Visum aanvragen?

Visum Zuid-Afrika aanvraag informatie (ZA)


Visumdienst Breda bemiddelt helaas niet in visum-aanvragen voor Zuid Afrika. Indien er een visum benodigd is, dan raden wij aan zelf het consulaat te contacten.

COVID-19 update Zuid-Afrika
 

Laatste update: 09-12-2020

Het is weer mogelijk om als Nederlander naar Zuid-Afrika te reizen. Let op dat er een PCR test certificaat niet ouder dan 72 voor vertrek moet worden kunnen aangetoond. De test moet door een gecertificeerd laboratorium zijn afgegeven. Bij aankomst kan er ook op Corona symptomen getest worden.

Er kan ook worden gevraagd om bewijs van accommodatie aan te leveren (waar mogelijk ‘self-quarantine verplicht kan worden gesteld).

Bij het vermoeden van een Covid-19 geval wordt er verplicht een Covid-19 test afgenomen op de kosten van de reiziger. Indien de reiziger positief getest wordt, dan zal er een verplicht een quarantaine verblijf worden aangewezen, voor en op kosten van de reiziger.

Tot eind november 2020 was het nog niet mogelijk om zonder toestemming vanuit Immigratiediensten aldaar (Minister of Home Affairs) af te kunnen reizen. Deze 'permit plicht' is gelukkig weer afgeschaft.

Meer informatie vindt u op de website van Zuid-Afrika, zie: https://www.zuidafrika.nl/ en http://www.dha.gov.za/index.php/corona-virus-information
Inreisbeperkingen en recente updates betreffende reisrestricties vindt u op de website van IATA, zie: https://www.iatatravelcentre.com/world.phpAlgemene visuminformatie Zuid-Afrika

In de meeste gevallen kunnen reizigers zonder visum naar Zuid-Afrika reizen voor een verblijf tot 90 dagen. In het geval u wel een visum nodig hebt voor Zuid-Afrika, kan de Visumdienst daarin helaas (nog) niet bemiddelen. De reden daarvoor is dat reizigers zich persoonlijk moeten melden bij de ambassade van Zuid-Afrika. Neem dus contact op met de ambassade van Zuid-Afrika in het geval u vragen hebt of een visum aan wilt vragen.


Ambassade

Ambassade Zuid-Afrika in Nederland

Adresgegevens

Wassenaarseweg 40 ,
2596 CJ 's-Gravenhage

Ambassade Zuid-Afrika in België

Adresgegevens

Montoyerstraat 19,
B-1000 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika
Adresgegevens

210 Florence Ribeiro / Queen Wilhelmina Avenue, Cnr Muckleneuk Street ,
0181 New Muckleneuk, Pretoria

Nederlands consulaat-generaal in Zuid-Afrika
Adresgegevens

Strandstraat 100 ,
Kaapstad 8001


Bestanden
Zuid Afrika - aanvraagformulier.pdf