• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
22-01-2020 17:30u
India

Visum aanvraag informatie India (IN)

Gaat u binnenkort op reis naar India? Op vakantie in India? Of gaat u voor zaken naar India? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor India. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor India op orde zijn! Direct uw visum aanvragen India

Visum nodig
ja
Aanvragen
e-visum via Visumdienst Breda, visum in paspoort laten checken door Visumdienst, zelf melden bij VFS
Paspoort
6 maanden geldig bij aanvraag, 3 maanden bij aankomst

Ambassade

Buitenrustweg 2
2517 KD 's-Gravenhage
www.indianembassy.nl

Consulaat

Parkstraat 99
2514 JH 's-Gravenhage
www.blsindia-nl.com
Avenue Brugmann 24
B-1060 Brussel

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
6 maanden geldig bij aanvraag, 3 maanden bij aankomst
Aantal aanvraagformulieren
1* 
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
ja 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier Extra formulier voor zakenvisum
Opmerking: moet worden bijgevoegd bij aanvraag voor een zakelijk visum. zie de landeninformatie voor alle voorwaarden
Downloaden aanvraagformulier e-visum
Opmerking: e-visum voor toerisme en zaken, in bijna alle gevallen de makkelijkste manier
Downloaden aanvraagformulier verklaring 2de paspoort
Opmerking: moet worden ingevuld door degene die een 2e paspoort heeft, ook kopie van dit paspoort toevoegen aan uw aanvraag
Downloaden aanvraagformulier Brussel
Opmerking: Online formulier, alleen voor Belgen en in België woonachtigen. (buitenlanders: inclusief kopie ID-kaart).Voor zakenlui moet bovendien het "Additional form" worden ingevuld.
Downloaden aanvraagformulier Aanvraagformulier zaken en toerisme
Opmerking: Voor de gevallen waar een e-visum niet mogelijk is. Denk aan 2 pasfoto 5 x 5 cm
Downloaden aanvraagformulier Extra formulier voor toeristen
Opmerking: moet worden ingevuld, ondertekend en toegevoegd aan iedere toeristenaanvraag

Opdrachtformulieren
Prive Breda
Zakelijk Breda
 
Aanwijzingen voor de aanvraag Toon alle informatie
Aantal pasfoto's
2 kleurenpasfoto's van 5 x 5 cm, schouder szichtbaar, maar geen blote schouders. 
Zakelijke reis
garantiebrief, uitnodiging + certificate of incorporation uittreksel KvK, vluchtboeking
Toeristische reis
bankafschrift van de laatste 4 weken met bij- en afschrijvingen

ingevuld declaration form
Overige voorwaarden
boekingsverklaring
formulier VOLLEDIG online invullen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/, worden afgedrukt, er moeten twee handtekeningen worden gezet
boekingsverklaring of kopie ticket
Opmerkingen
E-visum is makkelijker, sneller en goedkoper. Bekijk in het aanvraagformulier welke documenten er vereist zijn.

Visumkosten
1 maand 3 maanden 1 inreis, € 60, 6 maanden € 157, 5 jaar zaken € 259,51
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
consulair visum: enkele weken, spoed 4 dagen, visum bij aankomst 2 dagen 
Visum te gebruiken binnen
3 maanden, transitvisa 14 dagen na datum afgifte
Maximum geldigheid voor verblijf
3 maanden vanaf datum afgifte (toerisme), 6 maanden (zaken)
Aantal inreizen
een/meerdere
Visumvereisten volgens ambassade
Extra informatie visumaanvraag Toon alle informatie

We kunnen nu toeristenvisa voor India online aanvragen. Dat geldt voor Nederlanders, Belgen en veel andere nationaliteiten. Het kan ook worden aangevraagd voor een incidentele korte zakenreis. Dat visum is maximaal 1 jaar geldig, multiple entry met 60 dagen verblijf per keer.  U hoeft dan niet meer persoonlijk naar een van de Visa Centra te gaan.

Stuur ons per e-mail het volgende formulier voor een zakelijk of toeristisch eVisum:

https://www.visumdienst.com/download/india%2be-visum%2baanvraagformulier%2b%2528nieuw%2529%2b.pdf

'Save' eerst het document, vul het daarna in, en sla het document nogmaals op.

Wij krijgen het visum meestal binnen een week rond. Voor spoedaanvragen neem telefonisch contact op.

Het eVisum is in de meeste gevallen aan te vragen 120 dagen voor vertrek. NB: U kunt ook zelf een foto laten maken en die naar ons e-mailen, dan maken wij die geschikt voor de visumaanvraag. Eisen: lichte achtergrond, recht naar voren kijken, oren vrijlaten en geen bril dragen. De schouders moeten zichtbaar zijn (svp geen selfie, dan komen de schouders onnatuurlijk in beeld). De foto moet in ".jpg format, grootte max. 1MB. Mocht het U niet lukken om de pasfoto of paspoortkopie in het juiste format te zetten, doe dat dan niet. Stuur ze door, dan passen wij het format wel aan.

