Visum aanvragen?

Visum Nigeria aanvraag informatie (NG)

Consulaire kosten

Inreizen / Type

Toerist

Zakelijk

TWP

Single entry

€ 187,- + € 90,-

€ 212 + € 90,-

€ 258,- + € 90,-

Multiple

Niet mogelijk

€ 471 + € 90,-

n.v.t.

In geval van spoed: € 150,- extra.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, extra diensten, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken
Spoed: 3 werkdagen

Visum Nigeria

Reist u binnenkort naar Nigeria toe? Vraag hier uw visum aan!

 


COVID-19 update Nigeria

Laatse update 15-03-2022

Visumaanvragen kunnen weer met spoed worden ingediend!
Helaas zijn toeristen visa nog niet mogelijk aan te vragen voor Nigeria

Update: 08-10-2021

IMPORTANT HEALTH ALERT

Evidence of booking & payment done at https://pcrtest.oisservices.com for day 7 (post arrival) COVID-19 PCR test must be presented prior to boarding.

In de garantiebrief moet een duidelijke bedrijfsomschijving staan van het bedrijf in Nederland . Zo ook moet in de brief komen te staan wat de reiziger voor werkzaamheden gaat verrichten bij het bedrijf in Nigeria.
In de uitnodging moet een duidelijke bedrijfsomschrijving staan van het Nigeriaanse bedrijf . Zo ook wat voor werkzaamheden de aanvrager van het visum  komt verrichten 


De ambassade van Nigeria geeft weer visa af voor zakelijke reizigers. Ook voor bezoek aan directe familie wanneer u getrouwd bent met een Nigeriaan(se) kan er een visum worden aangevraagd. Toeristen visa worden nog niet afgegeven!
Voor het inplannen van een afspraak (en afgeven van vingerafdrukken), neem contact op met ons kantoor!


Het is weer mogelijk om Business visa en Private visa (bewijs familie benodigd) aan te vragen voor Nigeria.
De Visumdienst kan u volledig begeleiden met het aanvragen van uw visum, zodat uw aanvraag niet zal worden afgewezen en in één keer geaccepteerd wordt.
Bij de visumaanvraag Nigeria is een COVID-19 test niet vereist. Voor vertrek naar Nigeria is dit wel van toepassing.

En goed nieuws voor de frequente reiziger: indien u afgelopen jaar al eens vingerafdrukken heeft afgegeven tijdens het indienen van uw visumaanvraag is een nieuwe afspraak niet meer benodigd en kunnen wij de gehele aanvraag uit handen nemen.Vóór vertrek naar Nigeria moet er vanaf heden een aanmelding gedaan worden via de volgende website: https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/guidelines 
Daar dient de PCR test certificaat (met negatief resultaat < 72 uur voor vertrek) gepload te worden waarna u een QR code krijgt die verplicht gepresenteerd dient te worden bij aankomst in Nigeria.

 

 

Algemene visuminformatie Nigeria

Visa voor Nigeria zijn lastig te verkrijgen, behoorlijk prijzig en sinds januari 2020 moeten reizigers zich persoonlijk melden. Wij bieden verschillende services aan voor het verkrijgen van een visum voor Nigeria.

Volledige begeleiding - Deze optie is ten zeerste aan te raden in gevallen van spoed.
Wij ontvangen uw visumaanvraag hardcopy, zorgen dat het compleet wordt gemaakt en plannen een afspraak in op een gewenste datum om 10.00 uur 's ochtends. Wij ontmoeten u op locatie en helpen u bij de visumaanvraag. Ook zullen wij de kosten voldoen (en eventueel spoedkosten op een andere locatie). Wanneer het visum gereed is, halen wij uw paspoort op. Begeleiding op locatie gaat vanaf € 100,- per persoon voor normale procedure, exclusief bemiddeling. In geval van spoed: € 125,-

Als wij het visumaanvraagformulier moeten invullen rekenen we daarvoor € 47,50 als dat dezelfde dag nog moet gebeuren is dat de dubbele prijs. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.
Precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie
Wij ontvangen de visumaanvraag, zorgen dat het compleet wordt gemaakt en plannen een afspraak voor u in. U verschijnt op afspraak en haalt het paspoort zelf weer op zodra het visum gereed is. Met deze optie kunnen wij uw paspoort niet ophalen wanneer het visum gereed is.

 

Hoe visum aanvragen Nigeria?

Een visum aanvragen voor Nigeria kunt u gemakkelijk via onze website regelen. Kies onder andere de bestemming Nigeria, selecteer de reden (toerist, zakelijk, werk (TWP) en kies vervolgens de lengte van de reis, verblijfsduur en het aantal inreizen (single of multiple entry). Verzamel de benodigde documenten en vraag het visum aan.Let op dat er vingerafdrukken afgenomen dienen worden afgenomen. In overleg zal Visumdienst een afspraak inplannen bij de autoriteiten van Nigeria in Den Haag. Een afspraak is benodigd voor elke reiziger. Visumdienst kan hier in assisteren.

U kunt altijd contact met ons opnemen om de aanvraagprocedure met bijhorende documentatie samen te doorlopen.
 

Hoe lang duurt visum aanvragen Nigeria?

De aanvraag duurt ongeveer twee weken, een spoedprocedure duurt ongeveer drie werkdagen. Dit gaat pas in vanaf het moment dat de vingerafdrukken zijn afgegeven.

 

Visum benodigdheden Nigeria

In het orderproces vindt u alle benodigde documenten voor het aanvragen van het visum. Vraag nu uw visum aan!

* De gele koorts vaccinatie is verplicht om Nigeria in te mogen reizen, ook bij de visumaanvraag moet bewijs worden aangetoond.


Ambassade

Ambassade Nigeria in Nederland

Adresgegevens

Wagenaarweg 5,
2597 LL Den Haag

Ambassade Nigeria in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 288,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Nigeria
Adresgegevens

EU Common Embassy Complex ,
21st Crescent off Constitution Avenue Abuja

OIS (Online Integrated Solutions)
Adresgegevens

Koningin Juliana Plein 10,
2595 AA Den Haag (Centraal Station)


Bestanden
Nigeria - aanvraagformuler via Brussel.pdf
Nigeria - aanvraagformulier.pdf
Voorbeeld Garantiebrief Nigeria.docx