnen wij uw paspoort niet ophalen wanneer het visum gereed is.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

 

Toeristenvisum voor Nigeria – Op dit moment nog niet mogelijk !

Een single entry toeristenvisum voor Nigeria heeft een verblijfsduur van maximaal 90 dagen. Met een single entry visum mag u slechts één maal Nigeria in- en uitreizen. Multiple entry toeristenvisum voor Nigeria is op dit moment niet mogelijk.

 

Zakenvisum voor Nigeria

Voor reizen naar Nigeria met zakelijke doeleindes heeft u een zakenvisum benodigd. Met een zakenvisum mag u maximaal 90 dagen in Nigeria verblijven. Voor dit visum kunt u kiezen voor een single entry of multiple entry visum. Met een multiple entry visum mag u binnen de geldigheid van uw visum meerdere keren in- en uitreizen naar Nigeria.

 • Garantiebrief: om een zakelijk visum te kunnen aanvragen voor Nigeria heeft u een garantiebrief nodig. In de garantiebrief moet een duidelijke bedrijfsomschrijving staan van het bedrijf in Nederland. Zo ook moet in de brief komen te staan wat de reiziger voor werkzaamheden gaat verrichten bij het bedrijf in Nigeria.
 • Uitnodigingsbrief: om een zakelijk visum te kunnen aanvragen voor Nigeria heeft u een uitnodigingsbrief nodig. In de uitnodiging moet een duidelijke bedrijfsomschrijving staan van het Nigeriaanse bedrijf . Zo ook wat voor werkzaamheden de aanvrager van het visum  komt verrichten.

Voor meer informatie over zaken visa voor Nigeria, neem contact met ons op.

 

Hoe visum aanvragen Nigeria?

Een visum aanvragen voor Nigeria kunt u gemakkelijk via onze website regelen.

 1. Selecteer Nigeria als bestemming.
 2. Selecteer de reden van de reis (toerist, zakelijk, werk, of privé).
 3. Kies de lengte van het visum, aantal inreizen, en verblijfsduur.
 4. Verzamel de benodigde documenten.
 5. Vraag het visum direct aan bij de Visumdienst.

LET OP: indien nog niet gedaan, er dienen vingerafdrukken worden afgenomen bij de Nigeriaanse Ambassade. Dit kan tegelijkertijd met uw visumaanvraag. In overleg zal de Visumdienst een afspraak inplannen bij de autoriteiten van Nigeria in Den Haag. Een afspraak is benodigd voor elke reiziger. Visumdienst kan u hierbij volledig in assisteren.

U kunt altijd contact met ons opnemen om de aanvraagprocedure met bijhorende documentatie samen te doorlopen.

 

Samenvatting visum voor Nigeria

Type visa

Zakenvisum

Kosten

€212,- minimaal

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

2 weken minimaal

 


Veelgestelde vragen

De aanvraag duurt ongeveer twee weken, een spoedprocedure duurt ongeveer drie werkdagen. Dit gaat pas in vanaf het moment dat de vingerafdrukken zijn afgegeven en de visum is aangevraagd.

Verplicht

 • Paspoort (minimaal 6 maanden geldig na terug komst)
 • 2 pasfoto’s
 • Nigeria aanvraagformulier
 • Bankafschrift
 • Hoetelboeking (bevestigd door hotel)
 • Vluchtreservergin (retour vlucht)
 • Kopie vaccinatie boekje gele koorts
 • Bewijs van Covid-19 vaccinatie

Optioneel

Indien zakelijk visum:

 • Garantiebrief
 • Uitnodigingsbrief
 • Certificate of incorporation
 • Kopie paspoort uitnodigende partij
 • Werkgeversverklaring

 

In het orderproces vindt u alle benodigde documenten voor het soort visum dat u wilt aanvragen.


Ambassade

Ambassade Nigeria in Nederland

Adresgegevens

Wagenaarweg 5,
2597 LL Den Haag

Ambassade Nigeria in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 288,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Nigeria
Adresgegevens

EU Common Embassy Complex ,
21st Crescent off Constitution Avenue Abuja

OIS (Online Integrated Solutions)
Adresgegevens

Koningin Juliana Plein 10,
2595 AA Den Haag (Centraal Station)


Bestanden
Nigeria - aanvraagformuler via Brussel.pdf
Nigeria - aanvraagformulier.pdf
Voorbeeld Garantiebrief Nigeria.docx