Visum aanvragen?

Visum Wit Rusland aanvraag informatie (BY)

Consulaire kosten

Single entry, toerist: € 50,-
Single entry, zakelijk: € 65,-
Multiple entry, 3 maanden: € 120
Multiple entry, 1 jaar: € 150,-
De consulaire kosten worden verdubbeld in geval het
een spoedprocedure betreft. 

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 6 werkdagen
Spoedprocedure: 3 werkdagen

 


COVID-19 update Wit-Rusland

Laatste update: 29-12-2020

De ambassade van Wit-Rusland is geopend en het is weer mogelijk om een visum aan te vragen.
 

 

Algemene visuminformatie Wit-Rusland

Reizigers naar Wit-Rusland met o.a. de Nederlandse nationalteit die per vliegtuig naar Minsk gaan en ook weer vanuit Minsk vertrekken kunnen 30 dagen zonder visum in Minsk blijven, mits ze niet uit Rusland komen of doorvliegen naar Rusland.

Let op, neem een verzekeringsverklaring (Hier moet een bedrag in vermeld staan dat u voor min €30.000 bent verzekererd voor medical expenses and repatriation) om aan te tonen dat u verzekerd bent tijdens uw verblijf in Wit-Rusland. Heeft u deze niet bij u? Dan kunt u een (prijzige) verzekering kopen bij aankomst in Minsk. Eventueel kan Visumdienst een juiste verzekering op voorhand voor u regelen.

Verzekeringsverklaring voor uw visumaanvraag
Bij iedere aanvraag moet er een "Verzekeringsverklaring" bijgevoegd zijn. Dit is een brief van uw ziektekostenverzekeraar, waarin wordt gesteld dat de persoon in kwestie is verzekerd voor ziektekosten in Wit-Rusland. Deze verklaring moet de gehele duur van de eerste reis omspannen. Heeft u moeite met het verkrijgen van de verzekeringsverklaring, of duurt het te lang voordat u deze binnen krijgt? Visumdienst kan een juiste verzekeringsverklaring verzorgen. Ga uit van ongeveer € 3,50 per dag, maar dit is afhankelijk van de leeftijd van de reiziger. Neem contact op met ons voor meer informatie. Wij kunnen de verzekering aanvragen en deze zal direct beschikbaar zijn voor uw visumaanvraag. Let er op dat er onlangs een nieuwe eis is gesteld door de autoriteiten van Belarus (Wit-Rusland): de kosten die vergoedt zullen worden moeten minstens € 10.000 zijn, de ambassade vindt het belangrijk dat dit minimum bedrag naar voren komt in de verklaring en zal daar streng op controleren en visumaanvragen (mogelijk) afkeuren indien dit niet wordt beschreven in de verzekeringsverklaring.


Ambassade

Ambassade Wit-Rusland in Nederland

Adresgegevens

Groot Hertoginnelaan 26,
2517 EG 's-Gravenhage

Ambassade Wit-Rusland in België

Adresgegevens

Molièrelaan 192,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse consulaat in Wit-Rusland
Adresgegevens

ul. Myasnikova 70 ,
220030 Minsk


Bestanden
Wit Rusland - aanvraagformulier via Brussel.pdf
Wit Rusland -aanvraagformulier (nieuw).pdf