Visum aanvragen?

Visum Mexico aanvraag informatie (MX)


Visum Mexico

Nederlanders hebben geen visum benodigd om Mexico binnen te kunnen reizen als toerist en/of zakelijke doeleinden tot een verblijf van maximaal 180 dagen.

Dit geldt zolang zij geen voorafgaande toestemming hebben geregeld voor winstgevende activiteiten, zoals reizen voor toeristische doeleinden, studie, zakelijke bijeenkomsten, besprekingen, medische behandeling, technische assistentie, professionele begeleiding, installatie van software, enzovoort.

 

Belangrijke benodigdheden voor mijn reis naar Mexico

Ondanks dat reizigers met een Nederlandse nationaliteit geen visum nodig hebben voor Mexico, adviseert de Visumdienst om altijd de reisdocumenten op papier bij zich te hebben. De reiziger dient namelijk bereid te zijn om vragen van de immigratieautoriteiten met betrekking tot reisdoeleinden nauwkeurig te kunnen beantwoorden en mogelijk ook bewijs daarvan te kunnen overleggen.

Denk bijvoorbeeld aan een heen- en terugvlucht (waarin de 180 dagen niet worden overschreden) en bewijs van financiële middelen. Het is daarom niet aan te raden om slechts een enkele heenreis te boeken, maar al voorzien te zijn van een vliegticket, bus-/treinkaartje naar andere bestemmingen, hotelreserveringen in andere landen, enzovoort.

  • LET OP: De immigratie officier bij de Mexicaanse immigratieautoriteiten heeft altijd het recht om een reiziger te weren. Onthoud dat toelating tot Mexico, net als voor elk ander land, afhankelijk is van de definitieve goedkeuring van immigratieambtenaren op het punt van binnenkomst. De immigratie officier heeft de bevoegdheid om de authenticiteit van alle documenten en de waarheidsgetrouwheid van de informatie die verstrekt worden te verifiëren.
  • LET OP: Reist u naar Mexico met een tussenstop in Amerika? Dan heeft u ook een ESTA nodig dat voor uw reis aangevraagd moet worden. De Visumdienst kan u hierbij assisteren.
  • LET OP: Houdt er daarnaast rekening mee dat wanneer de reiziger Mexico binnen reist, het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn bij aankomst en uiteraard nog geldig zal zijn bij het terugkeren naar Nederland.

 

FMM – Forma Migratoria Multiple voor Mexico

Wanneer u over land naar Mexico reist voor reisdoelen waarvoor u geen visum nodig heeft, dan moet u een online FMM formulier invullen voordat u vertrekt. Het dient als bevestiging en bewijs van de wettige binnenkomst van buitenlanders in Mexico, inclusief de toegestane verblijfsduur. Zorg ervoor dat u het FMM formulier goed bewaart gedurende het gehele verblijf in Mexico. U moet het formulier namelijk aan de douanebeambten tonen wanneer u het land weer verlaat.

Het FMM formulier van Mexico vindt u hier: https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/en/solicitud.html


Veelgestelde vragen

Ongeacht de nationaliteit is een visum vereist wanneer de reiziger van plan is om langer dan 180 dagen in Mexico te verblijven, OF wanneer de reiziger van plan is te gaan ‘werken’ in Mexico onder een Mexicaanse werkgever (tegen betaling en dus salaris zal ontvangen van een Mexicaanse werkgever voor een professionele dienst).

Nee, u hoeft dan geen FMM formulier vooraf in te vullen voor Mexico. Enkel als u over land Mexico in reist.


Ambassade

Ambassade Mexico in Nederland

Adresgegevens

Nassauplein 28,
2585 EC 's-Gravenhage

Ambassade Mexico in België

Adresgegevens

Franklin Rooseveltlaan 94,
B-1000 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Mexico
Adresgegevens

Volcán 150, 2nd floor, Qúbica Building, Col. Lomas de Chapultepec, ,
C.P. 11000 Mexico City


Bestanden
Mexico - aanvraagformulier.pdf