Visum aanvragen?

Visum Sri Lanka aanvraag informatie (LK)

Consulaire kosten

E-visa Toerist, double entry: € 52,- (e-visum)
Kinderen onder de 12 jaar betalen geen consulaire kosten.
Zakelijk, multiple entry: € 40,- (consulair visum)

Toerist - 90 dagen verblijf € 120 (consulair visum)

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

3-5 werkdagen


Visum Sri Lanka

Reist u binnenkort naar Sri lanka toe? Vraag hier uw online e-visum aan!

 

 

Mededelingen

Laatste update 23-02-2021

Voor Sri Lanka heeft u voor toeristische reizen nu ook een e-visum verplichting! Bent u niet in het bezit van een e-visum, dan wordt u al geweigerd het vliegtuig in te stappen.

Vraag hier gemakkelijk uw e-visum aan voor Sri Lanka!

 

 

Algemene visuminformatie Sri Lanka

Wanneer mensen met een Nederlandse nationaliteit naar Sri Lanka willen reizen hebben ze een visum nodig. Deze visa moeten van te voren worden aangevraagd. Nederlandse toeristen kunnen geen visum meer bij aankomst krijgen in Sri Lanka. De Visumdienst kan u hier volledig bij assisteren.

 

Toeristenvisum voor Sri Lanka

Voor toeristische reizen naar Sri Lanka heeft u een visum benodigd. Dit is een e-visum wat betekend dat het proces geheel digitaal is. Sri Lankaanse toeristen e-visa zijn multiple entry waarmee u 6 maanden lang elke keer maximaal 30 dagen in Sri Lanka mag verblijven. Dit betekent dat u na een verblijf van maximaal 30 dagen u het land uit moet reizen. Omdat een toeristenvisum multiple entry is, mag u daarna binnen 6 maanden van visumafgifte weer op hetzelfde visum inreizen.

Wilt u langer verblijven dan 30 dagen? De Visumdienst kan ook een consulair visum aanvragen via het consulaat van Sri Lanka. Zonder het verblijf te verlengen kan er dan 90 dagen verbleven worden in Sri Lanka. Het consulaire visum is een single entry visum dat maximaal 3 maanden geldig is. De Visumdienst heeft hiervoor wel het fysieke originele paspoort benodigd, aangezien het visum in het paspoort komt te staan. Ook is de vluchtreservering benodigd. 

LET OP: alleen als u voor toeristische doeleinden naar Sri Lanka reist mag u een toeristen e-visum aanvragen. Gaat u voor zaken doeleinden zoals o.a. business meetings, dan moet u een zaken e-visum aanvragen voor Sri Lanka.

 

Zakenvisum voor Sri Lanka

Wanneer u voor zakelijke doeleinden o.a. business meetings naar Sri Lanka zal reizen heeft u een visum benodigd. Voor een zakelijke reis kan u een e-visum aanvragen waardoor het proces geheel digitaal is. Met een zaken e-visum mag u per inreis maximaal 30 dagen verblijven in Sri Lanka. Na deze 30 dagen moet u uit het land reizen, anders bent u in overtreding. Mocht u Sri Lanka opnieuw bezoeken binnen 6 maanden, dan mag u op hetzelfde visum het land weer inreizen. Dit komt doordat zaken e-visa multiple entry zijn.

Wilt u langer verblijven dan 30 dagen? Ook voor een zakenvisum kan de Visumdienst een consulair visum aanvragen via het consulaat van Sri Lanka. Hiermee mag u 90 dagen achter elkaar aangesloten verblijven. Let erop dat een consulair zakenvisum een single entry is en maximaal 3 maanden geldig is. Voor dit visum heeft de Visumdienst uw fysieke originele paspoort benodigd omdat het visum in uw paspoort komt te staan. Daarnaast is er ook een garantiebrief vereist van uw werkgever. Als u alle documenten bij elkaar heeft kan de Visumdienst een afspraak inplannen op het consulaat van Sri Lanka om de visumaanvraag in te dienen.

 

Samenvatting visum voor Sri Lanka

Type visa

E-visum, toeristen- & zakenvisum

Kosten

€52, - minimaal voor toeristen & zakenreizen

Geldigheid

30 of 90 dagen

Levertijd

3-5 werkdagen


Veelgestelde vragen

Voor Sri Lanka heb je voor zowel vakantie als zakenreis een visum nodig. Heeft u een vlucht op de planning waarbij u in Sri Lanka dient over te stappen, dan raden we ook aan een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Voor een overstap waarbij u tussentijds het vliegveld verlaat is een visum verplicht, verlaat u het vliegveld niet, dan is het regelen van een visum niet nodig.

De kosten voor het aanvragen van het visum Sri Lanka bedragen €52,- per persoon voor een toerist, double entry. Voor een zakelijk visum met multiple entry zijn de kosten €40,- per persoon. Deze kosten zijn zonder bemiddelingskosten van Visumdienst en BTW.

Een visum voor Sri Lanka is 90 dagen voor de reis aan te vragen. Het aanvragen van een Sri Lanka visum heeft gemiddeld een verwerkingstijd van 3 tot 5 werkdagen. Door deze snelle verwerking beschikt u binnen enkele dagen over het visum!


Ambassade

Ambassade Sri-Lanka in Nederland

Adresgegevens

Javastraat 2C,
2585 AM 's-Gravenhage

Ambassade Sri-Lanka in België

Adresgegevens

Rue Jules Lejeune 27,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Sri Lanka
Adresgegevens

25 Torrington Avenue ,
Colombo 07


Bestanden
Sri Lanka - tourist.pdf
Sri Lanka- aanvraagformulier toeristen e-visum (EN).pdf
Sri Lanka- aanvraagformulier toeristen e-visum (NL).pdf
Sri Lanka- aanvraagformulier zaken e-visum (EN).pdf
Sri Lanka- aanvraagformulier zaken e-visum (NL).pdf