Visum aanvragen?

Visum Nigeria aanvraag informatie (NG)

Consulaire kosten

Zaken: € 267 (single) - € 522 (multiple)
TWP: € 305
Toerist: € 258

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst, administratiekosten van het service center, van de ambassade, extra VIP, of Frequent traveler EN diensten en BTW.
Neem contact op met ons voor meer info

Klik hier voor meer informatie over de visum kosten Nigeria. 

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken
Begin optijd met uw visa aanvraag!

Spoed procedure: 3 werkdagen

LET OP: toeristen/visitor visa kunnen NIET met spoed!!

Klik hier voor meer informatie over de doorlooptijd visum Nigeria.


Visum Nigeria

Reist u binnenkort naar Nigeria toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Visum Nigeria aanvragen

Nadat u de aanvraag heeft geplaast via de webstite kunt u de vereiste documenten uploaden. Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie.

LET OP: iedere reiziger dient op voorhand vingeragdrukken af te geven bij het Nigeriaanse Visa Service Center voor het verkrijgen van een visum. Wij zullen hier volledig in assisteren. Indien de reiziger al vingerafdrukken heeft afgegeven op het Visa Center in Den Haag (Frequent traveler) en weer een visumaanvraag doet met hetzelfde paspoort, dan zijn er geen vingerafdrukken meer benodigd.

Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, zullen wij een afspraak (in overleg) inplannen om de visumaanvraag aan te mogen bieden. Indien de reiziger nog geen vingerafdrukken heeft achtergelaten, dan dient de reiziger aanwezig te zijn tijdens deze afspraak. Het visum zal dan worden angevraagd volgens de door u gekozen procedure. Na goedkeuring door de Nigeriaanse ambassade zullen wij het paspoort met visum ophalen en nemen wij contact op met u op over de terugzending van het paspoort met het toegekende visum. 

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Nigeria

Wanneer u naar Nigeria wilt reizen, dan heeft u een visum nodig. Visa voor Nigeria zijn lastig te verkrijgen. Naast dat ze behoorlijk prijzig zijn, sinds januari 2020 moeten reizigers ook persoonlijk melden bij de ambassade en vingerafdrukken afgeven. Hiervoor bieden wij verschillende services aan. De Visumdienst kan u volledig begeleiden met het aanvragen van uw visum zodat uw aanvraag niet zal worden afgewezen en in één keer geaccepteerd wordt.

 

Onze service voor een visumaanvraag voor Nigeria

De Visumdienst biedt verschillende soorten services aan om uw visum aanvraag soepel te laten verlopen. Het is van essentieel belang om niet licht over de visumaanvraag te denken. Een enkele fout kan namelijk leiden tot afwijzing van de gehele aanvraag. 

Volledige begeleiding – Deze optie is ten zeerste aan te raden!

Met de volledige begeleiding van de Visumdienst word u volledig geassisteerd met uw visumaanvraag. Doordat wij uw visumaanvraag Online per upload ontvangen, kan de Visumdienst uw documenten controleren, zodat de juiste informatie en documenten zullen worden aangeleverd op de Nigeriaanse ambassade. Zodra alle documenten gereed zijn, plannen wij een afspraak in overleg in op het Visa Center van Nigeria.

Nadat er een afspraak is ingepland ontmoeten wij u op locatie in Den Haag en helpen u bij de visumaanvraag. Wanneer het visum gereed is, halen wij het paspoort met visum op.

 • VIP Begeleiding bij het Nigeriaanse Visa Service Center: € 135,- per persoon
 • Als wij het visumaanvraagformulier moeten invullen rekenen we daarvoor € 47,50 als dat dezelfde dag nog moet gebeuren is dat de dubbele prijs. Na online aanmelding en betaling zal de aanvraag max. 6 maanden geldig zijn. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

 

Precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie

Wanneer u voor geen begeleiding op locatie kiest zal de Visumdienst alleen uw documenten checken en een afspraak voor u inplannen op een gewenste datum.

Nadat er een afspraak is ingepland gaat u zelf naar de ambassade toe en dient u uw visumaanvraag zelf in. Daarnaast, zodra het visum gereed is haalt u zelf het paspoort weer op bij de ambassade.

LET OP: Met de precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie optie kunnen wij uw paspoort niet ophalen wanneer het visum gereed is.

Heeft u vragen over onze begeleiding? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Biometrische gegevens afgeven Visum Nigeria

Wanneer u naar Nigeria wilt reizen is het vereist dat u eerst uw biometrische gegevens verstrekt bij de ambassade als onderdeel van uw visumaanvraag. Deze procedure dient persoonlijk te worden uitgevoerd op de ambassade, waar gelijktijdig ook de visumaanvraag wordt ingediend. Tijdens deze afspraak is het mogelijk om begeleiding te krijgen van een medewerker van de Visumdienst

Wanneer de vingerafdrukken zijn afgegeven, blijven deze gegevens geldig op dezelfde locatie waar ze zijn afgegeven, en op hetzelfde paspoort dat destijds is ingediend.

