Visum aanvragen?

Visum China aanvraag informatie (CN)

Consulaire kosten

€ 111,55, € 156,75, € 178,85 afhankelijk van de procedure. 

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling, extra (VIP) diensten, verzending en BTW.

Klik hier voor meer informatie visum kosten China. 

Consulaire doorlooptijd

2 tot 6 werkdagen, afhankelijk van de procedure.

Klik hier voor meer informatie doorlooptijd China. 


Visum China

Reist u binnenkort naar China toe? Vraag hier uw visum aan!

 

LAATSTE UPDATE – 2024 (VISA FREE / EXEMPTION 15 DAGEN)
 

Vanaf 01-07-2024 vallen ook de nationaliteiten uit de volgende landen onder de Visa Exemption regel van 15 dagen: Polen, Australië, Nieuw Zeeland. LEES HIERONDER VERDER!

China heeft besloten het visumvrijstellingsbeleid voor een kort verblijf (tot 15 dagen) te verlengen tot en met 31 december 2025.
Dit geldt voor NEDERLANDERS, Belgen, Fransen, Duitsers, Italianen, Spanjaarden, Maleisiers, Zwitsers, Ieren, Hongaren, Oostenrijkers en Luxemburgers.

Zie ook bijgaande publicatie van de Chinese ambassade: http://nl.china-embassy.gov.cn/eng/ls/202405/t20240508_11301378.htm
 

!! Wanneer heeft u wel een visum voor China benodigd in die periode:

 • Wanneer uw verblijf langer dan 15 dagen is. Let op: dag van aankomst wordt geteld als de 1e dag
 • Wanneer u NIET voor business (business meetings/bezoeken), toeristische, privé/familie redenen reist.
 • Wanneer u voor studie, werk, diplomatische/officiële bezoeken en berichtgeving reist.

Zie het bericht van de Chinese ambassade: http://nl.china-embassy.gov.cn/eng/ls/202311/t20231124_11186562.htm

En de berichtgeving vanuit NOS: https://nos.nl/artikel/2499091-nederlanders-kunnen-straks-visumvrij-reizen-naar-china

 

Algemene visuminformatie China

Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hebben GEEN visum voor China nodig als ze voor toeristische, zaken, privé/familie doeleinden reizen en korter dan 15 dagen in het land verblijven. U krijgt dan een visum bij aankomst.

LET OP: reizigers met een Belgische nationaliteit hebben WEL een visum voor China nodig, ongeacht de reisdoelen en verblijfsduur.

 

Reisdoelen met een visumplicht voor China

Nederlandse staatsburgers dienen een visum voor China aan te vragen in de volgende gevallen:

 • Indien het verblijf in China langer dan 15 dagen duurt.
 • Indien de reis niet plaatsvindt voor zakelijke doeleinden (zoals zakelijke bijeenkomsten/bezoeken) of voor toeristische of privé/familieredenen.
 • In geval van reizen voor studie, werk, diplomatieke/officiële bezoeken, optredens/shows en berichtgeving.

Indien er twijfel bestaat over uw vereiste visumplicht, neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

 

 

 

Visum China aanvragen

Na ontvangst van de geüploade documenten, wordt de aanvraag behandeld door een medewerker van de Visumdienst. De ingediende documenten zullen zorgvuldig worden gecontroleerd, waarbij indien nodig contact met u wordt opgenomen voor aanvullende informatie. Zodra alle vereiste documenten volledig zijn, vragen we u vriendelijk om uw originele paspoort, pasfoto en alle documenten fysiek naar ons op te sturen. Dit kan via onze koeriersdienst (€47,50- exlc. btw) of aangetekende post. Na ontvangst van uw documenten zullen we het visum aanvragen volgens de door u gekozen procedure (normaal, spoed of expres).

Na goedkeuring door het Chinese consulaat nemen we contact met u op over de terugzending van het toegekende visum. 

Heeft u vragen over het aanvragen van het visum? Bekijk dan deze handige Youtube-video waarin alles duidelijk wordt uitgelegd over hoe u een visum kunt aanvragen. Mocht u er daarna nog steeds niet uitkomen. Neem dan telefonisch of via email contact met ons op!

 

 

Biometrische gegevens afgeven Visum China

Voor specifieke reizen naar China is het vereist dat u eerst uw biometrische gegevens verstrekt bij de ambassade in Den Haag of Brussel als onderdeel van uw visumaanvraag. Deze procedure dient persoonlijk te worden uitgevoerd op de ambassade, waar gelijktijdig ook de visumaanvraag wordt ingediend.

Tijdens deze afspraak is het mogelijk om assistentie (VIP-begeleiding) te krijgen van een medewerker van de Visumdienst (meer informatie over VIP-begeleiding is beschikbaar in het tekstgedeelte 'onze services’). Wanneer de vingerafdrukken zijn afgegeven, blijven deze gegevens vijf jaar lang geldig op dezelfde locatie waar ze zijn afgegeven, en op hetzelfde paspoort dat destijds is ingediend.

