Visum aanvragen?

Visum Turkije aanvraag informatie (TR)

Algemene visuminformatie Turkije
 

Sinds 2 maart 2020 kunnen o.a. Nederlanders en Belgen met toestische of zakelijke redenen zonder visum naar Turkije reizen. LET OP, voor werkzaamheden of als truckdriver, is er wél een visum vereist.

Visa voor Turkije zijn per 2 maart 2020 afgeschaft voor mensen met de volgende nationaliteiten: Nederland, België, Spanje, Polen en Verenigd Koninkrijk. Let op, wanneer u in aanmerking komt voor een visum bij aankomst of een e-visum, dan geldt dat alleen voor toeristische of zakelijke doeleinden. Is uw reisdoel anders dan toeristisch of zakelijk, dan heeft u een consulair visum nodig. Deze zal persoonlijk aangevraagd moeten worden bij het consulaat. Dit gaat dus om vrachtwagenchauffeurs, verrichten van (technische) werkzaamheden. studeren. etc. Ook met een noodpaspoort is een visum in het paspoort vereist.

Er kan nog altijd een e-visum van te voren worden aangevraagd, dat kunnen wij voor u verzorgen.

Het e-visum is geldig voor 180 dagen vanaf de afgiftedatum. Binnen die periode van 180 dagen mag u 90 dagen in Turkije verblijven, en dat mag in meerdere reizen gebeuren.

Werkvisum Turkije
Werkvisa zijn vereist wanneer men (technische) werkzaamheden zal verrichten in Turkije, als vrachtwagenchauffeur het land binnen reist, gaat studeren of langer wil verblijven dan 90 dagen. Dit consulair visum moet persoonlijk aangevraagd worden bij het consulaat van Turkije in Rotterdam, Deventer of Amsterdam. Komt u er niet aan uit? Dan kunnen wij u hierin ondersteunen, neem daarvoor telefonisch contact met ons op.

Cruise Turkije
Cruisepassagiers zijn uitgesloten van de visumplicht op voorwaarde dat het verblijf niet langer is dan 72 uur. Dit geldt alleen voor reizigers die in Turkije aankomen en Turkije verlaten met het cruiseship. Indien u aankomt of vertrekt per vliegtuig, is er wel een visum vereist.

Reizen naar Turkije met ID-kaart of paspoort?
Reizigers met één van de volgende nationaliteiten kunnen met een geldige ID-kaart naar Turkije reizen. Een paspoort is dan dus niet nodig. België, Duitsland, Cyprus, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Nederland, Oekraïne, Portugal, Spanje en Zwitserland.


Ambassade

Ambassade Turkije in Nederland

Adresgegevens

Jan Evertstraat 15,
2514 BS 's-Gravenhage

Ambassade Turkije in België

Adresgegevens

Rue Montoyer 4,
B-1000 Brussel


Consulaat

Consulaat Turkije in Nederland
Adresgegevens

Westblaak 2,
3012 KK Rotterdam

Consulaat Turkije in België
Adresgegevens

Sorbenlaan 16,
B-2610 Antwerpen


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Turkije
Adresgegevens

Hilal Mahallesi Turan Güneş Blv ,
Hollanda Cd. 5 06650 Ankara

Nederlandse consulaat in Turkije
Adresgegevens

Istiklal Caddesi 197 ,
34433 Beyoğlu Istanbul


Bestanden
Turkije - aanvraagformulier e-visum.pdf
Turkije - aanvraagformulier werkvisum.docx