Visum aanvragen?

Visum Verenigde Staten van Amerika aanvraag informatie (US)

Consulaire kosten

ESTA: € 21,-
Consulair: afhankelijk van het type visum

Bovenop deze consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Klik hier voor meer informatie visum kosten Amerika.

Consulaire doorlooptijd

ESTA: 1-4 werkdagen 
97% van de ESTA aanvragen krijgen wij binnen een uur na aanvraag al binnen!

Consulair visum: tot 365 dagen tot het interview, tot 65 dagen na het interview

Klik hier voor meer informatie visum doorlooptijd Amerika.


Visum Verenigde Staten van Amerika

Reist u binnenkort naar de Verenigde Staten van America (USA) toe? Vraag hier uw ESTA of visum aan!

 

Visum Verenigde Staten van Amerika aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt het visum aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de Amerikaanse ambassade ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende visum.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Verenigde Staten van Amerika

Nederlanders (en West Europeanen) hebben voor een zakelijke of toeristische reis met een maximaal verblijf van 90 dagen in Amerika een ESTA nodig. Dat is een digitale aanmelding van uw komst. Voor elk ander doel van de reis is een consulair visum voor Amerika benodigd, dat persoonlijk aangevraagd moet worden bij het consulaat van de Verenigde Staten. Dit kan erg lastig zijn.

De Visumdienst bemiddelt momenteel alleen in het verkrijgen van ESTA's en Non Immigrant type B1 visa zakelijk.Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een visum? Lees dan verder, onderstaand staat meer informatie.

LET OP: bent u NA MAART 2011 in Cuba geweest, dan kan dit gevolgen hebben op uw ESTA. Lees onderaan meer informatie. 

 

ESTA - Electronic System for Travel Authorization (USA)

Een ESTA is een digitale reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. Het is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers die niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika willen verblijven. De ESTA is twee jaar geldig of eerder als het paspoort verloopt, multiple entry en er mag elke 180 dagen 90 dagen in Amerika verbleven worden.

Een ESTA kunt u gemakkelijk aanvragen bij de Visumdienst, u kunt de aanvraag online doen met uw account (gratis aan te maken) of door een e-mail te sturen naar info@visumdienst.com met een kopie van uw paspoort en het ingevulde ESTA aanvraagformulier.

 • ESTA regeling van toepassing voor burgers met navolgende nationaliteiten:
  Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Mensen met een andere nationaliteit moeten wel een visum aanvragen via het Amerikaanse consulaat. De ESTA regeling geldt ook voor vliegreizen naar Alaska, Guam, Hawaii, Northern Mariana Islands, Puerto Rico, Amerikaans Samoa en Amerikaanse Virgin Islands.
 • De ESTA regeling geldt NIET voor:
  Mensen die op een niet-cruiseschip (vrachtboot, privéjacht) of een privévliegtuig de Verenigde Staten binnenkomen. Deze reizigers hebben wèl een consulair visum nodig en moeten zich persoonlijk melden bij de ambassade.

  De transit-ESTA-regeling geldt niet voor passagiers die voor langer dan 90 dagen naar Canada, Mexico of een Caribisch eiland vertrekken met op de heenreis een tussenstop in de Verenigde Staten: zij moeten wel een visum hebben.

  Ook zijn er restricties voor mensen die na 1 maart 2011 in Cuba, Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië zijn geweest: die mogen niet op een ESTA reizen en moeten fysiek een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Zie hier het bericht van de US Customs and Border Control. En ook mensen die in de landen zijn geboren of een van die landen als tweede nationaliteit hebben vallen onder de restrictie. Bij de vragen moet worden ingevuld of u sinds maart 2011 in een van deze landen bent geweest. Als dat het geval is neem dan niet het risico om "Nee" in te vullen, er is een gerede kans dat ze erachter komen en dan krijgt u nooit meer een visum.

Reizigers met een geldig visum of green card

Mensen die een geldig visum of een verblijfsvergunning (green card) voor de Verenigde Staten hebben, of reizigers die de Verenigde Staten inreizen over land via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA-toestemming aan te vragen. Men dient bij aankomst wel het immigratieformulier I-94W in te vullen (en dat bij vertrek weer in te leveren!).

 

Non immigrant type B1/B2 visum (USA)

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA, is een consulair visum vereist. Dit visum moet persoonlijk worden aangevraagd bij het consulaat van de Verenigde Staten en deze procedure kan vrij lastig en tijdrovend zijn.

In het geval u een Non immigrant type B1/B2 visum nodig heeft, bedoelt voor kort zakelijk verblijf kan de Visumdienst u daarbij helpen, neem telefonisch of via email contact met ons op!

