• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
27-05-2020 17:39u
Let op: geen visum nodig wel ESTA aanmelding, zie laatste nieuws
Verenigde Staten van Amerika

Visum aanvraag informatie Verenigde Staten van Amerika (US)

Gaat u binnenkort op reis naar Verenigde Staten van Amerika? Op vakantie in Verenigde Staten van Amerika? Of gaat u voor zaken naar Verenigde Staten van Amerika? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor Verenigde Staten van Amerika. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor Verenigde Staten van Amerika op orde zijn! Direct uw visum aanvragen Verenigde Staten van Amerika

Visum nodig
Nederlanders (en Westeuropeanen) hebben voor een zakelijke of toeristische reis (max .90 dagen) geen visum nodig, maar hebben wel een ESTA nodig. Die kunnen wij verzorgen.
Aanvragen
ESTA via Visumdienst Breda. Indien er een visum nodig is: eerst online aanvraag indienen, dan persoonlijk melden op het consulaat na telefonische afspraak op 020-7940808 (creditcard klaarhouden, de afspraak kost $ 15)
Paspoort
geldig tot na vertrek uit de VS. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Ambassade

Lange Voorhout 102
2514 EJ 's-Gravenhage
thehague.usembassy.gov/

Consulaat

Museumplein 19
1071 DJ Amsterdam
amsterdam.usconsulate.gov/

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
geldig tot na vertrek uit de VS. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.
Aantal aanvraagformulieren
1** 
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
ja 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier ESTA aanvraag
Opmerking: Invullen en naar ons mailen met kopie paspoort.
Downloaden aanvraagformulier
Opmerking: formulier downloaden
 
Aanwijzingen voor de aanvraag Toon alle informatie
Aantal pasfoto's
1 foto van 5 x 5 centimeter 
Zakelijke reis
n.v.t.
Toeristische reis
n.v.t.

Overige voorwaarden
indien visum nodig: persoonlijk of per post. Zie Extra Informatie hieronder
** aanvraagformulier moet electronisch (via website) worden ingevuld
Opmerkingen
* geen visum voor toerisme/zaken, verblijf max 90 dagen, alleen ESTA-aanmelding
aankomst per vliegtuig of overland via Mexico/Canada
diegenen die wel een visum nodig hebben moeten zich persoonlijk melden na telefonische afspraak op 0900-8728472. Zie Extra Informatie
Visumkosten

hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
een week 
Visum te gebruiken binnen
n.v.t.
Maximum geldigheid voor verblijf
90 dagen
Aantal inreizen
n.v.t.
Visumvereisten volgens ambassade
Extra informatie visumaanvraag Toon alle informatie

Nederlanders (en andere West-Europeanen) die voor zaken of toerisme naar de VS reizen hebben geen visum nodig als ze korter dan 90 dagen blijven. Ze moeten zich wel melden op de ESTA-website, dat staat hieronder uitgelegd.  Voldoende is als U over een paspoort beschikt dat geldig is tot na de geplande reis. Noodpaspoorten zijn niet geschikt om mee naar de VS te reizen (want die hebben geen chip).

In principe hebben Nederlanders die voor zakelijke of toeristische doeleinden naar de V.S. reizen geen visum nodig. Voorwaarde is wel dat de reizigers korter dan 90 dagen blijven en met een reguliere luchtvaartmaatschappij reizen, of per cruiseschip aankomen. Er is ook geen visum nodig voor Nederlanders die een Amerikaanse luchthaven gebruiken om over te stappen op een andere vlucht die hen verder vervoert naar een land buiten de V.S. (transit). NB: voor mensen die per privé-jacht of vrachtschip of per privé-vliegtuig aankomen in de VS is er wèl een visum nodig. 

Het paspoort moet geldig zijn tot na het vertrek uit de Verenigde Staten, niet langer. Het is toegestaan om vanuit Canada of Mexico over land de VS binnen te komen of te verlaten zonder visum, en dat kan zonder ESTA-verklaring. Let wel: zonder visum mag je 90 dagen in Noord-Amerika (inclusief Canada, Mexico en de Caribische eilanden) blijven. Als je na verblijf in de V.S. doorreist naar Canada of Mexico en pas na 90 dagen (of meer) na je eerste binnenkomst in de V.S. terugkeert heb je alsnog een visum nodig. Maar mensen die vanuit Canada of Mexico naar de V.S. reizen mogen 90 dagen blijven vanaf de datum vanaf de eerste binnenkomst (in de VS). Maar die moeten er wel aan denken om deze groene kaart bij vertrek uit de VS weer in te leveren!  

Alle reizigers naar de Verenigde Staten, die onder het z.g. Visa Waiver Program zonder visum naar de VS kunnen reizen (inclusief transitpassagiers) moeten zich minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch hebben aangemeld, bij de Amerikaanse immigratiedienst, anders mogen ze niet inchecken. Dat kan de Visumdienst voor u doen. Deze ESTA toestemming kost 14,-. De regeling geldt alleen voor mensen die zonder visum naar de V.S. reizen. Mensen die een consulair visum in hun paspoort hebben staan hoeven zich niet aan te melden. Ook mensen die alleen in transit op een vliegveld in de VS aankomen moeten zich aanmelden. Op de plaats van het eerste adres in de VS moeten ze "Transit" invullen. Reizigers met een Nederlandse nationaliteit die de VS inreizen over land, via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA aan te vragen. Ze moeten bij aankomst wel het I-94W formulier, oftewel het 'Groene formulier' invullen.


