Visum aanvragen?

Visum Mozambique aanvraag informatie (MZ)

Consulaire kosten

Single entry: € 60,- tot € 100,-
Multiple entry: € 120,- tot € 175,-
In geval van spoed worden er extra kosten doorberekend.
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: een week
Spoedprocedure: 2 werkdagen
Express spoed: 1 werkdag

Toeristen visa, minimaal 14 dagen op het consulaat
Zakelijke visumaanvragen duren langer!

Visum Mozambique

Reist u binnenkort naar Mozambique toe? Vraag hier uw visum aan!


COVID-19 update Mozambique

Laatste update: 29-12-2020

De ambassade van Mozambique geeft weer visa uit.
Echter duurt het uitgifte proces een stuk langer, omdat wij eerst een toestemming moeten aangevragen bij de immigratieautoriteiten van Mozambique voordat er een visum kan worden uitgeschreven.

Zowel business als toeristen visa kunnen weer worden aangevraagd. Helaas zijn er geed spoed visa mogelijk aan te vragen op het moment.

Wij geven het advies om te wachten met het kopen van een vliegticket, gezien het onduidelijk is op voorhand te zeggen wanneer het visum gereed is.

Voor meer informatie, neem contact op met de Visumdienst!
 

 

Algemene visuminformatie Mozambique

Multiple entry visa met een geldigheid van 6 maanden of een langer verblijf dan 30 dagen worden niet meer afgegeven door de ambassade van Mozambique. Een single entry wordt tegenwoordig ook voor 30 dagen afgegeven.
3 maanden multiple entry (met 30 dagen verblijf) is het hoogsthaalbare visum op het consulaat van Mozambique in Brussel. Visa en de verblijfsduur kunnen mogelijk verlengd worden bij een immigratiedienst (immigration office) in Mozambique.

Visum Mozambique online aanvragen

Reist u binnenkort naar Mozambique voor vakantie of als zakenreis, dan geldt er een visumplicht. Het aanvragen van een visum voor Mozambique regelt u eenvoudig bij de Visumdienst. Let op dat het visum in het paspoort komt te staan, wij dienen de visum vereiste documenten daardoor fysiek op kantoor te ontvangen. Online kunt u via deze website de vereiste visumdocumenten vinden en indien gewenst ook een koeriersdienst aanmelden voor het ophalen van uw paspoort en andere visum benodigde documenten. Uiteraard kunt u de documenten ook zelf versturen of langs brengen bij ons op kantoor.


Veel gestelde vragen rondom het aanvragen van een visum voor Mozambique

Heb je een visum nodig voor Mozambique?

Voor Mozambique heb je zowel voor vakantie als zakenreis een visum nodig. De aanvraag van het visum kunt u bij Visumdienst gemakkelijk online starten.

Hoe lang duurt het aanvragen van het visum Mozambique?

Een visum aanvragen voor Mozambique duurt momenteel minimaal 2 weken voor een toeristische aanvraag. Voor een zakelijk visum duurt de procedure 2 tot 4 weken.
Heeft u het visum voor Mozambique eerder nodig, dan is het momenteel vanwege Covid-19 nog niet mogelijk om deze met spoed of express spoed aan te vragen.

Wat kost een visum voor Mozambique?

De kosten voor het aanvragen van het visum Mozambique bedragen tussen de €60,- tot €100,- per persoon voor een single entry. De kosten voor een multiple entry bedragen tussen de €120,- tot €175,-. Deze kosten zijn zonder bemiddelingskosten, verzending en BTW.


Ambassade

Ambassade Mozambique in België

Adresgegevens

Boulevard Saint-Michel 97,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Mozambique
Adresgegevens

Avenida Kwame Nkrumah 324 ,
Maputo


Bestanden
Mozambique - aanvraagformulier.pdf