Visum aanvragen?

Visum Wit Rusland aanvraag informatie (BY)

Consulaire kosten

Single entry, toerist: € 35,-
Single entry, zakelijk: € 35,-
Multiple entry, 3 maanden: € 120
Multiple entry, 1 jaar: € 150,-

De consulaire kosten worden verdubbeld in geval het een spoedprocedure betreft. 

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 6 werkdagen
Spoedprocedure: 3 werkdagen

Woensdag gesloten


Visum Wit-Rusland (Belarus)

Reist u binnenkort naar Wit-Rusland toe? Vraag hier uw visum aan!

Medelingen:

Reizigers kmet o.a. de Nederlandse nationaliteit die per vliegtuig naar Minsk (Minsk National Airport), of naar “Airport Brest”, “Airport Gomel”, “Airport Grodno”, “Airport Mogilev”, “Airport Vitebsk” vliegen en ook weer vanuit deze regio per vliegtuig vertrekken, kunnen 30 dagen zonder visum in Wit Rusland verblijven, mits ze niet uit Rusland komen of doorvliegen naar Rusland.

Reist u bijvoorbeeld met de auto, let op dat u het visum van te voren regelt!
 

Algemene visuminformatie Wit-Rusland

Reizigers kmet o.a. de Nederlandse nationaliteit die per vliegtuig naar Minsk (Minsk National Airport), of naar “Airport Brest”, “Airport Gomel”, “Airport Grodno”, “Airport Mogilev”, “Airport Vitebsk” vliegen en ook weer vanuit deze regio per vliegtuig vertrekken, kunnen 30 dagen zonder visum in Wit Rusland verblijven, mits ze niet uit Rusland komen of doorvliegen naar Rusland.

LET OP: neem een verzekeringsverklaring (Hier moet een bedrag in vermeld staan dat u voor minimaal € 10.000 bent verzekerd voor medical expenses and repatriation) mee om aan te tonen dat u verzekerd bent tijdens uw verblijf in Wit-Rusland (Belarus). Heeft u deze niet bij u? Dan moet u een (prijzige) verzekering kopen bij aankomst. Eventueel kan Visumdienst een juiste verzekering op voorhand voor u regelen.

Neem contact op voor meer informatie.

 

Toeristenvisum voor Wit-Rusland (Belarus)

Wanneer u voor toeristische doeleindes naar Wit-Rusland reist, heeft u een toeristen visum benodigd wanneer u niet in aanmerking komt voor de visa vrijstelling van 30 dagen. Afhankelijk van de duur van het bezoek kan een toeristenvisum voor Wit-Rusland worden afgegeven voor een periode van maximaal 90 dagen.

Het is belangrijk om op te merken dat het toeristenvisum niet kan worden gebruikt voor andere doeleinden dan toeristische activiteiten in Wit-Rusland. Daarnaast is het visum voor single entry, multiple entry is niet mogelijk.

 

Zakenvisum voor Wit-Rusland (Belarus)

Wanneer u voor zakelijke doeleindes naar Wit-Rusland reist, heeft u een zakenvisum benodigd wanneer u niet in aanmerking komt voor de visa vrijstelling van 30 dagen. Het visum is bedoeld voor mensen die naar Wit-Rusland reizen voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties, onderhandelingen en andere gerelateerde activiteiten.

Afhankelijk van de duur van het bezoek kan een zakenvisum voor Wit-Rusland worden afgegeven voor een periode van maximaal 90 dagen. Voor zakelijke reizen kan er een single of een multple entry visum worden aangevraagd. Het is belangrijk om op te merken dat het zakenvisum niet kan worden gebruikt voor andere doeleinden dan zakelijke activiteiten in Wit-Rusland.

 

Verzekeringsverklaring voor uw visumaanvraag voor Wit-Rusland (Belarus)

Bij iedere aanvraag moet er een "Verzekeringsverklaring" bijgevoegd zijn. Dit is een brief van uw ziektekostenverzekeraar, waarin wordt gesteld dat de persoon in kwestie is verzekerd voor ziektekosten in Wit-Rusland. Deze verklaring moet de gehele duur van de eerste reis omspannen.

Heeft u moeite met het verkrijgen van de verzekeringsverklaring, of duurt het te lang voordat u deze binnen krijgt? Visumdienst kan een juiste verzekeringsverklaring verzorgen. Ga uit van ongeveer €3,50 per dag, maar dit is afhankelijk van de leeftijd van de reiziger. Neem contact op met ons voor meer informatie. Wij kunnen de verzekering aanvragen en deze zal direct beschikbaar zijn voor uw visumaanvraag. 

LET OP: er is onlangs een nieuwe eis gesteld door de autoriteiten van Belarus (Wit-Rusland): de kosten die vergoedt zullen worden moeten minstens € 10.000 zijn, de ambassade vindt het belangrijk dat dit minimum bedrag naar voren komt in de verklaring en zal daar streng op controleren en visumaanvragen (mogelijk) afkeuren indien dit niet wordt beschreven in de verzekeringsverklaring.

 

 

Samenvatting visum voor Wit Rusland

Type visa

Toeristen- & zakenvisum

Kosten

€ vanaf 35,- afhankelijk van het type visum, hierboven op komt bemiddeling, btw en verzending

Geldigheid

3 maanden geldig minimaal met 90 dagen verblijf

Levertijd

Minimaal 3 werkdagen


Veelgestelde vragen

Verplicht

  • Paspoort (6 maanden geldig met 2 lege pagina’s naast elkaar)
  • 1 Pasfoto
  • Wit-Rusland aanvraagformulier
  • Hotelboeking met stempel en handtekening van het hotel
  • Verzekeringsverklaring

Optioneel

  • Indien voormalig USSR nationaliteit: Voormalig USSR nationaliteit: Afstandsverklaring
  • Indien minderjarig: minderjarigen toestemmingsformulier en uittreksel geboorteregister
  • Indien zakelijk visum: uitnodigingsbrief en garantiebrief

Wanneer uw visum is aangevraagd bij de ambassade van Wit-Rusland in Den Haag of Brussel duurt het met de normale procedure minimaal 6 werkwerkdagen. Kiest u voor de spoedprocedure, dan duurt het minimaal 3 werkdagen.


Ambassade

Ambassade Wit-Rusland in Nederland

Adresgegevens

Groot Hertoginnelaan 26,
2517 EG 's-Gravenhage

Ambassade Wit-Rusland in België

Adresgegevens

Molièrelaan 192,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse consulaat in Wit-Rusland
Adresgegevens

ul. Myasnikova 70 ,
220030 Minsk


Bestanden
Wit Rusland - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Wit Rusland -aanvraagformulier (nieuw).pdf