Visum aanvragen?

Visum Zanzibar aanvraag informatie (TZ)

Consulaire kosten

Toerist: € 52,50
Business: € 250,-

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling en BTW.

Meer over visum kosten Zanzibar

Consulaire doorlooptijd

3-10 werkdagen

Visum Zanzibar, Tanzania

Reist u binnenkort naar Zanzibar toe? Vraag hier online uw E-visum aan!

 

Algemene visuminformatie Tanzania

Zanzibar behoort tot Tanzania. Voor Zanzibar is dus een visum vereist voor Tanzania. Sinds 1 november geeft de ambassade Tanzania geen consulaire visa meer af, er kunnen alleen e-visa aangevraagd worden en de doorlooptijd kan tot 10 dagen oplopen. Begin dus op tijd met uw aanvraag!

Visumbenodigdheden Zanzibar, Tanzania

De benodigdheden voor het e-visum Tanzania verschilt nogal per type visum. Zo hebben toeristen alleen een retourvlucht en hotelboeking nodig, terwijl mensen die iemand zullen bezoeken ook een uitnodiging en een kopie paspoort van de uitnodigende partij moeten leveren. Voor zakelijke visa moet er een uitnodiging, garantiebrief en retourvlucht aangeleverd worden. Ook hebben wij een scan of foto benodigd van het paspoort waar de reiziger meer reist, een digitale pasfoto samen met een ingevuld visumaanvraagformulier.

Single of multiple entry visum

Elke reiziger krijgt standaard een single entry visum, maar er zijn uitzonderingen. Reizigers die getrouwd zijn met een Tanzaniaan en dit aan kunnen tonen komen in aanmerking voor een multiple entry visum. Evenals directeuren van bedrijven die gevestigd zijn in Tanzania. Let op; een multiple entry visum wordt alleen afgegeven als er voldoende bewijs aangeleverd wordt waarom een multiple entry visum benodigd is.

Visum bij aankomst in Zanzibar en Tanzania

Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel. De kans is echter aanwezig dat reizigers zonder visum al op Schiphol of ander vliegveld geweigerd worden om te mogen inchecken. Wij raden aan het e-visum van te voren aan te vragen voor Tanzania. Doet u dit niet, ga dan goed na met de luchtvaartmaatschappij of zij u meenemen zonder een visum op voorhand te kunnen tonen. Wij raden aan het visum van te voren aan te schaffen om problemen te voorkomen.

Zanzibar E visa

Vraag via ons eenvoudig en snel het e-visum aan voor Tanzania! Wij kunnen het visum geheel digitaal aanvragen en hebben geen fysieke documenten van u benodigd.

Hoe lang duurt een visum aanvragen voor Tanzania?

Een visum aanvragen voor Tanzania duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 3 en 5 werkdagen. Zorg dat u bij het aanvragen verschillende documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. De autoriteiten van Tanzania mogen 10 dagen over de goedkeuring van het visum doen. Vaak zijn ze een stuk sneller, vaak krijgen wij het visum al binnen 1 a 2 dagen binnen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 2 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen voor Tanzania vertraging oplopen.

Zakelijke visumaanvragen duren vaak wat langer dan een toeristische visumaanvraag. Uiteraard dienen eerst alle benodigde visumdocumenten compleet te zijn voordat het visum kan worden aangevraagd.

Hoe visum aanvragen voor Zanzibar?

Als u wilt reizen naar Tanzania heeft u een visum nodig, zowel zakelijk als toeristisch. Een visum Tanzania aanvragen kunt u bij ons gemakkelijk online aanvragen door de verschillende stappen in het online aanvraagformulier te volgen. Per type visum zijn er verschillende documenten benodigd. Via het bestelproces vindt u eenvoudig per type visum (per 'reden van de reis') de benodigde documenten uw aanvraag.

Zorg dat u bij het invullen van het aanvraagformulier onderstaande documenten bij de hand heeft:

  • Zorg voor een paspoort dat bij de aanvraag minimaal 6 maanden geldig is
  • Een digitale (pas)foto, deze kunt u door iemand anders met mobiele telefoon maken)
  • Het visumaanvraagformulier
  • De dag van aankomst en vertrek moeten bekend zijn, samen met een eerste verblijf
  • Boeking/ bevestiging van de terugvlucht

 


Bestanden
Tanzania - aanvraagformulier e-visum toerist.pdf
Tanzania - aanvraagformulier e-visum zakelijk.pdf