• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
03-04-2020 13:34u
Indonesie

Visum aanvraag informatie Indonesie (ID)

Gaat u binnenkort op reis naar Indonesie? Op vakantie in Indonesie? Of gaat u voor zaken naar Indonesie? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor Indonesie. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor Indonesie op orde zijn! Direct uw visum aanvragen Indonesie

Visum nodig
ja
Aanvragen
bij aankomst gratis visum voor max. 30 dagen, voor langer verblijf via Visumdienst Breda (max. 60 dagen)
Paspoort
geldig tot 6 maanden na gepland verbijf

Ambassade

Tobias Asserlaan 8
2517 KC 's-Gravenhage
www.indonesia.nl

Consulaat

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
geldig tot 6 maanden na gepland verbijf
Aantal aanvraagformulieren
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
ja 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier Voorbeeld van uitnodiging
Opmerking: nodig voor sociaal-cultureel visum (> 60 dagen): moet worden ingevuld, door (Indonesisch) gemeentehuis afgestempeld en met kopie van de KTP-kaart (id-kaart) van de relatie in Indonesië worden meegezonden
Downloaden aanvraagformulier Brussel:
Opmerking: alleen voor Belgen en/of in België woonachtige buitenlanders
Downloaden aanvraagformulier machtiging
Opmerking: Moet door iedereen worden ingevuld en ondertekend die via ons zijn visum aanvraagt.
Downloaden aanvraagformulier Electronische aanmelding
Opmerking: Dit formulier invullen en verzenden, de bevestiging printen en ondertekenen en met paspoort, pasfoto en boekingsverklaring opsturen. NB er mogen geen handmatige veranderingen in het formulier worden aangebracht.

Opdrachtformulieren
Prive Breda
Zakelijk Breda
 
Aanwijzingen voor de aanvraag Toon alle informatie

Toeristen uit Nederland en België hebben voortaan geen visum meer nodig om Indonesië binnen te komen. Reizigers mogen dertig dagen in het land blijven zonder visum.
Bij binnenkomst krijgen de toeristen een inreisstempel met de tekst ‘tourism purpose only’. De visumvrijstelling wordt alleen gegeven wanneer toeristen Indonesië binnenkomen via de luchthavens van Jakarta, Bali, Medan, Surabaya en Batam en de zeehavens van Tanjung Pinang, Batam en Riau. In de andere lucht- en zeehavens moeten zij nog wel een VOA (visa on arrival) aanschaffen voor $ 35.

Nederlanders kunnen ook een visum bij aankomst (VOA = visa on arrival) kopen op alle grote vliegvelden en zeehavens (zie hieronder) . Dat kan voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen, maar kan lokaal eenmaal met 30 dagen worden verlengd..Een visum voor max. 30 dagen kost 25$. U kunt ook met Euro's betalen.

In alle andere gevallen (zakenreis, bezoek langer dan 30 dagen, familiebezoek, aankomst op vliegveld zonder VOA-mogelijkheid ) moet er nog van tevoren een visum worden aangevraagd.

Vliegvelden:
Medan, Pekanbaru, Padang, Jakarta, Surabaya, Bali, Manado, Halim Perdana Kusuma (Jakarta), Adisucipto (Yogyakarta), Adisumarmo (Solo), Selaparang (Mataram), Lombok, Sepinggan (Balikpapan), Kalimantan, Hasanudddin (Makasar), Sulawesi, en Eltari (Kupang), Timor.
Op het vliegveld van Bandung kan geen VOA (visa on arrival) worden aangevraagd.

Zeehavens:
Batam, Tanjung Uban (Bintan), Belawan (Medan), Sibolga (Sumatra), Dumai, Teluk Bayar (Padang, Sumatra), Padang Bai (Bali), and Jayapura (Papua), Teluk Bayar in (Padang, Sumatra), Bitung, Tanjung Balaikarimun, Tanjung Mas (Semarang),Tenau (Kupang), Pare Pare (Sulawesi), Bintang Pura (Tanjung Pinang), en Soekarno-Hatta (Makassar, Sulawesi)

Dit zijn de visumvoorwaarden:

Voor toeristen kan er een visum worden afgegeven met een geldigheid van 60 dagen (NB: dat is niet hetzelfde als 2 maanden!) dat niet verlengd kan worden. Visumkosten zijn € 46 voor een visum van 60 dagen. Visa van 30 dagen worden niet meer uitgegeven door het consulaat. Overschrijding van de periode kost $ 30 per dag, en de kans dat een volgend visum geweigerd wordt. Visa zijn geldig voor een enkele inreis: er worden geen multiple entry visa (visa voor meerdere inreizen) afgegeven. Voor een volgende reis moet dus een nieuw visum worden aangevraagd. Dat kan (weer) bij aankomst of bij een indonesisch consulaat in een buurland.

Voor familie- en vriendenbezoek kan er een visum voor 60 dagen afgegeven worden dat wèl verlengd kan worden. Daarvoor moet er een uitnodiging/sponsorbrief (zie downloaden) van een Indonesiër en een kopie van zijn KTP-kaart (Kartu Tanda Pendukuk = Indonesisch identiteitsbewijs) worden bijgevoegd. In Indonesië moet deze verklaring worden gelegaliseerd door de gemeente. Die mag ook worden uitgegeven door een in Nederland wonende Indonesiër. Dit 'Sosial visa' geeft je de mogelijkheid om max. 180 dagen in Indonesië te verblijven, je moet dat visum 10 dagen voordat je eerste twee maanden zijn verstreken bij de plaatselijke 'Imigrasi' laten verlengen, de verlenging is dan voor 30 dagen. Je kan in totaal 4 maal verlengen zodat je aan een totaal komt van 180 dagen. De kosten van verlenging aldaar zijn 250.000 IDR per verlenging.

Nieuw is dat mensen die een sociaal-cultureel visum aanvragen, niet alleen een gelegaliseerde uitnodiging met een kopie van de KTP-kaart van de uitnodiger moeten aanleveren, maar ook toestemming van het Immigratiekantoor ("Kantor Immigrasi") uit de plaats waar de sponsor vandaan komt.

Voor zakenreizigers kunnen er wèl multiple-entry visa voor een jaar worden afgegeven, maar dan alleen met toestemming van de Indonesische Immigratiedienst, die daar van tevoren door het te bezoeken bedrijf moet zijn aangevraagd.

Bij een visumaanvraag voor minderjarige kinderen moeten beide ouders mede ondertekenen als zij zelf geen visum aanvragen.

Iedereen die via de Visumdienst een visum voor Indonesië aanvraagt moet een ingevulde en ondertekende machtiging bijvoegen, zie hier.

Aantal pasfoto's
Zakelijke reis
garantiebrief + uitnodiging met kopie KTP-kaart van de ondertekenaar
voor multiple entry visa: toestemming van immigratiedienst
Toeristische reis
boekingsverklaring of kopie ticket per persoon
bij familiebezoek: uitnodiging (zie onder download) en kopie KTP kaart overleggen
Overige voorwaarden
een boekingsverklaring per persoon
Machtinging voor de visumdienst om het visum aan te vragen
kinderen zie extra informatie
Opmerkingen


Visumkosten
€ 50
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
een week 
Visum te gebruiken binnen
3 maanden
Maximum geldigheid voor verblijf
60 dagen
Aantal inreizen
een
Visumvereisten volgens ambassade
Extra informatie visumaanvraag Toon alle informatie

Indonesië

Toeristen uit Nederland en België hebben voortaan geen visum meer nodig om Indonesië binnen te komen. Reizigers mogen dertig dagen in het land blijven zonder visum.
Bij binnenkomst krijgen de toeristen een inreisstempel met de tekst ‘tourism purpose only’. De visumvrijstelling wordt alleen gegeven wanneer toeristen Indonesië binnenkomen via de luchthavens van Jakarta, Bali, Medan, Surabaya en Batam en de zeehavens vanTanjung Pinang, Batam en Riau. In de andere lucht- en zeehavens moeten zij nog wel een VOA (visa on arrival) aanschaffen voor $ 35.

Nederlanders kunnen ook een visum bij aankomst (VOA = visa on arrival) kopen op alle grote vliegvelden en zeehavens (zie hieronder) . Dat kan voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen, maar kan lokaal eenmaal met 30 dagen worden verlengd..Een visum voor max. 30 dagen kost 25$. U kunt ook met Euro's betalen.

In alle andere gevallen (zakenreis, bezoek langer dan 30 dagen, familiebezoek, aankomst op vliegveld zonder VOA-mogelijkheid ) moet er nog van tevoren een visum worden aangevraagd.

Vliegvelden:
Medan, Pekanbaru, Padang, Jakarta, Surabaya, Bali, Manado, Halim Perdana Kusuma (Jakarta), Adisucipto (Yogyakarta), Adisumarmo (Solo), Selaparang (Mataram), Lombok, Sepinggan (Balikpapan), Kalimantan, Hasanudddin (Makasar), Sulawesi, en Eltari (Kupang), Timor.
Op het vliegveld van Bandung kan geen VOA (visa on arrival) worden aangevraagd.

