Visum aanvragen?

Visum Iran aanvraag informatie (IR)

Consulaire kosten

Toeristenvisum: € 50,-
Grant Notice: € 60,-
Zakenvisum: € 60,-
Hierbovenop berekenen we onze bemiddelingskosten, eventuele extra diensten en btw.

Visum Iran

Wilt u naar Iran toe reizen? Regel hier uw Grant Notice en visum voor Iran!
 


Update Iran

Laatste update 31-07-2023
De ambassade van Iran verplicht nu een verzekering af te nemen tijdens de visumaanvraag. De kosten van deze verzekering hebben wij al in de consulaire kosten opgenomen en schieten wij voor op ambassade.

Update 01-05-2022

Visumdienst kan weer visa regelen voor Iran!
Wij kunnen een visum regelen via de ambassade (voor reizen over land), maar kunnen ook regelen dat u toestemming (Grant Notice) heeft voor het verkrijgen van een visum bij aankomst op het vliegveld in Iran.
 

 

Algemene visuminformatie Iran

Voor een toeristische visumaanvraag voor Iran is een Grant Notice vereist, dit is een toestemming dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Iran wordt uitgegeven. Deze Grant Notice voor Iran kan door de Visumdienst verzorgd worden. Als de Grant Notice eenmaal binnen is, kunt u uw visum voor Iran ook door de Visumdienst laten verzorgen. Dat verloopt dan via de ambassade van Iran in Den Haag of bij aankomst per internationaleie luchthaven (Teheran) in Iran.

Mocht u het visum liever zelf aanvragen, dan kan dat ook. Dit kan in Den Haag, maar ook bij andere ambassades van Iran wereldwijd of zelfs op de luchthaven bij aankomst in Iran (+ € 75). Houd er in dit laatste geval wel mee dat u daar enige tijd voor uit moet trekken, bij ambassades in buurlanden kan dit zelfs een week duren.

 

Visumstempel Israël en reizen naar Iran

Bent u in Israël geweest en heeft u een visumstempel in uw paspoort staan? Of is er op een andere manier mogelijk dat uw bezoek aan Israël bekend is bij de autoriteiten? Dan wordt u niet toegelaten tot Iran.


Ambassade

Ambassade Iran in Nederland

Adresgegevens

Duinweg 20,
2585 JX 's-Gravenhage

Ambassade Iran in België

Adresgegevens

Franklin Rooseveltlaan 15,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Iran
Adresgegevens

No. 60 West Arghavan street Dibaji North Street ,
Farmanieh Teheran


Bestanden
Iran - aanvraagformulier (EN).pdf
Iran - aanvraagformulier (NL).pdf
Iran - aanvraagformulier zaken.pdf