Totale kosten per persoon zijn € 150 (inclusief BTW). U krijgt dan een bewijs dat U Uw visum bij aankomst in het paspoort krijgt gestempeld.

Dit E-visum kan worden aangevraagd voor reizigers naar 28 internationale luchthavens en ook voor cruisepassagiers op de havens Chennai, Kochi, Goa, Mangalore en Mumbai.

===============================================================================================

Zakenlui die een visum met meerdere inreizen willen, toeristen die langer dan 60 dagen in India willen blijven, of meer dan twee inreizen willen, en cruisepassagiers naar andere dan bovenstaande havens moeten nog steeds een normaal visum aanvragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/info1.jsp. En mocht het U niet lukken om het formulier online te zetten gebruik dan dit formulier. Dan zetten wij het online. Daarna moet U zich persoonlijk melden bij het Indian Visa Application Centre in Den Haag (Parkstraat 99, 2514 JH), Amsterdam (Travelport, 2de verdieping, Radarweg 501-545, 1043 NZ Amsterdam), of Rotterdam (WTC, Stationsplein 45,Unit A3.003,3013 AK Rotterdam), om daar hun aanvraag in te dienen. In Den Haag kan dat tot 15:30 u, in Rotterdam en Amsterdam tot 14:30 u. Spoedaanvragen kunnen alleen in Den Haag, tussen 09:30 en 12:30.

Bij een vervolgaanvraag hoeft de persoon niet meer persoonlijk zijn visumaanvraag in te dienen. Maar dat kan alleen als het visum wordt aangevraagd in hetzelfde paspoort waar al een visum in staat en er op bladzijde 2 van het aanvraagformulier staat ; "Biometric enrollment is not required till [datum]". We kunnen ook visumaanvragen verzorgen voor personen jonger dan 12 jaar of ouder dan 70 jaar, die hoeven geen vingerafdrukken en foto te laten maken.

U moet het aanvraagformulier online invullen, daarna afdrukken en tweemaal ondertekenen (onder de ruimte voor de foto en onderaan op het document. Als er achteraf veranderingen worden aangebracht op het formulier is het niet meer geldig en moet er weer een nieuw formulier worden ingevuld. 

Let op: er moeten twee pasfoto's van 5x5 cm worden aangeleverd, vrouwen mogen niet op de foto staan met blote schouders. Op het aanvraagformulier moeten er twee handtekeningen worden gezet. Gehuwde vrouwen moeten alleen hun meisjesnaam melden (en niet e/v .. de naam van de echtgenoot). Vergeet niet alle voornamen te vermelden.
Ook de extra formulieren moeten nog worden meegestuurd (een voor toeristenvisa en een ander voor zakenvisa, kijk onder "Downloaden").

Mensen die geen toeristen, zaken of transitvisum aanvragen moeten zich persoonlijk melden op het consulaat. 

Voorwaarden toeristenvisum:

Een toeristisch visum is alleen mogelijk wanneer u minimaal één week in India verblijft. Dat moet blijken uit de boekingsverklaring. Voor een korter verblijf kunt U geen toeristisch visum krijgen omdat de ambassade dan vindt dat de reis een zakelijk karakter heeft. U moet een visumaanvragen voor 3 maanden.

Toeristenvisa voor een enkele inreis en een maximum verblijf van 3 maanden worden gewoon uitgegeven. Naast de aanvraagformulieren moeten er worden aangeleverd: 

- Voor werkenden: bankafschrift over de afgelopen maand met een positief saldo.

- voor gepensioneerden: een recent bankafschrift op naam van de reiziger en zonder weggelakte details (mimimaal saldo € 1000).

- voor werklozen: kopieën van de registratie bij het UWV of de sociale dienst EN een recent bankafschrift aanleveren (op    naam, geen weggelakte details).. 
- voor ZZP-ers: een uittreksel van de KvK

- Voor studenten: een kopie van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal € 1000.

- Wanneer er als beroep "huisvrouw” is ingevuld moet er een recent bankafschrift (op naam, geen weggelakte details) worden bijgesloten. Maar dat geldt weer niet als de huisvrouw met haar man (die wel een beroep geeft ingevuld) reist. 

Voor minderjarige kinderen moet er een kopie van de geboorteakte worden bijgevoegd. Voorts moet er een engelstalige brief van de school (met briefhoofd) worden bijgevoegd, gericht aan de Indiase ambassade in den Haag,  waarin wordt verklaard dat het betreffende kind op vakantie naar India mag reizen van datum x tot y.

