Visum aanvraag informatie Japan (JP)

COVID-19 update Japan

Laatste update: 03-02-2021

Momenteel moet er een visum worden aangevraagd voor Nederlanders die naar Japan willen. Helaas geeft het consulaat vanwege Covid nu tijdelijk geen visa uit. Naar verwachting zullen zij het werk pas weer gaan voort zetten na de Olympische spelen rond augustus.

Japan heeft haar grenzen gesloten voor merendeel van de nationaliteiten, o.a. Nederlanders worden geweigerd zonder visum.

Een quarantaine periode van 14 dagen bij aankomst wordt momenteel verplicht. Voor korte zakelijke reizen worden er af en toe uitzonderingen gemaakt door het Ministry of Health, om dit af te kunnen stemmen zijn zij te bereiken via: + 81-3-3-5952176

Sinds 5 augustus j.l. is het voor reizigers met een Japans residence permit speciale omstandigheden weer mogelijk om Japan in te reizen. Echter, deze reizigers worden alleen toegelaten met een re-entry permit en onder strenge quarantaineregelingen.
 

 

Algemene visuminformatie Japan

In het geval er een visum voor Japan aangevraagd moet worden, ontvangen we graag de originele documenten. Kopieën worden door de ambassade niet geaccepteerd.


Ambassade

Ambassade Japan in Nederland

Adresgegevens

Tobias Asserlaan 2,
2517 KC 's-Gravenhage

Ambassade Japan in België

Adresgegevens

Van Maerlantstraat 1,
B-1040 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Japan
Adresgegevens

3-6-3 Shibakoen, Minato-ku ,
Tokio 105-0011


Bestanden
Japan - aanvraagformulier.pdf