Visum aanvragen?

Visum Curacao aanvraag informatie (CW)

Algemene visuminformatie Curaçao

Curaçao behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen en is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Embarkation Card (ED Card)
Voor alle bezoekers aan Curaçao is een Electronische Aankomst kaart benodigd, ook wel genoemd: Embarkation Card, ED Card/Kaart, Passenger arrival card, Passenger departure card; een ander woord voor 'immigratiekaart', verplicht.

Deze immigratiekaart is ter vervanging van de immigratiekaarten die voorheen aan boord van het vliegtuig werden uitgedeeld, per oktober 2019 bestaan deze niet meer.

De immigratiekaart is verplicht voor elke reiziger, behalve Curaçao ingezetenen en mensen die op Curaçao zijn geboren. Het is ook verplicht voor reizigers die overstappen en doorvliegen naar een andere bestemming. De immigratiekaart moet minimaal 24 uur voorafgaand aan de reis aangevraagd zijn en moet geprint meegenomen worden in de handbagage, zodat u hem ten alle tijden kunt laten zien.

Gedurende dit verblijf voert de bezoeker géén werkzaamheden uit tegen betaling of als beloning voor een lokale bewoner of een rechtspersoon gevestigd in Curaçao.

Procedure

  • Ga naar de website: https://edcardcuracao.com/
  • Vraagt u een Immigratie kaart voor het eerst aan kies dan optie: “Nieuwe ED Kaart invullen”.
  • Klik vervolgens op “Accepteren”.
  • Vul de gevraagde exacte gegevens in, zoals vermeld in het paspoort (het paspoort waar u mee reist) en vliegticket, zonder vliegticket kunt u geen Immigratie kaart aanvragen. Vul het volledige adres (bij “anders”)  in waar u zult verblijven, de douane kan hier naar vragen. Bij nationaliteit type: Dutch in. Let op, de gegevens moeten juist en naar waarheid ingevuld worden, het kan achteraf nog aangepast worden.
  • Bij adresgegevens dient u de Engelse benaming te zoeken (bijv: Netherlands).
  • Denk er aan om uw juiste emailadres in te vullen, hierop krijgt men namelijk de bevestiging/Immigratie kaart in PDF bestand toegestuurd. Deze dient men uit te printen en mee te nemen in de handbagage.
  • Vul de code aan het einde van het aanvraagformulier in en vink de juiste opties aan.
  • Klik op “Opslaan”.
  • Check uw mail en print het PDF bestandje uit.

Als men al eerder een kaart heeft aangevraagd kiest u voor optie: “Uw ingediende ED kaart wijzigingen”. Vul uw achternaam, voornamen, geboortedatum en paspoortnummer in. (LET OP!! Namen en voornamen zoals vermeldt in het paspoort). Hierna hoeft men alleen nog maar de vluchtgegevens en verblijfgegevens aan te passen.

Hulp nodig?
Heeft u moeite met het online invullen van de ED Card en heeft u hulp nodig? Dan kan de Visumdienst het voor u doen. Uiteraard tegen een kleine vergoeding per persoon à € 15,- excl. btw. Neem hierover telefonisch contact met ons op of bestel uw ED Card via deze website.
 

Wilt u gaan wonen, werken, stage lopen en / of ondernemen in Curaçao of Bonaire?

Hiervoor kunt u het beste contact op te nemen met Na Kaminda, zie: www.nakaminda.net
Zij zijn te bereiken via +31 85 20 11 411 , +599 9 841 27 27 en per e-mail via: info@nakaminda.net
 

Overige instanties

Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Curaçao
Adresgegevens

Scharlooweg 55,
Postbus 441 Willemstad, Curaçao


Bestanden
Curacao - embarkation card aanvraagform.pdf