• Visum informatie reizen
  • Visum informatie vakanties
  • Visum informatie zakelijk
  • Visum informatie prive
  • Visum reizen
  • Visum aanvragen
  • Visum info
  • Visum vakantie
  • Visum info opvragen
  • Visum belangerijke informatie
  • Visum voor vakantie
  • Vakantie visum
  • Visumdienst Breda visum
  • Visumdienst visum informatie
  • visum informatie per land
  • visum informatie per land
  • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
23-11-2017 16:14u

India - Checklist toerisme

Voor toeristische (en korte zakelijke) reizen voor maximaal 60 dagen en twee inreizen kunnen wij een electronisch visum verzorgen. Dat duurt maximaal 3 dagen en U hoeft er niet voor naar een visumkantoor. De enige restrictie is dat dat maximaal tweemaal per jaar mag gebeuren.

Iedereen die een viusm nodig heeft  moet zich persoonlijk melden op een van de vsiumkantoren. Dat geldt niet voo rmensen jongr dan 12 of ouder dan 70 jaar, daarvoor mogen wij het visum verzorgen.

Voorwaarden voor een toeristenvisum:

Benodigd zijn het paspoort (minimaal 6 maanden geldig), een (online ingevuld en afgedrukt) aanvraagformulier met twee handtekeningen, twee pasfoto's (5 x 5 cm!, lichte achtergrond), schouders zichtbaar, maar geen blote schouders), kijk hier voor details.  Verder moeten er een een boekingsverklaring en een bankafschrift over de afgelopen maand. De naam van de rekenighouder moet gemeld zijn, de rekening moet een positief salod hebben. Er mag niets worden weggelakt.  Er moeten twee extra verklaringen ("General Declaration" en "Undertaking" ) worden ingevuld en bijgevoegd.

Let op: vul het formulier foutloos is. Achteraf kan/mag het niet meer veranderd worden en moet U helemaal opnieuw beginnen. Het formulier moet binnen twee weken worden ingeleverd op de ambassade. Het heeft dus geen zin om het formulier al in te vullen ver voordat de aanvraag wordt gedaan.

Een toeristisch visum is alleen mogelijk wanneer u minimaal één week in India verblijft. Voor een korter verblijf kunt U geen toeristisch visum krijgen omdat de ambassade dan vermoedt dat de reis een zakelijk karakter heeft. Dat kan worden ondervangen wanneer U dit formulier invult en toevoegt. In alle gevallen moet er een recent bankafschrift worden bijgesloten (minimaal saldo € 1000). Maar dat geldt weer niet als de huisvrouw met haar man (die wel een beroep geeft ingevuld) reist. U kunt deze informatie ook terugvinen bij de Indiase immigratiedienst: http://www.mha.nic.in/pdfs/FAQ-TVisa311209.pdf.

• Kinderen:  voor alle minderjarige kinderen (ook die met een eigen paspoort) moet er een kopie van de geboorteakte zijn bijgevoegd. Voorts moet er een engelstalige brief van de school worden bijgevoegd (met briefhoofd van de school) waarin wordt verklaard dat het betreffende inkind voor toeristische redenen naar India gaat en na terugkeer weer naar school gaat.

• Als er een partner van een zakenreiziger meegaat moet er ook voor hem/haar een zakenvisum worden aangevraagd.

Buitenlanders:

voor iedere reiziger van niet-Nederlandse nationaliteit moet een “telex” worden aangevraagd (toestemming). De aanvraagduur is ongeveer 6 werkdagen. Bij een zakelijke visum moet bovendien worden aangetoond dat de reiziger al minimaal twee jaar in Nederland woont. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een IND-sticker in het paspoort, een verblijfsvergunning of een uitreksel uit de gemeentelijke basisadministratie.

NB: deze regel geldt niet voor Britse burgers. In alle gevallen moet hun visum in Londen worden aangevraagd bij de Indian High Commission. De Visumdienst kan daar voor zorgen.

Voor een bezoek aan Sikkim (Special Area) kunt U gewoon bij de te bezoeken plaatsen "Sikkim" invullen, dan krijgt U een aparte stempel in Uw visum wat toegang tot SIkkim geeft.



Terug naar landen pagina
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...


Visum Australië | Visum China | Visum Rusland