U kunt de meeste informatie ook terugvinden bij de Indiase Immigratiedienst: http://www.mha.nic.in/pdfs/FAQ-TVisa311209.pdf.  Maar het Indiase consulaat heeft ook zelf nog regels toegevoegd

Voorwaarden zakenvisum: 

• Paspoort: het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de vervaldatum van het visum. Het paspoort moet nog minimaal er 2 (twee) lege tegenoverliggende pagina’s hebben. Een nooddocument wordt geaccepteerd; Als iemand een visum in zijn tweede paspoort wil krijgen moet deze verklaring worden bijgevoegd
• twee kleurenpasfoto's  5 x 5 cm, gezicht recht naar voren, lichte achtergrond, moet worden bijgevoegd. Vrouwen mogen niet met blote schouders op de foto staan.
• Aanvraagformulier: Eén online compleet ingevuld aanvraagformulier moet worden aangeleverd. Alle vragen moeten worden beantwoord; er moeten twee handtekeningen worden gezet; 
• Uitnodigingsbrief: Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij is benodigd. Die moet zijn gericht aan de ambassade van India in Den Haag.  In het briefhoofd  moet het "Company Registration Number" (kamer van koophandel nummer) vermeld worden. Voorts moet er een kopie van de "Letter of Incorporation'  (oprichtingsacte) zijn bijgevoegd; In de brief moeten verder de volledige naam en het paspoortnummer van de betrokken reiziger zijn vermeld.
• Boekingsverklaring: Een kopie van uw vluchtschema is benodigd. De in- en uitreisdata zijn bepalend voor de duur van het visum;
• Garantiebrief : Het bedrijf van de aanvrager moet een brief opstellen, waarin vermeld wordt dat de persoon in kwestie (volledige naam en paspoortnummer vermelden) voor rekening en risico van het bedrijf op reis gaat, en het bedrijf betaling van alle kosten garandeert. Bovendien moet in deze brief de functie van de reiziger worden vermeld met een volledige beschrijving van deze functie;

 • Een uittreksel van de kamer van Koophandel;

• Als er een partner van een zakenreiziger meegaat moet er ook voor hem/haar een zakenvisum worden aangevraagd. 

Zakenlui kunnen een visum aanvragen voor een jaar. Maar dat kan door alleen aan de consul bekende redenen geweigerd worden. En dan moet de hele aanvraag opnieuw worden aangeleverd. Dat kost tijd, ergernis en onbegrip. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om een zakenvisum voor niet langer dan een half jaar aan te vragen.

Ook visa voor 5 jaar kunnen worden aangevraagd. Dan moet daar in zowel de uitnodiging als de garantiebrief expliciet naar worden verwezen. En het paspoort moet ook nog minimaal 5 jaar geldig zijn. De visumkosten bedragen € 259.51.

Buitenlanders:

voor iedere reiziger van niet-Nederlandse nationaliteit moet er een uittreksel van de basisadministratie worden bijgevoegd waaruit blijkt hoe lang ze al in Nederland wonen.

Als ze korten dan 1 jaar (toeristen) of 2 jaar (zakenlui) in Nederland wonen moet er door het consulaat een “telex” worden aangevraagd (toestemming) bij het Indiase consulaat van het land van waar deze buitenlander afkomstig is. De aanvraagduur is ongeveer 6 werkdagen. Daar moet extra voor betaald worden.

Voor een bezoek aan Sikkim (Special Area) kunt U gewoon bij de te bezoeken plaatsen "Sikkim" invullen, dan krijgt U een aparte stempel in Uw visum wat toegang tot Sikkim geeft.

Aanvragen in België:

Aanvragen voor Belgen en buitenlanders die al minimaal een half jaar in België wonen worden in Brussel gedaan. Daar zijn minder documenten voor nodig dan in Den Haag, en de aanvrager hoeft zich ook niet persoonlijk te melden. De formulieren voor Brussel vindt U hier: http://in.vfsglobal.be/aboutyourvisas.html .

Overige gegevens India

Voertaal ambassade/consulaat
engels
Verplichte vaccinaties
geen
Aanbevolen vaccinaties
zie www.lcr.nl

India Tourist Office

Rokin 9-15
1012 KK Amsterdam
T: 020-620 89 91
F: 020-6383059
 
Email: info.nl@india-tourism.com

Nederlandse Ambassade in India

6/50F, Shantipath,
Chanakyapuri, New Delhi-10021

T: 00-91 11 24197600
F: 00-91 11 24197710
Url: http://india.nlambassade.org/
Email: nde@minbuza.nl

Nederlands Consulaat in India

Cahranjit Rai Marg, Forbes Building, 1st floor
Fort Area, Mumbai - 400 004
P.O.Box 11135, Bombay 400020
T: 00-91 22 2016750
F: 00-91 22 2069436
  Email: bom@minbuza.nl
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139

meer contactinformatie...Het weer in New, India
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland