Visum aanvragen?

Visum Curacao aanvraag informatie (CW)


Visum Curaçao (ED Card)

Reist u binnenkort naar Curaçao toe? Vraag hier eenvoudig uw Embarkation Card (ED Card) aan!

 

Visum Curaçao aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, wordt de ED Card aangevraagd volgens de door u gekozen procedure (budget, normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door de ambassade van Curaçao ontvangt u van ons een e-mail met daarin het toegekende ED Card. Het is belangrijk dat u deze ED Card uitprint en meeneemt op reis.

Heeft u vragen over het aanvragen van de ED Card? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

Algemene visuminformatie Curaçao

Curaçao behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen en is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voor reizigers met een Nederlandse nationaliteit geldt dat zij geen visum nodig hebben voor Curaçao, mits hun verblijf korter is dan 180 dagen.

 

Embarkation Card (ED Card)

Voor alle bezoekers aan Curaçao is een Electronische Aankomst kaart benodigd, ook wel genoemd: Embarkation Card, ED Card/Kaart, Passenger arrival card, Passenger departure card; een ander woord voor 'immigratiekaart', verplicht.

Deze immigratiekaart is ter vervanging van de immigratiekaarten die voorheen aan boord van het vliegtuig werden uitgedeeld, per oktober 2019 bestaan deze niet meer.

De immigratiekaart is verplicht voor elke reiziger, behalve Curaçao ingezetenen en mensen die op Curaçao zijn geboren. Het is ook verplicht voor reizigers die overstappen en doorvliegen naar een andere bestemming. De immigratiekaart moet minimaal 24 uur voorafgaand aan de reis aangevraagd zijn en moet geprint meegenomen worden in de handbagage, zodat u hem ten alle tijd en kunt laten zien.

Gedurende dit verblijf mag de bezoeker géén werkzaamheden uitvoeren tegen betaling of als beloning voor een lokale bewoner of een rechtspersoon gevestigd in Curaçao.

 

Visum Curaçao

Wilt u gaan wonen, werken, stage lopen en / of ondernemen in Curaçao of Bonaire? Hiervoor kunt u het beste contact op te nemen met Na Kaminda, zie: www.nakaminda.net

Zij zijn te bereiken via +31 85 20 11 411 , +599 9 841 27 27 en per e-mail via: info@nakaminda.net

 

Samenvatting ED Card Curaçao

Type visa

Toeristen Arrival Card

Kosten

Vanaf €25,- afhankelijk van type visum en procedure

Geldigheid

180 dagen

Levertijd

2-7 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van de ED Card? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Uitleg video: hoe kan ik een visum aanvragen?


Overige instanties

Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Curaçao
Adresgegevens

Scharlooweg 55,
Postbus 441 Willemstad, Curaçao


Bestanden
Curaçao - aanvraagformulier ED Card (EN).pdf
Curaçao - aanvraagformulier ED Card (NL).pdf