Mensen die om andere redenen dan zakelijk of toeristisch reizen hebben wél een visum nodig. Dat geldt ook voor Nederlanders die een strafblad hebben of diegenen die tijdens een vorig bezoek langer dan 90 dagen in de V.S. gebleven zijn zonder dat ze daar toestemming voor hadden. De meeste buitenlanders (van niet-EU afkomst) die in Nederland wonen hebben ook een visum nodig. Al deze mensen moeten, na online een aanvraag te hebben gedaan, zich persoonlijk melden op het Consulaat van de Verenigde Staten in Amsterdam. De wachttijd bedraagt enkele weken. Alleen voor zeelui kunnen wij nog behulpzaam zijn (maar ze moeten nog wel persoonlijk naar het consulaat komen!), voor toeristen en zakenlui kan V&V Visumdienst helaas niets doen. Kijk eerst op de website van het Amerikaanse consulaat: http://amsterdam.usconsulate.gov/how_apply_types_niv.html, daar vindt U al een antwoord op de meeste vragen.

Er zijn restricties voor mensen die na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Noord-Korea, Soedan, Somalië of Syrië zijn geweest: die mogen niet op een ESTA reizen, en moeten fysiek een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Dat geldt ook voor mensen die in de landen zijn geboren of een van die landen als tweede nationaliteit hebben.

Alle kinderen, ook zuigelingen, moeten een een eigen paspoort hebben. Klik hier voor de informatie van het consulaat. Let ook op het pasfotoformaat ( 5 x 5 cm, van voren genomen).

Sinds 18 januari 2009 wordt van alle reizigers naar de VS bij aankomst een foto gemaakt en afdrukken van alle vingers genomen. 

Green Card Lottery:

Dat is de "diversity" regeling, waarbij jaarlijks een 50.000 groene kaarten (verblijfsvergunningen) verloot worden onder inwoners van landen waarvan in het verleden minder immigranten de VS zijn binnengekomen. Nederland is een van de landen die onder die loterij vallen, landen als bijvoorbeeld Engeland mogen niet meedoen.

De loterij is gratis en wordt geregeld door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, het State Department. Meedoen is redelijk eenvoudig, U vult online een formulier in, stuurt een elektronische pasfoto op en je zit in het systeem. U kunt kijken op https://www.dvlottery.state.gov/  Nogmaals: meedoen is gratis en niet erg moeilijk.
Er zijn ook organisaties (waaronder USAFIS) die misbruik maken van het feit dat voor veel mensen het invullen van een formulier (zelfs een online formulier) een hele opgaaf lijkt. De organisatie lokt mensen met schone schijn en met redelijk agressieve taktieken. Maar de aap komt uit de mouw als je eenmaal gewonnen hebt, dan komen er plotseling allerlei "extra" kosten bij. 

U moet wel even opletten dat er maar een beperkte periode is om je in te schrijven, meestal later in het jaar, rond oktober. Zie de website van het State Department.

Overigens: de winnaars worden getrokken door een computer. Het feit dat mensen u proberen wijs te maken dat ze "contacten" hebben bij het State Department, of dat als u meedoet via hun organisatie u meer kans zou hebben, komt aardig in de richting van oplichterij, want deze "Diensten" zijn niet gratis. 

Nederlanders die zonder visum naar de VS reizen moeten in het vliegtuig een witte of groene kaart invullen (Formulier I-94 of I-94W, ontheffing van visumverplichting). Bij aankomst wordt die afgestempeld en ze krijgen een gedeelte terug. Dat moet bij vertrek uit de VS worden ingeleverd. Het komt voor dat de autoriteiten op het vliegveld vergeten zijn om dit  kaartje  weer in te nemen. Dan is het vertrek niet officieel geregistreerd en kan dat problemen opleveren bij een volgende reis naar de VS. Dan moet U alsnog die groene kaart opsturen. Klik hier voor de relevante informatie.

Overige gegevens Verenigde Staten van Amerika

Voertaal ambassade/consulaat
nederlands, engels
Verplichte vaccinaties
geen
Aanbevolen vaccinaties

Visit USA Center

Wildenborch 6
1112 XB DIEMEN
T: 020-4151593
  Url: http://visitusa.nl
Email: center@visitusa.nl

Nederlandse Ambassade in Verenigde Staten van Amerika

4200 Linnean Avenue, NW
Washington DC 20008

T: 00-1 202 2445300
F: 00-1 202 3623430
Url: http://dc.the-netherlands.org
Email: info@dutchhelp.com

Nederlands Consulaat in Verenigde Staten van Amerika

1 Rockefeller Plaza, 11th fl
New York NY 10020-2094

T: 00-1 212 2461429
F: 00-1 212 3333603
Url: http://www.cgny.org  
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139

meer contactinformatie...


Visum Australië | Visum China | Visum Rusland