Visum aanvragen?

Visum Mali aanvraag informatie (ML)

Consulaire kosten

Single entry, 1 maand geldig: € 70,-
Multiple entry, 3 maanden geldig: € 90,-
Multiple entry, 6 maanden geldig: € 120,-
Multiple entry, 1 jaar: € 160,-
Bij spoed wordt er € 30,- extra berekend door het consulaat

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: 7 dagen
Spoed: 3 werkdagen

Let op dat de ambassade niet elke dag geopend is

Visum Mali

Reist u binnenkort naar Mali toe? Vraag hier uw visum aan!
 

Algemene visuminformatie Mali

Elke reiziger met een Nederlandse en Belgische nationaliteit heeft een visum benodigd voor Mali. Het visum moet geregeld worden via de ambassade van Mali. De Visumdienst kan u hierbij assisteren.

 

Soorten visa voor Mali

Mali biedt verschillende soorten visa, waaronder toeristenvisa, zakenvisa en privé/familie bezoek visa. Het type visum dat u nodig heeft, hangt af van uw reisdoel. Daarnaast zit er nog verschil in lengte visum, aantal inreizen (single/multiple entry), en maximale verblijfsduur. Weet u niet zeker welk soort visum u nodig heeft? Dan kan de Visumdienst u hierbij assisteren.

 

Benodigde documenten voor visa Mali

De vereiste documenten voor een visumaanvraag voor Mali kunnen variëren, maar over het algemeen heeft u nodig:

  • Het visumaanvraagformulier in tweevoud (te downloaden onderaan deze pagina). Vergeet niet twee maal uw handtekening te plaatsen!
  • 2 pasfoto's (Indien u geen pasfoto's heeft, of deze gedateerd zijn, dan kan Visumdienst u van pasfoto's voorzien, dat scheelt weer een ritje naar de fotograaf!)
  • Kopie paspoort 1e en 2e (persoons)pagina
  • bewijs van accommodatie (Bijvoorbeeld hotel reservering)
  • Vluchtreservering
  • Een kopie van uw vaccinatie boekje met de gele koorts (De gele koorts vaccinatie is verplicht om Mali in te mogen reizen, ook bij de visumaanvraag moet bewijs worden aangetoond.)
  • Voor een zakelijke reis dient er ook een uitnodiging van de te bezoeken partij aangeleverd worden en daarnaast een garantiebrief vanuit de Nederlandse organisatie

Om alle benodigdheden voor uw type visum precies te zien kunt u het beste een klein gedeelte van het aanvraag proces in gaan.

Dit doet u door op de oranje knop “vraag visum aan” te klikken. Selecteer daarna de reden van uw reis en kies het type visum dat u graag wilt aanvragen. Klik dan op de oranje knop “direct aanvragen” waardoor u aan de rechterkant van de pagina de lijst met benodigdheden kunt zien. Dit is het begin van uw aanvraagproces.

Maak je geen zorgen, door op de oranje “direct aanvragen” knop te klikken betekend niet dat u gelijk uw visum aan hoeft te vragen.

 

Visumkosten voor Mali

De tarieven voor een visum voor Mali kan variëren, afhankelijk van het type visum, procedure en de duur van uw verblijf. Hou er rekening mee: naast de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling, verzending en BTW er nog bovenop.

 

Type visa

Toeristenvisa, zakenvisa, privé/familie bezoek visa

Kosten

€70 - €160

Geldigheid

1-12 maanden

Levertijd

3-7 werkdagen


Veelgestelde vragen

Een visum aanvragen voor Mali duurt bij Visumdienst gemiddeld 1 tot 2 weken. Met spoed kan het visum sneller gereed zijn. Heeft u een spoed/expres procedure. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op.

Op dit moment heeft de ambassade voor Mali nog geen e-visa beschikbaar gesteld voor mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Alleen een visum in uw paspoort is mogelijk.

Nee, voor een visumaanvraag voor Mali hoeft u niet persoonlijk op bezoek. De Visumdienst kan u hierbij volledig van dienst zijn. U moet wel zorgen dat wij alle benodigde documenten fysiek op ons kantoor krijgen.

Dit kan u naar ons toesturen via koeriersdienst of aangetekende post. Uiteraard kunt u de documenten ook bij ons afgeven bij ons kantoor in Breda! (Graaf Engelbertlaan 75, 4837DS, Breda).

De verplichte vaccinatie voor uw visumaanvraag is de gele koorts. Hiervoor moet u bewijs verstrekken. Anders zal uw visumaanvraag niet worden geaccepteerd.


Ambassade

Ambassade Mali in België

Adresgegevens

487, Avenue Molière ,
B-1060 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Mali
Adresgegevens

Rue 250, porte 31 (tegenover het gebouw van Save the Children) ,
Hamdallaye ACI 2000 Bamako


Bestanden
Mali - aanvraagformulier.pdf