Visum aanvragen?

Visum Bangladesh aanvraag informatie (BD)

Consulaire kosten

Single entry: € 37,-
Multiple entry: € 75,-
In geval van spoed: dubbele consulaire kosten.

Bovenop de consulaire en bemiddelingskosten komen de kosten voor (indien nodig) toeslag spoed/express procedure, verzending en BTW.

Klik hier voor meer informatie over visum kosten Bangladesh. 

Consulaire doorlooptijd

6-7 werkdagen, 2-3 werkdagen bij spoed

Klik hier voor meer informatie over doorlooptijd Bangladesh.


Visum Bangladesh

Reist u naar Bangladesh toe? Vraag hier uw visum aan!

 

Visum Bangladesh aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, vragen we u vriendelijk om uw originele paspoort, pasfoto en alle documenten fysiek naar ons op te sturen. Dit kan via onze koeriersdienst (€47,50- exlc. btw) of aangetekende post. Na ontvangst van uw documenten zullen we het visum aanvragen volgens de door u gekozen procedure (normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door het consulaat van Bangladesh nemen we contact met u op over de terugzending van het toegekende visum. 

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Algemene visuminformatie Bangladesh

Voor toeristische of zakenreizen hebben mensen met een Nederlandse nationaliteit een visum benodigd. De Visumdienst kan voor u een visum regelen dat past bij uw reisdoel via de ambassade van Bangladesh in Den Haag. Daarvoor heeft de Visumdienst uw originele paspoort benodigd zodat het visum in uw paspoort kan worden gestempeld/geplakt.

 

Visumbenodigdheden Bangladesh

De benodigdheden voor een visum voor Bangladesh verschilt per type visum. Zo hebben toeristen onder andere een retourvlucht, hotelboeking en bankafschrift benodigd, terwijl reizigers voor een zakelijk visum zowel een uitnodiging, garantiebrief als retourvlucht moeten aanleveren. 

Ook is het originele paspoort benodigd, 3 pasfoto's (kunnen wij óók regelen voor u!) en samen een een ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier dient online ingevuld te worden via https://www.visa.gov.bd/. Komt u daar niet aan uit, dan kunnen wij dat tegen meerprijs regelen.

Voor zakelijke visumaanvragen adviseren wij een COI (Certificate of Incorporation) aan te leveren, dan worden visa sneller afgegeven.

 

Single of multiple entry visum

Elke reiziger krijgt standaard een single entry visum (geldig om eenmaal het land binnen te reizen), maar er zijn uitzonderingen. Voor een multiple entry visum gelden er strikte voorwaarden en zelfs al voldoet u aan deze voorwaarden dan geeft de ambassade van Bangladesh niet altijd een multiple entry visa af.

Een half jaar multiple entry wordt alleen afgegeven wanneer u een eerder visum kan laten zien. Een jaar visum met meerdere inreizen komt haast niet voor.

 

Geldigheid visum

Voorheen werden visa voor Bangladesh afgegeven voor een lengte van 3 maanden en binnen deze periode kon er dan 30 dagen verbleven worden.

Momenteel geeft de ambassade vaak visa uit met een geldigheid van een maand en verblijfsperiode van 10 - 15 en 30 dagen.

 

Hoe lang duurt een visum aanvragen voor Bangladesh?

De consulaire doorlooptijd voor Bangladesh is gemiddeld 2-7 werkdagen, afhankelijk van de gewenste procedure (standaard of spoed procedure).

Zorg dat u bij het aanvragen alle vereiste documenten bij de hand hebt om zo het proces te versnellen. Wees wel op tijd en doe de aanvraag minimaal 3 weken voor vertrek. Zo voorkomen we teleurstellingen mocht het visum aanvragen voor Bangladesh vertraging oplopen.

 

Samenvatting visum Bangladesh

Type visa

Toeristen & zaken visa

Kosten

€ 37,- minimaal, afhankelijk van het type visum en procedure

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor bemiddeling Visumdienst, (indien nodig) extra diensten, verzending en BTW.

Geldigheid

3-12 maanden

Levertijd

3-7 werkdagen

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Ook interessant:


Veelgestelde vragen

Nee, voor een visumaanvraag voor Bangladesh hoeft u niet persoonlijk op bezoek. De Visumdienst kan u hierbij volledig van dienst zijn. U moet wel zorgen dat wij alle benodigde documenten fysiek op ons kantoor krijgen.

Dit kan u naar ons toesturen via koeriersdienst of aangetekende post. Uiteraard kunt u de documenten ook bij ons afgeven bij ons kantoor in Breda! (Graaf Engelbertlaan 75, 4837DS, Breda).

Wanneer u een visum in uw paspoort nodig heeft, dan moet uw originele paspoort naar de  ambassade van Bangladesh zodat het visum daarin geplakt/gestempeld kan worden.


Ambassade

Ambassade Bangladesh in Nederland

Adresgegevens

Stadhouderslaan 7,
2517 HV 's-Gravenhage

Ambassade Bangladesh in België

Adresgegevens

Rue Jacques Jordaens 29-31,
B-1050 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Bangladesh
Adresgegevens

Road nr. 90, House nr. 49 ,
Gulshan II, Dhaka


Bestanden
Bangladesh - aanvraagformulier (EN).pdf
Bangladesh - aanvraagformulier (NL).pdf
Bangladesh - tourist declaration form.pdf