Visum aanvragen?

Visum Nederland aanvraag informatie (NL)

Wilt u iemand naar Nederland halen? Dan zal het visum persoonlijk aangevraagd moeten worden bij de Nederlands consulaat of vertegenwoordiging van dat Nederlandse consulaat in het land waar de reiziger woont.
De Visumdienst kan u hier niet mee helpen. Via de website van Nederland wereldwijd is makkelijk te vinden waar de Nederlandse vertegenwoordigingen zich bevinden.

De gehele procedure staat beschreven op de website van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

In veel gevallen zal er een visum of verblijfsvergunning moeten worden aangevraagd. Ook kan er een workpermit vereist worden. Voor meer informatie, zie ook: https://ind.nl/en/work/working_in_the_Netherlands/Pages/Employee.aspx


Ook op de volgende website vindt u ontzettend veel informatie over Schengen visa: https://www.schengenvisainfo.com/

Brexit Update 09-02-2021

Sinds Brexit gelden voor Britten dezelfde regels als voor inwoners van andere niet EU landen. Dat betekent dat Britten voor een verblijf van langer dan 3 maanden altijd een verblijfsvergunning nodig hebben. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen Britten die vóór Brexit al in Nederland verbleven en Britten die na Brexit naar Nederland komen.

Zie ook https://ind.nl/Paginas/In-Nederland-wonen-na-Brexit.aspx

Als een Brit naar Nederland komt om zijn Britse werkgever te vertegenwoordiger en deze Brit blijft korter dan drie maanden, dan is er geen verblijfsvergunning nodig en ook geen tewerkstellingsvergunning. Wanneer een Brit korter dan drie maanden daadwerkelijk arbeid wil gaan verrichten én dat voor een in Nederland gevestigde werkgever, dan zal het UWV verlangen dat de werkgever een tewerkstellingsvergunning heeft. De IND gaat daar niet over.

Een tewerkstellingsvergunning (work permit) kan worden aangevraagd bij het UWV, zie: https://www.werk.nl/werkgevers/wervingsadvies/werkvergunning/aanvragen/tewerkstellingsvergunning/index.aspx

Als een Brit langer dan drie maanden naar Nederland wil komen, is er ten aller tijden een verblijfsvergunning benodigd.
De verblijfsvergunning is altijd gekoppeld aan het doel waarvoor de aanvrager naar Nederland wil komen. Bijvoorbeeld voor studie, gezinshereniging of het verrichten van arbeid.

Bij arbeid moet er dan sprake zijn van een Nederlandse werkgever. Bij arbeid als zelfstandige moet de aanvrager aantonen dat hij een onderneming heeft met een toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie.

Alle mogelijke vormen van arbeid staan omschreven in de volgende link https://ind.nl//werk/werken-in-Nederland/
Zie hier ook de Engelstalige variant: https://ind.nl/en/work/working_in_the_Netherlands/Pages/Employee.aspx


Overige instanties

Ministerie van Financiën
Adresgegevens

Korte Voorhout 7,
2511 CW 's-Gravenhage

Beëdigd Vertaler
Adresgegevens

,

Kamer van Koophandel
Adresgegevens

,

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Adresgegevens

Rijnstraat 8,
2515 XP Den Haag

Ministerie van Onderwijs
Adresgegevens

,

Ministerie van Volksgezondheid
Adresgegevens

,

Notaris
Adresgegevens

,

Rechtbank
Adresgegevens

,

CAK / BIG
Adresgegevens

,