Visum aanvragen?

Visum Bangladesh aanvraag informatie (BD)

Consulaire kosten

Single entry: € 37,50
Multiple entry: € 75,-
In geval van spoed: dubbele consulaire kosten.
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, verzending, gewenste extra diensten
en BTW.

Consulaire doorlooptijd

6-7 werkdagen, 2-3 werkdagen bij spoed

Visum Bangladesh

Reist u binnenkort naar Bangladesh toe? Vraag hier uw visum aan!


COVID-19 update Bangladesh

Laatste update oktober 2022
De verwerkingsduur voor het afgeven van visa duurt momenteel langer op het consulaat van Bangladesh dan voorheen.|
Bij zakelijke visumaanvragen adviseren wij een COI (Certificate of Incorporation) aan te leveren, dan worden visa sneller afgegeven.


Update: 01-11-2020

Reizen van en naar Bangladesh is weer beperkt toegestaan, de ambassade geeft weer visa uit.

De meest up-to-date informatie omtrent reizen tijdens Covid-19 vindt u via de volgende website: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

 

Algemene visuminformatie Bangladesh

Wij kunnen een visum regelen via de ambassade van Bangladesh in Den Haag. Het visum wordt in het paspoort gezet, daarvoor hebben wij het originele paspoort benodigd.
 

Visumbenodigdheden Bangladesh

De benodigdheden voor een visum voor Bangladesh verschilt per type visum. Zo hebben toeristen onder andere een retourvlucht, hotelboeking en bankafschrift benodigd, terwijl reizigers voor een zakelijk visum zowel een uitnodiging, garantiebrief als retourvlucht moeten aanleveren. Ook is het originele paspoort benodigd, 3 pasfoto's (kunnen wij óók regelen voor u!) en samen een een ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier dient online ingevuld te worden via https://www.visa.gov.bd/. Komt u daar niet aan uit, dan kunnen wij dat tegen meerprijs regelen.
Voor zakelijke visumaanvragen adviseren wij een COI (Certificate of Incorporation) aan te leveren, dan worden visa sneller afgegeven.

Single of multiple entry visum

Elke reiziger krijgt standaard een single entry visum (geldig om eenmaal het land binnen te reizen), maar er zijn uitzonderingen. Voor een multiple entry visum gelden er strikte voorwaarden en zelfs al voldoet u aan deze voorwaarden dan geeft de ambassade van Bangladesh niet altijd een multiple entry visa af. Een half jaar multiple entry wordt alleen afgegeven wanneer u een eerder visum kan laten zien. Een jaar visum met meerdere inreizen komt haast niet voor.
 

Geldigheid visum

Voorheen werden visa voor Bangladesh afgegeven voor een lengte van 3 maanden en binnen deze periode kon er dan 30 dagen verbleven worden.
Momenteel geeft de ambassade vaak visa uit met een geldigheid van een maand en verblijfsperiode van 10 - 15 en 30 dagen.
 

Hoe lang duurt een visum aanvragen voor Bangladesh?

Een visum aanvragen voor Bangladesh duurt bij Visumdienst gemiddeld tussen de 4 en 8 werkdagen, afhankelijk van de gewenste procedure (standaard of spoed procedure). Zorg dat u bij het aanvragen alle vereiste documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 3 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen voor Bangladesh vertraging oplopen.


Ambassade

Ambassade Bangladesh in Nederland

Adresgegevens

Stadhouderslaan 7,
2517 HV 's-Gravenhage

Ambassade Bangladesh in België

Adresgegevens

Rue Jacques Jordaens 29-31,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Bangladesh
Adresgegevens

Road nr. 90, House nr. 49 ,
Gulshan II, Dhaka


Bestanden
Bangladesh - aanvraagformulier (EN).pdf
Bangladesh - aanvraagformulier (NL).pdf
Bangladesh - tourist declaration form.pdf