Zeehavens:
Batam, Tanjung Uban (Bintan), Belawan (Medan), Sibolga (Sumatra), Dumai, Teluk Bayar (Padang, Sumatra), Padang Bai (Bali), and Jayapura (Papua), Teluk Bayar in (Padang, Sumatra), Bitung, Tanjung Balaikarimun, Tanjung Mas (Semarang),Tenau (Kupang), Pare Pare (Sulawesi), Bintang Pura (Tanjung Pinang), en Soekarno-Hatta (Makassar, Sulawesi) 

Dit zijn de visumvoorwaarden:

Voor toeristen kan er een visum worden afgegeven met een geldigheid van 60 dagen (NB: dat is niet hetzelfde als 2 maanden!) dat niet  verlengd kan worden. Visumkosten zijn € 46 voor een visum van 60 dagen. Visa van 30 dagen worden niet meer uitgegeven door het consulaat. Overschrijding van de periode kost  $ 30 per dag, en de kans dat een volgend visum geweigerd wordt.  Visa zijn geldig voor een enkele inreis: er worden geen multiple entry visa (visa voor meerdere inreizen) afgegeven. Voor een volgende reis moet dus een nieuw visum worden aangevraagd. Dat kan (weer)  bij aankomst of bij een indonesisch consulaat in een buurland.

Voor familie- en vriendenbezoek kan er een visum voor 60 dagen afgegeven worden dat wèl verlengd kan worden. Daarvoor moet er een uitnodiging/sponsorbrief  (zie downloaden) van een Indonesiër en een kopie van zijn KTP-kaart (Kartu Tanda Pendukuk = Indonesisch identiteitsbewijs) worden bijgevoegd. In Indonesië moet deze verklaring worden gelegaliseerd door de gemeente. Die mag ook worden uitgegeven door een in Nederland wonende Indonesiër.

NIEUW: sinds 1 februari 2018 moet ook het immigratiekantoor (Kantor Immigrasi, er is er een in alle grote steden), toestemming geven voor dit sociaal-culturele visum. En bij de aanvraag moet ook een brief van de werkgever/onderwijsinstelling worden aangeleverd met een gedetailleerde omschrijving van de reden van de reis en met een goedkeuring aan de visumaanvrager om te reizen.

Dit 'Sosial visa' geeft je de mogelijkheid om maximaal 180 dagen in Indonesië te verblijven, je moet dat visum 10 dagen voordat je eerste twee maanden zijn verstreken bij de plaatselijke 'Imigrasi'  laten verlengen, de verlenging is dan voor 30 dagen. Je kan in totaal 4 maal verlengen zodat je aan een totaal komt van 180 dagen. De kosten van verlenging aldaar zijn 250.000 IDR per verlenging.

Voor zakenreizigers kunnen er wèl multiple-entry visa voor een jaar worden afgegeven, maar dan alleen met toestemming van de Indonesische Immigratiedienst, die daar van tevoren door het te bezoeken bedrijf moet zijn aangevraagd.

Iedereen die via de Visumdienst een visum voor Indonesië aanvraagt moet een ingevulde en ondertekende machtiging bijvoegen, zie hier.

Reizen met kinderen:

Voor kinderen onder de 12 jaar moet men ook het volgende aanleveren:
  • Een kopie van de geboorteakte
  • Een toestemmingsbrief ondertekend door een van de ouders/voogden,
  • Een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden

Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar moet men het volgende aanleveren:
  •Een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden
  •Een toestemmingsbrief ondertekend door een van de ouders/voogden,

Mocht het kind met beide ouders meereizen en hebben deze al hun visum verkregen dan moet men ook:
  • Een kopie van het visum aanleveren
  • Een kopie van de vluchtbevestiging

Reist het kind alleen of met één van de ouders of met een ander familielid dan moet men het volgende aanleveren:
  • Een kopie van de geboorteakte
  • Een officiële machtigingsbrief te verkrijgen bij de gemeente waar het kind staat ingeschreven

Indien het aanvraag betreft voor het hele gezin dan hoeft men alleen een toestemmingsbrief en een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden ingediend worden als het kind jonger is dan 12 jaar.

 


 

Overige gegevens Indonesie

Voertaal ambassade/consulaat
nederlands
Verplichte vaccinaties
geen
Aanbevolen vaccinaties
zie www.lcr.nl

Indonesia Tourist Promotion Office

3-4 Hannover Street
GB-London W1R 9HH
T: 00-44 207 4930030
   
 

Nederlandse Ambassade in Indonesie

Jalan H.R. Rasuna Said, Kavel S-3,
Kuningan, Jakarta 12950

T: +62 21 5241029
F: +62 21 5700734
Url: http://indonesie.nlambassade.org/
Email: jak@minbuza.nl

Nederlands Consulaat in Indonesie

Jl. Raya Kuta 127
Kuta, Denpasaar 80001
P.O.Box 3337, Denpasar 80001
T: +62-361-761502
F: +62-361-754897
  Email: dutchconsulate@kcbtours.com
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139

meer contactinformatie...Het weer in Jakarta, Indonesia
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland