China, op afspraak 12 maart, 2020

Sinds 17 december 2019 moet een visumaanvraag persoonlijk gedaan worden, zowel in Brussel als in Den Haag, omdat iedere aanvrager dan zijn vingerafdrukken moet afgeven. De verplichting is in principe eenmalig. Gedeponeerde vingerafdrukken blijven 5 jaar geldig, zodat wij volgende aanvragen weer wel kunnen behandelen. De verschijningsplicht geldt niet voor reizigers onder 14 en boven 70 jaar.

We proberen het al onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, maar houd rekening met een lastige procedure, vertragingen en wat hogere kosten. 

Consulair visum (visum in paspoort)
Het komt er in ieder geval op neer dat u het aanvraagformulier moet invullen, online een afspraak moet maken en op het moment van afspraak persoonlijk naar het Visa Centre in Den Haag of Brussel gaat om de documenten in te leveren. Wij kunnen nog wel een pre-check doen om u ervan te verzekeren dat u de juiste documenten heeft, en denk daar niet te licht over! We kunnen ook zorgen voor persoonlijke begeleiding op het Chinese Visacenter in Den Haag. Voor het Visacenter in Brussel bieden we (nog) geen begeleiding aan, maar daar zijn ze over het algemeen een stuk soepeler. Als de visa klaar zijn kunnen wij de paspoorten in uw naam ophalen en doorsturen, mits wij het originele reçu hebben.

E-visum (elektronisch visum)
Een andere optie is een visum bij aankomst: dat kunnen we regelen voor reizigers die met minimaal twee personen samen als toerist naar China reizen en ook weer samen vertrekken. Dan hoeven ze niet naar het visumbureau voor de aanvraag, ze moeten hun vingerafdrukken pas afgeven bij aankomst in China. Ook hun paspoort hoeft niet verstuurd te worden en de hele aanvraag kan per email naar ons worden gestuurd. De aanvraagduur is minimaal 3 weken mits de documentatie akkoord is. Let ook op de strenge voorwaarden! Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden.

Meer informatie vindt u hier.