Suriname 11 september, 2019

Vanaf 18 oktober 2019 zijn visa voor Suriname niet meer verkrijgbaar op Schiphol, omdat alles geheel gedigitaliseerd is.

E-visum toerist
Voorheen werden toeristenkaarten voor Suriname uitgeschreven met de hand, maar sinds oktober 2019 gaat het geheel digitaal. U hebt dus een elektronische toeristenkaart nodig wanneer u naar Suriname reist voor toeristische doeleinden, ookwel een e-visum genaamd. De toeristenkaart is standaard single entry, 3 maanden geldig en u kunt er 30 dagen op verblijven. Visa kunnen worden verlengd bij de vreemdelingenpolitie in Suriname. Voor Nederlanders geldt een maximaal verblijf van 90 dagen.

Bent u van plan buurlanden van Suriname te bezoeken en heeft u een multiple entry visum nodig? Dan is dat ook mogelijk, maar houd dan rekening met extra vereiste documentatie en hogere kosten.

E-visum zakelijk
Een zakelijk e-visum voor Suriname is standaard goed voor multiple entries, kan 2 of 12 maanden geldig zijn en hiermee kunt u telkens 30 dagen in Suriname verblijven. Ook dit visum kan verlengd worden bij de vreemdelingenpolitie.