• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
18-08-2018 13:16u

Nieuws

Verenigde Staten van Amerika

10-08-2018

LET OP: mensen die voor andere reden dan zaken of toerisme of voor langer dan 90 dagen naar de VS (en omliggende landen) willen reizen moeten de aanvraag persoonlijk doen. Wij mogen geen assistentie verlenen.

Nederlanders (en West Europeanen, hier staan de regels) hebben geen visum nodig voor een kort bezoek aan de VS. Zij vallen onder het z.g. Visa Waiver Program.  Het paspoort moet geldig zijn tot na de reis, niet langer. Een noodpaspoort is niet toegelaten voor reizen naar de VS.

Alle reizigers die zonder visum naar of via de Verenigde Staten reizen (dus inclusief transitpassagiers die alleen een tussenstop maken) moeten een ESTA aanvragen, door zich minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch te hebben aan te melden bij het  Department of Homeland Security (DHS), anders mogen ze niet inchecken.

Wij kunnen de aanvraag voor U verzorgen. De kosten bedragen € 45 per persoon. Dan moet U dit formulier downloaden. invullen en naar ons mailen, samen met een kopie van uw paspoort. De aanvraagduur is een dag.

NB: deze regeling geldt voor mensen die per vliegtuig (van een geregistreerde luchtvaartmaatschappij) of per cruiseschip de V.S. binnenkomen. Die geldt dus niet voor mensen die op een niet-cruiseschip (vrachtboot, privéjacht) of een privévliegtuig binnenkomen. Deze reizigers hebben wèl een consulair visum nodig.

Er zijn restricties voor mensen die na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Noord-Korea, Soedan, Somalië of Syrië zijn geweest: die mogen niet op een ESTA reizen, en moeten fysiek een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Zie hier het bericht van de US Customs and Border Control. En ook mensen die in de landen zijn geboren of een van die landen als tweede nationaliteit hebben vallen onder de restrictie. Bij de vragen moet worden ingevuld of U sinds maart 2011 in een van deze landen bent geweest. Als dat het geval is neem dan niet het risico om "Nee" in te vullen, er is een gerede kans dat ze erachter komen en dan krijgt U nooit meer een visum.

Mensen die een geldig visum of een verblijfsvergunning (green card) voor de VS hebben, of reizigers die de VS inreizen over land via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA-toestemming aan te vragen. Men dient bij aankomst wel het immigratieformulier I-94W in te vullen (en dat bij vertrek uit de VS weer in te leveren!).

Deze ESTA regeling is van toepassing voor burgers met de navolgende nationaliteiten: Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Mensen met een andere nationaliteit moeten wel een visum aanvragen via het Amerikaanse consulaat. De ESTA regeling geldt ook voor vliegreizen naar Puerto Rico en de Amerikaanse Virgin Islands.

Er is een extra beperking: mensen die voor langer dan 90 dagen naar Canada of Mexico of een Caribisch eiland vertrekken met op de heenreis een tussenstop in de Verenigde Staten moeten wèl een visum hebben. Het Visa Waiver Program geeft recht op een visumvrije periode van 90 dagen in heel Noord-Amerika (dus Verenigde Staten, Canada, Mexico en de Caribische eilanden) gerekend vanaf de eerste datum van binnenkomst. Dit is een vreemde regel van de Amerikanen, maar helaas maar al te waar. 

Let dus op dat U alle gegevens invult en geen fouten maakt. Als U het eerste adres in de V.S. niet invult (of "unknown" zet) wordt de aanvraag afgewezen. Als  U de ESTA alleen voor een tussenstop in de VS nodig hebt moet U  "Transit" invullen.

N.B.: in de aanvraag moet U vragen beantwoorden of U verslaafd of geestelijk niet in orde bent, of U een besmettelijke ziekte heeft. Ook wordt er gevraagd naar Uw strafrechtelijk verleden heeft, of U sinds maart 2011 in Iran of Irak bent geweest, en nog een aantal vragen. Als U een van die vragen met  "Ja"  beantwoordt kunt U erop rekenen dat de aanvraag wordt afgewezen en moet U alsnog een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. De vraag of U een lichamelijke beperking hebt mag U met "Nee" beantwoorden als Uw ziekte of ongemak geen gevaar vormt voor de Amerikaanse maatschappij. (Bijvoorbeeld als U een besmettelijke ziekte heeft). "Normale" beperkingen (medicijngebruik, brildragend, gehoorgestoord, mank, etc.) zijn dus niet van belang.

Als iemand problemen heeft met ESTA kan hij opbellen naar de hulplijn: 001 202 344 3710. Let op het tijdsverschil met de VS: bellen na 15.:00.
Als een ESTA is afgewezen is (door fout bij het invullen) moeten mensen 24 uur afwachten, daarna kunnen ze een nieuwe aanvraag doen met de aangepaste gegevens.  Daarna kan het tot 72 uur duren voordat ze de gegevens gecontroleerd hebben en alsnog een ESTA toelating afgeven. U kunt ook hier kijken voor meer informatie.

U kunt ook nog een bericht sturen naar https://help.cbp.gov/app/ask/kw/esta om Uw specifieke geval uit te leggen en te vragen om correctie. Het heeft geen zin om contact op te nemen met het Amerikaanse consulaat want dat staat hier helemaal buiten.

Deze zogeheten ESTA-verklaring is onderdeel van het Visa Waiver Program. Luchtvaartmaatschappijen krijgen een boete van $ 3.300 per passagier die geen ESTA-toestemming heeft aangevraagd, dus zonder deze toestemming wordt U geweigerd bij het inchecken.

Als de ESTA-aanvraag is afgewezen kan er alleen nog maar een visum worden aangevraagd via het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. En ook mensen die voor een langere periode dan 90 dagen naar de Verenigde Staten willen reizen, of mensen die er gaan studeren of werken, of mensen die visumplichtig zijn wegens hun nationaliteit, moeten persoonlijk een aanvraag in gaan dienen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Hier staan de richtlijnen  Er is een wachttijd van enkele weken.  Op deze site kunt u nakijken wat de huidige doorlooptijd is. Eventueel kunt u na het plannen van de afspraak nog een verzoek tot versnelde behandeling indienen. Telefonisch contact met het Amerikaanse consulaat is onmogelijk.

Als u een visum aanvraagt bij het Amerikaanse consulaat moet uw paspoort geldig zijn tot 6 maanden na het geplande verblijf in de V.S. Bij een ESTA-aanvraag hoeft het paspoort maar geldig te zijn tot na de geplande reis.

Klik hier voor consulaire informatie en een stappenplan. Klik hier voor de FAQ’s (Freqently Asked Questions) aan het consulaat.

Mensen die in België wonen kunnen terecht bij het Amerikaans consulaat in Brussel.« Terug naar overzicht
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...


Visum Australië | Visum China | Visum Rusland