• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
27-03-2020 11:45u

Mededelingen

Wie heeft wanneer een visum nodig

De regels zoals ze op deze website staan zijn bestemd voor Nederlanders. Over het algemeen gelden die ook voor de andere West-Europese nationaliteiten. Voor niet-Nederlanders kunnen er andere eisen gelden. Het kan ook zijn dat ze geen visum nodig hebben, of juist wèl. Let op: ook voor Nederlandse ingezetenen met een reisdocument ("Vluchtelingenpaspoort" of "Vreemdelingendocument") gelden vaak andere regels. Voor veel landen kunnen zij geen visum krijgen of alleen met veel moeite!. Ze hebben visa nodig voor alle landen buiten het Schengengebied, dus ook voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland!
Op deze lijst kunt U nakijken wie (nationaliteit) in welke gevallen een visum voor welk land nodig heeft, en welke uitzonderingen er gelden.

N.B. Deze website geeft informatie over visa voor privé-, toeristen-, transit- en zakenvisa. Voor werkvisa of voor emigratie gelden heel andere eisen.

Visa voor buitenlanders naar Nederland

Wij kunnen geen visa verzorgen voor buitenlanders die naar Nederland willen komen. Die moeten in hun woonland persoonlijk een visum aanvragen bij een Nederlands consulaat of bij het consulaat van een EU-land dat daar de Nederlandse belangen behartigt. In geval van een uitnodiging voor een kort verblijf (< 3 maanden) moet de uitnodigende partij een ‘Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ (klik hier) invullen, op het gemeentehuis ondertekenen en laten legaliseren, en dan opsturen naar degene die het visum voor Nederland aan gaat vragen. Als het gaat om een zakelijke uitnodiging moet deze garantstelling worden aangeboden door een tekeningbevoegd persoon van het bedrijf, aan te tonen door een uittreksel van de kamer van koophandel. Indien deze persoon niet in het uittreksel vermeld is moet hij een machtiging meenemen van de directeur.

Regelmatig komt het voor dat mensen in hun land een visum voor Nederland moeten aanvragen, terwijl in dat land er geen Nederlands consulaat aanwezig is. In die gevallen wordt het visum afgegeven door een ander EU-land, dat daar wel vertegenwoordigd is. In de landeninformatie staat aangegeven waar mensen dan terecht kunnen.

Meer informatie is beschikbaar op de websites van de I.N.D. en het Nederlandse
Ministerie van Buitenlandse Zaken .

Visumplichtige buitenlanders die naar een Schengenland reizen en tijdens die reis ook Nederland willen bezoeken moeten een visum aanvragen voor het land waar ze het Schengengebied binnenkomen. Van daar uit kunnen ze zonder verdere visumprocedure doorreizen naar Nederland. Meer informatie vindt U op www.schengenvisainfo.com.

Verzending van paspoorten / documenten

In het verleden konden we er blindelings van uit gaan dat aangetekende post (van Post.nl) de volgende dag werd bezorgd. Spijtig genoeg is dat niet meer zo. Regelmatig maken wij mee dat een aangetekende brief er twee of drie dagen over doet om bezorgd te worden. of dat u een bericht in de brievenbus krijgt (of niet...), dan moet u de brief bij een lokale Post.nl-agent gaan ophalen.  Het is ook voorgekomen dat brieven gewoon in de brievenbus gegooid waren, en zelfs op een verkeerd huisnummer...

Wij hebben meer vertrouwen in de AMP-groep, een bezorgdienst gespecialiseerd in het bezorgen van waardedocumenten. De kosten zijn amper hoger dan die voor aangetekende post maar bezorging op volgende werkdag, en zelfs op zaterdag, wordt gegarandeerd. De privé-ontvanger ontvangt een email waarin hij de bezorgdag, bezorgtijdstip en zelfs het bezorgadres kan veranderen. Bij een zakelijke klant wordt de brief standaard op de volgende werkdag tussen 11:00 en 16:00 afgeleverd. Tenzij er specifiek om gevraagd wordt zullen wij paspoorten per AMP-koerier terugsturen.

Als U een zending hebt die met spoed moet worden verwerkt raden wij U aan om een koerier te gebruiken. U  kunt kiezen voor onze ophaalkoerier (AMP, zie de link rechtsboven) of een koerier van uw keuze. Het voordeel van AMP is dat ze 's-ochtends om 08:00 u. al bij ons afleveren, de visumaanvraag wordt nog diezelfde ochtend verwerkt. Andere koeriers leveren later af, de aanvraag wordt pas de volgende ochtend bij een consulaat ingeleverd

Bij terugzending kunnen we in onderling overleg bepalen wat de beste manier is om uw paspoorten weer snel in handen te krijgen. We kunnen ook zorgen dat het paspoort klaar ligt op Schiphol of Zaventem.

