Visum aanvragen?

Visum Mozambique aanvraag informatie (MZ)

Consulaire kosten

Single entry: € 60,- tot € 100,-
Multiple entry: € 120,- tot € 175,-
In geval van spoed worden er extra kosten doorberekend.
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: een week
Spoedprocedure: 2 werkdagen
Express spoed: 1 werkdag

Toeristen visa, minimaal 14 dagen op het consulaat
Zakelijke visumaanvragen duren langer!


Visum Mozambique

Reist u binnenkort naar Mozambique toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Algemene visuminformatie Mozambique

Reist u binnenkort naar Mozambique voor vakantie of als zakenreis, dan geldt er een visumplicht. Het aanvragen van een visum voor Mozambique regelt u eenvoudig bij de Visumdienst. Let op dat het visum in het paspoort komt te staan, wij dienen de visum vereiste documenten daardoor fysiek op kantoor te ontvangen. Online kunt u via deze website de vereiste visumdocumenten vinden en indien gewenst ook een koeriersdienst aanmelden voor het ophalen van uw paspoort en andere visum benodigde documenten. Uiteraard kunt u de documenten ook zelf versturen of langs brengen bij ons op kantoor.

 

Toeristen- en zakenvisum voor Mozambique

Voor zowel toeristische of zakelijke reizen heeft u een visum voor Mozambique benodigd. Voor beide reisdoeleinden kunt u een single of multiple entry visa krijgen waarmee u maximaal 30 dagen mag verblijven.

Voor nu is de 3 maanden multiple entry (met 30 dagen verblijf) is het hoogste haalbare visum op het consulaat van Mozambique in Brussel. Visa en de verblijfsduur kunnen mogelijk verlengd worden bij een immigratiedienst (immigration office) in Mozambique.

LET OP: met een toeristenvisum mag u alleen toeristische activiteiten ondernemen in Mozambique. Gaat u zakelijke activiteiten (casual business zoals o.a. business meetings) ondernemen, dan moet u een zakenvisum aanvragen.

 

Samenvatting visum voor Mozambique

Type visa

Toeristen- & zakenvisum

Kosten

€ 60,- tot € 100,- Single entry

€ 120,- tot € 175,- Multiple entry

Geldigheid

3 maanden met 30 dagen verblijf

Levertijd

14 dagen minimaal


Veelgestelde vragen

Nee, Mozambique geeft geen visa bij aankomst af aan reizigers. U moet dus van te voren uw visa voor Mozambique aanvragen. De Visumdienst kan u hierbij volledig assisteren.

Voor Mozambique heb je zowel voor vakantie als zakenreis een visum nodig. De aanvraag van het visum kunt u bij Visumdienst gemakkelijk online starten.

Een visum aanvragen voor Mozambique duurt momenteel minimaal 2 weken voor een toeristische aanvraag. Voor een zakelijk visum duurt de procedure 2 tot 4 weken.

De kosten voor het aanvragen van het visum Mozambique bedragen tussen de €60,- tot €100,- per persoon voor een single entry. De kosten voor een multiple entry bedragen tussen de €120,- tot €175,-. Deze kosten zijn zonder bemiddelingskosten, verzending en BTW.


Ambassade

Ambassade Mozambique in België

Adresgegevens

Boulevard Saint-Michel 97,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Mozambique
Adresgegevens

Avenida Kwame Nkrumah 324 ,
Maputo


Bestanden
Mozambique - aanvraagformulier.pdf