Nieuwe werkwijze

 

Online visumaanvragen via Visumdienst.com


Via onze website kunt u nog eenvoudiger de juiste informatie per visum en legalisatie vinden en maken wij het om uw aanvragen online aan te melden en de status online te volgen.
Eénmaal een visum aangevraagd via onze website, dan is een volgend visum eenvoudiger en sneller aan te vragen! Hoe dit in z’n werk gaat, leest u hieronder in het stappenplan.

Liever met ons werken op de oude manier, zonder account? Geen probleem! Download ons opdrachtformulier en stuur het ingevuld, tezamen met uw aanvraag naar ons op.

 

Bent u een bestaande klant? Dan hebben wij een account voor u klaar staan! met uiteraard met de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neem contact met ons op voor meer info!


Stap 1. Account aanmaken (gratis!)

 • Ga naar 'Mijn Dossier' om een gratis account aan te maken.
 • Vul uw e-mailadres en gewenst wachtwoord in.
 • U ontvangt een e-mail ter verificatie, bevestig hiermee uw e-mailadres.
 • Uw account is aangemaakt

Bent u een bestaande klant? Dan hebben wij een account voor u klaar staan, met uiteraard met de mogelijkheid om achteraf op factuur te betalen. Neem even contact met ons op voor meer info!

 

Lukt het u niet om een account aan te maken? Uiteraard kunnen wij dat voor u doen indien gewenst. Neem dan contact met ons op via 076 561 2139 e-mail ons op info@visumdienst.com.

Indien u geen dossier wilt hebben en ons de opdracht wil geven op de oude manier, dan is dat uiteraard geen probleem, Download ons opdrachtformulier en stuur deze ingevuld, tezamen met uw documenten naar ons op.


Stap 2. Visum aanvragen

 1. Via de Homepage kunt u uw reisgegevens invullen. Dit betreft uw nationaliteit, woonland en bestemming. Klik vervolgens op ‘Vraag visum aan’. Er volgt een pagina met alle informatie over uw bestemming. Selecteer de reden van uw reis, waarop de beschikbare visa worden weergegeven. Klik op ‘Direct aanvragen’ bij het visum dat u wenst aan te vragen. U begint met het aanmelden van uw visumaanvraag.
 2. Reizigers data - Voeg de reiziger(s) toe en klik op ‘volgende
 3. Reisdata - Vul per reiziger de data in wanneer het vertrek uit Nederland zal zijn en wat de uiterste datum is dat de reiziger het paspoort nodig heeft. Vul zo nodig extra bestemmingen in. Klik op ‘volgende
 4. Diensten en kosten - Kies de procedure waarmee u wilt dat wij uw aanvraag behandelen en vink de diensten (per bestemming) aan die u extra door ons geleverd wilt hebben
 5. Verzending – Voeg de contactpersoon toe voor deze aanvraag. Meld zo nodig een ophaalkoerier aan en vul het ophaaladres in. Ook de terugzendmethode van de paspoorten of documenten kunt u hier alvast aangeven met het gewenste adres. Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden en privacyverklaring klikt u op ‘volgende’.
 6. Overzicht en betaling - Controleer het goed en vul zo nodig een referentienummer in als dat op de factuur moet worden weergegeven. Als u akkoord gaat kunt u door naar de betaling door op ‘naar betaling’ te klikken. Kies de door u gewenste betaalmethode en betaal uw bestelling. Heeft u de rekening liever achteraf? Neem telefonisch contact op voor de opties.
 7. Bedankt voor uw aanvraag! - Wanneer de betaling is voldaan krijgt u daar binnen enkele ogenblikken een melding van per e-mail. Tegelijkertijd wordt de Visumdienst digitaal op de hoogte gebracht van uw aanvraag.

U kunt te allen tijde de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen op uw account via 'Mijn dossier'. Als u ingelogd bent, kunt u linksbovenin aanvinken welke gegevens u in uw dossier wilt inzien.


Stap 3. Verzend uw aanvraag naar de Visumdienst.

De volgende stap is het aanleveren van uw documentatie bij de Visumdienst, want in de meeste gevallen heeft de Visumdienst uw aanvraag hard-copy (op papier, fysiek, geprint) nodig. Vermeld hierbij uw ordernummer. Het fysiek aanleveren van uw aanvraag is niet nodig wanneer uw aanvraag een e-visum betreft, want dan kunt u de documentatie uploaden in uw online dossier. Hierover kunt u onderaan de pagina meer informatie vinden.


De Visumdienst gaat voor u aan de slag.

Zodra de Visumdienst uw aanvraag heeft ontvangen op kantoor, wordt de status in uw online dossier bijgewerkt. Ook ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail. U hoeft niets te doen tenzij de Visumdienst daar om vraagt. In principe wordt u altijd gebeld wanneer er gegevens ontbreken of wanneer het visum of legalisatie gereed is. Mocht u telefonisch niet bereikbaar zijn, dan volgt een e-mail.