Nieuwe werkwijze

 

Welkom op de vernieuwde website van de Visumdienst Breda.

Met trots presenteren we onze nieuwe website, waarmee het nog gemakkelijker wordt om informatie te vinden en waarmee we het mogelijk maken om uw aanvragen online aan te melden en de status online te volgen. Hoe dit in z’n werk gaat, leest u hieronder in het stappenplan. Andere mogelijkheden zijn ook uitgelegd, dat vindt u onder het stappenplan.

Liever met ons werken op de oude manier, zonder account? Geen probleem! Download ons opdrachtformulier en stuur het ingevuld, tezamen met uw aanvraag naar ons op.

 


Stap 1. Account aanmaken (gratis!)

 • Ga naar 'Mijn Dossier' om een gratis account aan te maken.
 • Vul uw e-mailadres en gewenst wachtwoord in.
 • U ontvangt een e-mail ter verificatie, bevestig hiermee uw e-mailadres.
 • Uw account is aangemaakt

Lukt het u zelf niet om een account aan te maken? Dan kunnen wij dat voor u doen. Download ons opdrachtformulier en stuur het ingevuld, tezamen met uw aanvraag naar ons op.


Stap 2. Visum aanvragen

 1. Via de Homepage kunt u uw reisgegevens invullen. Dit betreft uw nationaliteit, woonland en bestemming. Klik vervolgens op ‘Vraag visum aan’. Er volgt een pagina met alle informatie over uw bestemming. Selecteer de reden van uw reis, waarop de beschikbare visa worden weergegeven. Klik op ‘Direct aanvragen’ bij het visum dat u wenst aan te vragen. U begint met het aanmelden van uw visumaanvraag.
 2. Reizigers data - Voeg de reiziger(s) toe en klik op ‘volgende
 3. Reisdata - Vul per reiziger de data in wanneer het vertrek uit Nederland zal zijn en wat de uiterste datum is dat de reiziger het paspoort nodig heeft. Vul zo nodig extra bestemmingen in. Klik op ‘volgende
 4. Diensten en kosten - Kies de procedure waarmee u wilt dat wij uw aanvraag behandelen en vink de diensten (per bestemming) aan die u extra door ons geleverd wilt hebben
 5. Verzending – Voeg de contactpersoon toe voor deze aanvraag. Meld zo nodig een ophaalkoerier aan en vul het ophaaladres in. Ook de terugzendmethode van de paspoorten of documenten kunt u hier alvast aangeven met het gewenste adres. Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden en privacyverklaring klikt u op ‘volgende
 6. Overzicht en betaling - Controleer het goed en vul zo nodig een referentienummer in als dat op de factuur moet worden weergegeven. Als u akkoord gaat kunt u door naar de betaling door op ‘naar betaling’ te klikken. Kies de door u gewenste betaalmethode en betaal uw bestelling.
 7. Bedankt voor uw aanvraag! - Wanneer de betaling is voldaan krijgt u daar binnen enkele ogenblikken een melding van per e-mail. Tegelijkertijd wordt de Visumdienst digitaal op de hoogte gebracht van uw aanvraag.

Stap 3. Verzend uw aanvraag naar de Visumdienst.

De volgende stap is het aanleveren van uw documentatie bij de Visumdienst, want in de meeste gevallen heeft de Visumdienst uw aanvraag hard-copy (op papier, fysiek, geprint) nodig. Vermeld hierbij uw ordernummer. Het fysiek aanleveren van uw aanvraag is niet nodig wanneer uw aanvraag een e-visum betreft, want dan kunt u de documentatie uploaden in uw online dossier. Hierover kunt u onderaan de pagina meer informatie vinden.


 

Ontvangst van uw documenten

Zodra de Visumdienst uw aanvraag heeft ontvangen op kantoor, wordt de status in uw online dossier bijgewerkt. Ook ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail. U hoeft niets te doen tenzij de Visumdienst daar om vraagt. In principe wordt u altijd gebeld wanneer er gegevens ontbreken of wanneer het visum of legalisatie gereed is. Mocht u telefonisch niet bereikbaar zijn, dan volgt een e-mail. 


 

Mijn dossier

U kunt te allen tijde de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen op uw account via 'Mijn dossier'. Als u ingelogd bent, kunt u linksbovenin aanvinken welke gegevens u in uw dossier wilt inzien.

 • Klantgegevens
  Hierin kunt u de adresgegevens invullen voor het adres en eventueel bezoek- en factuuradres. Ook kunt u reizigers toevoegen (en verwijderen) die frequent reizen, dan heeft u de informatie altijd bij de hand. En u kunt verschillende contactpersonen toevoegen, zodat de Visumdienst weet met wie contact opgenomen moet worden als er zich een probleem voordoet of een visum gereed is. 
 • Visumaanvragen
  Dit is een overzicht van uw visumaanvragen, geordend op datum van uw online aanmelding. Wanneer u bij een order klikt op 'Aanvraag inzien' volgt meer informatie, hierin kunt u o.a. de door u opgegeven reisdata zien, de status checken en documentatie uploaden.
 • Legalisatie
  Een overzicht van uw legalisatieaanvragen.
 • Facturen
  Een overzicht van facturen van afgeronde aanvragen.