• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Last update:
20-07-2018 17:32u
Alert: passport with white background
China

Visa order information China (CN)

Will you soon be traveling to China? On holiday in China? Or go for business to China? You will find all information about applying for your visa for China. Visumdienst is experienced to arrange visa application, so that your travel documents for China are in order!

Visa needed
yes
Send application to
Breda
Passport
valid till 6 months after stay, only use the first passport, passport must be clean, without (water)spots

Embassy

Willem Lodewijklaan 10
2517 JT 's-Gravenhage
Avenue de Tervuren 439
B-1150 Brussel

Consulate

Rijswijkseweg 60
2516 EH 's-Gravenhage
www.visaforchina.org/HAG_EN/
Rue Neerveld 109
B-1200 Brussel
www.visaforchina.org/BRU_EN/

Checklists

Requirements for visa application

Passport
valid till 6 months after stay, only use the first passport, passport must be clean, without (water)spots
Number of application forms
1 (4 pages), completed online, signature with black ink 
Allowed to download the application form?
 
Application form and task form
Please do fill in both forms
Instructions for filling up Toon alle informatie

In het verleden konden zakenlui een toeristenvisum aanvragen. Dat is nu moeilijker. Mensen die voor een korte periode (minder dan een week) naar China gaan worden geacht als zakenman te reizen. Als iemand voor de derde keer als toerist naar China gaat krijgen ze ook al twijfels op het consulaat of de persoon in kwestie niet voor zaken gaat. Als uit boekingen (van hotel, vluchten) blijkt dat die door een bedrijf geboekt zijn gaan de Chinezen er van uit dat het om een zakenreis gaat. Bij een zakenreis moet er een uitnodiging van een Chinees bedrijf of organisatie zijn bijgevoegd.

N.B. vul het aanvraagformulier volledig in. Alle vragen dienen te worden beantwoord. Als de vraag niet van toepassing is moet U invullen "n.a." (= not applicable, niet van toepassing) of "None". NB: de handtekening op het aanvraagformulier moet dezelfde zijn als die in het paspoort. Het aanvraagformulier moet online worden ingevuld en afgedrukt. Kleine wijzigingen mogen met zwarte pen worden gedaan. De handtekening moet met zwarte inkt worden gezet.

Standaardvisa voor China zijn toeristenvisa voor 30 dagen met één inreis. Binnen 90 dagen na afgifte van het visum moet de persoon China binnen reizen. Daarvoor moeten naast paspoort, aanvraagformulier en pasfoto ook een boekingsverklaring van de vluchten, een hotelboeking (met adres van het hotel!) worden aangeleverd. Voor een visum van langer dan 30 dagen moet aan de hand van de boekingsverklaring worden aangetoond dat het visum inderdaad langer geldig moet zijn. Voor bezoek aan privépersonen moet een uitnodiging van die persoon met een kopie van zijn paspoort (inclusief de naastliggende pagina, een kopie van zijn verblijfsvergunning (ook inclusief de naastgelegen pagina) worden overlegd. In die uitnodiging moeten alle personalia van de uitnodigende persoon, en van de uitgenodigde (inclusief paspoortnummer) staan, en er moet in staan dat de uitnodigende partij alle kosten van reis en verblijf garandeert, en dat de persoon in kwestie bij hem gaat verblijven.

Indien de aanvrager aangeeft huisvrouw of werkloos te zijn moet er ook een kopie van een recent bankafschrift met een minimumsaldo van € 500 worden meegestuurd.

Een toeristenvisum met twee inreizen wordt alleen afgegeven als de boekingsverklaringen van twee inreizen kunnen tonen. Toeristenvisa voor 6 maanden worden niet meer afgegeven, een verblijf van 60 dagen is het maximale. Een visum kan in China eenmalig met 30 dagen worden verlengd.

Een zakenvisum voor een of twee inreizen wordt afgegeven op basis van een uitnodiging van een Chinees bedrijf. (voor een 2-entry visum moet dat ook in deze uitnodigingsbrief brief vermeld staan). Daarnaast moeten er ook van de eerste reis de vluchtboeking en de hotelboeking (met het adres van het hotel!) worden aangeleverd. Een zakenvisum met meerdere inreizen kan worden afgegeven als er in de uitnodigingsbrief wordt verzocht om meerdere inreizen. De notification c.q. "Invitation letter of Duly Authorized Unit" is afgeschaft. Dat kan pas als de persoon in kwestie al meerdere visa heeft gehad. Bij deze uitnodiging moet ook een kopie van de Chinese business license worden aangeleverd.

De zakelijke uitnodiging vanuit China moet aan een reeks voorwaarden voldoen. Deze uitnodiging moet op briefpapier van dat bedrijf staan (de brief mag wel gemaild worden) en ondertekend zijn. De naam en de functie van de ondertekenaar moeten vermeld staan. Daarnaast moet een stempel van het bedrijf staan. In die uitnodiging moeten verder de volgende gegevens vermeld worden:
- Alle personalia (geslacht : mr/mrs, voornamen, naam, geboorteplaats, geboortedatum) van de uitgenodigde persoon en zijn paspoortnummer
- Informatie van de geplande reis (doel van de reis, data van aankomst en vertrek, aankomst- en vertrekplaats, te bezoeken plaatsen, relatie tussen uitnodiger en genodigde). Bij een aanvraag voor 2 of meerdere inreizen moet de voor de eerste reis de precieze data worden opgegeven, en moet er ook worden verwezen naar volgende reizen globale data) Als het Chinese bedrijf zich financieel garant stelt moet dat ook in de uitnodiging staan.

