Visum aanvragen?

Visum Sri Lanka aanvraag informatie (LK)

Consulaire kosten

E-visa Toerist, double entry: € 50,- (e-visum)
Zakelijk, multiple entry: € 40,-

Toerist - 90 dagen verblijf € 120 (consulair visum)

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

3-5 werkdagen

 Visum Sri Lanka

Reist u binnenkort naar Sri lanka toe? Vraag hier uw online e-visum aan!


COVID-19 update Sri Lanka

Laatste update: 25-03-2021

E-VISA zijn weer aan te vragen. LET OP, OOK VOOR TOERISTISCHE REIZEN IS SINDS 23-02-2021 EEN E-VISUM VERPLICHT! Bent u niet in het bezit van een e-visum, dan wordt u al geweigerd het vliegtuig in te stappen.

Vraag hier uw visum aan voor Sri Lanka!


Meer informatie omtrent Corona en Sri-Lanka vindt u hier: https://www.srilanka.travel/helloagain/
 Algemene visuminformatie Sri Lanka

Nederlandse toeristen kunnen geen visum meer bij aankomst in Sri Lanka krijgen.

Sinds 23-02-2021 is een (e-)visum verplicht aan te vragen alvores u op reis gaat. Voor zowel toeristische als zakelijke reizen is het dus verplicht een e-visum aan te vragen voordat u op reis gaat!

Op het moment van aanvragen is er geen vluchtreservering benodigd. Een scan van uw paspoort is wel benodigd en dient minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Wilt u langer verblijven dan 30 dagen? Wij kunnen ook een consulair visum aanvragen via het consulaat van Sri Lanka. Zonder het verblijf te verlengen kan er dan 90 dagen verbleven worden in Sri Lanka. Dan hebben wij wel het fysieke originele paspoort benodigd, aangezien we het visum in het paspoort komt. Ook is de vluchtreservering benodigd. Let op - wij dienen eerst een afspraak in te plannen op het consulaat om de visumaanvraag in te mogen dienen.

Visum Sri Lanka online aanvragen

Reist u binnenkort naar Sri Lanka voor vakantie of als zakenreis, dan dient u een visum bij zich te hebben. Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka regelt u bij Visumdienst gemakkelijk online. Houdt paspoortgegevens bij de hand en volg de stappen tijdens het order proces.
 

Veel gestelde vragen rondom het aanvragen van een visum voor Sri Lanka
 

Heb je een visum nodig voor Sri Lanka?

Voor Sri Lanka heb je voor zowel vakantie als zakenreis een visum nodig. Heeft u een vlucht op de planning waarbij u in Sri Lanka dient over te stappen, dan raden we ook aan een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Voor een overstap waarbij u tussentijds het vliegveld verlaat is een visum verplicht, verlaat u het vliegveld niet, dan is het regelen van een visum niet nodig.

Wat kost een visum voor Sri Lanka?

De kosten voor het aanvragen van het visum Sri Lanka bedragen €35,- per persoon voor een toerist, double entry. Voor een zakelijk visum met multiple entry zijn de kosten €40,- per persoon. Deze kosten zijn zonder bemiddelingskosten van Vsumdienst en BTW.

Hoe lang van te voren visum aanvragen Sri Lanka?

Een visum voor Sri Lanka is 90 dagen voor de reis aan te vragen. Het aanvragen van een Sri Lanka visum heeft gemiddeld een verwerkingstijd van 3 tot 5 werkdagen. Door deze snelle verwerking beschikt u binnen enkele dagen over het visum!


Ambassade

Ambassade Sri-Lanka in Nederland

Adresgegevens

Javastraat 2C,
2585 AM 's-Gravenhage

Ambassade Sri-Lanka in België

Adresgegevens

Rue Jules Lejeune 27,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Sri Lanka
Adresgegevens

25 Torrington Avenue ,
Colombo 07


Bestanden
Sri Lanka - aanvraagformulier toerist.pdf
Sri Lanka - aanvraagformulier zaken.pdf
Sri Lanka - tourist.pdf