LET OP: Indien u een single- of double-entry visum wenst aan te vragen voor de volgende reisdoeleinden:

 • Toeristisch bezoek (L-visum)
 • Zakelijk bezoek (M-visum)
 • Privé/familiebezoek (alleen Q2-visum)
 • Transit
 • Crew-visum

Dan hoeft u GEEN vingerafdrukken af te geven als onderdeel van uw visumaanvraag! Deze regeling is van kracht tot en met 31 december 2025. Dit betekent dat u zich tijdens uw visumaanvraag niet persoonlijk hoeft te melden om biometrische gegevens af te geven. De verwachting is de regeling weer terug keert eind 2025.

Echter, indien u van plan bent om frequent naar China te reizen en uw huidige paspoort is nog langer dan 5 jaar geldig, dan raden wij het wel aan! Vingerafdrukken kunnen worden afgegeven zowel in Den Haag als in Brussel (met uitzondering van personen jonger dan 14 jaar of ouder dan 70 jaar).

 

Onze services

Naast de bemiddelingskosten wordt er ook een pre-check uitgevoerd om uw documenten te controleren. Het is van essentieel belang om hier niet licht over te denken. Een enkele fout kan namelijk leiden tot afwijzing van de gehele aanvraag. Deze extra dienst is verplicht voor alle Chinese visumaanvragen en brengt een meerprijs met zich mee van € 52,50 Excl. btw. Met spoed/Express € 70,00 Excl. btw. (per visumaanvraag/persoon).

Zodra de visa gereed zijn, kan de Visumdienst de paspoorten ophalen en doorsturen, mits wij het originele reçu in bezit hebben. Vanaf het moment van indienen is het visum na 4 dagen klaar, spoed is mogelijk (24u of 48u procedure in Den HAAG).

 

VIP-begeleiding (tot eind 2025 in de meeste gevallen niet meer benodigd)

Met de VIP-begeleiding zal een medewerker van de Visumdienst tijdens uw visum aanvraag afspraak aanwezig zijn en u assisteren. Deze begeleiding draagt bij aan de efficiëntie van uw visumaanvraag en maakt het proces ook minder belastend. Enkele voordelen van de VIP-begeleiding zijn:

 • Geen wachttijden: u krijgt voorrang op alle andere bezoekers.
 • Na het verstrekken van uw biometrische gegevens en het indienen van de aanvraag bent u vrij om te vertrekken. U hoeft niet te wachten bij de Visumdienst op de ambassade om voor uw visum te betalen.
 • De Visumdienst heeft al het originele reçu in bezit waarmee het paspoort met visum kan worden opgehaald. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over het verzenden of persoonlijk langsbrengen van het originele reçu naar ons kantoor (zeker aan te raden wanneer u een spoed/expres aanvraag heeft).

Kosten voor VIP-begeleiding

 • VIP-begeleiding Den Haag (optioneel) – bemiddelingskosten per visumaanvraag/persoon €100,- excl. btw (spoedaanvragen € 150,- excl. btw).
 • VIP-begeleiding Brussel (VERPLICHT) – bemiddelingskosten per visumaanvraag/persoon €100,- excl. btw (spoedaanvragen € 150,- excl. btw). . Deze dienst is verplicht voor reizigers die nog geen vingerafdrukken hebben achtergelaten op het service center van China in Brussel

Heeft u vragen over onze extra diensten? Neem telefonisch of via email contact met ons op!

 

Online China visum aanvraagformulier

Het online China visum aanvraagformulier kan door uzelf of door ons worden ingevuld. Klik hier voor meer uitleg over het China aanvraagformulier.

 • Visum aanvraagformulier zelf invullen
  LET OP: als u het Chinese visum aanvraagformulier zelf invult moet u goed opletten dat alles correct is ingevuld. Voornamelijk bij het China visa service center in Den Haag is er streng toezicht op het juist invullen van het formulier, is er één vraag niet naar waarheid ingevuld bestaat de kans dat de gehele aanvraag afgewezen wordt. Bij het China visa service center in Brussel gaat het een stukje soepeler. Maar onderschat het niet.

  Zie: https://www.visaforchina.cn/globle/ voor het online aanvraagformulier

  Klik op: "New Application Form" --> 'AGREE' --> "New Application Form" – succes!
   
 • Visum aanvraagformulier door de Visumdienst online laten zetten

  Wilt u het formulier liever aan ons uitbesteden om fouten te voorkomen? Dat kan! Wij kunnen het gehele visumaanvraagformulier voor u online zetten indien gewenst.

  U kunt hier ons Engelse en Nederlandse aanvraagformulier in PDF downloaden en invullen. De meerprijs hiervoor € 75 per formulier in een normale procedure. In geval van spoed berekenen we € 125,- excl. btw (binnen 2-3 werkdagen). Dient u het formulier met extreme spoed te willen hebben ingevuld door de Visumdienst, dan rekenen wij hier € 200 exclusief BTW voor. Met superspoed zal het formulier dan doordeweeks binnen 24 uur gereed zijn. Wij kunnen formulieren voor zowel Den Haag als voor Brussel verwerken voor u.

 

Pasfoto eisen China