Visum aanvraag informatie Verenigde Staten van Amerika (US)

Notities ambassade Nederland

ESTA: € 14,-
Bovenop deze consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Notities ambassade Belgie

1-2 werkdagen

Meer informatie

Nederlanders (en Westeuropeanen) hebben voor een zakelijke of toeristische reis (max 90 dagen verblijf) een ESTA nodig. Die kan de Visumdienst verzorgen. Indien u werkzaamheden gaat verrichten kan er een consulair visum benodigd zijn, deze moet via het consulaat van Amerika aangevraagd worden. Dit kan alleen op afspraak. Wij bemiddelen momenteel alleen voor het verkrijgen van ESTA's en sommige werkvisa voor Amerika, neem hierover telefonisch contact met ons op.

ESTA regeling van toepassing voor burgers met navolgende nationaliteiten:
Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Mensen met een andere nationaliteit moeten wel een visum aanvragen via het Amerikaanse consulaat. De ESTA regeling geldt ook voor vliegreizen naar Puerto Rico en de Amerikaanse Virgin Islands.

De ESTA regeling geldt NIET voor:
Mensen die op een niet-cruiseschip (vrachtboot, privéjacht) of een privévliegtuig de V.S. binnenkomen. Deze reizigers hebben wèl een consulair visum nodig en moeten zich persoonlijk melden bij de ambassade. 

De transit-ESTA-regeling geldt niet voor passagiers die voor langer dan 90 dagen naar Canada, Mexico of een Caribisch eiland vertrekken met op de heenreis een tussenstop in de V.S.: zij moeten wel een visum hebben.

Ook zijn er restricties voor mensen die na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië zijn geweest: die mogen niet op een ESTA reizen en moeten fysiek een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Zie hier het bericht van de US Customs and Border Control. En ook mensen die in de landen zijn geboren of een van die landen als tweede nationaliteit hebben vallen onder de restrictie. Bij de vragen moet worden ingevuld of u sinds maart 2011 in een van deze landen bent geweest. Als dat het geval is neem dan niet het risico om "Nee" in te vullen, er is een gerede kans dat ze erachter komen en dan krijgt u nooit meer een visum.

Reizigers met een geldig visum of green card
Mensen die een geldig visum of een verblijfsvergunning (green card) voor de VS hebben, of reizigers die de VS inreizen over land via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA-toestemming aan te vragen. Men dient bij aankomst wel het immigratieformulier I-94W in te vullen (en dat bij vertrek uit de VS weer in te leveren!).

Consulair visum via Amerikaans consulaat
Als uw ESTA-aanvraag is afgewezen, wanneer u langer dan 90 dagen naar de V.S. wilt reizen, als u in de V.S. wilt studeren of (technisch) werkzaakmheden wilt verrichten, of mensen die visumplichtig zijn vanwege hun nationaliteit moeten persoonlijk een aanvraag indienen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Hier staan de richtlijnen. Er is een wachttijd van enkele weken. Op deze site kunt u nakijken wat de huidige doorlooptijd is. Eventueel kunt u na het plannen van de afspraak nog een verzoek tot versnelde behandeling indienen. Telefonisch contact met het Amerikaanse consulaat is onmogelijk.

Wij bemiddelen momenteel alleen voor het verkrijgen van ESTA's en sommige werkvisa voor Amerika, neem hierover telefonisch contact met ons op.

Klik hier voor consulaire informatie en een stappenplan.

Klik hier voor de FAQ’s (Freqently Asked Questions) aan het consulaat.

Mensen die in België wonen kunnen terecht bij het Amerikaans consulaat in Brussel.

Ambassade

Ambassade VS in Nederland

Adresgegevens

John Adams Park 1,
2244 BZ Wassenaar

Ambassade VS in België

Adresgegevens

Regentlaan 27,
B-1000 België


Consulaat

Consulaat VS in Nederland
Adresgegevens

Museumplein 19,
1071 DJ Amsterdam


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Verenigde Staten
Adresgegevens

4200 Linnean Avenue NW ,
Washinton DC 20008


Bestanden
Amerika - esta aanvraagformulier.pdf
USA - esta aanvraagformulier.pdf
Verenigde Staten van Amerika - esta aanvraagformulier.pdf
VS - esta aanvraagformulier.pdf