Het paspoort zelf is nodig voor een visumaanvraag

Regelmatig ontvangen wij visumaanvragen met daarbij enkel een fotokopie van het paspoort van de reiziger(s). Dat is voldoende voor een electronische visumaanvraag (e-visum), maar niet voor een aanvraag waarvoor we naar een consulaat of ambassade gaan: dan is in alle gevallen het paspoort zelf nodig.

Pasfoto's

Voor vrijwel alle visumaanvragen moeten er pasfoto's worden aangeleverd. Dat zijn vrijwel altijd normale pasfoto's van 35 x 45 mm. Het moeten wel èchte pasfoto's zijn, in kleur, met een lichte achtergrond,  en afgedrukt op glanzend papier. Voor India moeten de pasfoto's het formaat 50 x 50 mm hebben. Wij kunnen voor U de pasfoto's maken, we hebben op ons kantoor een pasfotocamera. We hebben ook de beschikking over een paspoortscanner, waarmee we de foto die in het paspoort staat opgeslagen (op de RFID-chip) kunnen uitlezen en afdrukken. Voor China is het van belang dat de achtergrond spierwit is, de persoon geen bril en geen sieraden draagt, dat de oren zichtbaar zijn, dat hij niet (glim)lachend op de foto staat en da hij geen witte kleding draagt. Als alles fout loopt kunt U ook nog een foto maken met een mobieltje en die naar ons mailen. Zorg er dan voor dat de foto recht van voren wordt gemaakt, een lichte achtergrond en een egale belichting heeft. De persoon moet recht in de camera kijken, met de oren vrij en zonder bril, en voor China: geen sieraden dragen en de oren vrij.

Meereizende kinderen

Sinds 2012 moeten ook kinderen, inclusief zuigelingen een eigen paspoort (of identiteitskaart) hebben als ze naar het buitenland reizen. Als niet beide ouders met een kind meereizen, en/of het kind heeft een andere naam dan de meereizende ouder, kan het zinvol zijn om extra documenten mee te nemen. Kijk hier voor de richtlijnen van de Marechaussee.

Kosten

E zijn mensen die denken dat de Visumdienst haar diensten gratis verleent. Maar die moeten we teleurstellen: als u met de Visumdienst in zee gaat moet U rekening houden met kosten voor visa, porto, BTW én bemiddeling, zoals U ook hier kunt zien. 

Vertrekdatum uit Nederland

Het komt voor dat wij visumaanvragen binnen krijgen zonder dat daarbij een exacte vertrekdatum uit Nederland is aangegeven. Als dan blijkt dat de passagier eerder vertrekt danwij uit de aanvraag kunnen opmaken (bijvoorbeeld omdat hij eerst naar een ander land gaat, of omdat er geen boekingsverklaring is meegestuurd) weten wij dat niet en zouden wij fouten kunnen maken met vérstrekkende gevolgen. Laat dus altijd schriftelijk en concreet weten wanneer de passagier vertrekt! Een telefoongesprek van enkele dagen eerder herinneren wij ons waarschijnlijk niet meer. En gebruik dus ook geen kreten als "Zoals afgesproken" of zoiets: de post wordt waarschijnlijk door iemand anders behandeld dan degene die U aan de telefoon had. Vooral bij spoedgevallen moeten wij (schriftelijk!) weten wanneer en waar vandaan de persoon in kwestie vertrekt. En zorg dat we ook een mobiel nummer hebben zodat we U altijd kunnen bereiken, het gebeurt regelmatig dat wij pas na 17:00 u. weten hoe het er voor staat met een bepaalde visumaanvraag. 

Risico's bij reizen naar het buitenland

Er zijn absoluut gevaarlijke gebieden op de wereld. Natuurlijk weten wij wel het een en ander over de veiligheid in diverse gebieden, maar de beste reisadviezen vindt U vindt U op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website vindt U algemene informatie.

Mocht U behoefte hebben aan specialistische hulp op dit gebied, zowel privé als zakelijk, kunt U contact opnemen met Argos Security, een bedrijf dat gespecialiseerd is in risk management en dat U een op maat gesneden advies kan geven.

Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft per land informatie over de veiligheid van een bestemmingsland. Hier kunt U die informatie nakijken.

Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139

meer contactinformatie...


Visum Australië | Visum China | Visum Rusland