U kunt de volgende werkzaamheden van ons verwachten:

 • Invullen van het DS-160 formulier
 • Digitale fotoservice
 • Pre-check van de vereiste documenten
 • Voorbereiding van de vereiste documentatie voor uw interview
 • Voorbereiding op het interview en doornemen van de te verwachten vragen
 • Het betalen van de leges
 • Het inplannen van de afspraak bij het consulaat

Belangrijke punten

 • Eerlijke antwoorden
  • Beantwoord alle vragen eerlijk, alleen op die manier kan de Visumdienst u zo goed mogelijk helpen.
  • Aanvragers die ooit in aanraking zijn gekomen met justitie of politie, moeten dit vermelden in hun aanvraag. Een politieverklaring of een verklaring van de rechtbank aangaande uw veroordeling, ook wanneer deze is verjaard, moet u kunnen overleggen tijdens het interview.
 • Verwerkingstijd
  • De verwerkingsduur (tot 65 dagen vanaf het interview) verschilt per aanvraag en er kan geen garantie gesteld worden dat het visum afgegeven wordt. We raden u aan om uw aanvraag ruim van te voren in te dienen.
 • Kosten
  • De bemiddelingsprijs van de Visumdienst voor B1/B2 visum zakelijk is €975,- excl. btw. per persoon, per aanvraag. De visumkosten moeten tijdens het interview per pin worden voldaan.

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Indien u naar CUBA,  Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië bent geweest NA MAART 2011

LET OP: wanneer u naar Cuba bent geweest NA MAART 2011, dan zal dit problemen opleveren voor het aanvragen van een ESTA, maar ook voor toekomstige reizen naar de Verenigde Staten van Amerika onder een al eerdeer afgegeven geldige ESTA. 

De Verenigde Staten van Amerika heeft Cuba toegevoegd aan de Amerikaanse lijst van landen die worden gezien als staatssponsoren van terrorisme. Deze nieuwe wetgeving heeft dus gevolgen voor reizigers die een ESTA willen aanvragen, of naar Amerika willen reizen op een reeds afgegeven ESTA.

Officeel vereist Amerika dan een consulair visum in het paspoort. Daarvoor is een afspraak benodigd die moet worden ingepland bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. De visumdienst bemiddeld NIET in consulaire toeristenvisa voor Amerika.

Het is momenteel haast niet mogelijk om een afspraak op kort termijn in te plannen. Afspraken voor een visumaanvraag zijn momenteel pas begin 2024 te krijgen op het Amerikaanse consulaat in Amsterdam!

Mensen met de Belgische nationaliteit of mensen die in België wonen kunnen terecht bij het Amerikaans consulaat in Brussel

 

Samenvatting visum voor Amerika (USA)

Type visa

ESTA: Toeristen- & zakenvisum / Consulair: zakenvisum

Kosten

€21,- voor ESTA.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst en BTW.

Geldigheid

2 jaar geldig, tot 90 dagen verblijf

Levertijd

1-4 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Wanneer je van plan bent om te gaan reizen naar Amerika, heeft u een visum of ESTA nodig.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een ESTA of indien anders dan voor een zakelijk of toeristisch bezoek de VS wilt bezoeken, dan moet er een visum via het consulaat van de Verenigde Staten worden aangevraagd. Hier moet een afspraak worden ingepland. Vanwege extreme drukte op het consulaat van Amerika kunnen er helaas geen afspraken op kort termijn worden ingepland.

Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorization. Je hebt een ESTA nodig wanneer je Amerika in wilt reizen voor zakelijke of toeristische doeleindes. Voor elk ander doel (werk, studie, vrijwilligerswerk etc.) is er een consulair visum voor Amerika benodigd. Dit visum moet persoonlijk worden aangevraagd bij het consulaat van de Verenigde Staten. 

Neem contact op voor meer informatie.

Bent u van plan om naar Amerika te gaan reizen, dan is het belangrijk dat u beschikt over het juiste type visum, de meest voorkomende zijn:

 • Toeristenvisum (ESTA)
 • Zakenvisum (ESTA)
 • Studentenvisum
 • Werkvisum

Om een ESTA aan te vragen, volg de volgende stappen:

1. Selecteer de reden van de reis

2. Klik op "Direct aanvragen"

3. Volg de stappen dat de website aangeeft

Een ESTA voor Amerika kunnen wij in 97% gevallen al binnen één uur na aanvraag binnen krijgen. Wel raden we altijd aan om het ESTA minimaal 4 dagen van te voren aan te vragen, zo komt u niet voor verrassingen te staan en hebt u het zeker op tijd binnen.


Ambassade

Ambassade Verenigde Staten in Nederland

Adresgegevens

John Adams Park 1,
2244 BZ Wassenaar

Ambassade Verenigde Staten in België

Adresgegevens

Regentlaan 27,
B-1000 België


Consulaat

Consulaat Verenigde Staten in Nederland
Adresgegevens

Museumplein 19,
1071 DJ Amsterdam


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Verenigde Staten
Adresgegevens

4200 Linnean Avenue NW ,
Washinton DC 20008


Bestanden
USA - esta aanvraagformulier.pdf