Visum aanvragen?

Visum Zanzibar aanvraag informatie (TZ)

Consulaire kosten

Toerist: € 52,50,-
Business: € 257,-
 

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling en BTW. 
Klik hier voor meer informatie.

 

Consulaire doorlooptijd

2-10 werkdagen

Klik hier voor meer informatie.


Visum Zanzibar, Tanzania

Reist u binnenkort naar Zanzibar in Tanzania toe? Vraag hier online uw E-visum aan!


Update 19-02-2024

Vanwege extreme drukte bij de autoriteiten van Tanzania kunnen visumaanvragen voor Tanzania momenteel wat langer duren dan normaal.
Wij merken gelukkig dat de autoriteiten van Tanzania wel kijken naar de vertrek (vanuit Nederland) en aankomst datum in Tanzania.
Hierdoor komt het regelmatig voor dat visa nog net voor vertrek (1 á 2 dagen voor vertrek) binnen komen.
 


Visum Zanzibar aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Tanzaniaanse ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum. Het is belangrijk dat u dit visum uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

Algemene visuminformatie Zanzibar, Tanzania

Wanneer u naar Zanzibar wilt reizen voor zakelijke of toeristische doeleinden, dan heeft u een visum nodig. Zanzibar behoort tot Tanzania. Voor Zanzibar is dus een visum vereist. Sinds 1 november geeft de ambassade Tanzania geen consulaire visa meer af, er kunnen alleen e-visa aangevraagd worden en de doorlooptijd kan tot 10 (werk) dagen oplopen.

Begin dus op tijd met uw aanvraag. De Visumdienst kan u hierbij assisteren!

 

E-visum toerisme en zakelijk Zanzibar

Voor zowel zakelijke als toeristische e-visa mag u maximaal 90 dagen verblijven in Zanzibar. De benodigde documenten variëren wel per visa. Voor alle soort visumaanvragen is er een scan/foto benodigd van het paspoort waar de reiziger mee reist, een digitaal pasfoto, retourvlucht en een ingevuld aanvraagformulier.

Daarnaast hebben toeristen alleen verder nog een hotel boeking nodig, terwijl reizigers die voor privé/familie bezoek reizen een uitnodiging en een kopie paspoort van de uitnodigende partij moeten leveren. Echter, voor zakelijke visa moet er weer een garantiebrief en uitnodigingsbrief geleverd worden.

 

Single of multiple entry visum

Elke reiziger krijgt standaard een single entry visum, maar er zijn uitzonderingen. Reizigers die getrouwd zijn met een Tanzaniaan (en dit officieel aan kunnen tonen) en directeuren van bedrijven die bevestigde zijn in Zanzibar/Tanzania, komen in aanmerking voor een multiple entry visum.

LET OP: Een multiple entry visum wordt alleen afgegeven als er voldoende bewijs wordt aangeleverd waarom een multiple entry visum benodigd is.

 

Samenvatting visum voor Zanzibar

Type visa

Toeristen, privé & zaken e-visum

Kosten

Consulaire kosten: €52,50 Toerist en €257,- Business visa

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

90 dagen

Levertijd

2-10 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Uitleg video: hoe kan ik een visum aanvragen?


Veelgestelde vragen

Een visum aanvragen voor Zanzibar, Tanzania duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 2 en 5 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. De autoriteiten van Tanzania mogen 10 dagen over de goedkeuring van het visum doen. Vaak zijn ze een stuk sneller, meestal krijgen wij het visum al binnen 1 a 2 dagen binnen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen voor Tanzania vertraging oplopen.

Zakelijke visumaanvragen duren vaak wat langer dan een toeristische visumaanvraag. Uiteraard dienen eerst alle benodigde visumdocumenten compleet te zijn voordat het visum kan worden aangevraagd.

Als u wilt reizen naar Zanzibar, Tanzania dan heeft u een visum nodig, zowel voor zakelijke als toeristische reizen. Een visum Zanzibar aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Per type visum zijn er verschillende documenten benodigd. Via het bestelproces vindt u eenvoudig per type visum (per 'reden van de reis') de benodigde documenten uw aanvraag.

Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft:

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht

Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel. 

LET OP: De kans is echter aanwezig dat reizigers zonder visum al op Schiphol of ander vliegveld geweigerd worden om te mogen inchecken. Wij raden aan het e-visum van te voren aan te vragen voor Tanzania. Doet u dit niet, ga dan goed na met de luchtvaartmaatschappij of zij u meenemen zonder een visum op voorhand te kunnen tonen. Wij raden aan het visum van te voren aan te schaffen om problemen te voorkomen.


Bestanden
Tanzania - aanvraagformulier toeristen e-visum (NL).pdf