De Chinezen zijn vreselijk pietluttig, als een van de gegevens in de uitnodigingsbrief ontbreekt wordt de aanvraag afgewezen. Hier vindt U een voorbeeld van een uitnodigingsbrief uit China. Zend die desnoods naar Uw klant, dan kan hij zien wat er allemaal in moet staan.

Voor stagevisa moet er een notification worden aangeleverd, of de toestemming voor een werkvisum. Een werkvisum wordt afgegeven als er toestemming is die er zo uitziet. Daarvoor moeten wel de originele documenten worden aangeleverd (die dus per koerier uit China moeten komen.

Voorts moet er een garantieverklaring van het eigen bedrijf worden afgegeven waarin vermeld dat alle kosten van reis en verblijf betaald zullen worden. In de brief moeten ook de aard van het bedrijf en de functie van de aanvrager gemeld worden. Klik hier voor een voorbeeld. De brief moet zijn ondertekend door een andere persoon dan de aanvrager, ook de naam en de functie van deze persoon moeten vermeld worden

Voor reizigers met een niet EU-nationaliteit, dienen wij bij aanvraag de originele verblijfsvergunning te laten zien.

N.B. Er moet een pasfoto worden aangeleverd bij de visumaanvraag. Die moet op glanzend papier zijn afgedrukt een spierwitte achtergrond hebben, de persoon mag geen bril met zwaar montuur dragen,  en de persoon in kwestie mag geen witte kleding dragen (die valt weg tegen de witte achtergrond. en de persoon mag er niet op lachen. Wij kunnen in voorkomende gevallen de pasfoto aanpassen aan de geldende eisen. Daarvoor rekenen we € 10.

Voor visa voor een verblijf van langer dan 6 maanden geldig (studentenvisa, werkvisa) moet er bij de aanvraag een medisch keuringsrapport worden bijgevoegd inclusief HIV-test en borstfoto. Klik hier voor het formulier dat de arts moet invullen.


Op de vliegvelden van Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Dalian, Hangzhou, Harbin, Xian, Guilin, Kunming, Wuhan, Tianjin, Quingdao, Changsha en Xiamen kunnen Nederlanders (+ Europa, USA, Canada, Australië, Nieuw Zeeland) een transitvisum voor 72 uur krijgen. Op alle vliegvelden van Beijing (inclusief de provicies Hebei en Tianjin), Shanghai (inclusief Jiangsu en Zhejiang), Hangzhou Xiaoshan Airport en Nanjing Lukou Airport kunnen transitpassagiers een visum van 144 uur krijgen.

De regel geldt ook voor passagiers van cruiseschepen die Shanghai aandoen (Shanghai International Cruise Terminal, Wusong Passenger Transport Centre). Maar het Chinese visa centre in Den Haag zegt daarentegen dat het toch beter is als cruisepassagiers van tevoren een visum aanvragen omdat er cruisemaatschappijen zijn die geen transitpassagiers mogen aanleveren. Maar ze weten niet welke maatschappijen...

- maximaal 72 uur verblijf. De 72 uur gaan in om 00:00 u op de dag nadat U bent aangekomen, behalve in Beijing, daar gaan de 72 uur meteen in.

- Transit: men moet doorvliegen naar een andere bestemming dan waar men vandaan kwam (of van een andere bestemming komen en naar huis vliegen), dat moet uit het ticket blijken;
- Aankomen en vertrekken vanaf hetzelfde vliegveld, reiziger moet in de regio blijven;
- melden aan luchtvaartmaatschappij, die moet dit bericht doorgeven aan de immigratie-autoriteiten. Dit geldt niet voor Beijing.

Hier staat de officiële informatie.

N.B.: de luchtvaartmaatschappij moet U wèl meenemen. Als die niet de zekerheid heeft dat U binnen 72 uur doorvliegt (omdat U die doorvlucht bij een andere maatschappij hebt geboekt) kunnen ze weigeren U in te checken. Vraag dat dus eerst na.... Als U de vluchten (met verschillende maatschappijen) in één reservering hebt geboekt kunt U ervan uitgaan dat de gegevens ook bij de partners bekend zijn.

 

 

 

 

 

 

Number of (passport size) photographs
1 colour photograph with white/off white background, printed on shiny paper, the person must not laugh! 
Business trip
Business invitation for a singkle or double entry visa, Official notification (original!) for a multple entry visa.
flight itinerary and hotelreservation and a guaranteeletter with company description, passport copy
Tourist trip
itinerary and hotel confirmation
Privat evisit: letter form invitinmg person with copy of hios passport and residence permit.
Employer's declaration
Other requirements
hotel confirmation with hotel address
hotel address to be mentioned on application form
kopie paspoort, gehuwde mensen: ook kopie van het paspoort van de echtgeno(o)t(e)
Remarks
check recent news for invitation details

Visa charges
€126,55 (regular), € 176,75 (48 hrs) 197,75 (24 hrs)
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Delay for application
4 working days, two days. one dayt) 
Use visa before
3 months
Validity to stay
max. 30 days
Number of entries
one/two -multiple (business)
Visum requirements according to embassy

Other data China

Language on Embassy/Consulate
english/french/dutch
Vaccinations

Vaccinations

China National Tourist Office

4 Glentworth Street
UK-London NW1 5PG
T: 00-44 207 9359
   
 

Netherlands Embassy in China

4 Liangmahe Nanlu
100600 Beijing

T: 00-86 10 85320200
  Url: http://china.nlambassade.org/
Email: nlgovpek@netchina.com.cn

Netherlands Consulate in China

10/F East Tower, Dawning Center, No. 500 Hongbaoshi Road
Changning District Shanghai 201103

T: +86 21 2208 7288
F: +86 21 2208 7300
   
Order a pick-up courier » Visa information
United States of America (USA) »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...Het weer in Beijing, China
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland