Visum aanvragen?

Visum Mexico aanvraag informatie (MX)

Update 08-02-2021
 

Nederlanders hebben geen visum benodigd om Mexico binnen te kunnen reizen als toerist en/of zakelijke doeleinden tot een verblijf van 180 dagen (zonder dat zij op voorhand toestemming hebben geregeld om winstgevende activiteiten uit te voeren, afreizen voor toeristische doeleinden, studie(s), zakelijke bijeenkomsten, business discussions, medische behandeling, technische assistentie, professionele begeleiding, installatie van software et cetera).

Meer informatie hierover vindt u hier: http://www.inm.gob.mx/gobmx/word/index.php/paises-no-requieren-visa-para-mexico/


De reiziger dient bereid te zijn om vragen van de immigratieautoriteiten met betrekken tot reisdoeleinden nauwkeurig te kunnen beantwoorden en mogelijk daar ook bewijs voor aan te moeten leveren. Denk hier aan een heen- en terugvlucht (waarin de 180 dagen niet worden overschreden) en bewijs van voldoende financiële middelen. Het is daarom niet aan te raden om een enkele heenreis te boeken, maar dan dus ook al voorzien te zijn van een vliegticket, bus/trein kaartje naar andere bestemmingen, hotelreserveringen in andere landen, et cetera.

De immigratie officier bij de Mexicaanse immigratieautoriteiten heeft altijd het recht om een reiziger te weren. Onthoud dat toelating tot Mexico, net als voor elk ander land, afhankelijk is van de definitieve goedkeuring van immigratieambtenaren op het punt van binnenkomst. De immigratie officier heeft de bevoegdheid om de authenticiteit van alle documenten en de waarheidsgetrouwheid van de informatie die verstrekt worden te verifiëren.

Ongeacht de nationaliteit is een visum vereist wanneer de reiziger van plan is om langer dan 180 dagen in Mexico te verblijven, OF wanneer de reiziger van plan is te gaan ‘werken’ in Mexico onder een Mexicaanse werkgever (tegen betaling en dus salaris zal ontvangen van een Mexicaanse werkgever voor een professionele dienst).

Houdt er daarnaast rekening mee dat wanneer de reiziger Mexico binnen reist, het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn bij aankomst en uiteraard nog geldig zal zijn bij het terugkeren naar Nederland.


Vanwege Covid-19 dient er alvorens een online vragenlijst ingevuld te worden, genaamd:

CUESTIONARIO DE IDENTIFICACIÓN DE FACTORES DE RIESGO EN VIAJEROS
QUESTIONNAIRE OF IDENTIFICATION OF RISK FACTORS IN TRAVELERS

Dat kan via de volgende website: https://afac.hostingerapp.com/ 


Ambassade

Ambassade Mexico in Nederland

Adresgegevens

Nassauplein 28,
2585 EC 's-Gravenhage

Ambassade Mexico in België

Adresgegevens

Franklin Rooseveltlaan 94,
B-1000 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Mexico
Adresgegevens

Volcán 150, 2nd floor, Qúbica Building, Col. Lomas de Chapultepec, ,
C.P. 11000 Mexico City


Bestanden
Mexico - aanvraagformulier.pdf