Visum aanvragen?

Visum Canada aanvraag informatie (CA)

Consulaire kosten

eTA: € 6,-
Bovenop deze consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling en BTW.

Consulaire doorlooptijd

90% van de aanvragen binnen 1 werkdag

COVID-19 update Canada 

Reizen naar Canada is weer mogelijk!

De visumdienst kan een eTA voor u aanvragen!  de ETA is verplicht  op voorhand aan te vragen om Canada binnen te mogen reizen.

De reiziger dient volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19, met de laaste vaccinatie minimaal 14 dagen alvorens vertrek. (Reizigers onder de 5 jaar hoeven niet verplicht gevaccineerd te zijn). Geaccepteerde vaccinaties zijn die van: twee Pfizer-BioNTech, Moderna of AstraZeneca vaccins, of één Janssen / Johnson & Johnson vaccin.

Daarnaast dient de reiziger een negatief resultaat overhandigen van een PCR-coronatest (iedereen boven de 5 jaar). Antigeentesten worden niet geaccepteerd. Het testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur vóór vertrektijd van de vlucht waarmee u Canada inreist. Indien u per auto of boot arriveert, dan mag het testresultaat niet ouder dan 72 uur zijn op het moment van aankomst in Canada. Als alternatief wordt ook een positief testresultaat geaccepteerd dat 14 tot 180 dagen voor vertrek is afgegeven, maar alleen als er momenteel geen corona-symptomen meer zijn.
 


Algemene visuminformatie Canada

Nederlanders (en West-Europeanen) hebben geen visum nodig voor Canada voor een toeristisch of zakelijk verblijf van korter dan 6 maanden. Maar reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen of in transit zijn, moeten wel in het bezit zijn van een eTA (electronic Travel Authorisation). Voor reizigers die over land of zee binnen komen hoeft dat niet.

De Visumdienst kan de eTA verzorgen.

Consulair visum voor Canada

Voor een verblijf in Canada van langer dan 6 maanden of voor werk, studie of stage is er wel een visum nodig. Ook is er een visum nodig voor veel buitenlanders (van buiten de Europese Unie of Noord-Amerika) die in Nederland wonen. De visa coor Canada worden in Wenen afgegeven, maar de aanvraag kan verlopen via een bureau in Düsseldorf. Voor mensen in het bezit van een reisdocument ("Vreemdelingenpaspoort") is het onmogelijk om een visum te krijgen.

Het is voor ons heel moeilijk te bemiddelen bij een visumaanvraag voor Canada: we kunnen weliswaar de aanvraag beoordelen en zorgen dat de aanvraag wordt ingediend bij het visumkantoor, maar daarna worden wij niet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen: het kantoor neemt altijd contact op met de aanvrager zelf, en niet met ons. Het visum wordt ook rechtstreeks naar de aanvrager gestuurd. Dat maakt het lastig voor ons om problemen te signaleren en de voortgang te bepalen. Daarom hebben we besloten om geen aanvragen voor Canada meer in behandeling te nemen.

Procedure: de aanvraag kan verlopen dan wel rechtstreeks via de ambassade in Wenen, dan wel via VFS Canada (Visa service center) in Dusseldorf.

Working Holiday - Young Professional visa

Working Holiday visa: klik hier voor meer informatie Er zijn 880 plaatsen per jaar beschikbaar. Een visum moet persoonlijk worden aangevraagd, wij mogen niet helpen. Voor de aanvraag van een working holiday visum moet er een Verklaring omtrent het gedrag (Police Certificate) worden overlegd. Hier staat hoe dat moet.


Ambassade

Ambassade Canada in Nederland

Adresgegevens

Sophialaan 5-7,
2514 JP 's-Gravenhage

Ambassade Canada in Oostenrijk

Adresgegevens

Laurenzerberg 2 (3rd floor) ,
1010 Wien

Ambassade Canada in België

Adresgegevens

Kunstlaan 58,
B-1000 Brussel

Ambassade Canada in Frankrijk

Adresgegevens

130 Rue du Faubourg Saint-Honoré ,
75008 Paris

Ambassade Canada in Verenigd Koninkrijk

Adresgegevens

Trafalgar Square, West End ,
London


Overige instanties

VFS Canada in Duitsland
Adresgegevens

Karlstraße 104,
40210 Dusseldorf

Nederlandse ambassade in Canada
Adresgegevens

350 Albert Street | Suite 2020 ,
K1R 1A4 Ottawa ON


Bestanden
Canada - aanvraagformulier eta (EN).pdf
Canada - aanvraagformulier eta (NL).pdf