Visum aanvraag informatie Taiwan (TW)

Consulaire kosten

Normale procedure: € 47,-
Spoedprocedure: € 70,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 3 werkdagen

 


COVID-19 update Taiwan -- TAIWAN HANTEERT TIJDELIJKE VISUMPLICHT

Last updated: 30/08/2021

Door de enorme toename van het aantal Corona besmettingen in Taiwan heeft de regering van Taiwan besloten dat zij alleen visa kunnen uitgeven wanneer er op voorhand een APPROVAL is geregeld. De approval dient door de uitnodigende partij te worden geregeld bij zowel het Ministerie van Economische Zaken in Taiwan en het CECC (Central Epidemic Command Center) in Taiwan. Daarna kunnen wij het visum aanvragen met alle andere benodigde documenten. Neem contact op met ons voor meer info!

Last updated: 29-12-2020

Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden er momenteel geen visa bij aankomst afgegeven door Taiwan. De Visumdienst kan u helpen aan uw visum, dat van te voren moet worden aangevraagd. De ambassade geeft momenteel enkel business visa af, geldig voor max. 45 of 90 dagen verblijf en 1 entry. Indien er (technische) werkzaamheden gaan worden verricht, dan moet er aldaar een werkvergunning voor aangevraagd door de uitnodigende partij.

De visumaanvragen kunnen alleen op afspraak ingediend worden, maar kunnen vervolgens redelijk snel gereed zijn.

Bij de visumaanvraag zijn er geen extra gegevens benodigd m.b.t. COVID-19. Wel moet er bij vertrek naar Taiwan een Engelstalig negatief COVID PCR-testresultaat worden overhandigd, niet ouder dan drie dagen. Tevens moet de reiziger bij aankomst 14 dagen in quarantaine.


Bent u van plan een visumaanvraag te doen? Neem dan telefonisch contact op zodat wij daar onze planning op kunnen aanpassen.

Wilt u met spoed weg? Houdt dan rekening met hogere kosten.

Alvorens u een order verstuurt of plaatst via onze website, gelieve contact op te nemen voor het inplannen van de momenteel geldende afspraken bij de ambassade en de mogelijke (meer)kosten van onze service. Vanwege Covid-19 en de gewijzigde situatie rondom visumaanvragen, zijn wij genoodzaakt de bezoeken van consulaten en ambassades goed in te plannen. Bij voorbaat dank!

 


Ambassade

Representative office Taiwan in Nederland

Adresgegevens

Van Stolkweg 23,
2585 JM 's-Gravenhage

Representative office Taiwan in België

Adresgegevens

De Meeûssquare 26-27,
B-1000 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Taiwan
Adresgegevens

Farglory Financial Center13th Floor, Suite 2 No. 1, Songgao Road ,
Xinyi District Taipei


Bestanden
Taiwan - authorization letter (COVID-19).docx
Taiwan - legalisatie aanvraagformulier.pdf