LET OP: vraagt u een visum voor Nigeria aan op een nieuw (of ander paspoort dan voorheen), dan moet u opnieuw biometrische gegevens verstrekken bij de ambassade.

 

Zakenvisum voor Nigeria

Voor reizen naar Nigeria met zakelijke doeleindes heeft u een zakenvisum benodigd. Met een zakenvisum mag u maximaal 90 dagen in Nigeria verblijven. Voor dit visum kunt u kiezen voor een single entry of multiple entry visum. Met een multiple entry visum mag u binnen de geldigheid van uw visum meerdere keren in- en uitreizen naar Nigeria. Er zijn verschillende documenten benodigd, o.a.:

 • Garantiebrief: om een zakelijk visum te kunnen aanvragen voor Nigeria heeft u een garantiebrief nodig. In de garantiebrief moet een duidelijke bedrijfsomschrijving staan van het bedrijf in Nederland. Zo ook moet in de brief komen te staan wat de reiziger voor werkzaamheden gaat verrichten bij het bedrijf in Nigeria.
 • Uitnodigingsbrief: om een zakelijk visum te kunnen aanvragen voor Nigeria heeft u een uitnodigingsbrief nodig. In de uitnodiging moet een duidelijke bedrijfsomschrijving staan van het Nigeriaanse bedrijf . Zo ook wat voor werkzaamheden de aanvrager van het visum  komt verrichten.

Heeft u vragen over een zakenvisum voor Nigeria? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Toeristenvisum voor Nigeria

Een single entry toeristenvisum voor Nigeria heeft een verblijfsduur van maximaal 90 dagen. Met een single entry visum mag u slechts één maal Nigeria in- en uitreizen. Multiple entry toeristenvisum voor Nigeria is op dit moment niet mogelijk.

 

Health Declaration Form

Voordat u vertrekt naar Nigeria moet u een Health Declaration Form invullen. U kunt dit online invullen via deze link: https://healthapp.ncdc.gov.ng/

Mocht u het formulier door een reden niet online kunnen invullen, papieren versies zullen dan bij aankomst in Nigeria worden verstrekt.

 

Samenvatting visum voor Nigeria

Type visa

Toeristen & zaken e-visum

Kosten

Afhankelijk van het type visum, vanaf € 258 per persoon.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor Service Center, bemiddeling Visumdienst, verzending en BTW.

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

Normale procedure: minimaal 2 weken

Spoed procedure: 3 werkdagen (alleen zakenvisa/TWP)

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

De aanvraag duurt ongeveer twee weken, een spoedprocedure duurt ongeveer drie werkdagen. Dit gaat pas in vanaf het moment dat de vingerafdrukken zijn afgegeven en de visum is aangevraagd.

Verplicht

 • Paspoort (minimaal 6 maanden geldig na terug komst)
 • 2 pasfoto’s
 • Nigeria aanvraagformulier
 • Bankafschrift
 • Hoetelboeking (bevestigd door hotel)
 • Vluchtreservergin (retour vlucht)
 • Kopie vaccinatie boekje gele koorts
 • Bewijs van Covid-19 vaccinatie

Optioneel

Indien zakelijk visum:

 • Garantiebrief
 • Uitnodigingsbrief
 • Certificate of incorporation
 • Kopie paspoort uitnodigende partij
 • Werkgeversverklaring

 

In het orderproces vindt u alle benodigde documenten voor het soort visum dat u wilt aanvragen.

Met een zakenvisum mag u zakelijke activiteiten ondernemen in Nigeria. Denk aan business discussions en bezoeken aan Nigeriaanse bedrijven.

Met een TWP - Temporary Work Permit - visum mag u voor een korte periode gespecialiseerde, bekwame diensten leveren, zoals after-sales installatie / inbedrijfstelling / upgrade / onderhoud / reparatie van apparatuur en machines , Training/capaciteitsopbouw voor Nigeriaans personeel, Audit van machines/apparatuur en financiële gegevens. 

Twijfelt u over welk soort visa u nodig hebt voor uw reisdoel? Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!


Ambassade

Ambassade Nigeria in Nederland

Adresgegevens

Wagenaarweg 5,
2597 LL Den Haag

Ambassade Nigeria in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 288,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Nigeria
Adresgegevens

EU Common Embassy Complex ,
21st Crescent off Constitution Avenue Abuja

OIS (Online Integrated Solutions)
Adresgegevens

Koningin Juliana Plein 10,
2595 AA Den Haag (Centraal Station)


Bestanden
Nigeria - aanvraagformuler via Brussel.pdf
Nigeria - aanvraagformulier.pdf
Nigeria - format werkgeversverklaring.docx
Voorbeeld Garantiebrief Nigeria.docx