Visum Zanzibar aanvraag informatie (TZ)

Consulaire kosten

Toerist: € 50,-
Business: € 250,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

5-10 werkdagen

Algemene visuminformatie Zanzibar, Tanzania

Zanzibar behoort tot Tanzania. Voor Zanzibar is dus een visum vereist voor Tanzania. Sinds 1 november geeft de ambassade Tanzania geen consulaire visa meer af, er kunnen alleen e-visa aangevraagd worden en de doorlooptijd kan tot 10 dagen oplopen.

Visumbenodigdheden Tanzania
De benodigdheden voor het e-visum verschilt nogal per type visum. Zo hebben toeristen alleen een retourvlucht en hotelboeking nodig, terwijl mensen die iemand zullen bezoeken ook een uitnodiging en kopie residence card (of paspoort en visum) van de uitnodigende partij moeten leveren. Voor zakelijke visa moet er een uitnodiging, garantiebrief en retourvlucht geupload worden.

Single of multiple entry visum
Elke reiziger naar Tanzania krijgt standaard een single entry visum, maar er zijn uitzonderingen. Reizigers die getrouwd zijn met een Tanzaniaan en dit aan kunnen tonen komen in aanmerking voor een multiple entry visum. Evenals directeuren van bedrijven die gevestigd zijn in Tanzania. Let op; een multiple entry visum wordt alleen afgegeven als er voldoende bewijs aangeleverd wordt waarom een multiple entry visum benodigd is.

Visum bij aankomst in Tanzania
Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel.


Bestanden
Tanzania - aanvraagformulier e-visum toerist.pdf
Tanzania - aanvraagformulier e-visum zakelijk.pdf